Zaman: 01 Eki 2025 22:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carisma Geri Vitese Geçmiyor
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2013 23:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: samet
Araç: Carisma Glx
Meslek: Serbest Meslek
Arkadaşlar Cümleten S.A,

Bu ilk konum, öncelikle hoş buldum :)

İlk mitsubishi arabam oldu, bundan önce otomatik vites başka model bir araba vardı, bende bayağı bir araştırdıktan sonra mitsubishi carisma GLX '99 modelinde karar kıldım ve dün aldım. Ama bu gün de sorun yaşıyorum :) İnşallah mitsubishi bizi çok zorlamaz.

Dün test sürüşü falan yaptık bir arkadaşla, herşey güzel düzgün göründü. ileri , geri bir sıkıntı yoktu. Birinci vitese sanki biraz zor geçiyordu ama ...

Bu gün de geri vitese bir türlü atamadım arabayı. Diğer viteslere çok rahat geçiyor. Geri vitese taktığımda vites bire geçiyor. Bir türlü geri takamadım vitesi, park yerinde sıkışıp kaldım :)

Mandalı kaldırıp R ye atıyorum, vitese geçiyor, düşme falan yapmıyor. R ye geçmiş gibi görünsede ileri gidiyor araba..

Ne dersiniz ?

Bu hafta bi servise gideceğim zaten de. İnşallah çok büyük masrafı çıkmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2013 09:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Bu cam düğmelerinden sonra carismanın kronik problemlerinden biri. ancak korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum. Genelde vites kolu altındaki burç ve oringlerin eskimesinden kaynaklanıyor. ben serviste kontrol ettirip yaptırmanızı tavsiye ederim. çünkü oring ve burçların orjinali yan sanayi olarak satılmıyor. serviste biranda doğru parçayı getirtip takamayabiliyor (başıma geldi). o yüzden servis kontrolünden geçmiş parça siparişini kendisi vermiş bir servisin müdahalesi bu konuda daha yerinde olacaktır. Yİnede servise gitmek istemezseniz bu işten anlayan bir ustanın yapacağı ayarla bu sıkıntının çözüleceğini düşünüyorum. Anlamayan bir ustanın sizin sorununuza şanzımanı indirelim diyecek usta çıkacağına adım gibi eminim. onu diyene de gördüm. bu noktada dikkatli olun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2013 15:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
yaptıracağınız işlem aracın altından vites ayarı herhangi bir özel serviste yaptırabilirsiniz.Özellikle renocu olabilir.Şanzuman reno şanzumanıyla aynı 5-10 lira felan ister en fazla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2013 14:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
arabamı ilk aldığımda bende geri vitese atmakta çok zorlanmıştım. hatta bir kaç defa geri diye öne kaçırdığım bile olmuştu. zamanla alıştım şimdi hiçbir problem yok tek seferde geçiyor. benim tavsiyem yetkili servise veye işin ehli bir ustaya gösterin acaba sorun vites ayarında mı yoksa sizin araca alışamamanızdan mı kaynaklanıyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: