Zaman: 01 Eki 2025 23:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 14:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: yok
Meslek: inşaat formeni
arkadaslar merhaba ben ordunun fatsa ilçesinde ikamet ediyorum. yaklasık olarak 5 yıldır renault megane kullanıyorum. lancer daki görünüm beni cok etkiliyor, aracın sedan olup ve bir okadar da spor durusuna hakikaten hastayım. şuan elimdeki aracı cıkarmak ve lancer almak istiyorum. beni düşündüren performans ve yakıt tuketimi donanı olarak beni fazlasıyla tatmin edecekdir. Şimdi elimde bulunan 1.6 16 v 2001 rxi megane motor olarak kasaya cup diye oturmus yetersiz kalmıyor bazen fazla geliyor yakıt olarakda bence cok ideal o yastaki o zamanki teknolojiye göre, ben raraclarımda kesinlikle lpg kullanmadım kullanmakta istemem. site yötecisi arkadaslar beni yanlış anlamasınlar burda renault reklamı yapamaya gelmedim kulladıgım aractakiyle sizlere örnek vermek istedim. şimdi buyrun zahmet olmazsa kafamdaki sorulara cevap verin lütfen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:02 
Kullanıcı avatarı

:) cevap yok :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:07 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Tekrar Hoşgeldin kardeşim.
1.5 veya 1.6 manuel vites bir Lancer ile Megane'dan yaktığından daha az yakıt tüketebilirsin.
Teknik verileri karşılaştırarak da bunu çok rahat görebilirsin.
Performansı ve yol tutuşuda fazlasıyla memnun edecektir.

Kaldıki güncel kasa Lancer'i neredeyse 10 yıl eski bir araçla kıyaslamak doğru olmaz ;)
Fazlasıyla memnun kalacağından emin olabilirsin.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Hoşgeldiniz...

Colt kullanıcısıyım ama klavyenin bastığınca bir şeyler yazayım...

Lancer 1.6...ekonomi ve performansın yanında sizin de belirttiğiniz gibi Sportsedan oluşu ile hakikaten C sınıfında manuel seçenekler arasında bence lider...Keza manuel Hb olarak da aynı şeyleri 1.6 Sportback Lancer için söyleyebilirim...

Her araba iyidir bir o kdar da eksik...ancak kesin olan bir şey var ki marjinal seçimler bir aracı diğer araçlardan öne çıkarır... işte bu kriterlerin C sınıfındaki tam karşılığı Lancerdir...

Gönlünüzce olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:17 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
1.5 veya 1.6 manuel vites bir Lancer ile Megane'dan yaktığından daha az yakıt tüketebilirsin.

Kaldıki güncel kasa Lancer'i neredeyse 10 yıl eski bir araçla kıyaslamak doğru olmaz ;)

Bana bir ardaşım şunları söyledi 1,5 yetersiz sen alırsan mutlaka 1.6 almalısın dedi. nedeni sorunca aldıgım cok cok aşırı yakıyor en az km de 50 kuruş fazlasıda olabilir dedi. şunuda ekledi normal lpg sistemlerinin motororuna zarar verdiğini söyledi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 15:18 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Hoşgeldiniz...

Colt kullanıcısıyım ama klavyenin bastığınca bir şeyler yazayım...

Lancer 1.6...ekonomi ve performansın yanında sizin de belirttiğiniz gibi Sportsedan oluşu ile hakikaten C sınıfında manuel seçenekler arasında bence lider...Keza manuel Hb olarak da aynı şeyleri 1.6 Sportback Lancer için söyleyebilirim...

Her araba iyidir bir o kdar da eksik...ancak kesin olan bir şey var ki marjinal seçimler bir aracı diğer araçlardan öne çıkarır... işte bu kriterlerin C sınıfındaki tam karşılığı Lancerdir...

Gönlünüzce olsun...

tesekkur ederim cok saolun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 16:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
Lancer_Evo yazdı:
Evo34 yazdı:

Bana bir ardaşım şunları söyledi 1,5 yetersiz sen alırsan mutlaka 1.6 almalısın dedi. nedeni sorunca aldıgım cok cok aşırı yakıyor en az km de 50 kuruş fazlasıda olabilir dedi. şunuda ekledi normal lpg sistemlerinin motororuna zarar verdiğini söyledi.

selam..

bende 2011, 1.6 MT (manuel) var. şu anki şartlarda km'de 30 kuruş ortalama :) 1.5' de yaksın yaksın 35 kuruş yaksın. normal kullanımda bu değerlerin artacağını düşünmüyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 16:47 
Kullanıcı avatarı

fleshget yazdı:
Lancer_Evo yazdı:
Evo34 yazdı:

selam..

bende 2011, 1.6 MT (manuel) var. şu anki şartlarda km'de 30 kuruş ortalama :) 1.5' de yaksın yaksın 35 kuruş yaksın. normal kullanımda bu değerlerin artacağını düşünmüyorum...

Tesekurler. tuple ilgili bilginiz varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 16:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
aynen benim 1.6 da 30 krş civarı yakıyor.1.5 35 i geçmez kanımca

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 16:52 
Kullanıcı avatarı

mustafa_a yazdı:
aynen benim 1.6 da 30 krş civarı yakıyor.1.5 35 i geçmez kanımca

benim şuanki aracım megane 32 kuruş yakıyor. cok iyi ya ozaman yakıtı. ben lancer kullanmak için 540 ve 50 kurşada razıydım vallahi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 17:00 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
1.6 motor 1.5'e göre daha geliştirilmiş yeni bir motor.
Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi biraz daha az yakacaktır. Ama öyle birkaç litre değil ;)
Şu konuyu biraz inceleyin 1.5'de bile arkadaşların harikalar yarattığını göreceksiniz;
viewtopic.php?f=12&t=2313&p=101188&hilit=yak%C4%B1t+t%C3%BCketimi#p101188

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 17:15 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Lancer_Evo yazdı:
Evo34 yazdı:

1.5 ile 1.6 yakıt farkını anlamak imkansız gibi.

Vaktiyle Aydın hoca bu farkı ortaya koydu, fakat fark düşündüğünüz gibi 1.6 lehine değil, aksine 1.5 daha az yakıyordu.

Motor birebir aynı, hacim 0,1 Lt farklı, hepsi bu.

Güç olarak da, yakıt tüketimi olarak da doğru düzgün ortaya koyulabilecek bir fark yok.

Yalnız Aydın Hoca ile bizim tespitimiz 1.6' nın 2. vitesi 1.5' den daha kuvvetli ve uzun :)

1.5' lerin özellikle 2009 ve 2010, 1.6' ya göre artıları var,

- Dört cam tek dokunuş,
- Bluetooth,
- Deri döşeme kalitesi çok üstün,
- 5 Kollu daha sportif jantlar

1.6' nın 1,5' e artıları,

- İç mekan bir nebze daha sessiz (bu bence artı değil eksi, çünkü 1.5' in motor sesi çok güzel),
- 0,1 lt 6 hp daha güçlü motor (111 ve 117 hp diye aklımda kalmış, yanlışım varsa düzeltiniz).

Durum bundan ibaret.

LPG ile ilgili bu başlıkta sormak yerine bu konu ile ilgili açılmış ana başlıklara bakabilirsiniz. Sayfalarca yazılıp çizildi.

İlave olarak, Megane' nin o kasası ile 32 KRŞ tüketiminiz güncel ise, Lancer ile 28' lerde yakarsınız. Sizin kasa Megane' i de iyi tanırım. Arada bu dediğim kadar fark olacağına eminim.

Sizi en fazla memnun edecek olan ise Lancer, şu anki aracınıza göre oldukça heybetli, marjinal ve en önemlisi içinin 2 oda 1 salon olması olacaktır :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 17:43 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Lancer_Evo yazdı:
Evo34 yazdı:

1.5 ile 1.6 yakıt farkını anlamak imkansız gibi.

Vaktiyle Aydın hoca bu farkı ortaya koydu, fakat fark düşündüğünüz gibi 1.6 lehine değil, aksine 1.5 daha az yakıyordu.

Motor birebir aynı, hacim 0,1 Lt farklı, hepsi bu.

Güç olarak da, yakıt tüketimi olarak da doğru düzgün ortaya koyulabilecek bir fark yok.

Yalnız Aydın Hoca ile bizim tespitimiz 1.6' nın 2. vitesi 1.5' den daha kuvvetli ve uzun :)

1.5' lerin özellikle 2009 ve 2010, 1.6' ya göre artıları var,

- Dört cam tek dokunuş,
- Bluetooth,
- Deri döşeme kalitesi çok üstün,
- 5 Kollu daha sportif jantlar

1.6' nın 1,5' e artıları,

- İç mekan bir nebze daha sessiz (bu bence artı değil eksi, çünkü 1.5' in motor sesi çok güzel),
- 0,1 lt 6 hp daha güçlü motor (111 ve 117 hp diye aklımda kalmış, yanlışım varsa düzeltiniz).

Durum bundan ibaret.

LPG ile ilgili bu başlıkta sormak yerine bu konu ile ilgili açılmış ana başlıklara bakabilirsiniz. Sayfalarca yazılıp çizildi.

İlave olarak, Megane' nin o kasası ile 32 KRŞ tüketiminiz güncel ise, Lancer ile 28' lerde yakarsınız. Sizin kasa Megane' i de iyi tanırım. Arada bu dediğim kadar fark olacağına eminim.

Sizi en fazla memnun edecek olan ise Lancer, şu anki aracınıza göre oldukça heybetli, marjinal ve en önemlisi içinin 2 oda 1 salon olması olacaktır :)

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkur ederim bu olumlau yorumlar beni gerçekten cok rahatlattı şüphelerim kalktı diyebilirim. magen gelince ben eski kasa megane dan 3 tane kullandım bir tane yeni kasa kullandım ama eskinin tadını yenide alamadım ve yine eskiye döndüm hatrı sayılır parayla megane aldım. lancerin beni fazlasıyla memnun edeceğini biliyorum. hayırlısı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 17:46 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
1.6 motor 1.5'e göre daha geliştirilmiş yeni bir motor.
Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi biraz daha az yakacaktır. Ama öyle birkaç litre değil ;)
Şu konuyu biraz inceleyin 1.5'de bile arkadaşların harikalar yarattığını göreceksiniz;
viewtopic.php?f=12&t=2313&p=101188&hilit=yak%C4%B1t+t%C3%BCketimi#p101188

Merak ettiğim konu lpg nin motora olan zararı nedir? söylentiye göre magnezyumları eritiyormuş öylemi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 18:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Şimdiden hayırlı olsun. Söz konusu araba olunca herkese aynı şeyi söylerim. Binin, göbeğiniz ısındıysa alın geçin.
Lancer alınca pişman olmayacağından eminim. Ayağın cimriyse lancer da cimri davranır. 100km de 4.2 lt ortalama gören arkadaşlarımız mevcut. Ben henüz sadece 4.8lt gördüm.
ayağınız agresifse de zaten araba yerinde durmuyor. Yavaş kullanım ve performanslı kullanım arasındaki arabanın kendi geçişlerini bile hissediyorsunuz bir müddet sonra. Performanslı kullanmaya başlayınca araba küsüyor biraz ama yine de ekonomide de üzmüyor. Ama yine de benzinli arabaya binenin gözü göstergede olmazmış.

Lancer'a gözünüz bir kez kaydıysa; ki kaymış görünüyor; aldığınızda Lancer'siz geçen her gününüzü niye almadım diye sorgulamaya başlarsınız.

Şimdiden hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 18:31 
Kullanıcı avatarı

Adriclarna yazdı:
Şimdiden hayırlı olsun. Söz konusu araba olunca herkese aynı şeyi söylerim. Binin, göbeğiniz ısındıysa alın geçin.
Lancer alınca pişman olmayacağından eminim. Ayağın cimriyse lancer da cimri davranır. 100km de 4.2 lt ortalama gören arkadaşlarımız mevcut. Ben henüz sadece 4.8lt gördüm.
ayağınız agresifse de zaten araba yerinde durmuyor. Yavaş kullanım ve performanslı kullanım arasındaki arabanın kendi geçişlerini bile hissediyorsunuz bir müddet sonra. Performanslı kullanmaya başlayınca araba küsüyor biraz ama yine de ekonomide de üzmüyor. Ama yine de benzinli arabaya binenin gözü göstergede olmazmış.

Lancer'a gözünüz bir kez kaydıysa; ki kaymış görünüyor; aldığınızda Lancer'siz geçen her gününüzü niye almadım diye sorgulamaya başlarsınız.

Şimdiden hayırlı olsun.

:) insallah alacagım artık kararım katidir :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 19:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
LPG ile ilgili de ben söyleyeyim. Güncel motorlarda genelde çelik harici sübap ve yatakları kullanılıyor. LPG nin yanma ısısı benzine göre yüksek olduğundan zamanla sübap yataklarında oturma oluyor ve sübap değişimi gerektiriyor. Çelik sübap ve yatakları ile değişim yapmayı maliyet açısından uygun görüyorsanız LPG başkaca bir sorun çıkarmaz. Benzine göre %40 civarı tasarruf sağlarsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2013 21:00 
Kullanıcı avatarı

bence otomebil işi zevk işi. ve ben aracımda kesinlikle tup düşünmüyor. nedeni zevkin ucuzu olmaz kardeşim. az yaksın diyorsan 1,2 - 1,3 motorlu arac alacaksın. buna nazaran bizim elimizden 12 arac gecti şuana kadar ve ben sadece 1 de tup gördüm ondada illah ettim yeminle. dogan 1,6 2000 modeldi fabrika çıkışılıydı ohalde bile cok yakıyordu ve performans felaketti. tuple alakaı aklıma takıldı ögrenmek için sordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 11:51 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Kullanim tarzi ve sartlara gore 5.3 lt ila 6.6lt/100km depo ortalamam var.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yazmış oldunuz degerler cok iyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 13:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Lancer_Evo yazdı:
bence otomebil işi zevk işi. ve ben aracımda kesinlikle tup düşünmüyor. nedeni zevkin ucuzu olmaz kardeşim. az yaksın diyorsan 1,2 - 1,3 motorlu arac alacaksın. buna nazaran bizim elimizden 12 arac gecti şuana kadar ve ben sadece 1 de tup gördüm ondada illah ettim yeminle. dogan 1,6 2000 modeldi fabrika çıkışılıydı ohalde bile cok yakıyordu ve performans felaketti. tuple alakaı aklıma takıldı ögrenmek için sordum.

Şimdi bir açıklama daha yapmak gerekiyor. Doğan karbüratörlü olduğundan ona takılan lpg sistemi de mikserli sistemdir ve zaten çok yakan doğan mikserli sistemde hem çok yakmaya devam eder hem de büyük bir güç kaybı yaşar. Ayrıca sık sık lpg sorunları çıkması da normaldir. Yeni nesil enjeksiyonlu araçlarda kullanılan sıralı sistem LPG hem aracın benzin yakıtından %20 fazla lpg yakıp %40 a kadar tasarruf sağlarken, güç kaybı yaşatmaz ve iyi bir ustanın elinden çıkan montaj, kolay kolay sorun da üretmez. Aracınızın benzinde mi yoksa lpg de mi gittiğini anlayamazsınız bile. 2010 yılında aracıma lpg sistemi taktırdım, 33.000 km yaptım ve şu ana kadar periyodik bakım haricinde hiç bir sorunla karşılaşmadım gayet de memnunum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: