Zaman: 15 Kas 2025 22:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2013 16:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: 2013 model lancer sport sedan
Meslek: inşaat mühendisi
İnternette bakıyorum.2011 model araçlar satışta. Onların fiyatlarıyla şimdiki sıfır lancer fiyatları arasında 10.000 ile 12.000 TL arası bir düşüş var.Bu kadar düşüş bana biraz garip geldi. Sorum ben şimdi sıfır lancer sport sedan alsam 1 2 sene sonra satmayı düşünsem temiz bir lancer ne kadar değer kaybeder?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2013 17:42 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Kampanya ve indirim dönemlerinde araçlar pazarlıkla çok düşük rakamlara alınabiliyor.
Benim aracımın sıfırı 75bin lira şuanda, piyasada temizi 40bin lira.
Vedat'ın dediği gibi fiyatlar hızlı yükseldi onunda etkisi var.

Sonuç olarak, her marka ne kadar kaybediyorsa Lancer'da o şekilde olacaktır.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 08:09 
Kullanıcı avatarı

dediğiniz gibi 2 3 senede hızlı bir fiyat artışı var.Bu da ikinci el piyasasında felaket bir dalgalanma oluşturmuş.Bu durum biraz fiyatı aşşağılara düşürüyor gibi. 2011 sonrası ikinci el fiyatlarının piyasası biraz daha yüksek olabilir ozaman

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 09:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Emre Bey Kardeşim Merhaba,

Mitsubishi 2.elde her bir Avrupalıdan daha fazla değer kaybettirir...Mitsubishi markası bu nokta kriter alınacaksa 0 km olarak alınmamalıdır...Ben 2009da Coltu 26000 TLye aldım, şimdi satsam en kötü ihtimalle 23.000 TLye satılır diye düşünüyorum, aradaki fark 3000 TL ve aracın 4 yıldır bende olduğunu düşünürsek yılda yaklaşık 750 TL değer kaybı gibi görünse de işin aslı öyle değil biliyorsunuz...1 yaşındaki Lancer bir aracın fiyatı, 0 kmsinden en az 7.000-10.000 TL aşağı fiyatı olmalı ki 0 km LAncer almayı düşünen biri için seçenek olabilsin...Kısacası 1 yıl - 2 yıl 0 km aracı satmak için çok erken bir süre, en az 4-5 yıl binmeyi planlamadığım bir araca sırf 0 km diye fazladan para vermezdim doğrusu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 10:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ö.ÖLMEZ
Araç: Colt AMT
Meslek: Tekstil M
Kan grubu: A +
Saygılar Sayın Hocam Sevgili Moderatörüm :D

Lancer ı bilemem ama Colt bence inanın diğer araçlardan fazla değer kaybettirmiyor.
Evet piyasada bir çok araç var fiyatı düşük olmasına rağmen bekleyen satılmayan ama bakıldığında çoğunda bir sürü problem çıkıyor. Şu anda 2. el colt arıyorum, ev kredisi borcum nedeni ile sıfır alamıyorum ama inanın bütçem müsait olsa bu kadar aramadan ve sıkıntılı araçtan sonra 1 dakika durmaz sıfırını alırdım. Varsın 3000 - 5000 TL fiyatı düşsün,
sonuçta ben o araca 3 yıl garantili bineceğim. Ve aracın herşeyini biliyor olacağım.

Örnek
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 8596/detay
Pazar günü araç için sıkı pazarlık %) yaparak fiyatı düşürdüm sanmıştım 21 e anlaştık fakat tramerde araçta 7 hasar biri 5000 biri 1400 olacak şekilde toplamda 9000 TL hasar görünüyor. Halbuki bana kedi tırmığı şeklinde çiziklerden dolayı ufak tefek boyalar var denmişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 10:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ZGRYDMR yazdı:

Lancer ı bilemem ama Colt bence inanın diğer araçlardan fazla değer kaybettirmiyor.
Evet piyasada bir çok araç var fiyatı düşük olmasına rağmen bekleyen satılmayan ama bakıldığında çoğunda bir sürü problem çıkıyor. Şu anda 2. el colt arıyorum, ev kredisi borcum nedeni ile sıfır alamıyorum ama inanın bütçem müsait olsa bu kadar aramadan ve sıkıntılı araçtan sonra 1 dakika durmaz sıfırını alırdım. Varsın 3000 - 5000 TL fiyatı düşsün,
sonuçta ben o araca 3 yıl garantili bineceğim. Ve aracın herşeyini biliyor olacağım.

Örnek
Pazar günü araç için sıkı pazarlık %) yaparak fiyatı düşürdüm sanmıştım 21 e anlaştık fakat tramerde araçta 7 hasar biri 5000 biri 1400 olacak şekilde toplamda 9000 TL hasar görünüyor. Halbuki bana kedi tırmığı şeklinde çiziklerden dolayı ufak tefek boyalar var denmişti.

ABi özellikle Lancer dedim, çünkü 0 kmsi 51.000 TL olan bir aracın 1 yaşındaki hali 45.000 TL ve yukarısı olursa kimse almaz onu...AMa Colt için 0 kmsi 33.000 TL iken bir yaşındaki Colta 27.000 TLde verilir 28.000 TLde ama 30.000 TL verilmez..en azından ben vermem...demem o ki; belli fiyat seviyelerinde fiyat toleransları farklı oluyor..

O değil de, gidip pikachu kasa araca 23.000 TL verecek gibisin bu gidişle, sen otur bi dinlen ABi :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 10:56 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
ZGRYDMR yazdı:

Örnek

ABi özellikle Lancer dedim, çünkü 0 kmsi 51.000 TL olan bir aracın 1 yaşındaki hali 45.000 TL ve yukarısı olursa kimse almaz onu...AMa Colt için 0 kmsi 33.000 TL iken bir yaşındaki Colta 27.000 TLde verilir 28.000 TLde ama 30.000 TL verilmez..en azından ben vermem...demem o ki; belli fiyat seviyelerinde fiyat toleransları farklı oluyor..

O değil de, gidip pikachu kasa araca 23.000 TL verecek gibisin bu gidişle, sen otur bi dinlen ABi :LOL:

:lol:
Aynen öyle Abi çok fena yaptı bu colt beni :LOL: pikachu falan demicem valla en sonunda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 871/detay/

gitçem alcam bunu o olcak. %)

Ne hemen yüzüme yüzüme vuruyon :cry: yaa başta mitsu daha fazla değer kaybeder demişin kendi coltunu örnek vermişin. Ben de sade senede 750 den garantiyi düş demek istediydim. :kirli:
Nereye dinlencem abi :D Mayıs geldi millet uçuruyo fiyatları çok acil almam lazım aciiil :Bravo:
Emre Hocam kusura bakma konuyu kirlettiysem. :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 11:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ABi,

benimle aynı zamanda Avrupa arabası alanlar aynı km ve yaştaki araçlarına neredeyse 30.000 TL istiyorlar, bkz polo, jazz (CAPON Bu), fiesta hattaaa symbol :)

Gerçi bu hesaplar bana gerçekçi gelmiyor, eğer 2009da herhangi bir marka araba almak yerine saf altın alınsaydı, her araba değer kaybeder, zarar ettirir tezi doğruymuş gibi gelmeye başlar, nereden baktığımıza bağlı :) İktisat ilmi dedikleri bu olsa gerek :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 11:38 
Kullanıcı avatarı

Cihat Kardeşe katılıyorum. Sıfır lancer alıp 1-2 senede elden çıkarmaya çalışırsam diğer arabalara göre fazla zarar ettirecek gibi. Ama ben bir kaza bela olmazsa 4-5 sene sürerim gibi duruyor. Bu sebeple 4-5 sene sonra arabamı satsam ikinci el fiyatı çok aşırı bir değer kaybı olmayacak duruma gelir. Demek istediğim 1-2 senede elden çıkarcağım fiyat ile aynı fiyatlara satabilirim ve bu durum çok absürt kaçmaz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 11:42 
Kullanıcı avatarı

Ö.Ölmez kardeşim piyasada ki ikinci el arabalara da güvenilmiyor hakketen. 4 5 senelik araba alsam ikinci el ben sürsem 3 4 sene nerden baksan 7-9 senelik araba olur. Ve araba hurda değerine gider. Yanı yine zarar ederim. Ve içime sinen bir araba olmayacak. Bu sebeple lancer için konuşuyorum 4-5 sene kullanırım 3.seneden sonra tüp taktırırım 2 3 senede boyle kullanırım. Bu şekilde iyi olur gibi. Sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2013 12:34 
Kullanıcı avatarı

Ben ikinizede katılıyorum :D
Yanlız diyorum ki gerçekten fiyat düşme konusunda Colt o kadar abartılı değil .
Yanlızca piyasadaki sorunlu araçlar ve galericiler fiyatları bulandırıyor gibi geliyor.
Aracını satacak adamda bakınca bunları görüp aaa piyasası böyleymiş deyip yazıyor.
Zamanım olursa birkaç markanın 2009 sıfır fiyatlarına bakar buraya da 2. el fiyatları ile yazarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2013 00:17 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
İmzamdaki tüm araçları karla sattım. Mitsubishi en çok karı ettiğim 2. Marka.
Birinci sırada 4 bin Tl ile Micra var :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2013 08:40 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
İmzamdaki tüm araçları karla sattım. Mitsubishi en çok karı ettiğim 2. Marka.
Birinci sırada 4 bin Tl ile Micra var :)

Maşallah diyorum hocam o zaman maharet sende :)
Bi arabadan 4000 TL kar etmeyi hayal bile edemiyorum.
Darısı başıma :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 May 2013 16:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
0 km araç her şartta değer kaybına uğrayacaktır. 0 km aldığınız arabayı satarken kar etmeniz çok mümkün değil. Sonuçda daha satışı aldığınız anda arabanın fiyatı %5 ile %7 arası aşağı düşer. Değer kaybı bence sadece marka ve model ile alakalı değil, o günkü dünya ekonomisinin durumu, sizin ekonomik durumunuz, yaşadığınız şehir, arabadaki donanım, döviz kuru, yaz - kış mevsim ayrımı, muayene zamanının yakınlığı, arabanın kaza ve bela durumu gibi birçok faktörden etkilenir diye düşünüyorum. Satmak aklınızda yoktur, bir müşterisi çıkar, aldığınız fiyata yakın satarsınız, az zarar edersiniz. Satmak istersiniz, acil para lazımdır, hızlı satılsın diye değerinin altında fiyat çıkarsınız çok zarar edersiniz. Ama 0 araba her şartta zarar ettirir. Bence 0 km araç aldın mı en az 150bin km bineceksin benzinlide eğer şahsi kullanım için ise.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2013 08:35 
Kullanıcı avatarı

nerden baksan 5 yıl bineceksin ozaman.Zaten artık bu koşullarda çoğu marka 1 2 senede bir kasa değiştiriyor ya da makyaj yapıor arabaların birşeylerini değiştiriyorlar. Ve piyasası düşüyor aracın. Bu sebeple aldın mı binecen arkadaş:)) için yeni çıkan arabalara gitmeyecek:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2013 10:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Aynen öyle, satacağına sen de arabana yeni arabaya vereceğin fark kadar donanım vs. yap, senin araba da her sene yenilenmiş olur. Hem zarar etmezsin, hem de araban değişmiş olur. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 09:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
şimdi indirimden önce 53bin liste fiyatı 50.500e almış forumda arkadaş.Şimdi oldu 44900 liste fiyatı bayi aynı arabayı 42ye veriyor :D 5-6 binde 2.el kaybı oldu mu sana 36bin 50,500-36,000=Off off... şaka bi tarafada her şakadada bir gerçeklik payı var!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 17:35 
Kullanıcı avatarı

yok ya şimdi alsan ikinci eli 36000 tl ye filan düşmez bir anda.45.000 tl abi oyle dusuncen en kötü 40.000 41.000 tlye okutursun. Birde hangi bayi 42.000 tlye veriyormuş. Herşeye inanmayalım lütfen.:)) Zaten 46küsürden 44.900 e düşmüş bayi daha yeni satışlarda 42.000 tlye filan veremez. Ama yıl sonuna doğru ellerinde kalırsa mallar işte ozaman bayağı inişler olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 20:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: münir
Araç: colt amt 1.3
Meslek: demiryolcu
istanbulda aldatmaz var orası veriyor 42 ye

– Bilinmez Efendimiz.
– Yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı?
– Sanmam Efendimiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 08:01 
Kullanıcı avatarı

veriyorsa iyi abi::)) herkes istanbulda da değil ki aga bilelim:)) bu araç yıl sonunda 39 düşer sıfırı ozaman:))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: