Zaman: 30 Eyl 2025 18:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2013 12:50 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 26 Eyl 2011 23:26
Mesajlar: 12
İsim: Samed
Araç: Mitsubishi Carisma '99 1.6 GL
Meslek: İnşaat Mühendisi
Kan grubu: ARh+
Yaş: 24
Selam arkadaşlar aracımın her iki elektrikli camı da yılda en az bir kez kütürtü şeklinde gelen seslerin ardından halatı sarıyor bunu doğaçlama malzemeler kullanarak da parça temin ederek de bir kaç kez tamir ettirdim ancak kronik hale gelmesi canımı çok sıktı. Tecrübelerinizden faydalanabilirsem sevinirim.Teşekkürler.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2013 18:26 
Çevrimdışı

Kayıt: 17 Şub 2012 18:45
Mesajlar: 342
İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
Yaş: 30
yenisiyle yada çıkmasıyla değiştirmeyi deneyin.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2013 21:35 
Çevrimdışı

Kayıt: 20 Kas 2011 00:31
Mesajlar: 21
İsim: Pruva
Araç: Carisma
Meslek: Tekn.
samedbasrikaraca yazdı:
Selam arkadaşlar aracımın her iki elektrikli camı da yılda en az bir kez kütürtü şeklinde gelen seslerin ardından halatı sarıyor bunu doğaçlama malzemeler kullanarak da parça temin ederek de bir kaç kez tamir ettirdim ancak kronik hale gelmesi canımı çok sıktı. Tecrübelerinizden faydalanabilirsem sevinirim.Teşekkürler.


Aynı şekilde bende de halat sardı ve cam çalışmaz hale geldi. Kendim söktüm, makaranın içine oturduğu sarımtrak parçanın çelik halatın girdiği kısımı kırılarak deforme olmuş. Ayrıca, yayların içine geçen gri plastik parçanın biri kırılmıştı. Çelik halatta makara yuvası içinde dolaşmıştı. Sarımtrak parçanın kırıklarını epoksi yapıştırıcı ile onardım, kırılan gri parça yapışmadı, tekrar kırıldı. Bende tornacıda yenisini yaptırdım. Çelik halat olarakta bisiklet fren teli kullandım. Çelik halat uçlarındaki metal boncuklarıda ezerek tele sabitledim. Herşeyi topladım, yerine monte ettim. 10 gün kadar kullandım tekrar arıza yaptı.

İşim acele idi sanayiye uğradığımda kaportacıya baktırdım. Sökülünce, çelik halatın ortasındaki metal boncuğun iyi ezilmediğinden telin üzerinde kaydığı ve camı kaldıramadığını gördük. Ama usta, bu böyle fazla dayanmaz dedi. Kangal halinde çelik telini getirdi, Metal boncuklarını aparat kullanarak ezerek yeni tel hazırladı. tekrar topladı, yerine monte etti. Burada dikket ettiğim nokta, telin boyunun uzunluğu idi. Teli orijinal boyundan yarım cm. kadar kısa hazırladı. Mekanizmayı toplayınca sarımtrak parçaya giren gri plastik parçanın üzerindeki yaylarda çok az boşluk kaldı. Yani çelik halatın gerginliği biraz daha artmış oldu. Bana göre bu şekilde halatın hareket halindeki makaradaki yuvalarından çıkması önlenmiş oldu. Şimdi camı düzgün şekilde kullanıyorum. Bu iş içinde kaportacıya 40 tl. verdim.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2013 15:06 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 10 Kas 2010 17:33
Mesajlar: 1339
Şehir: Ankara
İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Yaş: 33
bende fazladan 1 adet motoru ile beraber sargı var isterseniz komple parça hurdacıdan 200 liraya almıştım hiç takılmadı araca denemesi falan yapılmıştı çalışıyor yarı fiyatına size verebilirim işiniz görecekse


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
cron
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye