Zaman: 23 Kas 2025 06:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2011 17:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ümit
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: ARh+
mustafa982 yazdı:
Resim
Resim
Resim

Yanmış olan balata, kirli volan yüzeyi ve temizlenen volan yüzeyi.
Üzerinden çıkan baskı balata bilya seti Valeo. Yeni taktırdığım set Sachs marka. Üzerinde Made in Germany kazılı idi. Usta her ne kadar "ben yan sanayi kullanmam" dese de, 235 liraya orjinal olmaz herhalde diye düşündüm. Debriyaj alt merkezinin körüğünün dibinde kaçırma gördük. Onu da değiştirdik. 60lira. Şu anda debriyaj altta kavrıyor.

Benim sorunum şöyleydi; Vites geçişlerinde hiç sıkıntı yok. Yokuşta kalkarken sıkıntı yok. 1. viteste sıkıntı yok. Diğer viteslerde 2,3,4. kaçırma yapıyordu. Gaza yüklenmezsen farkedilmiyor. Yüklenince motor bağırıyor, devir yükseliyor ancak araç hızlanmıyordu. Ve bunu motor soğukken 15-20km boyunca yapmıyordu. Balata iyice ısındıktan sonra kaçırmaya başlıyordu. Benim balata bitmemiş, yanmış.

Bunun dışında mavi-gri ton desenli döşemesi olup ta kumaşınızdan değiştirmek istediğiniz bölümler varsa, bildiğim bir döşemeci var. İşini iyi yapan bir usta ve elinde bahsettiğim kumaştan var. Aracın orjinal kumaşı. Ben ön koltukları elden geçirttim. Güzel oldu. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

bende arabamın kapı içlerinin ve tavanının döşemelerini değiştirmeyi düşünüyordum acaba bu döşemecinin numarasını alabilirmiyim ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2011 20:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
jester yazdı:
Bir haftadır kullandığım aracımdan memnunum.Benden önceki sahibi pek özenli binmemiş ama Allah'tan araca bi zararı olmamış.Aracın yağ su triger gibi bakımları gelmişken aldım.Bakımlarını yaptım ve tıkır tıkır çalışıyor.Araçta yaşından ötürü kronik cam düğmeleri sorunu var.Döşemeleri iyi durumda ancak süngerleri yorulmuş durumda.Muhtelif ufak tefek sıkıntılar bunlar.Sorum şu şekilde olacak Antalya veya Ankara da işçiliği iyi ustalığına güvendiğiniz usta var mı?Ve araç kullanımı için önerileriniz olursa beklerim.Aracım otomatik şanzumana sahiptir ve şimdiye kadar dizel motor manuel vites kullandım.Yabancıyım yardımcı olursanız çok sevinirim...

öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. şu sayfayı bir okuyun
viewtopic.php?f=9&t=825
burdaki ustanın iyi olduğunu söylediler ve özellikle umera nickli bahattin hocam ankara kızılcahamamda ikamet eder. o daha çok yardımcı olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 01:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: yılmaz
Araç: 2004 CARISMA DID
Meslek: satış-paz.ama işsiz
Tüm carısma sahibi arkadaşlara merhabalar... İsmim yılmaz aranıza fiili olarak haziran 2010 da carısma DID sahibi olarak katıldım. sanal ortamda ise yeni katıldım... genelde tüm siteyi inceledim... diger forumlarda da carısma sayfalarını inceledim. genelde bilincli olarak carısmaya sahip oldum. bundan önceki arabam volvo v40 idi. ondan öncede dikkate deger ve büyük haz aldığim arabam 2004 laguna idi. digerlerini saymayayim... arkadaslar volvo her yönü ile mükemmel bir araç bir tutku bir yaşam sitili...zaten bilen ve daha önce kullanan arkadaslar ne demek istedigimi anlamışlardır... laguna ise iç dizayn ve donanımı dış görünümü ile gerçekten insana farklı bir haz veriyor... gelelim carısmaya... arkadaşlar söylenecek cok söz var fakat siz zaten hepsini çok güzel yazmışsınız... ama sadece şu kadarını söylemek isterim... lagunaya mükemmel motorunu vermiş volvonun süper saglam şasisini almış tek olumsuz yanının ic aksamı ve konsolu olan bu arabayı kullanmak gercekten *özellikle 4. viteste) bana çok zevk veriyor...daha sonra diger görüslerimi paylasmak dilegi ile herkese tekrar saygılar ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2011 20:58 

İsim: samet
Araç: carısma 2003
Meslek: icra memuru
Arkadaşlar merhaba öncelikle kendimi tanıtayım ismim samet 27 yaşındayım hukuk bürosunda çalışıyorum.
aslında sitenize yabancı değilim devamlı olmasada 1 yıla yakındır takip ediyorum. bazı kunularda sizlerden fikir almak istedim.
arabam 2003 model carısma 1,6 HB arabamı gercekten cok seviyorum ve alalı 1 seneden fazla oldu ve şunu belirteyimki hayatımda kullandıgım en zevkli araba.
gecenlerde arabamın debriyaj balatasında sıkıntı oldu araba kalkış yaparken titreme yapıyordu.bize daha önceden bu araçlarda renault 9 şanzımanı var balatasını değiştirirken
bosuna o kadar para veripte kendi orjinal balatasını almayın renault 9 fairway balatası alın orjinal hem daha ucuz dediler bizde tamam aksaraydan parcayı almaya gittigimizde japon parçacılarda aynısını deyince renault baskısı aldık. (orjinal valeo 90 tl) balatayı değiştirdik araba tamam titremeyi kesti ama sanki kalkarken gene titreyecek gibi oluyor
sankı zorlanıyor bunun nedeni acaba baskı uyummu sağlamadı uzerinden cıkan balata yanmış acaba yanan balata volan in yüzeyine zararmı verdide böyle yapıor zannedersem usta balatayı değiştirirken volan yüzeyini temizlemedi. yazım biraz uzun oldu kusuruma bakmayın cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2011 21:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: suleyman
Araç: carizma
Kan grubu: rh+0
carisma aveance 2000 model
ben baskı balatayı kople yani set olarak degiştirdim volan da taşlandı ancak kalkışlarda yine titreme oluyor hafif te olsa
seti taktıktan sonra vitesi boşa atıyorum sanki bilya sesigeliyor
birde yol bilgisayarımda yakıtım 14.3 yazıyor bu normalmi arkadaşlar
beni aydınlatırsanız minnetar kalırım allah razı olsun şimdiden

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2011 02:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
yorgun_sevda yazdı:
ben baskı balatayı kople yani set olarak degiştirdim volan da taşlandı ancak kalkışlarda yine titreme oluyor hafif te olsa

benim yakıt ortalaması ne zaman 8lerden 9-10lara çıktıysa bobin arızası vermeye başladı. bugün tokelden 2 adetbobin aldım taktım. başka arkdaşlarda almıştı. dikkatimi çeken kutu üzerine yapıştırılan etikette "germany" yazısı oldu "made in" yazısı yoktu acaba bobin markası mı alman üretim yeri mi alman anlayamadım (yansanayi tayvan ve çakma ihtimalini de düşünüyorum.
neyse sizde bir bobin/ateşleme sisteminde arıza ve yıpranmayı öncelikle değerlendirin derim. daha sonra rolanti devrinin ayarı, hava filtresi, sistemde kurumlanma/temizlik düşünülebilir derim.
volvoya binmeyen bence araçlar hakkında değerlendirme/kıyaslamada eksik kalır diyorum. ses yalıtım açısından çok iyidir ve carisma ile aynıdır. artısı ise virajlarda yol tutuş daha iyidir. :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2011 20:30 
Kullanıcı avatarı

sorumu detaylı anlatacak dostlar lutfen yanıtlayın teşekürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2011 01:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
yorgun_sevda yazdı:

Baskı balatayı bende birkaç gün önce yeni değiştirdim.
bir iki gün boyunca vites geçişlerinde sıkıntı yaşadım tam ayırma yapmıyordu. bu sorun merkezlerden kaynaklanıyor havasını iyi almak gerek. ses olayına gelince Bilye sesine benzer sesin gelmesi şanzımana bırakılan yağdan kaynaklanıyor olabilir kalın yağ kullanılmışsa tam yağlama yapana kadar ses gelmesi normeldir. vve yine eksik yağ kullanılmış olabilir benim usta 14 çeki yağ koydu litre olarak karşılığını bilemiyorum tabi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2011 20:10 
Kullanıcı avatarı

umarım sıkıntı yaşamassın bende halla titreme var kalkışlarda sorun nedir anlayamadım
üstelik servise yaptırmıştım mantıklı bir cevap alamadım malesef

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2011 22:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yorgun_sevda yazdı:
umarım sıkıntı yaşamassın bende halla titreme var kalkışlarda sorun nedir anlayamadım
üstelik servise yaptırmıştım mantıklı bir cevap alamadım malesef

ateşleme bobinleri arıza yapmay başlayınca hemen ikaz lambası yanmayabiliyor. bobinlerin direncine/akımına baktır.
volanta baktır.
bujilere/kablolara baktır
motoryağını kontrol ettir: bor power koy.
benden bu kadar yorgun savaşçım

En son av.ilhami tarafından 06 Nis 2011 18:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2011 18:25 
Kullanıcı avatarı

teşekür edeerim yardımın için

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 13:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: emir
Araç: carisma
Kan grubu: 0+
carisma modelinin avrupa yada amerika ismi nedir, chip tuning araştıryorum birsürü model var ama carisma yok, hangisi uygun olur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2011 10:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Kan grubu: brh
Selam:Kimse yokmu.....Hani birbirimize takılırdık,Hocam,Ali bey,Av bey,noldu sessiz kalmış buralar.Uzun zamandır internete giremedim(köydeydim)kimse kalmamış,sanırım sorunda kalmamış.Dostlar özledik sizleri .......

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2011 18:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av bey ben oluyorsam söyleyeyim kendi adıma: senin gibi köydeydik(mazaretliyiz kendimizce).
olta atan olursa takılırız sazan misali :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2011 18:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
herkese selam ne güzel kimsenin aracında sıkıntı yok ben hariç arkadaşlar benim aracım 2000 model 1.8 gdi aracım her 5-6 bin km de yağ eksiltiyor (yağ seviyesi yağ çubugunda alttaki işarete iniyor ben ilave ediyorum)aracın görsel olarak yağ kaçıran yeri yok araç neden yağ eksiltir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi. 0 30 yağ kullanıyorum aracım 151000 de

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2011 21:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
ertan yazdı:
Selam:Kimse yokmu.....Hani birbirimize takılırdık,Hocam,Ali bey,Av bey,noldu sessiz kalmış buralar.Uzun zamandır internete giremedim(köydeydim)kimse kalmamış,sanırım sorunda kalmamış.Dostlar özledik sizleri .......

hocam müftülüğe geçeceğim demişti. 8-5 mesai forum açısından iyi olmadı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 10:53 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
av bey ben oluyorsam söyleyeyim kendi adıma: senin gibi köydeydik(mazaretliyiz kendimizce).
olta atan olursa takılırız sazan misali :)

:LOL: Selam:Evet sizlerden bahsettim,oltadan anlamam fakat aynalı sazan olursa hayır demem.Sesinizi duymak güzeldi,sorunsuz günler temennisi ile.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

selim yazdı:
herkese selam ne güzel kimsenin aracında sıkıntı yok ben hariç arkadaşlar benim aracım 2000 model 1.8 gdi aracım her 5-6 bin km de yağ eksiltiyor (yağ seviyesi yağ çubugunda alttaki işarete iniyor ben ilave ediyorum)aracın görsel olarak yağ kaçıran yeri yok araç neden yağ eksiltir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi. 0 30 yağ kullanıyorum aracım 151000 de

Ergin usta, umarım görmüşşündür.Yorum bekliyoruz.Ben sadece sürücü oldugumdan size yardımcı olamıyorum. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
ertan yazdı:
selim yazdı:

Ergin usta, umarım görmüşşündür.Yorum bekliyoruz.Ben sadece sürücü oldugumdan size yardımcı olamıyorum. :D

ilgin için teşekkürler.umarım bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olacaklardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 23:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: Carisma
Merhaba arkadaşlar.
Adım Erkan 1999 model carisma gl sahibiyim. aracıma led dönüşümü yapıyorum tüm aydınlatmaları ledlerle değiştirdim (iç aydınlatma, bagaj, plaka aydınlatma, park ampulleri vs.) geçenlerde park ampullerini sökeyim derken akü bana engel olduğu için yerinden sökmek durumunda kaldım yerine tekrar takarken akşam üstü hava kararırken acleyle aküyü ters takmışım - kutup başını zar zor taktım +kutup başını takarken fark ettim ki ters takıyorum hemen düzelttim ama araçtaki ana sigorta yanmıştı ertesi gün sigortayı değiştirdim ama bu kezde şarj ikaz ışığı yanıyordu baktık ki dinamonun diyotları yanmış neyse onlarıda değiştirdik, baktımki aracın rolantisi düşmüş araçta sıralı lpg olduğu lpg beyninde problemmi oldu acaba diye lpg ciye gittim kontrol etti sorun yok dedi bu arada da rolanti düzeldi şimdi de aracın yakıtı biraz arttı gibi.. şimdi acayip kıllanıyorum acaba fark etmediğim başka problemler oldumu diye mesela motor beyni hasar görmüşmüdür? servise gidecem ama yakınlarda tanıdık bir yer bilmiyorum İstanbul G.O.P.da oturuyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

herkeze kazasız belasız sürüşler dilerim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 11 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye