Zaman: 20 Kas 2025 17:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 23:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Meslek: Makina Teknikeri
Kan grubu: 0 +
Arkadaşlar Aracımı sattım ve niyetim 1.6 Avance almak bu arabalardan malum bi çoğunuzda var Lütfen bana bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim bu araçlarda en çok sorun veya sorun yaratabilecek en önemli şeyler nelerdir maliyet açısından beni sarsmamalı inanın çok perişan oldum bu arabalar yüzünden bu son şansım varımı yoğumu döküp alacağım ALLAH nasip ederse ve bundada zararlı çıkarsam inanın herhalde kafaya bi kurşun sıkmam gerekecek bu son çünkü son hakkımı kullanıyorum lütfen sizlerden yardım istiyorum alacağım araç hakkında bilgi vereceğim alt kısımda

Avance 1.6 Otomatik ( mecburiyetten otomatik almak zorundayım borç vermiyor yoksa kayın peder :) o vermezse zaten alamam param çıkmıyor :D )
full donanımlı bi araç arıyorum donanım derken : abs , havayastığı , sanruuf , klima , km si mümkün olduğu kadar düşük aramayı düşünüyorum ama galiba bu arabalarda şanzuman motorda sıkıntı yoksa km derdi pek yok yinede dikkat etmeye çalışacağım zaten hız sabitleme park sensörü falan bunlar avancenin hemen hemen hepsinde var galiba bu araçlarda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir alırken tabiki ben anlamam ama en azından sizlerin vermiş olduğunuz bilgileri not alacağım ve artık ya bi serviste ekspertiz yaptıracağım yada ustalara göstereceğim ve sizlerin vermiş olduğunuz bilgileride kendilerine aktaracağım o kısımları atlamamaları için Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2012 12:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
1.6 avance düz vitesini kullanıyorum.Bizim araçlarda hız sabitleme yok.Almaya gittiğiniz zaman cam düğmeleri,klima ızgaraları,Klima,Rolanti motoru(klimayı açınca 800-900 dvr sabit kalması lazım)Sis farı bakalitleri(bulunmuyor)Araç boşta iken gaz veriniz fazla değil az az tekleme felan varmı onlara bakınız.İçeriden motor sesini fazla duyamazsınız.kaputu açıp motoru dinleyin stabil çalışıp çalışmadığını kontrol edin.Aracı ok derseniz bilgisayara bağlatmayı unutmayınız.Birde orjinal teypi üzerinde olursa disp tuşuna basılı tutup sıfırladıktan sonra araç ile tur atın ilk sürüşünüz olacağı için tahmini rakam 100 km/8-10 lt arasında yakıt göstermesi lazım gerçi otomatik tam olarak otomatik kullanan arkadaşlar tüketimi daha net söyleyebilir.Fazla sert kullanmayın ortalama bir devirde sürün bu litreleri yakalaması lazım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2012 21:29 
Kullanıcı avatarı

Bilgi için çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla rolanti sorunu olabiliyor araçta galiba klima falan açık olunca rolantisinin sabit 800 ila 900 lerde olması gerekiyor inşallah bunu asla unutmam ayrıca kaputu açıp motorun stabil çalışıp çalışmadığı derken acaba motor tek seste çalışmasındanmı bahsediyorsunuz o kadar iyi anlamam ama anladığım doğrumu yani tek ses vermesi yani rolantinin düşüp veya motorun gaz kesip gaz vermemesi gerekiyor bunumu demek istediniz ilginiz için çok teşekkür ederim...

farklı olarak kontrol etmem gereken elektrik aksam sorunları olabilirmi göstergelerde falan veya soğukken çalıştırma sıçakken çalıştırma otomatikte geri kaydırma oranı vb. bu konulardada bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum lüften

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 00:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
cam düğmelerinin çalışıp çalışmadığına, döşemelerin durumuna, klimanın çalışıp çalışmadığına, genel olarak plastik aksama dikkat edin. motor ve kaportayı zaten ustaya veya servise bakıtırsınız ama ince ayrıntılar gözden kaçarsa size masraf olarak geri dönebilir. 2001 avence kullanıyorum plastik aksam ve cam düğmesi haricinde Allah'a şükür sorunum yok. hız sabitleyici ve park sensörü bulunmuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 12:33 
Kullanıcı avatarı

motorun sarsıntılı değilde sallanmadan çalışması aynı zamanda motorun durumunu gösterir.Bizim araçlarda çok fazla karşılaşmazsınız fakat genede aklınızda olsun diye yazdım.Önemli bir konuda çıt çıt sesi araç soğukken çalıştırdığınız zaman ilk başta motordan 1-2 dk çıt çıt sesi gelebilir.Daha sonra bu sesi kesmesi lazım genel bir sorun değil.Eğer ses daha geç kesiliyorsa yada kesilmiyorsa ve arabayıda begenmişseniz korkmadan alabilirsiniz.tahmini 300-500 TL arası bir masraf çıkartabilir.Yağlı İtenekler değişecek 16 adet

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 18:11 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
http://www.ebay.com/itm/02-04-Mitsubish ... 7c&vxp=mtr
sis farı bakaliti diğerine bakamadım ihtiyacı olan varsa sipariş verebilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 18:16 
Kullanıcı avatarı

[quote="Ufuk Yalçın"]http://www.ebay.com/itm/02-04-Mitsubishi-Carisma-Grille-bumper-left-/330819302268?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4d065df37c&vxp=mtr
sis farı bakaliti diğerine bakamadım ihtiyacı olan varsa sipariş verebilir[/quote
Güzel paylaşım ihtiyacı olan kaçırmasın bencede

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 23:48 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler arkadaşlar bilgiler için bugün araca baktım düşündüğüm araca baktım daha doğrusu aracı çalıştırdım klima açtım 900 devirlerde sabit kaldı klima sorunsuz cam düğmelerinin tamamı sorunsuz değil :) malesef arka sağ kapı nın düğmesi yerinde duruyor ama içinden kilit yeri galiba kırılmış boş basıyor çalıştırmıyor 4 lüden açlııp kapanıyor ufak bi ayar yada yeni bir düğme gerek aracın tramer kaydında 1 tane kazası bile yok araç sahibi 2 yıldır kullanıyormuş kendisi 1 kez kaza yapşım o da sol far , kaputtun uç kısmından az bi yer bükülmüş bide tamponla ön pancurun sol tarafıçizilmiş pancurun sol mkısmının kilit yeri kırılmış sadece adam 2 far almış mecburen 1 tanesini değiştirince öteki sırıtmış zenon taktırmış onada kaputu ve tamponun çiziğini boyatmış ön pancuru taktırmış tekrar düzelttirip başka birkazası bende olmadı önceki sahibindede olduysada baktırdım ben 3 serviste yok dendi dedi yalan doğru artık ama adam 4 4 lük alemci adam aslında o gibi adamların sözüne güvenilir bence merttirler en azından ha tabiki bu sözler üzerin almayacağım inşallah fatih ustayada götürmeyi düşünüyorum ankara uzak malesef en azından bu işten anlayan istanbulda 1 tane fatih usta var sağolsun kendisiylede konuştum çok ilgilendi getir a dan z ye bakalım dedi pazar günü yine de bi ümraniye altunizade pazarını gezeceğim başka bakacağım bulamazsam önümüzdeki hafta içine inşallah adamı çağırmayı düşünüyorum nasip olursa dua edin arkadaşlar ciddi bir sorunu çıkmaz inşallah sağlamdır adamında dediği gibi görünüş temiz gözüküyor inşallah gerçektede temiz olur

Ayrıca sağ arka çamurluk bükülmüş kavgada birini fena çarpmışlar alemci adamın kavgası eksik olmaz :) adamın torpidoda bile silah var hazırda :) orayı çekiçle düzelttirmiş hafiften pürüz gözüküyor çektirme yapmamış boyası kalkar diye başkada hiç bir kaporta sorunu göremedim ben tabi bilgisayara sokup elektronik boya makinasıylada baktıktan sonra tam karar alırız inşallah alınca şöyle biraztoparlayım sizlerlede paylaşacağım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2012 00:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Yeni bir maceraya yelken açıyormuşsun gibime geldi. İnşallah umduğun gibi birşey bulmuşsundur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2012 03:30 
Kullanıcı avatarı

ya araç konusunda maceram çok fazla aslında öyle bi konudaha açmak gerek anlatmam gerek herkesin bilgilenmesi babında bakalım inşallah ilerleyen günlerde eski arabamla ilgili sorunlarımıda anlatırım anlatırsam zaten herkes yazııık yazııık diyerek ağlamaya başlar galiba :) şanssızlığın bu kadarasına pes dedirtirim golf sorunumu bi anlatsam size yuh dersiniz başka birşey demezsiniz zaten

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: