Zaman: 19 Ara 2025 23:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2011 00:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
valla ustalar böyle lakırdı sesi bulamadılar mı direk suçu viraj denge çubuklarındaki lastiklerden diyorlar. sen oralara baktır ama amortisör kulelerini de kontrol ettir derim ben

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2011 20:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: amir
Kan grubu: Arh
slm arkadaşlar.hepinize sağlıklı günler dilerim.2000 glx carizmamda klima dügmesi problemi var bu konuda yardım ve bilgi isteyecektim.konsoldaki klima dügmesi eco ve * işaretiyle belirtilmiş araç eski kasa bu dügme yukarıdan kademe dügmesi açıldıgında eco yanıyor bir kez bastıgımda * konuma geçiyor bir kez daha bastıgımda sönmesi gerekirken yani klima devre dışı kalması gerekirken 2 ışık birden yanıyor sönmüyor yada bir kasiste iki ışık yanarken eco ya yada digerine geçiyor.ark aracıda aynı fakat onda klima devre dışı bırakılıp normal kalorifer kullanılabiliyor.bende ise kalorifer dügmesini çevirdigim an kilima devrede ışıkları yanıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.ikinci bir konu ise aracın farlarını degiştirecem fakat içi siyah far yok acaba yeni kasaların böyle farları var tabi sinyaller birleşik vaziyette bu eski kasalara uydurulurmu.yada bunu yapan arkadaşlar varmı aranızda.bir not daha yazayım fazla oldu ama ben g.antepte ikamet ediyorum ön dörtlü cam dügmesini buradaki elektirikçi ark bana 75 tl ye aldı biliyorsunuz bu dörtlü düğmeleri servis ve diger parçacılarda oldukça yüklü meblalarda bilginize.nerden aldıgını bilmiyorum fakat sanırım suriyeden getirti orada bu araçlardan çok kullanıldıgını duydum ve parça buraya göre çok çok ucuz triptix çıkartım orada araca işlem tamir yaptırabiliyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 13:50 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
av.ilhami yazdı:
MİLLET YİNE SESSİZ HERHALDE SEÇİM ATMOSFERİNDEN ÇIKAMADILAR: ben girmediim için çıkmaya gerek kalmadı.
ortaya karışık soru:1- şimdi bu 4 çeker, cip, veya SUV. dediğimiz araçlar normal bineklere göre daha sağlam daha kaliteli daha az bozulup daha az masraf çıkartır (zaten yeterince yakıt masrafı var) diyebilirmiyiz. yoksa farketmez aynı şekilde arıza masrafı çıkartır mı. açıkcası pek outlander yedekparça satan site bulamadım. göbekten TEMSAYA bağlı olmak korkutuyor.
2- mercedesin 98-2000 SUV modelleri (2300den düşük motor yok) outlander-forester 2004 modellerine tercih edilebilir mi
3- dizel motorlu araç 100bin km.den sonra alınmaz diyorlar: suv modellerde dizel eniyisi gibi görünüyor ama çıkacak masrafları göze alırsak lpg mi tercih edilmeli. dizel olup rektefe yaptırdım diyenler var nasıl güveneceğiz kontrol edeceğiz.
4- suv modellerde freelander da düşünülebilir mi neden?
5- kasaptaki ete soğan doğranır mı? evet diyenler yukarıdaki soru(n)larıma cevap/yorum yapabilir :)
6- umera hocam bana kastın mı vardı bu kabukları aklıma niye getirdin :D

İlhami bey gece mahalli ikametime vardım.
Sorulara birazda net cevaplar veremeyeceğim için acelede olsa iki satır karalamadım.
sorunsuz kullanacağınızı düşünüyorum.
Zaten tercihiniz Mitsudan yana olursa zaten motor aksamına aşinasınız.
Sadece şunu söyleyeyim Dizel modellerde motor yenileme bayağı külfetli.
Takriben 8000 lirayı gözden çıkaracaksınız.
Benzinli modellerde de 4000-5000 lirayı gözden çıkaracaksınız.
Sanırım sadece işçiliğine 2000 liradan fazla istiyorlar.
Bu fiyat birazda bu modellerin zenginlerin tercihi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Parça konusuna gelince Temsaya bağımlı kalmazsınız Suriyeden temin edebiliriz parçaları:)
Bu vesile ile duyurmuş olalım.
Yakında müstakil bir site ile başlayacak olsamda ön bilgi vereyim.
Marka istisnası olmadan her türrlü orjinal çıkma parçayı piyasanın 3'te biri fiyatına temin edeceğiz.
Temin süresi iki hafta...

Makbuliyet derecesi yüksek vakitleri gezme uğruna heder ettik diyebiliriz.
Selam ve dua ile..

Ali bey sayfamız ikinci sayfaya düştü.
Nerelerdesiniz:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 14:42 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@umera,
Hocam siz ve İlhami üstad yeniden foruma kanalize olunuz, ardınız sıra içeri gireceğim söz :)

Ben de bu sıralar Sadullahı elimden çıkarsam mı, yoksa otopark ücretine de katlanıp, aklımdaki 1.000 TL' lik harcamayı da üstüne yapıp (tavan döşemesi, müzik sistemine son bir iki rötuş, arkakısa ve uzun kolların değişmesi..) ömür boyu kenarda tutsam mı diye düşünüp duruyorum. Elimde durursa haftasonunu onunla geçiriyorum, dolayısıyla durduk yere ek benzin maliyeti + yıllık vergi + yıllık bakım + otopark... Elimde durmazsa zaten şirketin tahsis etmiş olduğu araç var, her daim ona biniyorum. Yukarıdaki saydığım masraflar da olmuyor.

Hayırlı bir müşteri de çıkmadı ki tut şu elimi desin. Hakikaten bu 1.8 çok ağır giden bi arabaymış :) 1.6 olsa çoktan 3-4 tane devretmiştim.

@av.İlhami,
Abi sen gel ASX al, yakıt tüketimi çok iyi (sportback ile aynı motor olduğundan biliyorum, benimki şu an 27 KRŞ tüketiyor). Tipi de outlenderdan aşağı kalmaz. Bizi her türlü memnun eder... Şimdi outlender alırsak kılı, tüyü, rektefiyesi bilmemnesi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 22:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

KERİM ABEY, KILI TÜYÜ OLMAZSA FORUMUN TADI OLMAZ. hiç sorunsuz 3 sene diyelim bir arabaya binersek arabam olduğunu nerden anlayacağız :)
umera hocam komple bobin kablo kaval istiyorum ama hem sıfır hem de orjinal (yani NGK veya DENSO gibi marka). şimdilik acelem yok araç gayet iyi ama kafam rahat olsun istiyorum. (kadınlar alış verişle bende arabaya harcayarak rahatlıyorum. o yüzden midir bilmem sıfır ASX soğuk geliyor) uygun fiyat bulamazsam Suriyeye selam çakarız. haa dersen ki çıkmalarda sorun çıkmaz garantili o zaman yahudi hesabı 2 takım alırız :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 08:33 
Carisma Uzmanı

EFE_54 yazdı:
slm arkadaşlar.hepinize sağlıklı günler dilerim.2000 glx carizmamda klima dügmesi problemi var bu konuda yardım ve bilgi isteyecektim.konsoldaki klima dügmesi eco ve * işaretiyle belirtilmiş araç eski kasa bu dügme yukarıdan kademe dügmesi açıldıgında eco yanıyor bir kez bastıgımda * konuma geçiyor bir kez daha bastıgımda sönmesi gerekirken yani klima devre dışı kalması gerekirken 2 ışık birden yanıyor sönmüyor yada bir kasiste iki ışık yanarken eco ya yada digerine geçiyor.ark aracıda aynı fakat onda klima devre dışı bırakılıp normal kalorifer kullanılabiliyor.bende ise kalorifer dügmesini çevirdigim an kilima devrede ışıkları yanıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.ikinci bir konu ise aracın farlarını degiştirecem fakat içi siyah far yok acaba yeni kasaların böyle farları var tabi sinyaller birleşik vaziyette bu eski kasalara uydurulurmu.yada bunu yapan arkadaşlar varmı aranızda.bir not daha yazayım fazla oldu ama ben g.antepte ikamet ediyorum ön dörtlü cam dügmesini buradaki elektirikçi ark bana 75 tl ye aldı biliyorsunuz bu dörtlü düğmeleri servis ve diger parçacılarda oldukça yüklü meblalarda bilginize.nerden aldıgını bilmiyorum fakat sanırım suriyeden getirti orada bu araçlardan çok kullanıldıgını duydum ve parça buraya göre çok çok ucuz triptix çıkartım orada araca işlem tamir yaptırabiliyorsunuz.

Klima düğmesini söktürerek içerisine baktırmanız gerekir.
Düğme ile alakalı bir durum olsa gerek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 08:44 
Carisma Uzmanı

İlhami bey en kısa sürede dönüş yapacağım.

Ali bey hayırlısı diyelim.
Alan satamıyor işte:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 11:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
İlhami bey en kısa sürede dönüş yapacağım.

Ali bey hayırlısı diyelim.
Alan satamıyor işte:)

hocam doğru söyledin aracıma müşteri çıktı ama vermek istemiyorum. sonrada acaba ilerde otomatik vites rektefe vs. çıkınca pişman olur muyum diyorum. ne zaman satmaya çalışsam mübarekte hemen anlayıp gidişini daha bi güzelleştiriyor sanki. şu an kalkışlarda tekleme/vuruntu vs. yok bir ara arıza lambası yandıydı şimdi kendiliğinden o da söndü gaza bas ok gibi gidiyo :shock: şaştım kaldım. acaba aldığım yakıtlardan mı sorun çıkmıştı da arıza sandım yoksa ölecek insanlar son kez bir canlanır/iyileşir (helallik almak için Allah fırsat mı veriyor bilmem) o hesap araçta bir canlılık var. neticede insan satmaya kıyamıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 11:53 
Carisma Uzmanı

Bende o duygudan bahsetmeye çalışmıştım.
Ben sadece şunu söyleyeyim sizin bakımınıza,yağ değişiminize,katkı koymanıza bakarsak o araç en az 600000 görür.
Kayınçoya L200 bakıyorum. Manisadan birisini aradım alsakta almasakta diğer 4X4 lerle nasıl bilgi verir misiniz dedim.
Oda hemen hemen hepsini kullandım bunun gibi araç görmedim dedi.
Çok gaddarmış. (2003 magnum).
Mitsu hakkında ki düşüncelerimle hemen örtüştü duyduklarım.
O yüzdendir kiii ilerde kesinlikle Outlander binmeyi kesinkes düşünüyorum:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 13:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Bende o duygudan bahsetmeye çalışmıştım.
Ben sadece şunu söyleyeyim sizin bakımınıza,yağ değişiminize,katkı koymanıza bakarsak o araç en az 600000 görür.
Kayınçoya L200 bakıyorum. Manisadan birisini aradım alsakta almasakta diğer 4X4 lerle nasıl bilgi verir misiniz dedim.
Oda hemen hemen hepsini kullandım bunun gibi araç görmedim dedi.
Çok gaddarmış. (2003 magnum).
Mitsu hakkında ki düşüncelerimle hemen örtüştü duyduklarım.
O yüzdendir kiii ilerde kesinlikle Outlander binmeyi kesinkes düşünüyorum:)

Mitsubishi ASX Yorumlar: araç LAncerın çizgilerini devam ettirmiş. fiyatı biraz pahalı yakıt tüketimi normal ses yalıtımı zayıf görüş açısı oldukça iyi ikinci elinin oluşması için zamana ihtiyacı var Dizel ve otomotik seçenekleri yok, işçilik kalitesi çok iyi, sorunsuzluk konusunda japon otoları zaten çok iyi bilinir. Yol tutuşu oldukça iyi, euro ncap’ten de 5 yıldızı var…
yukarıda ki yoruma göre ses yalıtım zayıf mış. o yüzden almaktan vazgeçtim. benim için yol tutuş fren ve ses yalıtım vazgeçilmez. o kadar para(+52bin TL) vereceksem hak etmeli.
ayrıca asx türkiye modelleri 2 çeker, zaten ben de de 2 çeker mitsu var!
yukarıdakiler mantıklı gerekçelerim. bir söz var "ideolojiler beyinden değil kalpden çıkar" kalbim oıutlander diyor. görünüşünün daha bi albenisi var. o yüzden yeni kasa outlander bile cezbetmiyor köpek balığı sadece lancer/EVO için cezbediyor.
umera hocam gel biz senle outlander günü yapalım. sırayla zorlanmadan alırız. (hatta sureyeden komple parçaları alıp türkiyede toplayalım :good: )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 13:56 
Carisma Uzmanı

av.ilhami yazdı:
umera yazdı:
ayrıca asx türkiye modelleri 2 çeker, zaten ben de de 2 çeker mitsu var!
yukarıdakiler mantıklı gerekçelerim. bir söz var "ideolojiler beyinden değil kalpden çıkar" kalbim oıutlander diyor. görünüşünün daha bi albenisi var. o yüzden yeni kasa outlander bile cezbetmiyor köpek balığı sadece lancer/EVO için cezbediyor.
umera hocam gel biz senle outlander günü yapalım. sırayla zorlanmadan alırız. (hatta sureyeden komple parçaları alıp türkiyede toplayalım :good: )

Düşüncelerim tastamam örtüşüyor sizin düşüncelerinizle..
Outlander gunume daha var benim. Acele edip yola erken çıkıp sizi yarı yolda bırakmak istemem...
Görev değişikliği yaramadı bana:(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 14:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sorun değil çünkü:
1- adı gün olsada yıl hesabı yaparız, doğum günü misali
2- ilk bana alırız böylece sen beni yolda bırakamzsın, bırakma ihtimali ben de kalır :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 15:29 
Carisma Uzmanı

:)
Sizin yeni görevle aranız nasıl ?
Alıştınız mı,?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 16:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

herkese dediğimi diyeyim ağır sıkletten (serbestten) hafif sıklete geçmenin rahatlığını yaşıyorum ama evi taşımadığımdan git gel yakıt masrafı ki hergün gitmiyorum. minimum 420TL. (gidiş geliş dışındaki yakıt masraflarını hesaba katmıyorum.) 420 TL buralarda konforlu ev kirası. yani maddi olarak biz de biraz kemer sıkacağız. evi taşıyınca da outlanderlanacağız inşaallah. bu arada bana kaç kere outlander dediğinizi sayıyormusunuz. kırk'a kaç kaldı :)
hocam bir de outlander sayfasında bir alıntı yapıştırdım ama yetersiz bilgiydi konu: viskoz kavramalı merkezi diferansiyelli sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi(outlander sistemi). acaba outlander da difransiyel kilit var mı? (SUV araçda kilit yoksa arazi aracı sayılmaz diyorlarda). bir de (aslında 2) eğer difransiyel kilidi yoksa sonradan takdırmak mümkünmüş bu konuda ne buyurursunuz.
viewtopic.php?f=14&t=2605&start=20

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 17:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kazasız evo: 2002 model ve 21.500TL hem de pazarlık payı varmış ne dersiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 502/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 18:43 
Carisma Uzmanı

İlhami bey teknik bilgim malesef yok.
Fakat outlander'in arka tekerleklerde kilit olduğunu biliyorum.
Immm 12 ye doğru ilerliyoruz.
out..:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 14:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

2.0 turbo modeller 2.5 cm yere daha yakınmış. yani arazi özelliği zayıflıyor. orjinal lastik ebatları 215/55 R17. bu durumda daha kalın olan 60 veya 65 yanak alarak +2.5cm yükseltebilirmiyiz. bir zararı olur mu. neticede araç turbo olduğundan spor kullanım mantığıyla üretmişler ama ben normal/ekonomik sürüş yapacağım. yorumlarınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 14:30 
Carisma Uzmanı

Ben şahsen o işlemi yaptım
Ne yakıta olumsuz etkisi oldu nede ivmelenmeye.
Güçlü bir araç etkisi olacağını sanmıyorum.
Lastikleri daraltma imkanınız olursa zaten o zaman hiç etkisi olmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 17:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ivmelenme derken virajlardaki savrulmayı mı kast ediyorsunuz hızlı kalkışı mı benim için önemli olanvirajlarda savrulmanın artması ve haliyle yol tutuşun zayıflamasının olmaması. birde 2.5 cm. aracı yükseltmek için 215/55 R17 ebatlara göre yeni ebatları kaç olmalıdır. (yanak (55) kaç olmalı (60-65 vs)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 20:19 
Carisma Uzmanı

İvmelenmeden kasdım hızlanmak.
Yanak kalınlığı 70 olursa sırıtır. Max. 65 takabilirsiniz. Aracı aldıktan sonra zaten bakarsınız gerek duymazsınız.
Her zaman diyorum illa ki aracı tecrube etmelisiniz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye