Zaman: 02 Eki 2025 02:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Bilenler varsa lütfen yardımm
MesajGönderilme zamanı: 13 Haz 2013 18:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Furkan
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Öncelikle tüm carismacılara merhaba :) Şimdi sizlere sormak istediğim 4 şey var ve sıralıyorum ;
1.si aracımın önünden ses geliyordu sanki torpidonun içinden lakır lukur ve çok rahatsız etti bende ustaya gittim ve sesin fren merkezindeki boşluktan geldiğini tamirinin maliyetli olduğunu ve yapsada sorunu tekrar yaşıyacağımı söyledi başına gelen var mı acaba ses beni çileden çıkartıcak artık.

2.si Aracımda sert fren yaptığında fren pedalı tak tak vuruyor sanli bişey ona çarpıyor da yerinden oynatıyor gibi bana ABS olduğu için dediler ama pek tatmin etmedi sizce gerçekten ABS mi ?

3.sü Aracım 2001 model 1.6 comfort farlarını sökmem için tamponu çıkarmam gerekir mi ?

4.sü Aracımın farlarını içten siyaha boyamak istiyorum 1.9 DID lerde olduğu gibi ama usta bana bunun far vuruşunu düşürüceğini söyledi siz nedersiniz ?

Evet sorularım bunlar yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
İyi geceler.
Bildiğim kadarıyla yazayım:
1. Pek bir fikrim yok, ustalar daha iyi bilir. Ama iyi dinlerseniz sesin nereden geldiğini tahmin edersiniz.
2. Bence ABS'den öyle dediğiniz şekilde ses gelmez. Belki Fren diskinizden veya fren balatalarından olabilir.
3.Farları sökmek için tamponu sökmenize gerek yok. Sayısını yanlış hatırlamıyorsam farı kaportaya tutturan 3 tane vida var. Bir tanesi radyatörün ön tarafında. kaputu açıp arabaya tam karşıdan baktığınızda görünür. İkincisi Farın hemen üst tarafındadır. Üçüncüsü sinyalin olduğu tarafta ama içeridendir. Fara gelen soketleri çıkarırsanız farları sökmeniz daha kolay olur. Sinyale giden soketi çevirerek ampulü ile çıkarmanız lazım. yoksa çıkaramazsınız.
4. Bence ışığı yansıtan çanağı boyamadığınız sürece bir sıkıntı olmaz ama çanağı da boyarsanız ışık düzgün yansıtılamaz.

yalnızca üçüncü sorudan eminim diğerlerini tam bilmemekle beraber kendi görüşümü yazdım . Benim önceki araç yeni kasa 2000 model carisma idi ve farları sizinki gibiydi.
İyi Geceler

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 16:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
farlar konusunda maceraya girme farlar elinde kalabilir. benim yaptığımı söyleyeyim: parça treni komdan içi siyah far aldım sanırım adedi o z aman 173TL idi. elindekileri çıkma olarak kenarda tut ve dediklerimi al. hem yeni araba almanın heyecanıyla daha güzel görüntü sağlarsın. hem ilerde heyecanın geçince lazım olursa eski farları yedek parça olarak kullanırsın yada satarsın yeni farların maliyetini düşürürsün.
bir de bu sorular için "carisma sahipleri buraya" başlığını kullanırsan hem başlık kalabalığını önleyip sitede kolay arama ve bilgiye ulaşmayı sağlarız. hem de o başlığın takipçisi çok, daha fazla yardım alırsın, kanaatindeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 16:56 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
2- %90 ABS
4- Carismanın aydınlatma sorunu var zaten, dediğiniz uygulamayı yaparsanız önünüzü hiç göremezsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
konu iki yere açılmış. bence biri silinmeli.
viewtopic.php?f=9&t=6525

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 04:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Fren pedalında vuruntu hissetmen ABS'nin çalıştığına işaret.

Farların aynalarını değil de dışındaki yani yansımasına etki etmeyen yeri boyayabilirsin.
Tek sorun farları kapatırken düzgün kapatmalısın.(Silikonlamalısın) Aksi takdirde buhu yapar.

Rot balansçıya gidip alt takımı kontrol ettir. Viraj demir lastikleri, Z rotlarını vs baktır. (Viraj demir lastiğinde boşluk varsa çok kötü ses yapar)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: