Zaman: 19 Ara 2025 15:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 13:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Misubishi hurdacısının adresini veriyorum o zaman

Dedar Shop
Erbil
00 964 750 4094337
00 964 750 4464160

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
vural2005 yazdı:
kaç gündür kimse cevap yazmayınca ben de bobinleri Irak'tan getirtmeye karar verdim .
yeğenim (35 yaşında bu arada :) ) Irak'a gidip geliyor şoför. yanık bobinleri manşonlarıyla verdim. Bulursa 4 tane takım getirecek inşaallah.
gelirse size haber ederim.

Suriye de de ucuz fiyata bulunuyormus carisma parçaları.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2012 08:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
İlgilenip cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Suriyeden bu aralar parça getirmek zor. Hem orada tanıdığım da yok. İnşaallah Iraktan getirtebilirsem iyi olur...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Arkadaşlar daha öncede yazdığım gibi bende 1999 model 1.8 gdı carısma var.Yaklaşık bir aydır klimayı çalıştırdığımda sağ torpido kısmından birkaç saniye ara ile çok hafif bir ses gelmeye başladı oto elektrikçisine götürdük açıkçası beni çok tatmin etmesede baktı (küçük şehirde yaşamanın dezavantajı) ve sorunun aşağıda resimlerini yayınladığım parçadan geldiğini tespit ederek parçanın soketini sökerek devre dışı bıraktı ve bahsettiğim ses kesildi ancak açıkçası ben iyi birşeymi yaptık kötü birşeymi yaptık emin olamadım.Tecrübeli arkadaşlardan ricam bu parçanın ismi ve işlemi nedir ve iptal etmekle ileride bir sorun yaşarmıyız bana yardımcı olurmusunuz.

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 14:13 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Havalandırma ünitesinin fişini çekmiş.
Fan çalışıyor mu?

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 23:32 

İsim: Pruva
Araç: Carisma
Meslek: Tekn.
eturkoglu yazdı:
Arkadaşlar daha öncede yazdığım gibi bende 1999 model 1.8 gdı carısma var.Yaklaşık bir aydır klimayı çalıştırdığımda sağ torpido kısmından birkaç saniye ara ile çok hafif bir ses gelmeye başladı oto elektrikçisine götürdük açıkçası beni çok tatmin etmesede baktı (küçük şehirde yaşamanın dezavantajı) ve sorunun aşağıda resimlerini yayınladığım parçadan geldiğini tespit ederek parçanın soketini sökerek devre dışı bıraktı ve bahsettiğim ses kesildi ancak açıkçası ben iyi birşeymi yaptık kötü birşeymi yaptık emin olamadım.Tecrübeli arkadaşlardan ricam bu parçanın ismi ve işlemi nedir ve iptal etmekle ileride bir sorun yaşarmıyız bana yardımcı olurmusunuz.

Servis Manuellerinde şu bilgi bulunuyor.
Parçanın tanımı: AIR PURIFIER (Hava Temizleyici)
Klima çalıştırıldığında, klima içinden geçen hava içerisindeki tozlar elektrostatik olarak tutularak filtre edilmekte. Hava Temizleyici içinde, üzerinde 2000 volt ve 4000 volt DC gerilim bulunan 2 adet metal elek bulunmakta. Klima çalıştırıldığında hava metal eleklerden geçerken içerisindeki tozlar yüksek gerilim ile iyonize edilir ve tozlar eleğe yapışır, orada kalır. Bu sayede klima evapatörü tozdan tıkanmaz, daha önemlisi yüksek gerilim nedeniyle klima içerisinden geçen hava içerisindeki oksijenin bir bölümü ozona dönüşür. Bu da araç içindeki hava kalitesini yükseltir, konfor sağlar. Bu özellik ev klimalarında ve hava temizleyicilerde kullanılmakta.

Hava Temizleyici içindeki metal filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Buraya yapışan tozlar elekteki hava geçiş kanallarını tıkamakta ve bir süre sonra da çıt çıt yada çıtırdı şeklinde yüksek gerilim atlamaları oluşuyor. Soketi çıkarmak geçici bir çözüm.

Resim

Temizleme:
Bir Kap içinde, ağırlıkça 20 birim suya 1 birim alkali, deterjan (pH'ı yüksek, sıvı bulaşık detarjanı olabilir. Kesinlikle asidik olmayacak) karıştırılır ve 60 dereceye ısıtılır. Collector ve ionizer parçaları 10 dk. kadar bu deterjanlı yavaş yavaş sallayarak temizlenir. Sonra durulanır ve kurutularak montajı yapılır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 09:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,temizlenmesi gereken parçalar hangileri acaba bu konuda da yardımcı olurmusunuz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 15:15 

İsim: Pruva
Araç: Carisma
Meslek: Tekn.
eturkoglu yazdı:
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ,temizlenmesi gereken parçalar hangileri acaba bu konuda da yardımcı olurmusunuz

Temizlenecek olan parçalar Collector ve Ionizer olarak adlandırılan parçalardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 15:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
geçen gün yağmurlu yolda giderken ABS lambası yandı. çorbacıya girdim. çıktım tekrar aracı çalıştırınca ABS lambası sönmüştü. acep nedendir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 18:58 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
geçen gün yağmurlu yolda giderken ABS lambası yandı. çorbacıya girdim. çıktım tekrar aracı çalıştırınca ABS lambası sönmüştü. acep nedendir?

ABS: Açlık Belirtme Sistemi' dir diğer adıyla. Kullanıcının karnı acıktığında gün yorgunluğundan dolayı açlık hissiyatını farketmeyen şöförler için 1968 yılında Japonlar tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Çorbacıdan çıktıktan sonra ışığın sönmesi aracınızda teknik bir hata olmadığını teyit eder niteliktedir.

Saygılarımla :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2012 14:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
:lol: :lol: :lol: :ROFL: :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 11:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:

ABS: Açlık Belirtme Sistemi' dir diğer adıyla. Kullanıcının karnı acıktığında gün yorgunluğundan dolayı açlık hissiyatını farketmeyen şöförler için 1968 yılında Japonlar tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Çorbacıdan çıktıktan sonra ışığın sönmesi aracınızda teknik bir hata olmadığını teyit eder niteliktedir.

Saygılarımla :)

:lol: :lol: :LOL:
demek o yüzden abs sık yanmaya başladı:
sağ ön aks bilyasını değiştirirken abs sensörü zarar görmüştü bosch kar servisinde takdırana kadar yandı. takdırdıktan sonra lamba yanınca o yüzden moralim bozulmuştu: sayende çözüldü. ama sanırım benim için mide önemli olduüundan abs den çok motor arıza şeklinde açlık ikazı veriyor.
yeri gelimşken BOŞ car servisnde yaşadığımı anlatayım: abs sensörü fiyatı sorduğumda satış elemanı bir yere telefon açtı 550 TL. fiyat aldı. ben de bu ne deyince bir yeri daha aradı ve 320 dedi. işçilik dahil 400 TL. kredi kartına 6 taksit yaptık ve sensörün gelmesini 1 hafta bekledik. benim yedek parçacı bülentle muhabbet ederken 2 tane bosch car servisinden abs. sensörünün fiyatının 150,60 TL. fiyat alğının söyleyince durumu müdür konumundaki kişiye aktardım. sisteme girdi ve 171 rakamı çıktı. rakamdan sonra hem avro hem TL. yazısı vardı ama sağ üst köşede 171 hemen altında da sadece TL vardı. yetkili bana bu 171 avro deyip TL ye çevirince 500 küsur çıktı. ben işçilik dahil 400 ödedim dediğimden size arkadaşlar güzel bir indirm yapmışlar zaten dedi daha doğrusu kıvırdı. montaj 1 saat sürecek deyince bende yakınlardaki bir arkadaşa uğradım. arkadaşla geri geldiğimde yetkili yeni bir hesap çıkarttı ve satış fiyatı 500 küsur ama bize gilişi 268,89 TL. vs. deyip size 56,11 TL. iade edeceğiz. sağ aks körüğünüzde yırtılmış isterseniz firmamız ücretsiz onu da yapsın dedi. peki dedim ve arkadaşla çıktım. geri geldiğimizde körük değişmişti. ben 56,11 TL yerine isterseniz bir takım buji verin diyecektim ki ne parası hatta değişim 105 TL tuttu ama para istemiyoruz kabilinden konuştu. neyse deyip arkadaşa bu ek tamir firmanın ikramı değilmiydi dedim arkadaş haklısın dedi.
yaşadıklarımın arka planı sanırım şöyle oldu. önce mitsu yetkili servisinden (orjinal abs bosch marka zaten) fiyat alıyorlar ve 550 TL.yi müşteriye duyuruyorlar ama mitsu servisi aradıklarını söylemiyorlar. böylece hem yetkili kazık fiyatını öğreniyorlar hem de müşteriyi az kazık yemeye alıştırıyorlar. sonra başka bir yerden fiyat alalım diyerek boş car satış fiyatı (150 TL) üstüne zammı koyup (320 TL+80 işçilik:400TL) ekstra kazanç sağlıyorlar.bonus hesap özetinde satış olarak 400 TL. continental lastik görünüyor.
müsait olunca bosch car müşteri hizmetleriyle temasa geçeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 12:15 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Baltayı taşa vurmuşlar bence:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 12:30 

İlhami Abi mahvederiz onları, sen pos slibi ve faturayı sağlamda tut.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 12:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

hemen bosch sitesinden kısa bir maill attım. sonra da bir de telefon edeyim dedim. yedek parçabölümündeki fiyat veremiyoz dedi. ankarada 2 tane servis telefonu verdi. biri biz bosch car değiliz dedi.( ama oto servis) diğeri de bana bu parça girişi olmamış. fiyatta veremem dedi. mailimin cevabını bekliyorum. amacım. fiyatın yazılı şekilde belgelenmesi. yoksa fiyatından eminim.
elimde servis yetkilisinin el yazısıyla son çıkarttığı hesaplama da var. bana gösterip masaya koyunca masadan aldım :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 15:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: emir
Araç: carisma
Kan grubu: 0+
merhaba,daha önce de yazmıştım bir problem yaşıyorum havalar soğuk olduğu içindir diye bekledim ama halen düzelmedi,
gazda da açsam benzinde de açsam araç en erken 1,5 2dk da rölantiye oturuyor,gazdan çektiğim an stop ediyor. gazcıya göre rölanti motoru bozukmuş, sizce öyle midir, öyle ise nereden kaça bulurum ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 16:17 

leone1907 yazdı:
merhaba,daha önce de yazmıştım bir problem yaşıyorum havalar soğuk olduğu içindir diye bekledim ama halen düzelmedi,
gazda da açsam benzinde de açsam araç en erken 1,5 2dk da rölantiye oturuyor,gazdan çektiğim an stop ediyor. gazcıya göre rölanti motoru bozukmuş, sizce öyle midir, öyle ise nereden kaça bulurum ?

Aracınızın rölanti motoru arızalı.
Çıkması 150 TL' ye bulunabiliyor. Tabi sizdeki arızalı motoru istiyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2012 17:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

leone1907 yazdı:

arıza lambası yanıyormu? yanıyorsa bilgisayara bağlatın. bobin arızası olma ihtimaline karşı. bobin yeni yeni arızalanmaya başlayınca her türlü kendini belli etmeye başlar: önce ikaz lambası yanar, arabada herhangi bir anormallik hissetmezsin, sonra lpg de vuruntu olmaya başlar sonra kırmızı ışıkta stop etmeye başlar, daha sonra gaza basıncapat pat ses çıkar, 2. viteste daha bir vuruntu/silkelenme olur vs. her aşamada o mu bu mu der durursun. ne hikmetse ustalarda hiiiiçççç bobin akıl edemez sorun büyüyene kadar.
gerçi sizde rolanti önce dengesiz olup sonra düzeliyormuş. bobinde soğukken iyi ısınınca stop etmeye başlar ama ben her rolanti/vuruntu sorununda önce bobin diyorum artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 21:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
Benim aracın kapıdaki hoparlorleri patlak hoparlorler kaç cm dir birde değiştirilmesi kolaymıdır. Saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2012 00:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Kapılarda 16 cm hoparlör bulunur. Değiştirmesi ise az buçuk el becerisi varsa kolay bir olay. Hertz dsk 165 tavsiyemdir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye