Zaman: 22 Kas 2025 11:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: direksiyon hidrolik hortumu.
MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2012 00:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
merhaba.direksiyon hidrolik hortumu konusunda yaşadığım tecrübeyi, başkalarına da faydalı olmak adına yazma ihtiyacı hissettim. 15 gün önce tamircim viraj demiri takozlarını değiştirmek için aracın alt takımını salıncaklar, direksiyon kutusu ve eksoz dahil sökmek zorunda kaldı. direksiyon kutusunun hortumu kısa olduğundan olacak, fazla gerilmiş kelepçeye rağmen yerinden oynamış, tamirden 15 gün sonra aracı park etmeye çalışırken sürtme sesine benzer bir ses ve direksiyonun aşırı sertleşmesiyle acı gerçekle yüzleştim.aklıma tamir sırasında bir yerlerin gevşek kalmış olacağı geldi ama yerinden çıkan hortum tamir sırasında sökülmemiş olsa olsa biraz gerilmişti.kontrol ettiğimde hava filtresinin altında neredeyse sürücü ayak hizasında kalan tek kullanımlık bir kelepçeyle tutturulmuş parmak kalınlığında bir hortumun yerinden çıkmış olduğunu gördüm.yerine takmak ve işe yaramayan kelepçe yerine başka kelepçe bulmak biraz zor olsa da hallettim .ama ne olur ne olmaz diye yedekte sakladığım atf yağının dökülen yağın yerine ilaç gibi geldiğini söylemem lazım.alt kısımda özellikle direksiyon kutusuyla iş yapıldığında bahsettiğim hortumun iş bitiminde mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine inanıyorum . aksi takdirde kazaya sebep olabilecek bir durum ortaya çıkabilir.kazasız günlere inşallah..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: