Zaman: 01 Eki 2025 17:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Lüften acil yardımm
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2013 13:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Furkan
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Arkadaşlar 4 ay önce bir carisma aldım ve resmen bağlandım konfor özellikler motor ve görünüm mükemmel ama şu araç içinden gelen sesler beni çıldırtıcak yardımcı olursanız çok sevinirim şimdi sorunlarımı yazıyorum:
1- ön yolcu tarafının olduğu yerde torpidonun ordan langur lungur ses geliyor ve çok sinir bozucu
2- sağ ön cam düğmesinin çip i bozuk nerde yaptırıcam bilemiyorum herkes anlamıyor
3-Araç iç plastiğinin çoğundan ses geliyor çıldırmamak mümkün değil
4-Sağ arka tekerleğin ordan cik cik diye ses geliyor neden olabilir genelde hafif sarsıldığında bile çıkıyor o
5-Kapı ve cam fitilleri değişmesi gerek sizce ne kadara mal olur bana
6-Ön iki lastik yeni değişti ama araç 2500 devirden sonra sarsıntılı gidiyor titreme var yani
7-Aracın dışındaki tampon ve kapı üstlerindeki plastikleri boyatmam lazım nasıl yaptırabilirim uygun maliyetle

Şimdilik bu kadar ben bursada oturuyorum ve bana yardımcı olabilecek biri varsa görüşmek isterim.Burdanda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Lüften acil yardımm
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2013 17:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
4. soruna cevap hafif kasislerde ve dönüşlerde gıcırtı şeklindeyse denge kolu burçlarından yapar.(amortisörlerin saağlamsa tabi) Bende de aynı sorun vardı tahammül edilecek gibi değildi bu hafta değiştirmeye çalıştım 5 tane usta gezdim her biri yaparım dedi daha çok bozdu. Çünkü denge kolu çıkınca arka rot ayarı bozuluyor onu ayarlayabilecek sağlam bi ustaya göster.2. soruda camın çipi derken neyi kastettin anlayamadım.5. soruda kapı fitilleri orjinalleri çok pahalı diye biliyorum ama oralara ölçerek fitil kesen ve takan kaportacılar duymuştum. istersen bir kaportacıyla konuş. 6. sorunda balans ayarı yapılmamıştır balans ayarı yaptır 10-15 tl gibi bi fiyat. 7. sorunuda kaportacı çözer ama özellikle tamponlara önce astar sonra boya attır çünkü bazı uyanıklar direk boya atıyor bi kaç ay sonra o boya kabarıyor. Ayrıca 4. sorundaki sebep burçlardansa genç tokel istanbulda sipariş verebilirsin 8 tanesi 100 tl

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2013 11:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
eatsleepjdm yazdı:
Arkadaşlar 4 ay önce bir carisma aldım ve resmen bağlandım konfor özellikler motor ve görünüm mükemmel ama şu araç içinden gelen sesler beni çıldırtıcak yardımcı olursanız çok sevinirim şimdi sorunlarımı yazıyorum:
1- ön yolcu tarafının olduğu yerde torpidonun ordan langur lungur ses geliyor ve çok sinir bozucu
2- sağ ön cam düğmesinin çip i bozuk nerde yaptırıcam bilemiyorum herkes anlamıyor
3-Araç iç plastiğinin çoğundan ses geliyor çıldırmamak mümkün değil
4-Sağ arka tekerleğin ordan cik cik diye ses geliyor neden olabilir genelde hafif sarsıldığında bile çıkıyor o
5-Kapı ve cam fitilleri değişmesi gerek sizce ne kadara mal olur bana
6-Ön iki lastik yeni değişti ama araç 2500 devirden sonra sarsıntılı gidiyor titreme var yani
7-Aracın dışındaki tampon ve kapı üstlerindeki plastikleri boyatmam lazım nasıl yaptırabilirim uygun maliyetle

Şimdilik bu kadar ben bursada oturuyorum ve bana yardımcı olabilecek biri varsa görüşmek isterim.Burdanda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

1- motor kulağı/takozu veya viraj denge çubuğunun lastikleri olabilir
2-cam düğmesinde bursada bence tek adres tomruk oto muzaffer usta:0224-255 04 89 benim araca lada 4 lü tuş takımını kullandı sorunsuz çalışıyor.
3- aracınız hor kullanılmış gibi her yerden gelen sesi çözmek zordur ama tesbit edebileceğiniz yerlere siyah/şeffaf silikon işe yaraya bilir. tabi araç amortisör vs. nedenle titremiyorsa. muhtemelen diğer titremeler uzun süre olduğundan araç yıpranıpses vermeye başlamış. yoksa carismalarda kolay kolay ses çıkmaz benim carisma bile 300binde sizin ki kadar sesli değil.
4- sağ arka burçlara özellike üst burca baktırın bende sorun orasıydı düzelttim. otosansitte ferhat usta/yılmazlar proton proton burcu takarak olayı çözmüştü.
5- bilmiyorum ama otosansitte bülent bey var ona sorun selamımla belk yardımcı olur: 0532 4963085
6- aks kafaları yıpranmış olabilir: gaza basınca titriyor ayağınızı gazdan çekince titremiyorsa akslardır muhtemelen, sürekli yapıyorsa balans ve jantlarınızı- lastikler yeni takılmış olsa da kontrol ettirin- çırak yaptıysa olabiliyor başıma geldi çünkü
7- boya konusunda eğerkaporta tamiri gibi çok iyi işçilik aramıyorsanız sadece boyatacaksanız otosansitteki ferhat ustayı tavsiye edebilirim uygun fiyattır ama kaportacısından şikayet eden müşteriler duydum. ferhat usta iş tel: 0224- 346 10 92-0532 2928963

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2013 19:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Furkan
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Hocam mümkünse sizinle yüz yüze görüşmek isterim hafta sonu müsaitseniz tabi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2013 14:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: tevfik
Araç: carizma 1999
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
arkadaşım benim arabamında arkasından ses geliyor aracım 99 gl hb bagaj kapagında bulunan plastik aksamları kaportaya tutturan metal klipsler var bunların bazıları yok ve sesin genelide bundan yapıyor hala bu sorunu aşamadım ne yazıkki sesin geldiği yeri buluyorumda tamirinin bu demir parçalarını sürtünmesini nasıl önlerim onu bulamıyorum. birde hoparlör altından amartisörün olduğu yerden çıkırçıkır ses geliyordu normal yolda bile bir sinirle sol raka hoparlörün olduğu yeri söktüm benden önceki şahıs ne yaptıysa alyan anahtar bırakmış içeride o yapıyormuş sesi ön kapılarda bulunan cam yanında üste kapı düğmeleri var oradanda ses geliyordu onunda süngerimsi nir parçası varmış yıpranmış onu değiştirdim skoçbtayt temizlik süngerinden yaptım şimdilik iyi gidiyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2013 16:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
6. Sorunun cevabı balans ayarı yaptirmalisin. 20 tl ye yapiyorlar...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: