Zaman: 30 Eyl 2025 14:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2013 23:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
merhaba arkadaşlar.. bir sürü sorunlar için konu başlığı var fakat benim yaşadığım soruna benzer bir konuya rastlayamadım.
şöyle ki:, aracı sabah ilk çalıştırdığımda, hava filtresinin alt tarafından, ama tam altı değil, az daha ön cama doğru ve alt taraftan ses geliyor.. takır-tukur ses çıkıyor düzenli bir ses değil. rölantide de yapıyor. sanki misket kadar bir taş bir kabın içinde sallanınca ses verirmiş gibi.. ses şiddeti de aynı seviyede değil bazen az daha sert ses çıkıyor ses aralıkları da düzensiz..motor ısınınca ses kesiliyor. motor ısınınca mı yoksa bir süre sonra başka bir sebeple mi bilemiyorum fakat araçla 8-10 dk yol yapınca kaputu açıyorum hiç ses yok.(zaten aracın içinde iken o sesi duymak çok zor)
bir de araçla 2. viteste giderken 1500-2000 devir arasında araç belirgin şekilde silkeliyor kendini bu iki sorun birbiriyle bağlantılı olabilir mi?benzinde pek hissedilmiyor silkeleme olayı. araçta sıralı sistem atiker lpg kiti var.. atiker servisine gittim gaz ayarında bir sorun olabilir mi diye, egzozdan ölçüm yaptılar çok süper hiçbir sorun yok dediler..

sanayide güvenerek göstereceğim usta yok(önceki aracımı götürdüğüm ustaya götürdüm, motor yıpranmış ondan yapar dedi,,!! -e ama bu daha 130bin de dedim.? -130bin az km mi sanki?!! diye cevap verdi...)
başka birine gittim tavsiye üzerine. o da baktı ama araçta o sırada o ses kesilmişti. o da motor soğukken bakmamız lazım dedi fakat bir bilgi paylaştı:
hava filtresinin hemen altında bir silindir şeklinde parça var, orada bir valf varmış o valf depoda biriken hava basıncını(benzin deposu) ilk çalıştırmada tahliye ederek manifolda veriyormuş. takır-tukur ses oradan gelebilir dedi. bişey diyemedim.
o arada onlar da aracıma müşteri oldular bir binip bakalım dediler, çıktık yola(o geçti direksiyona) debriyaj titriyor baskı-balata set değişmesi lazım dedi.
acaba araçtan gelen takır-tukur ses ve 1500-2000 devirdeki silkeleme olayı baskı balatadan kaynaklanır mı?
(biraz uzun oldu ama herşeyi detayı ile anlattım ki aydınlatıcı olsun)
evet arkadaşlar durum bu işin ehli olan bilgisi-tecrübesi olanların cevaplarını bekliyorum.
kazasız belasız carisma tik günler kazasız belasız sürüşler diliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2013 19:35 
Kullanıcı avatarı

anlayan yok heralde...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2013 19:49 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
ilk gelen su sesi olabilir sistemde hava varmı kontrol ettir. bobini değiştir orjinal debriyaj balatası al.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2013 20:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Sanki şanzuman sesi gibi geldi bana aracı çalıştırırken debriyaja basarak çalıştırıp deneyin.Silkeleme sorunu kesinlikle Bobin zaten Ufuk yazmış

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2013 21:58 
Kullanıcı avatarı

cevaplar için teşekkür ediyorum arkadaşlar.
ses her zaman olmuyor,geçen sabah yine hava soğukken çalıştırdım hiç ses gelmedi.
depodaki havadan olabilir demişti usta, aklıma yatıyor biraz.(depoda hava basıncı olursa manifolda gidiyormuş o ses yapabilirmiş..)
bobini de deneyecez bakalım madem öyle..
teşekkürler.
thank you very much..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2013 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
kış günleri benim araçtanda geliyor ama takır tukur değil kav kuv kıv şeklinde ısınınca ses kesiliyor ama her soğuk sabah bu sesi duyuyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: