Zaman: 22 Ara 2025 01:20

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 19:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
merhaba arkadaşlar
carisma 1.6 glx sahibiyim..
binbir umutla aldığım aracımın aşırı yakıt tüketimi ve gerekli performansı sergilememesi sebebi ile araçtan resmen soğudum..
ilk aldığımda araç lpg de bile su gibi akıyordu 160-170 sıkıntısız gidiyordu. daha bassam 200 bile giderdi yani o derece
ama araca ne olduysa sırayla arıza çıkarmaya başladı.. ilk önce bujileri değiştim, 2. viteste silkeleme yapıyor diye 1ad. buji bobini değiştim.. arıza o anlık düzeldi fakat yakıt tüketimi gene had safhada ..
araca ilk çalıştırma için 50 tl lik benzin koydum, ondan sonrada sürekli lpg de kullandım..
en fazla 170 km sonra benzin bitti!! dikkat edin benzin sadece ilk çalışmada lpg ye geçene kadar kullanılıyor..
bu arada lpg deki yakıt tüketimi şehiriçi 15 lt/100km!!!
ve araç resmen ölü gibi 1 ve 2. viteste araca nerdeyse gazı köklemem gerekiyor seri kalkması için..
ben araca daha önce boğaz kelebeği temizliği yaptırdım sanayide bir ustaya fakat boğazı sökmeden sadece kapağını açıp içine sprey sıktı o kadar . bu işlemi yaptıktan sonra aracın rölantisi yükselmişti bir türlü düşmemişti bende boğaz kelebeği üzerindeki vidadan rölantiyi düşürdüm.. şu an lpg de ve benzinde rölanti olması gereken 900 devirde fakat aracın performansı çok kötü ..

araçtan buz gibi soğudum resmen ..
önceden bakınca hoşuma giden araç şimdi her gördüğümde içimi karartıyor..
sanayideki ustalara ne zaman gitsem kısa sürede halledip parayı kapabilecekleri işlere bakıyorlar.. uzun sürecek, ustalık hüneri sergilenmesi gereken işlerde aşırı derecede kaypaklık yapıyorlar..
daha bugüne kadar yetkili servise gitmedim..
gittiğim zaman altından kalkamayacağım masraflar çıkaracakları korkusuyla gitmeye çekiniyorum..
sizce ne yapayım ben_?
ucuz-pahalı demeden aracı elden çıkarayımmı yoksa az daha sabırlı olup aracın bakımını yaptırıp bineyimmi?
aracın kaportası süper yürürü on numara ama bu dediğim sorun beni bıktırdı....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 19:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
istanbuldaysanız FSM otomotivden fatih ustaya bir gösterin derim. dürüst bir biçimde size masrafı da elinizde tutmanızı ya da satmanızı da söyler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 21:29 
Kullanıcı avatarı

istanbula kendi aracımla 2.5 saat mesafedeyim..
edirne-keşan..
tam açık adresini ve varsa telefon numarasını iletebilirmisin?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
geçmiş olsun ben de 300 tl'den ucuza dikiz aynası bulamıyorum diye üzülüyordum. inşallah sorun düzelir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 11:30 
Kullanıcı avatarı

aracın yağ değişimine yaklaşık 1000 km kaldı, zamanını ayarlayıp yağ değişimi ve diğer bakımlar içinde inşallah alpay ustaya gitmeyi düşünüyorum..
teşekkür ediyorum arkadaşlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 11:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Fatih usta kendi hesabına çalışıyor sonuçta. İşinde de çok iyidir. Fiyatı Alpay ustadan daha iyi verebilir ve işi daha çabuk sonuçlandırabilir. Diğer yandan Alpay usta da çok iyi bir ustadır ve Fatih usta gibi bir carisma severdir. Hem geleceğiniz yere yetkili servis daha yakındır.
Hangisine gitseniz sorun olmaz bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 21:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
kardeşim hiç sağa sola gitme bak ben keşanlıyım bende de 2000 1.6 glx var ama ağrı da görev yapıyorum hatta 10 gündür keşan' daydım daha bugün geldim ağrıya keşke önceden yazsaydın da bende ordayken birlikte götürseydik arabanı sanayiye. sen yanlış ustalarla tanışmışsın keşan' da demekki 9. blokta fikri usta var babasıda kazım usta sana herşekilde yardımcı olurlar benim çocukluk arkadaşımdır fikri ben genelde keşana mitsuyla giderim ve gerekli tüm bakımlarını keşanda fikride yaptırırım bi git benden çok çok selam söyle eminim yardımcı olur sana hatta telefonunu vereyim 05356328118 dükkanın adı oto iş. eğer çözemeyeceği bir durum varsa bide hasan usta var onun blok numarasını bilmiyorum ama bu terminal tarafından sanayiye girince ilk blok serisini atla aşağı doğru devam et 2. blok serisinde dükkanı bloğun karşısında boş bi alan var kamelya filan var orda hatta hasan ustanında numarasını vereyim sana 05423049123 veteriner ilkay sizi tavsiye etti de ikisi de ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır ikisi de öyle müşteri gelsin kazıklayım şeklindeki insanlardan değildir sorunu belirler kardeşim bu paraya halederiz der ve hakikatten aldıkları paranın hakkını verirler umarım yardımcı olabilmişimdir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 14:14 
Kullanıcı avatarı

ilkayss22 yazdı:
kardeşim hiç sağa sola gitme bak ben keşanlıyım bende de 2000 1.6 glx var ama ağrı da görev yapıyorum hatta 10 gündür keşan' daydım daha bugün geldim ağrıya keşke önceden yazsaydın da bende ordayken birlikte götürseydik arabanı sanayiye. sen yanlış ustalarla tanışmışsın keşan' da demekki 9. blokta fikri usta var babasıda kazım usta sana herşekilde yardımcı olurlar benim çocukluk arkadaşımdır fikri ben genelde keşana mitsuyla giderim ve gerekli tüm bakımlarını keşanda fikride yaptırırım bi git benden çok çok selam söyle eminim yardımcı olur sana hatta telefonunu vereyim 05356328118 dükkanın adı oto iş. eğer çözemeyeceği bir durum varsa bide hasan usta var onun blok numarasını bilmiyorum ama bu terminal tarafından sanayiye girince ilk blok serisini atla aşağı doğru devam et 2. blok serisinde dükkanı bloğun karşısında boş bi alan var kamelya filan var orda hatta hasan ustanında numarasını vereyim sana 05423049123 veteriner ilkay sizi tavsiye etti de ikisi de ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır ikisi de öyle müşteri gelsin kazıklayım şeklindeki insanlardan değildir sorunu belirler kardeşim bu paraya halederiz der ve hakikatten aldıkları paranın hakkını verirler umarım yardımcı olabilmişimdir

hay Allah razı olsun senden dostum inşallah olur ya bak var ya biraz sonra sanayiye götürecektim arabayı senin bu mesajın çok iyi oldu bi gideyim görüneyim bakayım
dünya küçük neler oluyor ya
dostum çok sağol sonucu buradan paylaşırım.

dostum bugün gittim fikri ustanın yerine ...
daha önce de gitmişliğim vardı ona.. gidince hatırladım selamını ilettim.,
aracı incelede ama bir sorun göremedi..
depoyu fulle 100 km gidip ondan sonra tekrar deneyeceğim bakalım kaç lt yakacak.
belki de şehiriçinde çok yakıyor ama şehirdışında az yakacak. bir de lpg ayarlarına baktırmam gerekiyor sanırım yada gaz kaçağı var.. bi baktırmak lazım ama bu gün sanayide dondum resmen. azcık haca ısınsın uzunköprüye götürecem lpg için.
burada lpg den düzgün anlayan yok..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 12:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
ben genelde gaz için oto gürel' e gidiyorum bir sorun yaşamadım ama uzunköprüde daha iyi olduklarını duymuştum inşallah sorunun çözülür

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 18:23 
Kullanıcı avatarı

merak ettiğim şu
acaba şehiriçinde 100 km de 15 lt lpg tüketimi normal mi?
belki uzun yolda denesek çok az yakacak?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2014 18:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
-erzurumlu- yazdı:
merak ettiğim şu
acaba şehiriçinde 100 km de 15 lt lpg tüketimi normal mi?
belki uzun yolda denesek çok az yakacak?

Normal değil tabiki de, şehiriçinde yakacağı en fazla 11 litre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Şub 2014 16:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
yetkili servislerden bu kadar neden korkuyosunuz tamam aracın bazı parcaları aşırı derecede pahalı ama servislerde adam yemiyorlar bende ilk aracı aldığımda yetkili servise gitmemiştim zira burada okuduklarım benimde gözümü korkuttu ama aracı aldığımdan itibaren neden gitmediğime pişman oldum. Gerçi buradaki özpam çalışanları çok iyimser ve cana yakın insanla. Ben senin yerinde olsam yetkile servise giderim en zaından sorunu öğrenirsin yaptırıp yaptırmamak sana kalmış sonuçta

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2014 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Furkan
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Acaba bursa da böyle gerçekten carismadan anlayan hakkını veren mitsu sever bir ustamız var mı ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: