Zaman: 23 Kas 2025 02:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2012 02:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdal
Araç: Genel
Meslek: Mak. Müh.
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar, ismim Serdal. yeni üyeyim, bende de 1.8 GDI carisma var. Forumdaki bir çok konuyu baştan sona okudum, biraz aklım karıştı desem yalan olmaz. Benim aracımda da 4 çeşit sıkıntım var ve bunlara kesin çözüm bulmaya çalışıyorum.
1-Araçla hangi süratte gidersem gideyim, 3-5 dakikada bir araç anlık kasılma ve bırakma yapıyor, sanki karbüratörlü araçlardaki karbüratörde pislik varmış gibi veya ufak motorlu araçlarda klimayı açtığında yaşanan kasılma gibi. (Bu durum anlık olup geçiyor, bazen arka arkaya oluyor)
2-Araç rölantide çalışırken dalgalanma yapıyor. (Normal çalışma sırasında rölanti 500 devirlerde, bu bazen 1000-1200 devirlere çıkıp iniyor, bazende 500'lerde iken 200-300 lere inip çıkıyor)
3-Normal seyir halindeyken arıza ikaz ışığı yanıyor, şayet kenara çekip kontağı kapatırsam uzunca bir zaman (sanki boğulmuş motor gibi) çalışmıyor,ancak hiçbir şey yapmadan yarım saat kadar bekledikten sonra çalışıyor. Bu durum bazı zamanlarda, durduğu yerde ilk çalıştırmada (ikaz ışığı yanmadan da) yapıyor.
4-Aracın hava yastıkları ikaz lambası durduk yerde 2 ay önce yanmaya başladı hala yanıyor, masrafsız nasıl söndürebilirim
İzmirde serviste cihaza bağladıklarında,(3. madde) motor ikaz lambası; "üst basınç sensörü" arızası gösterdi. Parça fiyatını 450 TL dedikleri için şimdilik almaktan vazgeçtim.
Forumda okuduğum kadarıyla benzer arızaların birçok sebebinin olduğu yazıyor. Bu arızaları yaşayan ve çözen arkadaşların bizzat beni, madde madde yazarak yönlendirmesini istiyorum. Aydında yaşadığım için bu araçtan anlayan usta yok. Elinden iş çıkan, kafası çalışan bir usta bulup, bizzat birlikte (sizin yönlendirdiğiniz yerleri) açıp bakmayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olacağınızı düşünerek, şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2012 08:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
iyi günler .
benim aracım da 2000 carisma gdi.
diğer sorunları pek bilmiyorum ama 1. ve 2. sorun benim araçta da vardı. bildiğim kadarıyla yazayım.
1. sanki arkadan aracı biri tutup tutup bırakıyormuş gibi oluyordu bende ve beşik gibi sallanıyordu. ya ''gdi yüksek basınç pompası'' ndan ya da ''havaakışmetre'' den (maf veya maf sensör diye de geçiyor) olabilir dediler. Akışmetre bana daha mantıklı geldi ve onu değiştirdim. Bahsettiğim sorun tamamen ortadan kalktı. Belki de servisin bahsettiği üst basınç sensörü o dur. Ama şöyle birşey de var ki, akışmetre eğer tamamen ölmemişse, üzeri kurum ve pislikle kirlenmişse ''yağsız kontak spreyleri'' ile temizlenebiliyor diye duydum. ben denedim bende işe yaramadı ve yenisini aldım.
internetten araştırdığım kadarıyla akışmetre şöyle test edilebiliyor: kaputu açın,motorun sağında hava filtresi kazanı var siyah bir kutu. bu kutu kalın geniş bir hortumla havayı motora iletiyor. işte o hortumun bahsettiğim kutuya yakın olan girişinde soketli bir parça var . işte havaakışmetre o parçadır. onun soketini çıkarın ve öyle deneyin. eğer araçta düzelme varsa akışmetreniz bozuktur. eğer sallanma probleminiz devam ederse muhtemelen akışmetre sağlamdır. ben böyle yaptım . akışmetrenin soketini çekince bahsettiğiniz 1. sorun hiç olmuyor. Ama uzun süre akışmetrenin soketi çekik halde kullanmayın. hen aşırı yüksek yakar hem de zarar verebiliyormuş. Bunlar benim araştırdığım kadarıyla bilidiklerim. deneyip denememek size kalmış. iyi günler.
akışmtrenin resmi:
Resim

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2012 08:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
akışmetre
Resim

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: