Zaman: 21 Ara 2025 20:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2010 01:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
Merhaba , öncelikle kurban bayramınız mübarek olsun..Kocaelide oturuyorum. 2000 model carisma1,6 glx sahibiyim daha önce iki farklı konuda mesaj yazmıştım ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum., şimdiki problemim araç içindeki aşırı nemden oluşan ve tavan sacının iç kısmında(tavan lambasını tamir etmek için söktüğümde damlacıklar halinde gördüm) ve özellikle stepne bölmesindeki aşırı derecedeki nem. o kadar fazla ki damlacıklar halinde ve stepne kısmındaki bütün mazleme haftada bir havalandırdığım halde küf ve pas içinde .bu durumdan olacak herhalde, klimayı çalıştırdığımda aşırı derecede küf kokusu geliyor.bu konuda ne yapabilirim.aracımı kapalı garaja koyma imkanım yok evin önünde duruyor, gündüz ve gece arasındaki sıcaklık ve nem farkından dolayı oluştuğunu düşünüyorum.aracım Trabzondan geldi ve daha önce bu sorunun olduğuna dair bir belirti pas ve çürük yok, ama kocaeli havasına fazla dayanacak gibi görünmüyor.en kısa zamanda bu sorunun çaresine bakmalıyım ,yoksa araba çürüyecek. bu konudaki tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2010 15:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
camları hafif aralık bıraksanız kısmen çözülür sanırım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2010 18:00 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Aracınızın herhangi bir yerinden su giriyor olabilir.
Bunu ıyıce kontrol edin.Su girmeden o şekilde nem oluşması imkansız.
Klima kokusu içinde altta ki tahliye hortumundan içeriye ya klima temizleyici sprey ya da saf alkol sıkarak dezenfekte edebilirsiniz...
Arkada bagaj plastiğinin alltında çamurluklarla orta metalin birleştiği yerden genelde su alır bu araçlar.
slikon çekerek kurtulabilirsiniz.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2010 12:01 
Kullanıcı avatarı

ilginize teşekkür ederim, camları aralık bırakmak mümkün değil çünkü aracın yapısı itibariyle bir milimetre bile açık bıraksam içeriye yağmur suyu girer, diğer su girme ihtimali ise mümkün değil gibi görünüyor çünkü aracın tavan savının iç kısımlarında bile damlacıklar halinde ve bagaj kısmında stepne bölümünde ,tabanda değil yan saclarda ve bölmenin mdf kapağı dahil terleme şeklinde ıslak. sac bölmeler damlacıklar halinde . benim şüphelendiğim aracın gündüz gece arasındaki sıcaklık ve nem farkından dolayı terleme yapıyor olması aracın üzerine bir araç çadırı(içi elyaflı olanlardan) satınalmayı düşünüyorum belki faydası olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2010 16:07 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Tekrar ediyorum
aracın içerisine dışardan su girmediği sürece o şekilde terleme olmaz...
Çadıra boşa para vermiş olursunuz.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2010 23:22 
Kullanıcı avatarı

daha önce doğan slx im vardı .teknolojisi ve kalitesi bakımından farklı olan bu aracı yeni aldığımdan ,çoğu şeyin yerini deneme yanılma yoluyla öğreniyorum.malum türkiyede araçların kullanım kılavuzları ya hiç yok, ya da ilk sahipleri tarafından kaybedilmiş. benim gibi ikinci el araç alan ve farklı bir marka ve model alanlar bazı zorluklarla karşılaşıyor .ben araba konusunda biraz sanayi tecrübem olması (25 yıldır dolaylı olarak araba ların içindeyim) ve sizler gibi iyi niyetli arkadaşların olması nedeniyle diğer araba sahiplerinden şanslı olduğumu düşünüyorum.bu ufak tefek problemler de işin tuzu biberi diye düşünüyorum. tavsiyelerinizi uygulayacağım ilginize teşekkür ederim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2010 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: suleyman
Araç: carisma 1.8gdi
Meslek: elektronik
Kan grubu: 0+rh
Herkese selamlar.Burda hazır açılmış konu bulduğumdan tekrar topik açıp kirlilik yaratmak istemedim.Sıkıntı olmaz herhalde.
Bende hemen hemen aynı problemi yaşıyorum,fakat bendeki sıkıntı şöyle;Soğuk havada aracın içindeki buharı atmada zorlanıyorum.Hatta araçtan inip 5 dakika sonra tekrar arabaya bindiğimde bütün camların buğulandığı görüyorum.Yolculuk esnasında buhardan bir şekilde kurtulurum bu durumu pek sıkıntı yapmıyorum ama araçtan indiğimde oluşan buhar zamanla araç içine (cam açma düğmeleri,sunroof ve aydınlatma düğmeri)oksitlenme yapacağını düşünüyorum.
Birde 99 carisma hb gdi polen filtresi;Yetkili servise sordum bu araçlarda yok dediler aslı varmı?Varsa nerede?
Torpidonun arkasında birşeyler gördüm ama pek polen filtresine benzetemedim.
Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2010 01:34 
Kullanıcı avatarı

torpidonun arkasında polen filtresi bende aradım ama,yok görebildiğim klimanın gövdesi ve öyle kolay sökülebilecek bir şey değil. sizin anlattığınız problemi ben ,arkadaşın tavsiyesiyle klimayı dışarıdan hava alarak çalışacak şekilde ayarlayarak çözdüm.kendi aracımdaki nem ve küf kokusunu artık duymuyorum .diğer ,park halindeki nem olayı için ise stop lambasının altında küçük bir delik var oradan su girdiğinden oluştuğunu düşünüyorum. uygun bir zamanda tamponu söküp veya azıcık aşağıya doğru esneterek deliği silikonla kapatacağım. içeride lpg tankı olduğundan müdahale şansım yok. sanayideki arkadaşlar aracın içinde ıslak bez bile kalsa o nemi yapar dediler o nedenle araç içinde nem oluşturabilecek hiç bir şey bırakmamaya çalışıyorum.bu kış günü bunu ne kadar becerebilirim bilmiyorum ama..arızasız günler dilerim.ALLAHA EMANET OLUN.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 23:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: şevki
Araç: karizmaglx
Kan grubu: 0rh+
aynı olay benim başımada geldi.tavandaki arka cama su püskürten fiskiyenin dibinden su alır.ben hallettim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

merhaba arkadaşlar aracımdaki terleme problemini halledemedim. su girmesi muhtemel yerlere silikon uyguladım ama hiç bir işe yaramadı.stepne bölümünde yaklaşık bir ayda neredeyse bir çay bardağı kadar su birikmiş. taban kısmında oluşan suyun bir şekilde bir yerlerden sızmış olduğunu varsayalım, stepnenin jantı üzerinde sanki üzerinden dökülmüş gibi bayağı su vardı. onun nasıl oluştuğunu anlayamadım gitti havaların açık olduğu günlerde fırsat buldukça stepneyi yerinden söküp tabanda oluşan suyu ve stepne jantının kıvrımları üzerindeki suyu boşaltıp silip kurutuyorum.başka araçlarda aynı problemin olup olmadığını merak ediyorum.bu sorunun çözümü hakkında fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2011 15:11 
Kullanıcı avatarı

Evet Alaybeyi yanlız değilsin aynı problemden bende muzdaribim.Bagaj içinde oluşan su ve klima kapalıyken oluşan buhar.Bagajdaki su problem için sunroofun yağmur suyu tahliye borusundan şüpheleniyorum.Şu sıralar hava soğuk ve yağışlı olduğundan söküp bakamadım ama su izlerine bakınca sanki sorunun burdan kaynaklanabileceği izlenimi doğuyor.Kontrol için havaların açmasını bekliyorum.Araç içindeki buhara gelince klima ekranında A/P ışığı yanıp sönüyor.Kullanma klavuzuna baktığımda hava filitresinin tıkalı olabileceğini değiştirmek için servise gitmem gerektiği yazıyor.Fakat servis bu araçta klima için hava filitresi olmadığını söyledi:( Şimdi bende klima için hava filitresi yeri arıyorum.Bulan veya gören varsa resim ekleyebilirmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2011 20:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
Arkadaşlar 99 model carısmada 1.8 gdı. Klima filtresi var. Hemde yağlı filtre. Sağ torpido gözünün oradan ulaşılıyor. Bana Trabzon Mıtsu servisi Adnan'dan söylemişlerdi. Hatta yanılmıyorsam filtre için 35-TL demişlerdi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2011 16:02 
Kullanıcı avatarı

geçen hafta sonu havanın iyi olmasını fırsat bilip klima temizliği yaptım.benim araçta çıkarılıp atılan filitre çıkmadı.onun yerine statik çalışan filitre var.resimler alıntıdır.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
[img]http://i1104.hizliresim.com/2011/4/29/6866.jpg[img]
[/img]http://i1104.hizliresim.com/2011/4/29/6866.jpg[/img]
Resim
resimler alıntı ama manzara bendede aynıydı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2011 20:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
hocam bende de 2003 model 1.6 comfort var biz sizden sanslıyız aklıma geldıkçe hava vurduruyorum bu kadar ugrasmıyoruz sizin gibi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2011 17:53 
Kullanıcı avatarı

bu gün klima bakımı yapmak için biraz uğraştım ama maalesef carisma 1.6 GLX de temizlenecek bir yer yok.GDİ lerdeki klima yapısıyla farklı resimdeki metal kapaklı filtre kısmı yok sadece soldaki cooling unit yazan kısımda dik pozisyonda duran radyatör var onun da sökülecek bir yeri yok . yapılabilecek tek şey klima temizleyici sprey alıp su boşaltma hortumundan içeriye sıkmak galiba. o spreylerin de envai çeşidi var 5 tl ile 75 tl arasında fiyat gördüm internette.daha önce temizleyici sprey kullanıp bu konuda fikri olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum . özellikle marka konusunda. AYRICA klima bölümünün resimlerini çektim ama nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2011 21:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
viewtopic.php?f=41&t=664

Burada Melih Abinin (Extrabonus) geçen yaz yaptığı klima temizliği var. Bol resimli.. Arexon.. İnceleyebilirsiniz.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2011 23:02 
Kullanıcı avatarı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alaybeyi umarım işinize yarar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2011 21:48 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer ve seri, teşekkür ederim.dün baumax dan (11 tl)carpex klima temizleyici sprey aldım .uygun bir zamanda uygulayıp sonucu göreceğiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 15:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
aynı sorunun bende oldugunu bugun gördüm bagajı açtıgımda istetmenin orda yarım çay bardağı kadar su birikmişti ve medefe damlacıklar halinde su vardı aracın içinde herhangi bi nemlenme yoktur ama bagaj da nemlenme ve su var tam olarak nasıl çözübilirim bu sorunu? :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2012 16:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
1 haftadır saganak yagmur ve 2 gündür kar yagıyor denizliye stepne bölümü su içinde bagaja alttan su alıyor ama nereden bende bilmiyorum arabanın içindeki nemde ordan kaynaklanıyordur büyük ihtimal havalar düzelince acık olan heryere silikon cekmek lazım başka bi yolu yok sanırım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: