Zaman: 19 Mar 2026 19:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: carismalar 2 dk bakabilirmi
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: şakir
Araç: carisma 1.6glx
Meslek: şöför
merhaba arkdaşlar bir carisma niyetine girdik internetteki fiyatlara bakılcak olursa 9 500 13 15 diye gidiyo bense tam limit belirlemedim ama 11 12binden fazla vermem şimdi carisma hakkında hiç birşey bilmeyen bu kardeşiniz hangi motor hangi donanımda hangi model veya alınırken nelere diikat etmek gerekiyr piyasası nedir yedek parça ffiyatları istanbul avrupa yakasındaki carisma ustaları alırken göturup ınceletebılcem
not: carismayı kafaya taktım inş alıcam yardımlarınızı bekliyorum

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: carismalar 2 dk bakabilirmi
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 18:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Yazdığınız paraya eski kasa 99-00 modellerini bulabilirsiniz.Glx en donanımlı olanı(abs'li) yakıtı az olsun tüplü olsun derseniz 1.6 motor seçeneği var zaten ama ben benzinde kullanırım diyorsanız tüp takılmayan 1.8 gdı motoruda var.Kullanmadım ama forumda az yaktığı söyleniyor ama benzin 5 tl tabiki onu siz düşünürsünüz.Benim düşüncem biraz daha kendinizi sıkıp yeni kasa almanız yani 2001- bu kasanın en dolusuda avance 13-14 arasında bulabilirsiniz başınızı ağrıtmaz şase ve motoru mükemmem sağlam bir araçtır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 18:37 
Kullanıcı avatarı

yardımınız için çok teşekkürler 2001 modellerinide düşünücem 2001 gl ve glx ve comfort modelleride aynı sağlamlıklatamı acaba limit biraz yüksek ama 12 500 13 000 e düşerse tabiki değerlendirelebilir peki usta durumu bu araçların huyunu suyunu alırken çok dikkatli inceleyebilcek bir usta lazım bundan önce bir clio dizel macerası yaşadım dilim çok yandı o yüzden arabayı ehli görsün istiyorum istanbul avrupa yakasında oturuyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 19:43 
Kullanıcı avatarı

ist arkadaşlar oradaki ustaları daha iyi bilirkler.fakat en güeli servise gidin kayıtları vs hepsi çıkar km,Değişen malzemeler felan,Oradaki ustada araca bakar ve cihaza bağlatırsınız o şekilde emin olduktan sonra alın çünkü carisma beğendim alayım diyebileceğiniz bir araç değil biraz arama yaparsanız forumda carisma alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği yazıyor.Rolanti,cam düğmeleri,tekleme vs

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 19:50 
Kullanıcı avatarı

Bu arada ben 3 yıldır 1.6 Avance modelini kullanıyorum.Satıpta Üst model lancer bile alamıyorum çünkü carisma insanda bağımlılık yapıyor :)))))Temiz bir araç bulmanız dileğiyle....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 22:04 
Kullanıcı avatarı

çok tşk ederim umarım güzel bir carisma sahibi olurum çünkü şuana kadar arabada hiç şansım olmadı hep tenekeler beni buldu açıkçası ilk clio yu iki ayrı yerde expertize sokmuştum ama artık yetkililere güvenim kalmadı o yüzden kafam karışık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2013 13:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
almadan önce çok sıkı araştırma yapmış, almak için istanbula gidip eli boş dönmüş birisi olarak (şu an carisma sahibiyim) bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
kardeş ilk prensibin galerilerden uzak durmak olsun. yani aracın geçmişini kendin birebir biliyorsan o ayrı ama galericiler 70 lik kocakarıyı 18lik kız gibi gösterebiliyorlar..
2- internetten baktığın araçların ilanda yazan km rakamlarına asla güvenme..(şüpheci yaklaş, araç gerçekten düşük km li olabilir ama şüphecilik zarar ettirmez.)
ben aracı almadan önce sürekli olarak internetten araştırıyordum, kafama yatan araçların plakalarını tramerden(5664 e mesaj atarak) ve aracın şase-motor numaralarını herhangi bir yet. servise verip kayıtlarını sorarak km ve hasar konusunda araç sahibinin ne kadar doğru söylediğini anlıyordum. mesaj ata ata 200 tl tefon faturası geldi..
hatta bir keresinde internette 130bin km yazan aracın plakasını mesaj attım, meğer araç 470bin km den 130bin e düşürülmüş!! oysa araç sahibi yemin üstüne yemin ediyordu. insanlar mutlaka birşeyleri ya gizliyor, ya da direk yalan söylüyor. kimseye güvenme..
3-araçlar internete konulan fotodaki gibi olmuyor, canlı gözle görmek çok başka bir olay. ben istanbulda gördüğüm bir aracın yanına gittim fotoğrafla aracın gerçek durumu arasında dağlar kadar fark var ve sahibi bunu söylemiyor. bu yüzden araç sahibine bu durumu izah et geldiğim zaman fotoda gözükenden başka bir kusur varmı? yada fotoğrafta gözükmeyen detay varmı diye mutlaka sor.
4- bu araçların km lerini genelde 120- 140bin km ye düşürüyorlar yani düşürdükleri zaman belli olacak kadar düşürmüyorlar. şüphe çekmesin diye. 120-140bin yazanlara dikkat et.(o km de olanlar kesin düşürülmüştür demiyorum, gerçekten o km olabilir ama oynayıp düşürenler de 120-140 arasına çekiyorlar.) benim aracım da 130 bin de ama gerçek km..

5- istanbuldan uzak dur. herkes bunu söylüyor ama insan tecrübe edince daha iyi anlıyor.
ÖNEMLİ: senin 9-9500 diye gördüğün araçların hiçbirisi binilecek araç değil.alırsın dert sahibi olursun
uzun ve detaylı araştırma yapmış birisi olarak şöyle diyebilirim: bu araçların eski kasa 99-2000 olanları (GLX) temizini bulursan kazasız belasız km oynanmamış ise tüpü de var ise 13bin500 e alınır. ama daha fazla da vermemek lazım. 12bin lere düşenlerin illaki kazası yada masrafı vardır. ucuza kaçarsan kendini yakarsın. bugün 2000 ve üstü lada samaralar 8-9bin arasında gidiyor birisi lada birisi carisma dikkat et carismaların 9bin-11.500 arasında olanlara hiç bakma.
carisma almak istiyorsan ve bütçen 13- 14 bin arasında ise eski kasa olanların düzgününü o paralara bulursun ve bence eski kasalardan al çünkü 2001 olsun yeni kasa olsun diye düşünürsün ama yeni kasaların parçaları eskiye göre çok pahalı+gdi olanların ustasını bulamazsın+gdi olanlar daha çok arıza yapar, yakıt seçer..
km düşük olduktan sonra ha 2000 ha 2002 aynı ömür hiç farketmez.
şu an aklıma gelenler bunlar sonra yine ilave ederim yanlışım varsa düzeltin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2013 00:43 
Kullanıcı avatarı

haklısın çok güzel bilgiler çoook tşk ederım bunlar fakat ben temız 12 biin 12 500 bulabılırım dıye duşunuyorum en azından 99 model olsada gerekırse bır kac donanımdan vazgeccez sonucta temızıgı daha önemlı klıması degıl ve en önemlisi doğru ustaya göstermem gerek oldugunun farkındayım ama hala o doğru kıışıyı carısma dıyınce akla gelen o ustanın yerının bulamadım eğer dersenızkı o fıyatlara gercekten bulamazınız o zaman bıraz ertelreızzz veya butceye göre bışeyler alırız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2013 14:51 
Kullanıcı avatarı

valla dostum şu ana kadar ki edindiğim tecrübeye ve izlenimlerime göre o paraya masrafsız ve/veya kazasız olanını bulamazsın. veya satışların tavan yaptığı bu dönemde bulman zor. acelen yoksa biraz beklemeni şiddetle tavsiye ederim çünkü kışın ortalarında piyasanın ateşi düşüyor o zamanı beklersen şimdi 13bine alamadığın aracı o zaman 12bin500 e alabilirsin.. acelen olsa bile almakta acele etme ama sürekli takipte ol.internetten sürekli araştır temiz düşeş araçlar düşüyor, anında gidiyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2013 15:13 
Kullanıcı avatarı

http://www.sahibinden.com/mitsubishi-ca ... _max=13000
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 9858/detay
http://www.sahibinden.com/mitsubishi-ca ... 5_max=2001
bu listelerdeki ilanları bi incele illaki alınabilecek araçlar vardır..
araç bakarken birde şu hususu gözönünde bulundurmak lazımkİ, ikinci el araç alıyoruz, sıfır almıyoruz yani alacağımız her ikinci el araçta illaki gözümüze takılacak bizi huzursuz edecek keşke olmasaydı diyeceğimiz kusurlar mutlaka olacak. bu yüzden aracın km si orjinal ise, kaportada çürük-değişen yok ise, direklerde yamukluk yok ise, kapı ve kaportla birleşim yerlerindeki çizgiler bozulmamış ise, yürüyeninde sorun yok ise, gerisini kurcalamamak lazım,
misal olarak benim aldığım aracın torpidosunda japon izi vardı maket bıçağı ile kazıdım, şoför koltuğu dibe çökmüş, oturunca yol gözükmüyordu, döşemeciye götürüp 30 tl ye düzelttirdim, arka stopta kırık vardı, oto elektrikçiden rengine uygun parça bulup kırık yere göre kestim, yapıştırdım.ÖZELLİKLE BU ARAÇLARIN CAM DÜĞMELERİ KESİN BOZULUYOR, benim aldığımda önlerdekiler ve arka taraftaki bir tanesi bozuktu, sitede videosu var nasıl tamir edildiğini öğrendim uyguladım ve orjinalinden daha sağlam oldu..kapı iç döşemeleri sarkmış olabilir çoğunlukla,, benimkinde de var yaptırmadığım bir o eksiği kaldı onu da sordum döşemeci 130 tl ye deri döşeme yaparım dedi en kısa sürede yaptıracağım inşallah.,
bu gibi şeyler olabilir takılmamak lazım.
önemli olan kazasız-değişensiz ve km orjinal olması.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2013 01:17 
Kullanıcı avatarı

tşk ederım çok saol yardımların ıcın acelem yok ınce eleyıp sık dokumaya çalışcam ve dıkkatlı olcam ama hala ılk araçı nereye göturmem gerektıgı hakkında bır fıkrım yok ustamı servıs yoksa hem yetkılı servıs hemde usta ama carısma ustası hala bulamadım istanbul avrupa yakasında

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 17:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Yıllardır 8-10 civarı araba aldım sattım.

Araba alım satımı ile ilgili bildiğim birşey varsa, kimsenin iyi malını ucuza vermeyeceğidir. Şahsen yüksek model bitik bir araba almaktansa düşük model derli toplu bir araç almayı yeğlerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2013 17:31 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
burcinhan yazdı:
Yıllardır 8-10 civarı araba aldım sattım.

Araba alım satımı ile ilgili bildiğim birşey varsa, kimsenin iyi malını ucuza vermeyeceğidir. Şahsen yüksek model bitik bir araba almaktansa düşük model derli toplu bir araç almayı yeğlerim.

Aynen katılıyorum.

Araç düzgün olduktan sonra 2-3 bin TL fazla ödenir. Güncel fiyatlarla 4 lastik 1.000 TL zaten. Bir periyodik bakım, ufacık birkaç tamirat ile düzgün bir aracın bile 2.000 TL civarı masrafı çıkabiliyor. Bunun yanında dökük araçta neler çıkar bir düşünmek lazım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: