Zaman: 20 Ara 2025 15:37

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2013 11:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
Mitsubishi Carisma fren mesafesi nekadar. 100km hızla asfaltta durma kaç metre.

Frenlerden bahsetmediğim halde aracımı kullananlar frenlerinin çok iyi olduğunu söylüyorlar. Frenlere takanların problemi psikolojik olaiblir mi? Çünkü bende değişik araç kullandığımda daha kısa aniden duran araç görmedim..

Konu hakkında teknik bilgiler bulursam eklicem buraya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2013 15:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
bu konuda çok konuşuldu forumda lastik,vites,balata,diskler hepsi konuşuldu bende 3,5 yıldır bir carisma kullanıcısıyım.Aracımın üzerinde sıfır lastik,trw ön arka balata,trw ön disk,el freni ayarı sıfıra sıfır yapılı ve en önemlisi bence aracı hiç boşa atmayan birisiyim yani motor frenini en fazla kullanan insanlardanımdır.Allaha şükür hiç kazam olmadı fakat!Araç kısa mesafe duruşlarında abs'nin devreye erken girmesi ile durma mesafesini uzatıyor.Aslında temkinli olunduğu zaman bile çok ani bir frenle karşılaşınca aracı durdurmaya çalışsanız hemen kitleme oluyor ve araç gitmeye devam ediyor.2 kere bu olayı yaşadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2013 01:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
blackberry06 yazdı:
bu konuda çok konuşuldu forumda lastik,vites,balata,diskler hepsi konuşuldu bende 3,5 yıldır bir carisma kullanıcısıyım.Aracımın üzerinde sıfır lastik,trw ön arka balata,trw ön disk,el freni ayarı sıfıra sıfır yapılı ve en önemlisi bence aracı hiç boşa atmayan birisiyim yani motor frenini en fazla kullanan insanlardanımdır.Allaha şükür hiç kazam olmadı fakat!Araç kısa mesafe duruşlarında abs'nin devreye erken girmesi ile durma mesafesini uzatıyor.Aslında temkinli olunduğu zaman bile çok ani bir frenle karşılaşınca aracı durdurmaya çalışsanız hemen kitleme oluyor ve araç gitmeye devam ediyor.2 kere bu olayı yaşadım.

aynen katılıyorum. şehir içinde takip mesafesine dikkat etmek lazım. bende bir iki defa ani firen yapmak zorunda kaldım. firene basıpta arabanın durmaması çok kötü oluyor. neyse ki benim şansım yaver gittide kaza yapmadan atlattım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2013 01:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: 99 Carisma GLX
Meslek: teknik ressam
bende frenlerime kafayı takmıştım diğer araçlara göre pedala basınca durma sertliği daha az diye ama şükürler olsunki ani frenlemerimin hiç birinde sorun yaratmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 21:42 
Kullanıcı avatarı

blackberry06 yazdı:

Aracınız fren sistemi orjinal, başka araçları kullandınız mı? Frenleme farkı var mı? Özellikle şehir içi yavaş hızda ani frende.. Örnek verecebileceğiniz araç var mı*

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2013 22:55 
Kullanıcı avatarı

c4 2006,ford focus 99 ve 2010,audi a4 99,honda cıvıc 99-2005 ,mazda hatcback 98,Peugeot 207 2011,seat leon 2007 hatta audi ve seat en iyisi diyebilirim.Gerçi bu araçların içerisinde 4 teker disk olmayanı bile kısa mesafede bizden iyi duruyor.Benim durmayan tek aracım oldu oda peugeot 205 1.9 gti ne yapsam bu aracı durduramıyordum en sonunda sattım.Benim anlatmak istediğim frenler kötü tutmuyor yada kötülemek vs değil sadece 4 teker disk olmasına rağmen absnin çabuk devreye girmesinden dolayı yaşanan sıkıntıları anlatmak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 01:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
forumda bir arkadaş şehir içinde abs yi devre dışı bırakarak ani fren sorununa bir çözüm getirmişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2013 18:18 
Kullanıcı avatarı

ben kesinlikle bir çözüm olarak görmüyor bu durumu daha da tehlikeli bir işlem çünkü abs devrede iken durmuyorsa bile sağa yada sola kaçabiliriz.Fakat devre dışı kalınca kızaklar dümdüz devam.Önemli olan zaten takip mesafesi bunu iyi ayarladıktan sonra gerisi allahın taktiri zaten

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2013 11:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
sigorta kutusunda şemaya bakınca 50 amperlik sigortayı çıkarın ben öyle yaptım. şimdi ani frenlerde çok rahat bir şekilde araç duruyor. şehirler arası yola çıktığınızda takarsınız ama kesinlikle düşük hızlarda abs devreye girip durma mesafesinde dahi aracı abs yüzünden durduramıyorsunuz. avrupada kesinlikle bu sorunu çözdüklerine inanıyorum. temsa inkar etsede kronik bir sorun olduğu aşikar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2015 21:31 
Kullanıcı avatarı

Ben şehir içi yavaş hızlarda 30-40km gibi ani frende abs den dolayı devam etme yaşadım, çok yakın durduğu oldu, şehir içinde takip mesafesini panik fren için koruyun. Ama diğer frenlerde cillop gibi süper carisma frenleri..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2015 23:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Akif
Araç: Mitsubishi Lancer Sportback 1.6
Meslek: araş. gör.
Aynısını ben de yaşamıştım. Panik frenlerde güvenli değil. Balata, fren hortumları ve hidrolikleri ve disklerin yeni olmasına rağmen ABS erken ve uzun devreye giriyordu. Araba yürüyüp gidiyordu. Aracın sınırlarını iyi bilip ona göre kullanmak gerekli.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: