Zaman: 19 Mar 2026 18:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Benzin katkıları
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2012 17:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
Selamun aleyküm ,

Öncelikle hayırlı ramazanlar ,

Yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum , uzun yolculuk öncesi bor benzin katkısı koydum depoya ve yaklaşık 400 km sonra araç 2500 - 3000 deviri geçmemeye başladı motor arıza ışığı yandı , aracım rampa yukarı 40 - düz yolda 90 km yi geçemez oldu , mola larda akü kutup başını sökerek arızayı resetledim , yaklaşık 30 dk normal devam ettim ancak tekrar aynı durum oluştu , yolum üzerinde bir sanayiye uğradı son zamanlarda hızım 15 - 20 km ye kadar düştü , zar zor vardım , cihaza bağlattığımızda yakıt basınç sensörü arızası verdi , resetleyip devam ettim , tekrar arıza ışığı yandı ve aynı durum hasıl oldu , depoyu fulledim tekrar aküden arızayı resetledim ve arıza düzeldi. Bundan sonra yaklaşık 1500 km daha yol yaptım her fullediğimde araba biraz daha rahatladı sanki , şu an için her şey normal herhangi bir şeyde yaptırmadım. Bilgilerinize ,

Saygılarımla ,

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Benzin katkıları
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2012 18:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
buna benzer bir olay anlatayım.geçen ay antalyaya giderken sabah 06:00 da yolumun üstünde olduğu için milangazdan depoyu fulledim yaklaşık 5-10 km sonra arza ışığı yandı durdum bekledim derken 20 km yol sonra ışık södü.250 km yol olmuşken afyonu geçince milangazda durdum depoyu yeniden fulledim yürüdüm yine arza ışığı yandı derken antalyaya vardım.dönerken antalya çıkışında türk petroden depoyu tekrar doldurdum ışık yeniden yandı.yani arabada bir şey yoku gidişi gayet iyi ama yakıttan kaynaklı bir sorun olduğu aşikar ışık hazır yanmışken 90 km hızla giderken aracı benzine aldım ışık hemen söndü tekrar lpg ye aldım bi dahada yanmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2012 14:16 
Kullanıcı avatarı

Selamun aleyküm ,

Konu ile ilgili son durum "Carisma sahipleri buraya..." sayfa 222 de.

Saygılar ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2012 16:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
cihan841 yazdı:
buna benzer bir olay anlatayım.geçen ay antalyaya giderken sabah 06:00 da yolumun üstünde olduğu için milangazdan depoyu fulledim yaklaşık 5-10 km sonra arza ışığı yandı durdum bekledim derken 20 km yol sonra ışık södü.250 km yol olmuşken afyonu geçince milangazda durdum depoyu yeniden fulledim yürüdüm yine arza ışığı yandı derken antalyaya vardım.dönerken antalya çıkışında türk petroden depoyu tekrar doldurdum ışık yeniden yandı.yani arabada bir şey yoku gidişi gayet iyi ama yakıttan kaynaklı bir sorun olduğu aşikar ışık hazır yanmışken 90 km hızla giderken aracı benzine aldım ışık hemen söndü tekrar lpg ye aldım bi dahada yanmadı.

büyük ihtimallen oksijen sönsörü hata veriyor lpg nin kötü olduğu durumda ışık yanar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2012 16:47 
Kullanıcı avatarı

Selamun Aleyküm ,

Bayram da bi Alucra yaptım yine , Suşehri - Şebinkarahisar sapağına kadar sorunsuz gittim , sonrasında tırtladı araç malesef bu sefer depoyu fulleyince de geçmedi sorun , devir 3000 - 4000 ler de silkeleme yapıyor gaz yemiyordu , normal kullanım ile 4000 devirlere gelmeden sorunsuz ist. a geri döndüm yakıt da da bariz bir artış görmedim 1000 km dönüş ylunda 350 tl yakıt harcamım oldu , bu sabah servise uğrama fırsatım oldu , rolantide iken yakıt basıncı gayet güzel ama yüksek devirlerde normalin altına iniyor , ustanın tavsiyesi ile uygun zamanda depo içi benzin pompasındaki oringler , filtre lerden başlayarak sorunu çözeceğim inşALLAH , uçkun oto da benzin pompası 600 - yüksek basınç pompası 1000 tl biraz yüksek geldi bana , bu arada kartal oto sanayide sözen oto ( mitsubishi özel servis ) tavsiye edildi bana buraya bi ara uğrayacağım , şimdilik 4000 deviri kollayarak kullanmaya devam , würt enjektör temizleyiciyi kullanıyorum faydasını gördüm arac gittikçe açılıyor sanki tırtlama deviri gittikçe yukarılara çıkıyor ,

Saygılarımla ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2012 17:45 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ergin Usta' yı bi arayın.
Carisma başlığında numarasını yazmıştı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2012 08:39 
Kullanıcı avatarı

Selamun aleyküm ,

Çok şükür sorunlarım çözüldü , buradan Kartal Sözen oto Enver ustaya teşekkür ediyorum kendisi daha önce yetkili serviste yıllarca hizmet vermiş işini çok iyi biliyor ve yapıyor , yapılan işlemler ; yakıt deposundaki benzin pompası ( komple değil sadece motor kısmı ) değişti - yüksek basınç pompası değişti ( tabiki çıkma ) - enjektör , bobin , buji , egr , boğaz kelebeği , benzin pompası filtre temizlikleri ve ilgili yerlerdeki kurum temizlikleri yapıldı , ayrıca daha önce de belirttiğim , depoya koyduğum bor katkısının arızaya sebep olmayacağını belirtti ama ben birdaha koymam ,

Saygılarımla ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2013 17:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: magazinedesigner
Araç: carisma
Meslek: tasarım
Kan grubu: 0rh
cihan841 yazdı:

aynı arıza istanbuldan adanaya giderken başıma geldi. nispeten daha ucuz olduğu için milangazdan aldım lpg yi genelde. bir de adı sanı belli olmayan biyerden. hepsinde de yaklaşık 100-150 km aıza ışığı yandı. sonra kendi kendine söndü. yakıttan kaynaklı bence de.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2013 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma 1.8 GDI 1999
Meslek: Astsubay
Kan grubu: BRh+
mtekne yazdı:
Selamun aleyküm ,

Çok şükür sorunlarım çözüldü , buradan Kartal Sözen oto Enver ustaya teşekkür ediyorum kendisi daha önce yetkili serviste yıllarca hizmet vermiş işini çok iyi biliyor ve yapıyor , yapılan işlemler ; yakıt deposundaki benzin pompası ( komple değil sadece motor kısmı ) değişti - yüksek basınç pompası değişti ( tabiki çıkma ) - enjektör , bobin , buji , egr , boğaz kelebeği , benzin pompası filtre temizlikleri ve ilgili yerlerdeki kurum temizlikleri yapıldı , ayrıca daha önce de belirttiğim , depoya koyduğum bor katkısının arızaya sebep olmayacağını belirtti ama ben birdaha koymam ,

Saygılarımla ,

Merhaba peki bu işlemler ne kadar tuttu yazar mısınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2013 09:24 
Kullanıcı avatarı

[/quote]

Merhaba peki bu işlemler ne kadar tuttu yazar mısınız.[/quote]

Selamun aleyküm ,

Yazdığım tüm işlemler 1400 tl ye çıkmıştı ,

Saygılarımla ,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2013 19:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma 1.8 GDI 1999
Meslek: Astsubay
Kan grubu: BRh+
mtekne yazdı:

Merhaba peki bu işlemler ne kadar tuttu yazar mısınız.[/quote]

Selamun aleyküm ,

Yazdığım tüm işlemler 1400 tl ye çıkmıştı ,

Saygılarımla ,[/quote]

Aleyküm Selam. çok uygun olmuş gerçekten bu işlemler. servis bana sadece yüksek basınç pompası için 4250 tl demişti ama hiçbirşey yaptırmadım. arada bir tekleme yapıyor. bende sanatını konuşturan bir usta bulduğumda el attıracağım inşallah. Şuan Ankaradan Ergin Usta, Kartaldan Enver Usta ve Göztepeden Fatih Usta var forumda yaptığım araştırmalarda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2013 00:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
BG 44K kullanıyorum. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Çok araştırmıştım. Amerika'da çok yaygın kullanımı varmış. Türkiye'de de VW servislerinde kullanılıyormuş. Fiyatı pahalı ama ben oldukça memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2013 12:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
ergin ustaya bende bakımlar için gidiyorum kendisi ilgili bir usta gerçekten.Ucuz olsun diye 1 2 sefer bende milangaz-lukoil vs almıştım depoyu doldururken bende lpg ışığı yanmadı ama ne bileyim opet yada shell'in yakıtı gibi değil nedense yokuşlarda anlıyorsunuz gerçekten

En son blackberry06 tarafından 14 Ağu 2013 13:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2013 13:09 
Kullanıcı avatarı

Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
aygazın lafı hiç geçmemiş nedense, en iyi lpg aygaz diye biliyorum?
ucuz diye dandik olan gazlara yönelmeyin arkadaşlar litrede 20-25 kuruş ucuza gelebilir ama araçta arızaya yol açtığında lpg nin litresi size benzinden daha pahalıya geliyor :D
birde araç boğulursa fazla yüklenmeyin, gidebildiği sabit bir hızda devamedin kendi kendine düzelir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: