Zaman: 19 Mar 2026 20:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: LANCER mı CARISMA mı....
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 17:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: gezgin
Araç: LANCER 2005 1.3
Meslek: 657
Kan grubu: ARH+
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır..hepinize merhaba....2005 model 1300 cc.lpg li lancer ım var(çift airbag-klima-4 cam otomatik-elektrikli ayna-abs)...123000 kmde.Bu aralar carısma takıntısı başladı....çevremde satılık 1-2 tane carısma var hele bir tanesi çok hoşuma gidiyor birde bu araçların tadına bakayım diyorum..beğendiğim araç 2003 model 1.6 avance carısma..araç full sadece hız sabitleyici yok.sizce aracımı satıp ( müşteriside hazır inşallah... aracı istiyor)bahsettiğim gibi bir araç almak ne kadar mantıklıca...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: LANCER mı CARISMA mı....
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 19:36 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Alikerimoğluna göre bir soru.
Muhakkak gördüğünde tecrübelerini aktaracaktır.
Şuanda hem Carisma hemde Lancer biniyor.
Ali bey buyrun.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 20:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Bahattin hocam Ali Carisma aracını sattı. Ha bilgileirni de satmadı ya yine cevaplar.
Ali hem bir önceki hem de güncel kasa lancer kullandı (ikisi de 1.6) ayrıca hem 1.6 hem de 1.8 gdi carisma sahibi de oldu. Yani en iyi Ali cevaplar. Ama ben şimdiden sizi carisma'ya yönlendireceğini düşünüyorum. Sebeplerini ise Ali anlatır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 01:35 
Kullanıcı avatarı

Bir önceki kasa lancer dediklerinizin model yılları hangisi ve neden diyeim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 12:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
aslında vedat bey doğru söylüyor ama carismanın tadı bambaşka gerçi ben lancer kullanmadım ama kullananların yorumu ve benim tahminim bu. yinede ali kerimoğlu'nun yorumları bu konuda en tutarlı yorumlar olacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: CARISMA 1.8 GDİ
Kan grubu: Orh
kesinlikle carisma derim lancer iyi araba ama biraz küçük kalıyor carisma oturaklı ve iri bir araç ayrıca avance modelinde sunroof da var şase zaten yazmayım çok sağlam ikisinin de kapısını aç ve kapat sonra ağırlığından ve çıkan sesten zaten anlatıyor sağlamlığını ve konforunu 99 ve 2001 gdi carisma kullandım 3 kez alacağım araç kesinlikle yine bir gdi carisma olacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 08:50 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Estagfirullah arkadaşlar. Siz de en az benim kadar konuya vakıfsınız.

Şu anki görüşlerimi söylemeden önce, daha önce yapmış olduğum karşılaştırma tablosuna bir bakılmasını tavsiye ederim.
Linki burada, viewtopic.php?f=27&t=1622&hilit=kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9Ft%C4%B1rma&start=0

Şimdi, Lancer mi Carisma mı?
Tablodan Lancer' in üstün olan özelliklerine bakınız. En başta iki özelliği var,
1- Bilinen hiçbir kronik problemi yok
2- Süspansiyonları çok konforlu

Carisma' yı üstün kılan özelliklere bakacak olursak, yukarıdaki iki madde harici (hatta süspansiyonun konforlu olması viraj güvenliği açısından dezavantajdır. Çiğseli bir sabah 40-50 Km hızla giderken 270' dönmüş bir Lancer kullanıcısı olarak söylüyorum :) ) her yönüyle Carisma üstündür.

Bir kere Carisma Lancer' a göre üst segment araç. Şu an Lancer' in sıfırı donanımına göre 45.000 TL' lerde satın alınabilirken, Carisma' nın sıfırı olsaydı fiyatı en az 55 - 60.000 TL olurdu. Dolayısıyla aralarında segment farkı var. Segment farkı ile birlikte gelen sessizlik, yol tutuş, yüksek sürat, ekstra güvenlik, konfor vs... Carisma' yı Lancer' dan üstün tutan nitelikler...

Aydın Hoca' nın bahsettiği gibi Carisma' nın 1.6 Avance ve 1.8 GDI, Lancer' in ise 2006 Comfort ve 2011 Sportback' ini uzun zaman kullanmış biri olarak (şu an yalnızca 2011 Lancer kullanıcısıyım) objektif olarak kanaatim kesinlikle Carisma' dan taraftır. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz derler. Orası sizin bileceğiniz iş.

Ben şu an kendime araba alacak olsam düzgün bir yeni kasa 1.8 GDI Elegance alırdım. Tabi bu aracı alırken, lüks bir koltuk takımı aldığımı düşünerek alırdım. Zira ülkemiz insanının 1.8 GDI araca bakış açısını çok iyi öğrenmiş oldum. Satmak konusunda ilgili birisini bulana kadar ne fiyat yazarsanız yazın birisi çıkıp aracınızı almaz. Her ne kadar temiz olursa olsun.

Eğer ki bir müddet kullanır tadına bakarım, baktım sarmadı satar başka araca binerim diyecek olursam alacağım araç kesinlikle 1.6 Avance olur. Düzgün bir Avance bugün nakit para niteliğindedir. Konuya uzak olanların Carisma alırsan elinde patlar sözüne hiç kulak asmayın. Tezimi doğrulamak için Sahibinden.com' daki düşük KM' li Carismaları favorilerinize ekleyin. Fiyatı makul olanların birkaç gün içerisinde alıcı bulduğunu göreceksiniz.

Bu arada, Lancer' i de likidite konusunda dikkate alın. O araç da düzgün olduğu sürece nakit para demektir. Ben ilanı akşam verip sabah sattım. Bence şu an Türkiye' de değerini bulamamış bir araçta 2004-2007 arası Lancer' dir.

Detay özellikler yukarıdaki tabloda olduğu için o konulara hassasiyetle girmiyorum. Sorularınız olursa memnuniyetle yanıtlarım. Atlamadan söylemem gereken bir diğer konu her iki aracın da Atiker LPG kitiyle saat gibi çalışmasıdır. Yani alacağınız araca 1.000 - 1.200 TL arası bir harcama yaparak yakıt tüketimini %70' lere çekeceğinizi hesaba katın.

Son olarak tecrübeme göre Carisma' nın en kötü kronik sorununu söyleyeyim. Eğer düzgün bir Carisma sahibi olursanız, ondan sonra 45 - 50.000 TL' ye kadar bineceğiniz hiçbir araç Carisma tadını vermez. Dolayısıyla yeni ve konforlu bir arabaya bineyim derseniz, 60.000 TL' yi aşıp D segmenti bir araç almanız gerekir. Öyle de bi rezil tarafı var bu Carisma' nın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2011 12:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Bilenle bilmeyen bir olmuyor tabi. ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 01:01 
Kullanıcı avatarı

yeni kasa 1.8 gdi elegance da asr de mevcut ayrıca carismanın ağırlığı lancer dan daha ağır ruhsatta yazan 1185 kğ dur ama gidip kamyon tartısında tartmıştım 1300 küsür dü şuan hatırlamıyorum tam olarak bir de benim fikrim iki modelide uzun süre sürdüm 99 gdi ve 2001 gdi fren olarak kesinlikle yeni kasa daha iyi zaten lastik ve jantlar bile daha büyük eski kasa da bu fren sorunu çok olunca makyajlı kasa fren sistemine ve yol tutuşuna müdahale etmişlerdir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 08:36 

rascal yazdı:
yeni kasa 1.8 gdi elegance da asr de mevcut ayrıca carismanın ağırlığı lancer dan daha ağır ruhsatta yazan 1185 kğ dur ama gidip kamyon tartısında tartmıştım 1300 küsür dü şuan hatırlamıyorum tam olarak bir de benim fikrim iki modelide uzun süre sürdüm 99 gdi ve 2001 gdi fren olarak kesinlikle yeni kasa daha iyi zaten lastik ve jantlar bile daha büyük eski kasa da bu fren sorunu çok olunca makyajlı kasa fren sistemine ve yol tutuşuna müdahale etmişlerdir

Ben de aksine fren olarak eski kasanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Hatırladığım kadarıyla bir otomobil gazetesince yapılan değerlendirmede 1.6 makyajlı kasanın frenlerinin 1.8 makyajlı kasaya göre daha iyi olduğunu tespit etmişlerdi. Bu durum benim tezimi de doğruluyor. Ben de kendi karşılaştırma tablomda 1.6 makyajlı kasanın frenlerinin 1.8 eski kasaya nazaran çok kötü olduğunu tespit etmiştim. Eğer 1.8 eski kasanın freni 1.6 yeni kasadan iyiyse ve 1.6 yeni kasanın freni 1.8 yeni kasadan iyiyse bu içlerinde en iyisi 1.8 eski kasa oluyor. İnternette bahsettiğim testi bulabilirsem eklerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 08:39 

Bahsettiğim değerlendirmenin linki,
http://www.buask.net/arabalar/mitsubish ... kleri.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 09:46 

_opeth yazdı:
akerimoglu yazdı:
rascal yazdı:

Hatırladığım kadarıyla bir otomobil gazetesince yapılan değerlendirmede 1.6 makyajlı kasanın frenlerinin 1.8 makyajlı kasaya göre daha iyi olduğunu tespit etmişlerdi. Bu durum benim tezimi de doğruluyor. Ben de kendi karşılaştırma tablomda 1.6 makyajlı kasanın frenlerinin 1.8 eski kasaya nazaran çok kötü olduğunu tespit etmiştim. Eğer 1.8 eski kasanın freni 1.6 yeni kasadan iyiyse ve 1.6 yeni kasanın freni 1.8 yeni kasadan iyiyse bu içlerinde en iyisi 1.8 eski kasa oluyor. İnternette bahsettiğim testi bulabilirsem eklerim.

kendimi çok bilinmeyenli denklem okuyomuş gibi hissettim :)

Okuyunca bana da karışık geldi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 13:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
sattıracaksınız bana karayılanımı :) :(
bu ne kardeşim bu nasıl bi sevdalıktır yawww :shock:
LOVE=GDI 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 16:22 

kefu yazdı:
sattıracaksınız bana karayılanımı :) :(
bu ne kardeşim bu nasıl bi sevdalıktır yawww :shock:
LOVE=GDI 8)

Her yazımda belirtiyorum, yine belirteyim.
Bu kavramlar göreceli kavramlar. Dolayısıyla bana hoş gelen sana boş gelebilir :)
Mesela colt, her ne hal ve şartta olursa olsun tarzım değildir. Bu gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2011 21:22 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
rascal yazdı:

öncelikle önerme yapmayı bırakalım 1,6 hiç katmayalım çünkü ben 1,8 lerden bahsetmiştim 99 gdi 2001 gdi elegance kullandim daha doğrusu sahibi oldum şimdi 99 kasalar kampana arka lastikler disk değil yani yeniler 2000 modellerin bazıları hariç ki bu 2000 modeller derken makyajlılardan bahsediyorum hepsi standart diskdir disk kampanaya göre daha iyi fren uygulaması yapar ısınma vs gibi konulara girmiyorum şimdi servise gelen 99 model gdi kullananlara sorardım nasıl araç diye direk abi gidiyor ama durmuyor söylentisi olurdu zaten bu şikayet servislerde genel olarak çıkınca yeni kasada frene el attılar hatta eski kasanın yol tutuşu yeniden de iyi değildir arkasını kontrollü bırakıyor yeni de bırakıyor ama yine de birazdaha iyi ben şahsen özet olarak hızı çok severim ve yaparım bu sebeble durmak çok önemli iki yazdığım araçda diskler balatalar ve fren hidroliği dahil en kaliteli parçalar takılarak sıfırlandı sonra testini yapmıştım son olarak arkadaşım verdiğin linkle 1,8 gdi yani 99 kasa ile 2000 model avance frenini kıyaslamışlar ve sonuç olarak avance daha iyi demişler 43 metreye 44 metre gibi bir değer var hala eski daha iyi diyen varsa gidelim test edelim bu kadar basit

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 00:22 

Test sonucunu yalnizca kendi degerlendirmemi desteklemek icin verdim. Ehemmiyetli olan kisinin kendi tecrubeleridir.
Anlatmak istedigimi de anlamamissiniz. Uzerinde durmayacagim.

Makyajli kasalarin tamami arka frenler disk degildir. Ilk cikan makyajli kasalarin (pic kasa) kampanadir.

Yol tutus konusunda makyajli gdi ile tecrubem olmadi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 00:57 
Kullanıcı avatarı

ali bey sizde benim anlattığımı sanırım tam okumamışsınız ben zaten belirttim bir onceki msj da makyajlı kasaların kampana olanları sadece 2000 modeller dir evet bazıları da diskdir ve onların zaten jantlarıda diyerlerinden farlıdır ben her iki kasada test imkanı buldum birde belki bilen vardır piç kasalarda fren sorunu çıkmıştı kampana olanlarda mıtsubishi yetkili servislerde müşterileri çağırıp ücretsiz hizmet vermiştir sorun giderilmiştir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 03:34 

rascal yazdı:
ali bey sizde benim anlattığımı sanırım tam okumamışsınız ben zaten belirttim bir onceki msj da makyajlı kasaların kampana olanları sadece 2000 modeller dir evet bazıları da diskdir ve onların zaten jantlarıda diyerlerinden farlıdır ben her iki kasada test imkanı buldum birde belki bilen vardır piç kasalarda fren sorunu çıkmıştı kampana olanlarda mıtsubishi yetkili servislerde müşterileri çağırıp ücretsiz hizmet vermiştir sorun giderilmiştir

Bunu ilk sizden duyuyorum.
Benim makyajli 1.6 resmen durmuyordu. Cok ugrastim o arabayla.
Ama isin garibi en az 4-5 farkli makyajli 1.6 test ettim onlarda durmuyorlardi.
Bu nedenle sorunun kampana olmwdigini dusunuyorum. Zira test etttigim diger araclar hep arka disk frendi.
Esas olarak sorunu tanimladik o zamanlar. Sorun ABS' nin gerekli gereksiz erken devreye girmesi. Yine diger bir sorun abs' nin tutup birakma araliginin bir tekerlek capi kadar olusu. Ben careyi o siralar abs' yi kokple devreden cikarmakla bulmustum.

Zaten benim dusunceme gore abs sehir icinde gereksiz. Esp gibi manuel bir dugmeyle devreye alinip cikarilabilir olmali.

Edit: pic kasalar 2001' de de bir muddet devam etti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 01:19 
Kullanıcı avatarı

açtığım konu ile ilgili fikir veren ve görüşlerini belirten bütün arkadaşlara çook tsk ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2013 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
_opeth yazdı:
ben olsam daha az sorunsuzluk için bir önceki kasa lancer bakarım. carisma daha konforlu ama lancer kadar sorunsuz değil, cam düğmesi gibi tiksindirici bi sıkıntısı yok mesela

o sorun çözüldü, sizin haberiniz yok galiba(konuyu hortlattım ama olsun bilgi bilgidir.)
arıza yapan cam düğmeleri etrafındaki kasa delinerek 2.5 luk bakır kabloyu pim şeklinde karşıdan karşıya geçiriyorsunuz ve düğmelerin iç kısmına arka ve ön olmak üzere 2şer adet kalem yaylarını silikonla sabitliyorsunuz. silikonla sabitleme işini en önce yapıyorsunuz tabi ondan sonra bakır kabloyu soyarak deldiğiniz deliklerden karşıya geçiriyorsunuz. bu işi el becerisi olmayanlar yapmaya kalkarsa malzemeyi ziyan eder, o yüzden eli yatkın birinin yapmasında fayda var. daha detaylı anlatım sitede sabit konu olması lazım.. buyrun link:

viewtopic.php?f=9&t=549

yani arkadaşım, koskoca mitsubishi carisma yı sırf bu basit ve çözümü kolay sorun için lancer e yem etmeye gerek yok, sonuna kadar carisma derim. lancer binmedim ama herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır elbet bir şey..ben carismaya 1 aydır biniyorum, aldığımda cam düğmeleri sorunlu idi.. alır almaz internetten araştırıp çözümü buldum ve aynen uyguladım.
ve bu şekilde çözüm varken gidip te sıfır malzeme almak bana göre mantıksız olur çünkü alacağınız mazleme de yine aynı şekilde bozulacak. fakat linkini verdiğim videoda anlatılan şekilde "TAMİR" ederseniz o cam düğmelerini evelAllah bi daha bozamazsınız..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: