Zaman: 19 Ara 2025 20:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2011 09:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
AMİN...
bilecikli hoca ilk 10 rekatta kısa ayetlerden 2. 10 rekatta da namaz süreleri okumuştu. 4 er rekattan. ben şahsen 2 şer rekat olunca daha ferahlıyorum.

motor temizleme dediğim temizleme katkısını motora koyup 30 dk. kadar aracı rolantide çalıştırıp daha sonra yağ değişimini yapıyorsun o kadar herhangi bir kapak açma vs. yok. katkı koyar gibi yani. tek fark bor vs. katkıyı yağ değişiminden sonra yapıyorsun, motor temizlemeyi de yağ değişiminden önce yapıyorsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2011 10:40 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
O zaman yapacağınız işlem kompression testi yaptırmak.
Sonuç iyi çıkarsa subab lastikleriniz değişecek. Ancak o zaman yağ eksiltme gider.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 08:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
umera yazdı:
Parça konusunda mağduriyet yaşamış bir arkadaşımızın mesajını aynen koyuyorum.
Mesaj protonclub'dan. Japoncu olması hasebiyle aynı şeyleri arkadaşlar yaşamasın diye..

ilhankayıkçı nickli arkadaştan alıntıdır.

arkadaşlar motorum yağ problemi yüzünden yataksardı mecburan motor yaptırmak zorunda kaldım bu linkten http://japonotoparca.com/cars.asp?japon%20...%20rca=Proton parça fiyatı aldım digerlerine göre bir az daha düşük verdi ama orjinal malezya malı olduguna garanti verdi ama parçalarımı yarısını yollamadı parayı peşin yolladık yoksa parca çıkamam dedi bizde yolladık ama hala parçalarımı yollamadı motorumu halen toplatamadım parça sıkıntısından . 15 gündür yok gönderdim yok falan kargoda yok feşmekan kargoda deyip duruyor sakın alışveriş yapmayın ben stresten bir hal oldum sizde kendinizi sıkıntıya sokmayın bu adamın adı """" can yıldırım """ mış http://japonotoparca.com/cars.asp?japon%20...%20rca=Proton sakın arkadaş lar

aynı firmadan bende sıkıntı yaşamıştım ve forumda paylaşmıştım. gerçi benim maddi yönden sıkıntım olmamıştı ancak verilen sözler daha doğrusu söylenen yalanlar esnaflığa yakışmayan şereften haysiyetten onurdan yoksun davranışlardı. en son olarak ağır (bana göre ağır) ithamlarla mail attım tık yok. kimsenin bu adamlara bulaşıp ta canı yansın istemem. firma izmir de arkadaşların bilgisine.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 16:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Sayın Carisma Sahipleri Buraya başlığının değerli müdavimleri,

An itibarı ile Carisma ile vedalaştım. Noterden çıktıktan sonra arkama dönüp bakamadım. Alıcı, işlerim varsa kullanabileceğim teklifinde bulundu ama resmiyette bitirdiğim bir birlikteliği fiilen devam ettirmek imkansız olacağından teşekkür edip yoluma yaya devam ettim.

Garip bir hismiş, içi buruluyor insanın. alıcı kişi plakayı da değiştirmeyecek sürekli göreceğim uzaktan uzaga bakacağım... Eşim, annem otomobille o kadar alakasız olmalarına rağmen son kez aracı yıkarken "üzülmüyormusun, biz bile o kadar alışmıştık, sen nasıl bırakacaksın" dediler bozuntuya vermedim. :sorry: :sorry: :sorry:

Acımı dindirecek diyemiyorum bir nebze olsun hafifletecek makineyi bir an önce almam lazım....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 18:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
nightmare115 yazdı:

An itibarı ile Carisma ile vedalaştım. Noterden çıktıktan sonra arkama dönüp bakamadım. Alıcı, işlerim varsa kullanabileceğim teklifinde bulundu ama resmiyette bitirdiğim bir birlikteliği fiilen devam ettirmek imkansız olacağından teşekkür edip yoluma yaya devam ettim.

Garip bir hismiş, içi buruluyor insanın. alıcı kişi plakayı da değiştirmeyecek sürekli göreceğim uzaktan uzaga bakacağım... Eşim, annem otomobille o kadar alakasız olmalarına rağmen son kez aracı yıkarken "üzülmüyormusun, biz bile o kadar alışmıştık, sen nasıl bırakacaksın" dediler bozuntuya vermedim. :sorry: :sorry: :sorry:

Acımı dindirecek diyemiyorum bir nebze olsun hafifletecek makineyi bir an önce almam lazım....

Allah sabır versin bazan bende soranlar olunca satılık değil diyorum. fiyat söylersem acaba birisi tamam ben alıyorum derse naparım diye düşünüyorum. satarsamda uzaklara gitsin ki görürsem üzülürüm diye düşünüyorum. ama çok zor olacağını biliyorum üstelik benim ilk arabam, ilk gözağrım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 18:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:

ben bile üzüldüm şimdi.. üzüntümü arttıran DH forumdan beri olan geçmişimiz herhalde. bizim arkadaşta eski kasa carismasını satınca ailecek üzülmüşler. ve hala daha üzülüyorlar. klima olmadığı için satmak zorunda kalmış. daha sonra toyota aldı. şimdi de passata biniyor ama hala daha üzgün.... ben de satmaktan vazgeçeceğim. satmadan alabilirsem o zaman yeni bir araç alacağım :( :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 18:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

zaten iftarda yalnız olacağımın burukluğu vardı üstüne tuz biber oldu....... inşaallah yeni yoldaşına bir an önce kavuşursun da acın diner: acını dindiren bulursun (hafızada olduğu sürece zor ama) benim ilk aracım protonu satarken de ben ne yaptım diye son kez aracımın içinde ağlamıştım. daha sonra ilerde tekrar almanın umuduyla teselli olmuştum. ama 4 ay kadar önce kütahyaya satıldı ve ben adama inegöle kadar önden aracımla eşlik etmiştim ve dikiz aynasından bakarak yine üzülmüştüm hem de geri dönüşün daha da zorlaştığını (imkansız diyemiyorum, yazamıyorum, elim varmıyor) bilerek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 21:48 
Kullanıcı avatarı

Sorma üstadım eve minibüsle dondüm siteye girdim her zaman park ettigim yere gözüm takıldı. İlk arabam, gelin arabam, ne yolları asmıştık biz onunla.

Efkârım çok büyük dostlarım. . .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 23:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gelin misali: hem gider hem ağlar; hem satarız hem ağlarız... bu dünya ayrılık ahiret kavuşma yeri napalım :( inşaallah sen forumdan ayrılmazsın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 00:10 
Carisma Uzmanı

Emin bey hayırlısı.
Buraya kadarmış diyelim.
İnsan zaman geçirdiği herşeye alışıyor ülfet peyda ediyor.
Bu bazen bir araba bazende bir hayvan ya da bir eşya olabiliyor.
İlk aracım Şahine 4 sene bindim fakat kesinlikle duygusal bir bağım olmadı.
Hiç üzülmedimde satarken:)
Fakat Protonum üzecek gibi beni.
Satmak aklımın ucundan bile geçmiyor.
Özetle halinden anlıyor gibiyiz.

Yeni yoldaşı bari aynı gruptan seçinde forumdan ayrılmayın:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 13:23 
Kullanıcı avatarı

başka bir araç da olsa, baki olan buradaki dostluk benim için. Büyük bir aileyiz.

Araçlarımız tanışmamıza birer vesile oldu sadece aracı sattık diye kopacak değiliz. Ne olursa olsun ben buradayım Allah'ın izniyle.

Lancer üzerine görüşmeler sürüyor. Hayırlısı diyeyim. Netleşince bilgi vereceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 14:39 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
nightmare115 yazdı:
başka bir araç da olsa, baki olan buradaki dostluk benim için. Büyük bir aileyiz.

Araçlarımız tanışmamıza birer vesile oldu sadece aracı sattık diye kopacak değiliz. Ne olursa olsun ben buradayım Allah'ın izniyle.

Lancer üzerine görüşmeler sürüyor. Hayırlısı diyeyim. Netleşince bilgi vereceğim.

Eminciğim hayırlısı olsun.
Ben de Kadir' in arkasından hala hayıflanıyorum. İlk arabam değildi ama nişanlımla birlikte iken aldığım ilk arabaydı. Geçirdiğimiz ilk gün filan aklıma geliyor. Çok zevk yapıştık onunla...

Muhtemelen Lancer alacaksın. Biliyorsun biri yeni biri eski kasası olmak üzere, Carisma' dan sonra iki tane Lancer' im oldu. Artı ve eksilerini excelde tablo yapıp siteye de koymuştum. O yazıma tekrar göz atıp karar ver derim.

Nihayetinde Lancer demek nakit para demek. Satarken seni hiç yormaz. Bir müddet bin, sonra %99 temiz Carisma arayacaksın. Fakat şu var, Lancer' a binmeden asla ve asla Carisma' nın kıymetini tam anlayamazsın.

Bundan sonraki aracım nasipse 1.8 Elegance... Ben Carisma üstüne kıyak arabaya henüz binemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2011 23:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: irfan
Araç: carisma 2000 comfort
Kan grubu: arh
arkadaşlar herkese merhabalar nevşehirden irfan ben. carisma comfort sahibiym 2000 model. daha önce birkaç defalar sorunlarımı yazmıştım,. ilginiz ve cevaplarınız ve tabiki dostluğunuz için çok teşekkürler. aracımı satlığa çıkardım son 10.500 dedim gelenler oldu aracı servise soktun, neticede aracın başından bir kaza geçmiş ve değişen parçalar var ve hava yastığında oynama olmuş, bunu duyan müşteriler araç kazalı diye öcü gibi bakıyrlr nedense, ama ben aracımı yine de çok seviyorm, her ne kadar rölanti, şanzıman dan ses ve düşük devirde tekleme artı, soğuk iken vitesin zor geçme sorunları da olsa da.... Galiba butün bu sorunları sizlerin yardımınzla yaptırıp aracımı ölü fiyatına vermiyeceğim ve bir kaç yıl daha ailemle huzurlu bir şekilde binmeyi düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla bütün bu arıcalar carismaların çoğnda var sizce bu sorunlar bana kaça patlar. astarı yüzünü geçer mi ne dersiniz, herkese saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2011 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: Mıtsubıshı Carizma 1.8 GDI
Meslek: özel sektör
Kan grubu: 0rh+
Kullanıcı Kontrol PaneliÖzel mesaj

Yaş: 37 İyi günler arkadaşlar.Öncelikle herkese teşekkür ederim.
benim, 1.8..GDI .. 2000 model carizma sahibiyim ve şu aralar arızasıyla uğraşıyorum.kısaca bahsedeyim.önceleri ilk çalıştırdığımda ,hiç sorunsuz çalışıyordu .fakat belli bir süre gittikten sonra stop edip ,biraz durduktan sonra tekrar çalıştırmak istediğimde .hemen çalışmıyor ve en az 20-30 defa marşa bastıkta sonra yada biraz bekledikten sonra çalışıyordu .fakat ,çalışıncada stop etmeden istediğn yere kadar gidiyordu.böyle idare ediyordum.son zamanlarda ise 550 km yada 100 km kadar gittikten sonra araç hareket halindeyken birden stop etmeye başladı.bende yolda kalmaktansa biran önce yaptırmak istedim ve servise götürdüm.serviste bana.benzin basınç pompası(basınç regülatörü)olduğunu söyledi(öntarafta olan).bende çıkma buldum ve taktırdım.bununla birlikte depodaki pompayıda değiştirtdim. servis bana sorunu çözdüklerini söylediler ve aracı aldım.650 km.gayet iyi bir yolculuk yaptık ve şehir içindede biraz kullandım.hızlanması ve çekişi çok güzeldi.arbayı kapının önüne parkettim ve ertesi gün tekrar biryere gitmem gerekti ve çalıştırdım.2 metre gittim ve durdu birdahada çalışmadı.yokuş aşağı dururken biraz çalışıyor ama sonra tekleyerek stop ediyor. araba kapının önünde şimdi yatıyor.gayet iyi çalışan bi araba ne olduda tekrar arıza yaptı anlamadım.servisi aradım.depodaki pompayı yan sanayi pompa takmışlar.acaba ondan olabilir mi. basıncı yetersiz olabilir mi. marş basıyor fakat araba çalışmıyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler. Depodaki pompayla ilgiliyse sevgili dostlar,bana pompa lazım olacak bilginize.0535 6868986

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 04:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
O zaman yapacağınız işlem kompression testi yaptırmak.
Sonuç iyi çıkarsa subab lastikleriniz değişecek. Ancak o zaman yağ eksiltme gider.

testi yaptırdım sonuçlar gayet yi. subab lastiklerini değiştirmezsem uzun vadede daha büyük sorun çıkar mı yoksa sadece yağ eksiltme devam eder mi? aciliyeti nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 04:43 
Carisma Uzmanı

Sadece yağ yakar onun dışında herhangi bir hasar olmaz.
Ben yağı ekler binerim diyorsanız aciliyeti yok.
Edit:
Eklemeyi unutmuşum uzun vadede katalitik konvertöre zarar verebilir.

En son umera tarafından 18 Ağu 2011 08:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 08:48 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
yesilcehennem yazdı:
Kullanıcı Kontrol PaneliÖzel mesaj

Yaş: 37 İyi günler arkadaşlar.Öncelikle herkese teşekkür ederim.
benim, 1.8..GDI .. 2000 model carizma sahibiyim ve şu aralar arızasıyla uğraşıyorum.kısaca bahsedeyim.önceleri ilk çalıştırdığımda ,hiç sorunsuz çalışıyordu .fakat belli bir süre gittikten sonra stop edip ,biraz durduktan sonra tekrar çalıştırmak istediğimde .hemen çalışmıyor ve en az 20-30 defa marşa bastıkta sonra yada biraz bekledikten sonra çalışıyordu .fakat ,çalışıncada stop etmeden istediğn yere kadar gidiyordu.böyle idare ediyordum.son zamanlarda ise 550 km yada 100 km kadar gittikten sonra araç hareket halindeyken birden stop etmeye başladı.bende yolda kalmaktansa biran önce yaptırmak istedim ve servise götürdüm.serviste bana.benzin basınç pompası(basınç regülatörü)olduğunu söyledi(öntarafta olan).bende çıkma buldum ve taktırdım.bununla birlikte depodaki pompayıda değiştirtdim. servis bana sorunu çözdüklerini söylediler ve aracı aldım.650 km.gayet iyi bir yolculuk yaptık ve şehir içindede biraz kullandım.hızlanması ve çekişi çok güzeldi.arbayı kapının önüne parkettim ve ertesi gün tekrar biryere gitmem gerekti ve çalıştırdım.2 metre gittim ve durdu birdahada çalışmadı.yokuş aşağı dururken biraz çalışıyor ama sonra tekleyerek stop ediyor. araba kapının önünde şimdi yatıyor.gayet iyi çalışan bi araba ne olduda tekrar arıza yaptı anlamadım.servisi aradım.depodaki pompayı yan sanayi pompa takmışlar.acaba ondan olabilir mi. basıncı yetersiz olabilir mi. marş basıyor fakat araba çalışmıyor. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler. Depodaki pompayla ilgiliyse sevgili dostlar,bana pompa lazım olacak bilginize.0535 6868986

Siz marşa basarken, egzozdan duman çıkıyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 10:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Sadece yağ yakar onun dışında herhangi bir hasar olmaz.
Ben yağı ekler binerim diyorsanız aciliyeti yok.
Edit:
Eklemeyi unutmuşum uzun vadede katalitik konvertöre zarar verebilir.

konvertörü ben zaten söktürmüştüm: arıza lambasını söndürme gayretleri içindeyken lpg servisim cihaza bağlayınca arıza görmüştü. ben de araştırıp söktürdüm. yerine de eksozcudan boru takdırmıştım. (law silahı değildir :D sadece eksoz borusu, şeklen konvektör biçiminde) araştırmama göre sökülmesi arıza lambasını yakmıyor ve aracın performansını da 2-5 beygir arttırabiliyormuş. sizce söktürmenin zararı olabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 11:17 
Carisma Uzmanı

Konvertör tamamen yakıt emisyonu ile alakalı.
Kullanıcı lehine bir hali mevcut değil.
Aracın eğer çalışma düzenini etkilemiyorsa(oluşturacağı geri basıncın eksikliğinden dolayı)başkada bir zararı olmaz.
Gücü artıracağı kanaatinde değilim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2011 11:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

1- araştırmalarımda yakıtın dikkate alınmayacak kadar bir artış olabileciğinden bahsedilmişti sanırım geri basınç oluşturması ortadan kalkınca yakıtı artırabilir. benim için önemli olan fenni muayenede de ölçüm yapılırsa standartların üstünde olumsuz bir emisyon ölçüm çıkması. gerçi ölçüm sırasında muhtemelen araç lpg de çalışıyor olacak, eğer lpg yi kapatmazlarsa
2- motorun yağ yakması motorun daha iyi/daha fazla yağlanmasını sağlayarak motor bakımına olumlu bir etki yapabilirmi, yoksa yağın yanmasından dolayı motor içinde bir kurum/sis oluşumu nedeniyle zarar verebilirmi?
3- ustam subab değişimin bana 300 gibi bir rakama mal olabileceğini söylüyor... değiştirmelimiyim. subablar yansanayi (ustam protonlarda kullandığını sorun çıkartmadığını söyledi) veya orjinal olmasının farkı olur mu? orjinalin fiyat farkı ne olabilir?
(kusura bakma çok oldum ama maksat başkaları da faydalansın)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye