Zaman: 17 Oca 2026 07:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: GDI benzin kokusu hakkinda!
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 21:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
Asagidaki internet adresinde Carisma GDI araclarda rahatsiz edici benzin kokusu hakkinda daha once bilmedigim ve hicbir usta ve servis tarafindan da bilgilendirilmedigim bilgilere rastladim. Megerse Carisma GDI'lar uretici firma tarafindan geri cagrilmis, cunku benzin deposu icindeki benzin pompasinin bir kapak halkasi kirik ya da catlakmis bu nedenle ilerde kokuya neden oluyormus. Onckei modeller bu bilgiden yoksun kalmis olabilir, hata duzeltilmemis olabilirmis, o nedenle koku varsa orayi kontrol ettirin diyor. Firma geri cagirmis, daha once boyle bir duyum alan ve aracini TEMSA'ya goturen oldu mu? Benim aracin yaydigi kokuyu gidermek icin yapmadigim kalmamisti, belli oranlarda giderdigimi saniyordum, sonra is saykoya bagladigi icin birakmistim. Asagida bilgiyi aldigim sayfayi ve ingilizce metni ekledim, isteyenler bakabilir. Ayrica GDI icin super-kursunsuz yakit kullanmak lazimmis.

http://www.whatcar.com/car-reviews/used ... absection4

However, bear in mind that the favoured 1.8 GDI was designed for superunleaded, not regular 95, which will nudge up costs.First, the 1.8-litre GDI was designed for superunleaded fuel and, if the previous owners didn't use it, there’s a risk of engine failure around 60,000 miles, due to carbon build-up. Decoking the engine is possible, but it's best to look elsewhere.

Secondly, there was also a recall to amend the retaining cap ring of the in-tank fuel pump, which could shatter. Find out if that was done, because early cars may have missed out, and be wary if there is a smell of fuel.

Finally, ensure all switches and buttons works as expected, and that any air-con system is effective - older systems may need regassing.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: GDI benzin kokusu hakkinda!
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2012 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
Demek ki olmamış. :)

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: GDI benzin kokusu hakkinda!
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2012 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
evet tamami ile kesildi diyemem ama azalttim :), canister ile ugrastiktan sonra bir sure tamamen kesilmisti ancak sonra tekrar basladi, bir ara bizimkiler sana oyle geliyor filan deyince durumun psikolojik olmaya yuzttutugunu da anladim, arac ile bir sure ayri kalmaya verdim, yurtdisina gittim :), arastirmalara devam ettim, burda eksiklerini goderiyorum simdi, simdiden bavul doldu sayilir, yazin guzel bir bakim yapacagim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: