Zaman: 17 Oca 2026 08:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: benzin sızıntısı
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2014 04:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdullah BUL
Araç: carisma avance
Meslek: bilgisayar pro
Kan grubu: a+
Herkese merhabalar arkadaşlar.
Dünden itibaren avance 1.8 GDI otomatik şanzıman ile bende aranıza katıldım.

Ben Edirne deyim İstanbul'dan arabayı aldım. baktığım 3. araba olduğu için ve akşama geri dönmem gerektiği için istanbul'un da yabancısı olduğum için aracı herhangi bir ustaya gösteremeden tamamen kendi bildiklerim ve klübümüzdeki uyarılar doğrultusunda aracı aldım. ve dakka 1 gol 1 oldu

Edirne'ye yola çıkmadan önce depoyu fulledim.
62.xx litre benzin aldı (pompa bir kez attıktan sonra parayı düz yapmak için pompacı birazdaha ekledi.) istasyondan ayrıldıktan sonra trafik bayağı sıkışıktı. yanımdan geçen bir ticari nin uyarısı üzerine kenara çektim ve aracın altından neredeyse bardaktan boşalırcasına benzin akıyordu. bir süre o şekilde devam etmek zorunda kaldım körüyü geçtikten sonra 30-35 km sonra ilk müsait yerde tekrar kontrol ettiğimde herhangi bir sızıntı yoktu. yolda gösterge benzin durumuna göre azalmayı gösteriyordu şamandırada da sorun yok gibi idi . ancak bu sabah arabaya bindiğimde kontağı açmadan daha gösterge dün akşam kontağı kapattığım anda nerede ise halen orada idi. bunun nedeni ne olabilir. bununla ilgili bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bir diğer konu ise edirnede mütsubishi servisi yok aksine GDI motor konusunda da usta yok gibi bişey benim bacanakta ta 1.8 GDI confort var oradan biliyorum. adamın arabasının motor ikaz lambasının ara sıra yanıp sönmesinin sebebini bir türlü bulamadılar. diyeceğim arabamın kitapçığına göre bazı şeyleri kontrol edeceğim ama ilk etapta bakmam yada baktırmam gereken nedir bununlada ilgili bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bu arada birde dikkatimi çeken şey kontak yarı açıkken devir göstergesi hareket ediyor bu normalmidir birde devir 1.5 larda ama rolanti sorunu yok yani teklemesi falan bununa bilen varsa. teşekkürler

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: benzin sızıntısı
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2014 05:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Depoda delik, ya da benzin borularında bir sıkıntı/sızıntı olabilir.
Lifte kaldırıp aracın altına iyice bakmak/baktırmak lazım. Bu durumu ciddiye almak gerek.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: benzin sızıntısı
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2014 12:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Carismalarda kontak kapalı olsa bile benzin ibresi dusmez herzaman sabit yani

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ]