Zaman: 01 Eki 2025 01:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carismam ve Sorunlarım...
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 18:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Avance
Meslek: Bilişim
Kan grubu: Brh+
Arkadaşlar merhaba,

Ben manavgattan yazıyorum 2 sahibi olduğumu mitsubishi carisma 1.6 avance arabamda aynen bazen kalkış ve düşük viteste giderken bu 3. vites dahi olsa sağlam tekleme yapıyor. özellikle arabanın acemisi birisi oturduğunda bu titreme kesin olarak yapıyor. :) yani ben arabaya alıştığım için kalkış durumunu ayarlaya biliyorum ama çok kasılıyorum rahat kullanamıyorum arabayı. viewtopic.php?f=9&t=4638 yandaki linkde yazılanlarıda okudum fakat sanırım kaçırdığım bi yerler var. Bugün otomatik rolantiyi yapıcam. Bu tekleme olayını çözmek için kolay bir formül var mı? yukarıdaki resimler çalışmıyor. Manavgatta iyi bir mitsubishi ustası yok antalya merkezde 80km civarında o yüzden arabama istediğim gibi baktıramıyorum. Malesef ülkemizin yeni nesil ustaları araştırıp çözmek yerine ben anlamıyorum bundan deyip kaçıyor. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca 9 senedir bu araç bende aslında bu arabanın duruşundaki asaletindeki ve bana verdiği hazzı hiç bir arabadan alacağımı düşünmüyorum. En azından keseme göre... Benim aracımda ve araştırmalarım sonucu bir çok carisma sahiplerinin sıkıntılarıda aşağıda. bu konularda da tavsiyeler bekliyorum carisma dostlarım....

Model : Mitsubishi Carisma 1.6 Avance 2001 Model

Kronik Sorunları :
Sağ ve Sol Klima Izgaraları Kolay Kırılıyor. (Henüz servis dışında bir yerde bulamadım)
Kapı iç plastik kollar kırılıyor. (Malesef bununda yenisi yok.)
Cam açma kapama butonları kırılıyor. (Bir arkadaşımız çok güzel bir formül bulmuş ve videoya çekmiş. Kesinlikle kendisine ve emeğine teşekkür edicem. Bende yapıcam)
Sunroof perdesinin üzerindeki plastik çıta kırılıyor.(söz konusu basit çıtayı alman için sunroof perdesini komple değiştirmen gerek. serviste maliyeti 4-5 sene önce 1000 TL idi:))
Orjinal Teyp kanal butonları ve ses açma tuşu bozuluyor.(muhtemelen her hangi bir oto teypçi bu sorunu çözer)
Orjinal koltuk kılıfları kolay yıpranıyor. Yeni kaplama giydirme yaptım fakat aynı yerlerden yırtıldı.(şoför koltuğu sırt sol kenar.)
Motor Arıza ışığı yanıyor. Sorun oksijen sensörü denen parça. arızayı sildiriyorum fakat bir müddet yol yaptıktan sonra araba hafif sarsıntı yapıyor ve arıza ışığı yeniden yanmaya başlıyor.
LPG taktırdıktan sonra araba kendini yıpratmaya başladığını düşünüyorum. LPG min markası BRC sıralı sistem.

Carisma mı çok seviyorum ama bu sorunlar oldukça canımı sıkıyor. İyi bir usta bulamamak da cabası...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Carismam ve Sorunlarım...
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 18:28 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
:Bravo: plastik işinden anlayan yerli bir girişimci aranıyor. :Bravo:

oksijen sensörü ve buji kablosu değişimiyle işe başlayabilirsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2013 18:58 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ben de buji kablosundan ziyade buji ve yağ değişimi tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 08:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: Mitsubishi Outlander 2.0 2004
Meslek: elektronik teknisyeni
Kan grubu: 0rh+
merhaba geçmiş olsun bizlere.bende yeni aldım aracımı bakımları yapılmamıştı şimdi onlarla uğraşıyorum.

bende de tekleme sorunu var. atiker servise gittim enjektörler değişti ve buji kablolarında kaçak olduğu için onlarda değişti.ama yine çekişte bir sorun var. mesela devrini aldıktan sonra yokuşu çıkıyor. hele araç soğukken banamısın demiyor.ama motor sıcaksa ve o yokuşta durup kalkmaya çalıştıysan başlıyor teklemeye. ne kadar gaz versemde banamısın demiyor.bakalım şimdi ustaya götürmek için bekliyorum.

mitsubishi ustasına gidemedim. yegenim ille tutturdu ümraniye sanayideki usta halleder diye. bakacaz. bakımlarını yapsın. sorunları çözemesse mitsubishi ehli bir ustaya gidecem. tekleme sorunu çözülürse yazarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 14:39 
Kullanıcı avatarı

Cevaplar için teşekkür ederim. Buji kabloları yeni değişti sayılır yabi yeniden bozulmadıysa. Ayrıca yağıda yeni değiştirdim. teklemeyle ilgili BRC enjektörü değiştirdim bir tanesini tam 175TL bayıldım. tekleme hafifledi ama yine var. örneğin araba 2. yada 3. vitese taktığımda araba hareket halinde ama hafifi pırpır ediyor ve araba pısıyor. Çok net hissediyorsun ve 3-4 saniye sonra gaz yemeye başlıyor. Carismalarda malesef bu tekleme ve gaz yememe sorunu kronikleşmiş durumda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2013 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Bujinin tırnak aralığını kontrol edin. 0.8 mm aralığındaki buji ile bende benzer sorunlar yaşadım. Standart 1.1 mm tırnak aralıklı bujiye dönünce problem kalmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 13:29 
Kullanıcı avatarı

onurtaskin yazdı:
Cevaplar için teşekkür ederim. Buji kabloları yeni değişti sayılır yabi yeniden bozulmadıysa. Ayrıca yağıda yeni değiştirdim. teklemeyle ilgili BRC enjektörü değiştirdim bir tanesini tam 175TL bayıldım. tekleme hafifledi ama yine var. örneğin araba 2. yada 3. vitese taktığımda araba hareket halinde ama hafifi pırpır ediyor ve araba pısıyor. Çok net hissediyorsun ve 3-4 saniye sonra gaz yemeye başlıyor. Carismalarda malesef bu tekleme ve gaz yememe sorunu kronikleşmiş durumda...

benim arabada sorunu bulduk. ateşleme bobinleri yağ içinde kalmış sanırım biride bozulmuş.bobin contalarıda değişecek. bakalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 15:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
bobine yağ nereden gelmiş ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 16:00 
Kullanıcı avatarı

Bobinleri kabloları temizlettim bugün iyice bujiler ve yağ yeni değişti zaten. bobinlerde sağlam çıktı. Tekrar LPG ciye gittim LPG enjektörlerinin takılı olduğu bir metal var onu söktü istanbula gönderdik bugün temizlendiğinde düzelir muhtemelen dedi. Çünkü araba tüpteyken sarsma yapıyor. Ayrıca tüpü iptal edince motor ağrıza ışığı bile söndü ustanın dediğine görede motor sarsıntılı çalıştığı için yanıyor dedi. bakalım bi gelsin parça. bu arada benzinde sıkıntı yok arabada sadece tüpte güç kaybı oluyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 18:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
cihan841 yazdı:

Motor kapağını açtığınız zaman 4 adet huniye benzer siyah contalar vardır.Buji yuvalarının hemen üstünde bulunur.Bunlar motordaki yağın bobinlere gitmesini engeller zamanla yıpranmış olabilir %100 oradan gider

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 18:43 
Kullanıcı avatarı

blackberry06 yazdı:
cihan841 yazdı:

Motor kapağını açtığınız zaman 4 adet huniye benzer siyah contalar vardır.Buji yuvalarının hemen üstünde bulunur.Bunlar motordaki yağın bobinlere gitmesini engeller zamanla yıpranmış olabilir %100 oradan gider

aynen öyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2013 23:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: 2001 Carisma Avance
Meslek: Tekniker
yeni konu açmak istemediğimden buraya yazayım dedim.benim de sunroof plastiği kırık.çok gözüme batıyor.çıkmacılar tam çakal olmuş artık pek yanaşmak istemiyorum.acaba bu sorunu herhangi bir sunroof montajı yapan bir yerle çözebilir miyim? yoksa tek çare yine çıkmacılar mı? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2013 11:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
sen yine bir selam ver geç: ben carisma için üst tavan çıtası sordum 150 tl dediler zaten ne sorsak 150 dediler dandik çıtayada motor(albea) bilmem ne parçasınada çıtaya çok deyince sen ne vercen dedi 20 falan deyince tamam dedi ama inadına almadım :D
hem sanrufçu hem çıkmacıya uğra burası türkiye, herşey mümkün

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2013 01:41 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
sen yine bir selam ver geç: ben carisma için üst tavan çıtası sordum 150 tl dediler zaten ne sorsak 150 dediler dandik çıtayada motor(albea) bilmem ne parçasınada çıtaya çok deyince sen ne vercen dedi 20 falan deyince tamam dedi ama inadına almadım :D
hem sanrufçu hem çıkmacıya uğra burası türkiye, herşey mümkün

plastik bir çubuğa 150 tl istemek demek; abi ben çok açıkgöz ve fırsatçıyım.nasıl olsa serviste çok pahalı seve seve benden alacaksın.işte ticaret ahlakım bu kadar demekle eşdeğer sanırım.bir de geçenlerde sağ arka kapı çıtası lazım dememe rağmen ön kapı çıtası göndermişler.üstüne bir de fırça attılar yanlış göndermişsiniz diyince.tuhaf adamlar vesselam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2013 03:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
bir ustanın yanlış ürün göndermelerine yorumu: biz yanlışı gönderelim elimize doğrusu geçince göndeririz. bir kısmını tenzih etmekle beraber, bazı galericiler gibi "yerim belli olsun (!)" diye çıkma/hurda işi yapanlar az değil gibimsi sanırsam herhalde....(mümkün olduğunca nazik olmaya çalıştım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 08:29 
Kullanıcı avatarı

hiçbir yerde bulamadım.sanırım tavan döşemesiyle aynı renkteki bir kumaşla sadece sunroof un perdesini komple kaplayacağım.böylece o sinir bozucu görüntü kaybolacak :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: