Zaman: 19 Kas 2025 08:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yeni bir macera carisma
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 10:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
Merhaba arkadaşlar, kendimizi tanıtalım bölümüne de yazdım ve şimdi biraz daha detaya inerek sorularıma cevap arıyorum. Edirne' de Veteriner Hekim olarak kendi kliniğim varken 1.3 multijet palio van' ım vardı. Ağrı'ya gıda tarım ve hayvancılık Müdürlüğü'ne atanınca atladım palio' ya Ağrı' ya geldim. Zamanla tek kapılı ve mazotlu araç işimi görmemeye başladığından değiştirme kararı aldım. Fakat palio van'ı bir türlü elimizden çıkaramadık. Daha sonra İstanbul' da bir galeriyle al aşağı ver yukarı anlaştık ve Ağrı'dan İstanbul' a yola koyuldum. Yeğenim taksicilik yapıyor Edirne-Keşan da ve ona da söyledim atladı otobüse ve Bolu' da buluştuk. Haydeee yapıştır İstanbul' a ve sonunda galeriyi bulduk. Araç 2000 model carisma 1.6 glx ve aracın ilk halini gördük bir araba bu kadar hor ve kirli kullanılmaz. Koltukları kaldırıyoruz altından yapraklar çıkıyor, koltuklar, zemin döşemesi leş gibi. Yine de japon arabaların konforunu bildiğim için kirliliği göz ardı ederek deneme sürüşüne çıktık. Araçta yaşına göre diri, motor gayet iyi ki lpg hiç takılmamış, ön takım filan idare edecek seviyede bir tek viraj lastiklerinden gıcırtı geliyor. Bu araba işimizi görür dedik satışı hallettik ve çıktık Edirne-Keşan' a doğru yola. Çok samimi bir arkadaşımın Keşan sanayisinde dükkanı var, arabayı götürdük ona baktı motor yürüyen güzel hiç korkma bak rahatına dedi. Ordan çıktık detaylı bir temizlik yaptık 120 tl ye ve içi pırıl pırıl oldu. Yağını, suyunu, benzini koydum ve Ağrı' ya doğru yola koyuldum, tam 1700 km. Tek marşla 13 saat gittim ne hararet ne tekleme ne çekmeme. Tekrar benzini doldurdum ve 15 dakika sonra kontağı tekrar çevirdim ve durmadan 10 saat daha yol geldim. Bu performans beni oldukça mutlu etti araç hiç dinlenmeden 23 saat yol yaptı, çıkmadığı dağ, rampa kalmadı, yine de bana mısın demedi. bu arada merak edenler için söyleyim 480 tl lik benzin yaktı. Şimdi gelelim araçtaki ufak tefek problemlere.
1-) Ağrı' ya geldiğim ikinci gün şoför kapısını içeriden açacakken tak dedi ve kapı kolu boşa düştü. Kolu söküp baktım arkasında bir plastik ile silindir şeklinde bir demire bağlı işte o plastik krılmış. Daha söküp yapıştırmaya zamanım olmadı ama tez vakitte yapıcam. bununla ilgili tavsiye ve önerileriniz yada hangi yapıştırıcı ile yapıştırmalıyım.
2-) Yakıtı düşürmek amacıyla LPG taktıralım dedik, araştırmalardan sonra atikerde karar kıldık ve montaj konusunda Van-Erciş in Ağrı'dan çok üstün olduğunu tecrübe edenlerden öğrendik. Bastık marşa Erciş, usta son derece iyi bir montaj yaptı, çok ilgilendi her sorumuza cevap verdi. Montaj bitti sıra geldi ayar yapmaya. Usta devri bobinden aldı, araç 3000 rpm ı geçince gazdan çıkıp benzine geçiyor, 3000 rpm ın altında tekrar gaza dönüyor. Daha önce mazda 626 dan bu sorunu yaşadığım için usta bobinden alma dedim devri dinledi ve krank sensöründen aldı sorun çözüldü. Ustanın tepkisi -demek ki müşteriden de öğreneceğimiz şeyler varmış-. Bu arada araç hb olduğu için arka bagaj amortisörleri kendini salmış aradık taradık hiçbir yerde bulamadık. Tabi yılmak yok en sonunda fort transitinkiler oldu ve bu sorunda çözüldü. Yine bir bilgi bu GDI motorlara da lovata LPG markası takılabilir bir sistem yapmış sorunsuz çalışıyormuş ilgilenenlere duyrulur.
3-) Arka cam düğmeleri ilk aldığımızda çalışıyordu, sonra ne olduysa birden gitti. Ercişte ustaya gösterdik adam dokunduğu gibi çalıştı. Bu düğmelere de bir işlem yapmam lazım çıkartıp temizlesem nasıl bir ürün kullanmam lazım.
4-) Balataları değiştirmem lazım nereden sipariş verebilirim.
5-)Viraj lastikleri ve z rotlarını nerden tedarik edebilirim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sanırım başınızı ağrıttım usanmayıp okuyanlara çok teşekkür ederim.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Yeni bir macera carisma
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 12:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: özgür
Araç: Carisma GDI
Meslek: veteriner
Kan grubu: B -
Öncelikle hoşgeldin
şanslısın veya tedbirlisin diyelim ben de geçen hafta 1.8 gdi aldım benim araba da hış ama seninkinden farkı motorda da sıkıntılar var araç ara ara gaz yemiyor ustaya falan götürdüm ama kar etmedi tekli cam düğmelerinin ikisi kırık Allahtan şöför tarafı sağlam ,arka silecek hiç çalışmıyo ön sileceğin de su püskürtme kısmı bazen çalışıyo bazen çalışmıyor. velhasıl canım çok sıkkın...
Bu arada ben de veteriner sağlık teknisyeniyim ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 23:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
Değerli meslektaşım Özgür, tanıştığımıza memnun oldum. Nerde görev yapıyorsun? Umarım ikimizde bu forumda sorunlarımıza cevap bulabiliriz. Ben kendimce bir karar aldım ve bu arabayı baştan sona elim erdiğince kendim toparlamaya çalışacağım. Tabi motor filan bizim işimiz değil ama şu cam düğmeleri kapı kolları vs kendim uğraşacağım. Mağlum Ağrı' da vakit geçirecek pekte bişey yok :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 16:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: özgür
Araç: Carisma GDI
Meslek: veteriner
Kan grubu: B -
Ben de adanada Tigem de çalişiyorum 1500 siğir var burda vakit olmuyor çok
elimden de ince iş gelmez pek naapacaz bilmiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2013 17:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
http://www.parcatreni.com/mitsubishi/ca ... edek-parca Buradan bakabilirsin istediklerinin hepsi var

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: