Zaman: 20 Ara 2025 00:34

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2012 09:36 
Kullanıcı avatarı

Araç: Carisma
İzmir'de aracımın bakımlarını yapacak, Carisma'ma iyi bakacak bir usta arıyorum. Önerisi olan varsa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2012 23:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: duyar
Meslek: elektrik
Kan grubu: b +
Alıntı:
Merhabalar benim o tarihte arabamı satmaya niyetim var.Dilersen bakabilirsin.1.8 gdi lpg li km 0.22 krş yakıyor tek nokta enjeksiyonlu tüp sistemi var sıkıntı yok.Yeşil 99 model gdi elegance modeli düşünürsen görüşürüz ..

Merhaba Serkhan arkadaşım bildiğime ve araştırdığıma göre 1.8 gdi lere lpg takılamıyor diye biliyorum sizin araç 1.8 gdi mi yanlışlık olmasın eğer doğruysa kim takıyor yardımcı olursan bende yaptırmak isterim bendede 99 model 1.8 gdi var :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 18:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar , herkese kolay gelsin.
Üç sorum olacaktı:
1. Son zamanlarda arcın performansından memnundum. Ama geçenlerde benzin bitmeye yakındı ve ışık hala yanmamıştı. Sonra bir yokuşu çıkarken benzin bitmiş gibi araç teklemeye sallanmaya başladı. Yokuşu zar zor çıktı ve tam yokuş bitince benzin ışığı yandı ve bir dakika sonra düzlükte iken tekrar söndü. Ondan sonra 3-4 seferdir depo yarım iken o yokuşta aynı sorunu tekrarladı ama bu sefer ışık yakmaksızın. Acaba depodaki benzin pompasını mı bozdum? Yoksa depoda bir pislik var da yokuş çıkarken biryerleri mi tıkıyor?
2. Benim araç aslında otomatik vites. Önceki sahibinde iken arıza yapmış ve yaptıramamışlar. Suriye'de bizim araca manuel şanzıman takmışlar ve aracım şimdi manuel. Uzun yola çıkıyorum ve şu hız sabitleyiciyi çalıştırayım diyorum. Hız sabitleyicinin on-off tuşuna basıyorum ve gösterge panelinde yeşil renkli CRUISE yazızı çıkıyor. Sonra 80 üzeri bir hızda giderken kolu yukarı itip sabitlemek istiyorum ama hız sabitlenmiyor. Herşeyi denedim ama olmadı. Sabitlemeyi doğru yaptığımdan eminim. O konuda bir sıkıntı yok. Acaba vites manuele çevrilince artık sabitleme yapılamıyor mu? Ve ya manuelde hız sabitleyici olmaz mı? Ve yahut manuelin hız sabitleyicisi ile otomatiğinki farklı mı? Şanzımanın üzerinde birkaç tane boşta soket var. Ama takılacakları hiçbiryer yok . Ne yapabilirim ?
3. Geri vites ışıklarım yanmıyor. Ampulleri sağlam , kontrol ettim. Acaba bu da mı şanzıman ile alakalı? Ya da geri vites müşürü mü bozuk?
Şimdiden herkese teşekkürler. Üç tane dedim ama epeyce soru sordum :)

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 18:34 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
vural2005 yazdı:
Üç sorum olacaktı:
1. Son zamanlarda arcın performansından memnundum. Ama geçenlerde benzin bitmeye yakındı ve ışık hala yanmamıştı. Sonra bir yokuşu çıkarken benzin bitmiş gibi araç teklemeye sallanmaya başladı. Yokuşu zar zor çıktı ve tam yokuş bitince benzin ışığı yandı ve bir dakika sonra düzlükte iken tekrar söndü. Ondan sonra 3-4 seferdir depo yarım iken o yokuşta aynı sorunu tekrarladı ama bu sefer ışık yakmaksızın. Acaba depodaki benzin pompasını mı bozdum? Yoksa depoda bir pislik var da yokuş çıkarken biryerleri mi tıkıyor?
2. Benim araç aslında otomatik vites. Önceki sahibinde iken arıza yapmış ve yaptıramamışlar. Suriye'de bizim araca manuel şanzıman takmışlar ve aracım şimdi manuel. Uzun yola çıkıyorum ve şu hız sabitleyiciyi çalıştırayım diyorum. Hız sabitleyicinin on-off tuşuna basıyorum ve gösterge panelinde yeşil renkli CRUISE yazızı çıkıyor. Sonra 80 üzeri bir hızda giderken kolu yukarı itip sabitlemek istiyorum ama hız sabitlenmiyor. Herşeyi denedim ama olmadı. Sabitlemeyi doğru yaptığımdan eminim. O konuda bir sıkıntı yok. Acaba vites manuele çevrilince artık sabitleme yapılamıyor mu? Ve ya manuelde hız sabitleyici olmaz mı? Ve yahut manuelin hız sabitleyicisi ile otomatiğinki farklı mı? Şanzımanın üzerinde birkaç tane boşta soket var. Ama takılacakları hiçbiryer yok . Ne yapabilirim ?
3. Geri vites ışıklarım yanmıyor. Ampulleri sağlam , kontrol ettim. Acaba bu da mı şanzıman ile alakalı? Ya da geri vites müşürü mü bozuk?

1- Benzin pompanız sağlam olmasa, yerinizden hareket edemezsiniz. Muhtemelen deponun dibinde bulunan tortudan kaynaklanan probleminiz var. Müsait bir yerde park halindeyken gazı kökleyerek biraz zorlayın, inatçı bir durum değilse düzelmesi muhtemel.

2- Cruise Control beyni aracın viteste olduğunun farkında değil.

3- 2. sorunuzla benzer şekilde aracınız geri viteste olduğunundan bi haber.

Ben yazdıklarınız ışığında kendimce teşhisleri koydum. 2 ve 3. sorunuzun çözümü bahsettiğiniz soketlerden geçiyor olabilir. Aracın service manualinden elektronik şeması kavranarak otomatikten manuele geçtikten sonra araca bu durumu nasıl algılatabilirsiniz bi değerlendirmek lazım. Aksamlarınızda arıza yok, sıkıntı araç viteste olmasına rağmen elektronik manada bunun farkında olmamasından kaynaklanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 19:46 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
1- Benzin pompanız sağlam olmasa, yerinizden hareket edemezsiniz. Muhtemelen deponun dibinde bulunan tortudan kaynaklanan probleminiz var. Müsait bir yerde park halindeyken gazı kökleyerek biraz zorlayın, inatçı bir durum değilse düzelmesi muhtemel.

2- Cruise Control beyni aracın viteste olduğunun farkında değil.

3- 2. sorunuzla benzer şekilde aracınız geri viteste olduğunundan bi haber.

Ben yazdıklarınız ışığında kendimce teşhisleri koydum. 2 ve 3. sorunuzun çözümü bahsettiğiniz soketlerden geçiyor olabilir. Aracın service manualinden elektronik şeması kavranarak otomatikten manuele geçtikten sonra araca bu durumu nasıl algılatabilirsiniz bi değerlendirmek lazım. Aksamlarınızda arıza yok, sıkıntı araç viteste olmasına rağmen elektronik manada bunun farkında olmamasından kaynaklanıyor.

Ali bey cevaplarınız için teşekkürler. Teşhisleriniz mantıklı ve ben de öyle düşünüyorum. Dediğiniz gibi service manualinden biraz bakayım hele ne çıkacak. İyi akşamlar

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: re
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 23:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet birand
Araç: carisma99
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
arkdaşar selam 99carısma hatchback sahibiyim arka sağ stop farım kırık bulamıyorum bir fikir bir yardım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2012 10:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
arka stop lambasını ebaydan al arkadaşım ben geçen açık artırmadan 1 sterlin +20 sterlin kargo toplamda 21 sterline arka sol stop lambası aldım. türkiyede yan sanayisine 250 ytl diyorlar. ikinci el satanlardada bulunmuyor bulunsada 150 ytl gibi fiyat çekerler. ben 60 ytl ye aldım ingiliz satıcılar türkiyeye genelde gönderiyorlar. alman satıcılar türkiyeye çoğu zaman göndermiyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2012 18:27 
Kullanıcı avatarı

mitsubishi özellikle carisma cı arkadaşları selamlıyorum...gemilerle dünya turuna çıkalı baya bi ay geçti... forumdaki carisma aşkı hala canlı sıcak...bu arabanın bi ruhu var galiba ruhları birbirine yaklaştıran..yolda giden carisma gördüğümde illa yaklaşıp selam çakmalıyım bu bi borçmuş gibi omuzlarımda taşiyorum o hissi..arabayı garajda yatırıyorum yıllık vergisi muayenesi sigortası 1000 liraya yakın maliyeti var ama kıyıpta satamıyorum...carisma aşkı böyle bişe heralde...bu arada israilde rusyada romanyada baya bi carisma var...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2012 22:38 
Kullanıcı avatarı

ayberk350 yazdı:
arka stop lambasını ebaydan al arkadaşım ben geçen açık artırmadan 1 sterlin +20 sterlin kargo toplamda 21 sterline arka sol stop lambası aldım. türkiyede yan sanayisine 250 ytl diyorlar. ikinci el satanlardada bulunmuyor bulunsada 150 ytl gibi fiyat çekerler. ben 60 ytl ye aldım ingiliz satıcılar türkiyeye genelde gönderiyorlar. alman satıcılar türkiyeye çoğu zaman göndermiyorlar.

Merhaba ayberk arkadaşım ebayda aradım bulamadım karizma seçeneğini ve parçaları bulamadım yardımcı olup linkini yazarmısın benimde sinyal ve parklara ihtiyacım var teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2012 11:39 
Kullanıcı avatarı

http://www.ebay.co.uk/itm/Mitsubishi-Ca ... d=ViewItem

http://www.ebay.co.uk/itm/rear-lighting ... 43b374cc81
satıcılarla irtibata geç istersen belirli bir fiyatta anlaşın kargo dahil felan kaç sterline türkiyeye gönderirsin diye .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eyl 2012 07:18 
Kullanıcı avatarı

Arka stop arayanlar forumda ufuk yalçın var. Kendisinde arka stoplar vardı. İrtibata geçerseniz belki uyar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2012 11:42 
Kullanıcı avatarı

ayberk350 yazdı:
http://www.ebay.co.uk/itm/Mitsubishi-Carisma-Off-Side-Rear-Light-Complete-With-Bulbs/140846128438?ssPageName=WDVW&rd=1&ih=004&category=44262&cmd=ViewItem

http://www.ebay.co.uk/itm/rear-lighting ... 43b374cc81
satıcılarla irtibata geç istersen belirli bir fiyatta anlaşın kargo dahil felan kaç sterline türkiyeye gönderirsin diye .

Ayberk arkadaşım teşekkür ederim siteyi inceledim benim arabaya uyan modeli bulamadım benim aracın stop farı kuyruk la kenardaki aynı boyda senin verdiğin linkteki uzun olan model

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2012 23:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
vural2005 yazdı:
Üç sorum olacaktı:

Merhaba,

Sadece bildiğim konuda fikrimi paylaşayım.
3. Hızını sabitlemek için aktif ettikten sonra(yeşil cruise yazısı) kolu sonra aşağıya çekmelisin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2012 20:44 
Kullanıcı avatarı

3. soru muhtemelen geri vites müşüründen kaynaklanıyordur. benim araçdada aynı sorun olmuştu müşürü değiştirince düzeldi servisde 85 tl fiyatı muadili 30-60 tl arasıdır dışarda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2012 20:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
arkadaşlar aracımın antirizini değiştireceğim bizim araçlar ne kadar antifiriz alır ve gördüğüm kadarıyla hortumların üzerinde hava almaya yer yok motor suyunun havası nerden alınıyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2012 22:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
üstten bakınca radyatörün sol alt köşesine vidalı bir tıpa var onu açınca su boşalmaya başlıyor tamamen boşaldıktan sonra vidayı tekrar sıkıyorum radyatörün üstünden 3 lt antifrizi dolduruyorum az bişey kalıyor onuda yedek su deposuna koyuyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2012 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
suyu boşalttım dediğiniz gibi 3 lt antifiriz aldı kitapçığında hatırladığım kadarıyla 6,3 lt yazıyodu acaba havasını alamadım ondan 3 lt de kaldımı diye düşündüm o zaman bi problem yok teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2012 00:22 
Kullanıcı avatarı

ayberk350 yazdı:
3. soru muhtemelen geri vites müşüründen kaynaklanıyordur. benim araçdada aynı sorun olmuştu müşürü değiştirince düzeldi servisde 85 tl fiyatı muadili 30-60 tl arasıdır dışarda.

Benim araçta geri vites müşürü nerede oluyor acaba?
Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2012 01:02 
Kullanıcı avatarı

kaputun altında bayağı bir dipte herhangi bir oto elektrikcisi tam yerini gösterebilir. veya carisma elektrik şeması olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2012 14:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
ACİL DURUM!!!

arkadaşlar ankarada bi araç var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-h ... 4827/detay

benim için arabayı inceleyebilecek bi arkadaş varsa aramızda çok memnun kalırım.
Aracı ciddi ciddi almayı düşünüyorum

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye