Zaman: 22 Kas 2025 15:49

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: carisma 2001 hb bagaj kapagı
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Carisma
Meslek: Öğrenci
merhaba arkadaşlar carisma 2001 hb bagaj kapagından yol esnasında cok sesler geliyo sallanıyor surekli yenisi ne kadardır cıkma ne kadardır yan sanayisi varmıdır sıkıldım bu gurultuden ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
benim arabada 2000 model hb aynı sesden bende muzdaribim bir türlü elim değmedi ama bir forumda okumuştum bagaj kapağının altındaki plastik aksam ile demir aksamı arasına
izocam tarzı birşey çekmiş bu sesden kurtulmuş. ama bir türlü elim değmedi birde bagaj kapağının kaportaya temas eden kısımnlarında siyah papuçlar var bunlara dikkat edersen araları açık ise veya yıpranmış ise papuçlar görevini yapmıyordur muhtemelen . arabanın arkası da kazalı ise o sesi yapabilir. bir çözüm bulur isen paylaşırsın. umarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 14:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Ben silikon sprey aldım plastik aksama sıktım. Sesler yok denecek kadar azaldı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 16:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
aynı sesten bende sıkıldım gectiğimiz pazar bağaj kapağını sökmeye calıştım maksatım içine yalıtım malzemesi döşemekti ama bi türlü sökemedim.Çokta zorlamadım kırarım diye sökenler biraz anlatabilirmi nasıl söküldüğünü ??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 21:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Carisma
Meslek: Öğrenci
bagaj kapagı soyle sökülüyor arkadaki koltukların yatırma dugmesine basarak öne dogru acıyoruz ve bagaj kapagının takılı oldugu deliklerden cıkarıyosunuz metal bi kısım içinde duruyo sanırsam bu metal kısım paslandıgı için yapıyor ne yapmak lazım bilmiyorum yol esnasında cık cık diye pas sesi geliyor cukurlarda vs asırı ses geliyo arkadan :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2012 14:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
arabanın bagaj kapağını kaldırdıktan sonra üstten elinizle bagaj kapağına üstten vurduğunuzda sesin neden kaynaklandığını kestirebilirsiniz.
muhtemelen ses plakadan da gelebilir. kaportacı plakayı sabitleyince ses % 70 oranında azaldı. şimdi çok az da olsa bir ses var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2012 16:40 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
şu dolgu silikonlarından sıkarsan kesin çözüm olur
hani şu çelik kapıyı sabitlemek için kullandıklarından fazla sıkma hee.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2012 09:51 
Kullanıcı avatarı

pazar günü komple bağajı boşalttım butün aksamlarını çıkardım kolyukları dahi söktüm ses yapacak tüm kabloları bantladım sonra test sürüsüne çıktım sorun bagaj kapağının kendinde lakalarda cukurlarda sallanıyor kapak ses yapıyor bi çok şey denedim ama ses yine oluyor ne yapmam lazım arkadaşlar önerisi olan??_???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 13:03 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar sesler %90 oranında cözdük

halen bagaj cırılcıplak geziyorum ses problemlerini cözmeden toplmadım :)

ilk önce sesin cogunluğu tampon demirinden geliyormuş vidaları gevşediği için aşağı yukarı hareketle gürültü yapıyormuş benim hiç aklıma gelmzdi ama onu kaportacı baga binince gördü vidaları ve gerekli yerleri sıkınca o dertten kurtulduk bide baga kilitinini yağladık

daha sonra ses baya azaldı ama yide de bagaj kapagından gelen ses var bagaj lastiğini kontrol ettim halen iyi durumda söktüm geri taktım ama yumusak biraz. İçine hava hortumu geçireceğim etkisi olacaktır.

bu sabah işe gitmeden önce bagaj kilidininin alttaki kısmına yani cengeline bantladım kapattım tok bi sesle kapandı sonra baktım ki ses gitti inanamadım hiç ihtimal vermediğim yerlerden sesler geliyormuş

çok şükür seslerden %90 oranında kurtuldum dünya varmış dedim şimdide izolasyon malzemeleri aldım bagaja izolasyon yapıp toplucam büyük oranda ses mes kalmayacak :)

sorunları olan arkadaşlar benim yaptıklarımı yapıp deneme yapabilirler inş sorununuju bir an önce çözersiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2012 21:42 
Kullanıcı avatarı

yukarda anlattıklarımdan sonra kalan %10 sesi gidermek için bagaja kendim bindim bu sefer seslerin amortisör üzerindeki kulelerden geldiğini anladım

amortisörü komplemi değişecek yoksa sadece amortisör kuleleri mi değişmesi gerekli arkadaslar yardımcı olmanızı bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2012 10:46 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar öneri bekliyorum servise yada sanayiye gitmeden amortisör yada kule takozlarının arızalı oldugunu nasıl anlarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 14:17 
Kullanıcı avatarı

bagaj kapağı yada bagajdan ses geliyor diyen arkadaslar aynı durum bendede vardı sağda solda aramayın sesleri kesinlikle arka burçlar ve takozlar eskımıştir tecrübeyle anlaşıldı sorun :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2012 00:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
benim araçta ses bagajın üzerindeki hareketli plastik kapaktan geliyor .menteşe gibi bir yer var kapağı açıp kapatan, her iki parça da plastik olduğundan gıcırtı yapıp duruyor az bir ses de arka koltukların sabitleme menteşelerinden geliyor.oralar bir şekilde yalıtım malzemesiyle (BANT GİBİ)sarılırsa ses kesilir diye düşünüyorum.bu aralar bende de bayağı rahatsızlık vermeye başladı.bu aralar doktorlarla fazlaca muhatap olmaya başladım kendi arızalarımı halledebilirsem ilk fırsatta arabanın sorunlarını halledeceğim inşallah..bir de sese neden olabilecek şey, bagaj kilit karşılığının yukarıda olması olabilir.muhtemelen 10-11 anahtarla sökülebilecek civataları var. bagaj kapağınız aşağı yukarı boşluklu ise kilit karşılığını azıcık aşağıya alarak sorunu çözebilirsiniz..arızasız günlere inşallah..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: