Zaman: 21 Ara 2025 15:42

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2015 20:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilyas
Araç: mitsubiishi carizma
Meslek: elektrik teknisyeni
Kan grubu: 0rh+
Merhaba 2002 carizma avange aracın cam düğmeleri megane2 cam düğmesi ile uyar mi?soket girişlerinden bahsediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2015 02:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Asım
Araç: Fiesta-2008
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar faydası olur diye yazıyorum.

Aracımda bu kış ortaya çıkıp gitgide artan bir öndüzen sesi vardı, alt takım komple elden geçmesine rağmen sorun kaybolmadı, bozuk yollarda gacır gucur sesler ve sağa sola direksiyon hareketinde gelen kütürtüler şeklindeydi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlardan ve gittiğim birkaç farklı ustadan duyduğum kadarıyla ses amortisör takoz rulmanından geliyor... Bizim araçlarda rulman takozuyla beraber ve pahalı satılıyor. Oysa sadece rulmanı bulmak imkansız gibi, bunun yanında bu araçların kronik sorunu olan amortisör tablası / çanağı diye adlandırılan parça... Rulman bozulunca bu çanağın yapısı da bozularak gacır gucur seslere sebebiyet veriyor. Çanağın fiyatı serviste 180 tl / adet. Rulman ise takozuyla teki 120 tl... Ancak uzun araştırmalar sonucu bu parçaların Volvo s40 ile aynı olduğunu öğrendim. Volvo'da Rulman 30 tl, çanak ise 35 tl... İnternet üzerinden volvo parçacısından alıp monte ettirdim ve gıcık seslerden kurtuldum çok şükür.
Bilginize...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2015 17:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Asım
Araç: Fiesta-2008
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar yine bir katkı daha;

Bu araçların Volvo S40 ile ortak bantta üretilmesinden dolayı birçok parçanın uyum sağladığını duyuyorduk. Yukarıda bahsettiğim amortisör parçalarının dışında yeni bir parçada daha uyumluluk yakaladım, KAPI GERGİ KOLU

Aracımın ön yolcu kapısı açılış yönüne aşırı zorlamaya maruz kalınca gergi bozularak tak tak ses yapmaya başladı. Hemen araştırdım ama parçacılarda yok malesef. Yine Volvo'ya aklım kaydı baktım ki bu parça da birebir aynı. Fiyatı 60 tl imiş. Bilginize...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 83 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye