Zaman: 05 Eki 2025 00:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Colt'la kaza yaptım...
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 20:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Geçmiş olsun.
Bu gün farklı şekilde neredeyse aynı hasar benim aracımda oldu.

Karşı komşumun aracı park yerinde kayıp yine park halindeki arabama çarptı. :shock:
Bir resme bakıyorum bir de arabama oofff of :kır:
Aracın içinde çocuk varmış, el frenini indirmiş, hafif meyilli alanda araç hızlanıp (yaklaşık 5-6m) çarparak durmuş.
Diğer araçtaki hasar (marea) benimkinin yanında hiç kalır. Kaskosu yok trafik sigortası yada kendileri karşılayacak hasarı, bayramda kaldım arabasız. (gerçi daha bir yere vermedik aracı ve gündüz kullanmakta sıkıntı yok)

Bir ara resim eklerim.
Bu gün tekrar okudum konuyu ve benzeri başımıza gelirse diye 'cana geleceğine mala gelsin' cümlesini değiştirelim. Kimsenin canı yanmamış, maddi hasar halledilir şeklinde değiştirelim. Çünkü yine cana gelmedi bu sefer benim başıma geldi, kendimi kötü hissediyorum. :cry:

Kazasız belasız hayırlı bayramlar dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 20:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Size de geçmiş olsun hocam; oluyor böyle şeyler olabildiğince sıkmayın canınızı.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 20:18 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Yine derken? Daha once de mi yapmisti?

Önce Kaanın aracı sonra benimki.
İçim acıyor.
:cry:
Resim

Bir tık kadar yakın

En son asma tarafından 14 Eki 2013 23:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eki 2013 11:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Oktay abi, seninki daha kötü olmuş... Geçmiş olsun size de... Bende ön tamponda problem yok. Yürürde problem yoksa ve çamurluk tekere problem yaratmıyorsa binin. Ben kazalı kazalı dolaşıyorum, mecburum...

Bu arada komşunuz gidip trafik sigortası yaptırsın. 2gün sonra da komşunuz hatalı oldugunu belirtecek şekilde tutanak tutsun servise götürün... Aracımı park ederken manevra sırasında park halindeki colt'a çarptım gibi...

Vedat abi, düğme gösteriyor ama normalde az kaldığında yanıp sönmesi gerekirdi birden bitti, en son ben almadığım diye düşünürken 4hafta önce aldığım lpg imiş, doğal olarak km vs hatırlayamıyorum. Yok dediğin gibi belli bir km'de gidip tekrar alıyorum...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2013 14:15 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Valla nen her alisimda km sifirlar ona bakarim.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Aracı sadece ben kullandığım zamanlarda dediğinizi yapıyorum. Arada annem de kullanıyor. Kafası esti mi benzin/gaz alır. 3 haftadır annem kullanıyordu. Yakıt için kesin bilgim yoktu o gün. LPG'nin normalde son ışığı az kalınca yanıp söner. O gün yanıp sönmemişti, direkt ikaz vermişti...

Bu arada, aracın bütün işlemleri bugün öğlen bitti.

İstanbuldaki yeditepe oto çıkmadan arkası tamir görmüş çıkma far aldım. Bir bacağı kargoda kırılmış(zaten kırıkmış, baştan savma birleştirilmiş) plastikçide yaptırdım, bir bacağı da eksik, bu yüzden tampon-far çizgisinde küçük bir farklılık var. Eski fardan bacak alınıp takılan fara monte edilecek plastikçide. radyatör paneli için ön tampon söküldüğünde farı da düzeltireceğim. Bir sanayiden kullanılmamış çamurluk aldım ve takıldı. kaput ucu düzeltildi. çamurluk ile tampon arasında bracket de kırılmış onu yetkili servisten aldım. çamurluk, kaput çizgiye kadar yama/aşı, tamponun far altında kalan kısımları boyandı. Kazada jantı da vurduğum için rot ayarı bozulmuş, sola çekiyordu. Rot ayarı yapıldı, jantta sıkıntı yok.

Boya işçiliğine hayran kaldım çok iyi yapmışlar. Farı da düzelttirdim mi on numara olacak.

Eski sahibinden kalma bir sorun ortaya çıktı. Radyatör panelinin sağ tarafında(arabaya göre) bir çatlaklık var. Çatlak eski ve kazanın orayla alakası yok... Şu anda sorun teşkil etmiyor ama yaptırmakta fayda var...

Üniversiteye gitmek zorundayım(derse girmek zorunlu). Akşam üzeri otobüsüm var. Vaktim olmadığı için farı öyle taktırıp yükseklik ayarını yaptırdım. Müsait bir zamanda panel ve far için tekrar gideceğim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eki 2013 15:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
kaan20 yazdı:
Oktay abi, seninki daha kötü olmuş... Geçmiş olsun size de... Bende ön tamponda problem yok. Yürürde problem yoksa ve çamurluk tekere problem yaratmıyorsa binin. Ben kazalı kazalı dolaşıyorum, mecburum...

Bu arada komşunuz gidip trafik sigortası yaptırsın. 2gün sonra da komşunuz hatalı oldugunu belirtecek şekilde tutanak tutsun servise götürün... Aracımı park ederken manevra sırasında park halindeki colt'a çarptım gibi...

Vedat abi, düğme gösteriyor ama normalde az kaldığında yanıp sönmesi gerekirdi birden bitti, en son ben almadığım diye düşünürken 4hafta önce aldığım lpg imiş, doğal olarak km vs hatırlayamıyorum. Yok dediğin gibi belli bir km'de gidip tekrar alıyorum...

Arkadaşlar bir konuda bilgi vermek istedim. Trafik sigortası; araç park yerinde iken (Otopark vb) olan kazaları karşılamıyor. Poliçelerin üzerinde "Kara Yolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" gibi bir şey yazar. Zaten isminden de anlaşılacağı üzere bu poliçe sadece kara yollarında olan kazaları karşılıyor. 3 sene kadar önce aynı şey benim başıma geldi ve sigorta şirketi dosyayı ret etti. Uzun lafın kısası eğer böyle bir tutanak tutulacaksa, kaza, sokakta veya caddede yapılmış gibi tutulmasında fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eki 2013 08:28 
Kullanıcı avatarı

sotsuga yazdı:
Arkadaşlar bir konuda bilgi vermek istedim. Trafik sigortası; araç park yerinde iken (Otopark vb) olan kazaları karşılamıyor. Poliçelerin üzerinde "Kara Yolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" gibi bir şey yazar. Zaten isminden de anlaşılacağı üzere bu poliçe sadece kara yollarında olan kazaları karşılıyor. 3 sene kadar önce aynı şey benim başıma geldi ve sigorta şirketi dosyayı ret etti. Uzun lafın kısası eğer böyle bir tutanak tutulacaksa, kaza, sokakta veya caddede yapılmış gibi tutulmasında fayda var.

Haklı olabilirsin.
Sonuçta park ettiğim yer apartmanın önündeki yol kenarıdır. :) Özel bir park alanı değil, site içine giren çıkmaz sokak ta denilebilir. Tutanakta da ufak tefek değişikler olmadı diyemem. :roll:
Bu arada aracımın hasarı giderildi, pazartesi teslim edip, cuma teslim aldım. Sorun çıkmadı.
Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 09:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Her iki arkadaşa da geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2014 15:51 
Kullanıcı avatarı

hakanov07 yazdı:
Her iki arkadaşa da geçmiş olsun.

Sağolun...

Hala araçla uğraşıyorum... Kaporta olarak on numara oldu ve problem yok ama ön takımda bir problem var ve çözülemedi...

tamir sırasında sonradan fark edilen radyatör paneli çatlak çıktı ve onu da yaptırdım.
Resim

şimdiye kadar yaptığım masraflar:
çıkma far ve çamurluk: 450tl
far paneli tamir: 30tl (3 parça kırık polesterle tek parça yapıldı)
sağ süspansiyon preste düzeldi: 220tl işçilik dahil
radyatör paneli tamiri : 200tl
kaput ucundaki aşı ve sağ çamurluk boyası: 250tl
kaportacı işçiliği 200tl
plastikçiye ufak tefek eksikler için 20tl
rot balansçılarda harcanan para: 75tl
kırılan sağ tampon braket: 40tl
sanayide harcanan lpg yuvarlak 50tl

toplamda: 1500tl... yaptırdığım işlemler bu kadar...

üst takoz ve bilyalar, ara sıra sağa sola çekmesini bu parçalara bağladılar, hafif bozuk yolda sağ taraftan ses geliyor. Bu işlemleri artık hazirana bakımla birlikte yaptıracağım... para mara kalmadı arabaya gitti :kır:

Kazada hem dalgınlığım hem fren bakımının gelmiş olması buna sebep oldu. Fren bakımını yaptırmış olsaydım belki ucu ucuna da kurtarabilirdim...
Kaskosuz yüksek model araç binilmez...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz