Zaman: 29 Eki 2025 22:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2013 21:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Neden değiştirmek istiyorsunuz, sorun ne?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2013 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
kontekhasan yazdı:
kontekhasan yazdı:
Arkadaşlar colt 2006 sol ön amortisör kule takozu lazım (camın altındaki amortisör üstündeki kapak gibi üçgen vari bir parça) nerden bulabilir netten aradım ama bulamadım, servis işçilik dahil toplam 300 dedi. Sanayide yaptırmak için kime gitmek gerek ön düzenci mi, rotcu mu vs ?

Yaa arkadaşlar yok mu hiç bir bilgisi olan, daha önce bu sorunu yaşayan. El kadar plastiğe 300 lira vermek istemiyorum yardım lütfen :(

Özellikle soğuk havalarda sol ön cam altından gacırt gucurt lıkırt lıkırt ses geliyordu servise gittim amortisör takozundan dediler bilye işçilik filan 300-400 arası masraf tutar dediler, sadece takoz 180 liraymış. Başka yerde bulamazsın dediler ama yinede ısrarla arıyorum yarın sanayiye gidip bi tanıdığın dükkanda sökecem bakalım ne çıkacak. Amortisör 150 lira plastiği 180 anlamadım bu işi :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 10:37 
Kullanıcı avatarı

Başka servislerede sorun, en ucuz olan yerden alıp dışarıda değiştirebilirsiniz. Orjinalini almakta yarar var yan sanayi ucuz ve adi oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 19:00 
Kullanıcı avatarı

Bu gun amortisorleri soktum baya bi zorlansamda kule takozunu cikardim servisin dedigi gibi ne bilye var ne de sorun, tekrar taktim ses kesilmedi. Simdiki suphelim silecek motoru camin hemen altinda 6vida ile tuturulmus ve ses yapabilecek bi tarzi var. Musait olunca onu sokup gezecegim. Colt iyi hos ama parcalarin takimi sokumu cidden zor. el sokacak calisacak alan sinirli, amortisor sokmek icin silecekler ve motor kismini sokmeniz gerekiyor cok garip, antrifriz bosaltma yeri cok dar ve en ilginci fari ustten iki vida tutuyor alti bos.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 20:26 
Kullanıcı avatarı

kontekhasan yazdı:
Bu gun amortisorleri soktum baya bi zorlansamda kule takozunu cikardim servisin dedigi gibi ne bilye var ne de sorun, tekrar taktim ses kesilmedi. Simdiki suphelim silecek motoru camin hemen altinda 6vida ile tuturulmus ve ses yapabilecek bi tarzi var. Musait olunca onu sokup gezecegim. Colt iyi hos ama parcalarin takimi sokumu cidden zor. el sokacak calisacak alan sinirli, amortisor sokmek icin silecekler ve motor kismini sokmeniz gerekiyor cok garip, antrifriz bosaltma yeri cok dar ve en ilginci fari ustten iki vida tutuyor alti bos.

Hasan bey amortisörü sanırım üstten söktünüz, kapak kısmını, ordan bilya görünmez ki, siz takoza gözle bakıp sorun olup olmadığını anlayamazsınız. Bildiğim kadarıyla üstte takoz(siyah lastik parça) altta bilya bulunur, bilyayı görmek için komple amortisörü sökmek gerekir. Ses belki bilyadan kaynaklanabilir, bu yöntemle giderseniz silecek motoru dahil herşeyi sökmek zorunda kalırsınız. Yürüyen aksamda sorun yoksa sizin dediğiniz gibi diğer parçalara bakılabilir. Servise güvenmediyseniz öncelikle iyi bir rot balansçıya gidin, yürüyen aksamda bir sorun varsa mutlaka bulurlar, takoz ve bilyada sorun olduğunu anlamak için aracı lifte kaldırıp tekerleği sarsıyorlar ve inceleyip problem olup olmadığını söylüyorlar, ama işini iyi bilen birisi olsun, yoksa işkembeden sallar,
Eski aracımda tekerlek bilyasındaki sorunu bulmak için tüm sanayiyi dolaşmıştım ve en sonunda bir rot balansçı sorunu buldu, bilyayı değiştirdim ve sorun çözüldü , adamın söylediği tek söz eğer yürüyen aksamda sorun varsa ne olursa olsun anlarım dedi, yani olay bu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 22:21 
Kullanıcı avatarı

Oncelikle tum.islemleri cok yakindan tanidigim tecrubeli bi ustanin yaninda yaptim. Amortisoru komple sokup yaylari iskenceule siktiktan sonra takozu cikardim, takozun altinda biyla filan yok en ustte takoz plastik degil metal fibi geldi bana, altinda kalin fiber bi pul sonra amortisor mili arada plastik koruk. var. Bunlari yapmadan once araci kaldirdik alttan burclara rotil baslarina batik fren kaliperleri saglam tekerde bosluk yok, zaten ses cam altindan geliyor efilip dinledigimde direksiyon altinda ses yok ustte ses var, takoz yukarda oldugu icin teshis mantikli gekmisti ama yanlis cikti servise al yap desem 400 gitmisti ki parca piyasada 60lira, elentra takozu ile bizim takoz ayni bu arada. Arabada kusursuzluga onem veren biri ve aracina iyi bakan biri olarak bu sesi kesecem kafaya koydum. Sirada silecek motorunu sokup bi iki gun oyle gezmek var bakalim ise yarayacak mi? Oda ise yaramazsa araca ses sistemi taktiracagim ;-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2013 23:48 
Kullanıcı avatarı

Benim bildiğim arka takozlarda bilya olmuyor ama, yoksa yoktur, elentranın ön takozlarda bilya var gibi ;

http://www.karakaslarotoyedekparca.com/ ... 07-14.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2013 00:23 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
Benim bildiğim arka takozlarda bilya olmuyor ama, yoksa yoktur, elentranın ön takozlarda bilya var gibi ;

http://www.karakaslarotoyedekparca.com/ ... 07-14.html

Hocam buna benzemiyordu fotoğraflarını çekseydim keşke :(

http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-Mira ... 0797330914

Tam olarak buna benziyor, bir pul ve takoz var başka bişey yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2013 12:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Alıntı:
http://www.arfiltre.com/urun/c-2584_180 ... ?CatId=129 Hava filtresi
http://www.arfiltre.com/urun/cuk-1830_1 ... ?CatId=129 polen(karbonlu)
http://www.arfiltre.com/urun/cu-1830_18 ... ?CatId=129 polen(normal)
http://www.arfiltre.com/urun/w-67_20079.aspx?CatId=129 Yağ filtresi

Bu filtreleri alıp kullanan var mı ? Araca uymama söz konusu olabilir mi ? 105 bin bakımı geldi çattı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2013 12:57 
Kullanıcı avatarı

ommar yazdı:
Alıntı:
http://www.arfiltre.com/urun/c-2584_180 ... ?CatId=129 Hava filtresi
http://www.arfiltre.com/urun/cuk-1830_1 ... ?CatId=129 polen(karbonlu)
http://www.arfiltre.com/urun/cu-1830_18 ... ?CatId=129 polen(normal)
http://www.arfiltre.com/urun/w-67_20079.aspx?CatId=129 Yağ filtresi

Bu filtreleri alıp kullanan var mı ? Araca uymama söz konusu olabilir mi ? 105 bin bakımı geldi çattı.

Yağ filtresi zaten orjinali 20tl bişey. Ben 10 tl ye sakura aldım sıkıntı yok.
Polen filtresini bulabilirsen sakura karbonlu tavsiye ederim, 25-30tl olması lazım.
Hava filtresi bulabilirsen Mann olabilir ama o da orjinali ile aynı fiyat. Daha ucuzları da var 10 tl falan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Colt AMT DID
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0 +
Merhabalar,
Yapılan expertizde 2 nolu kızdırma bujisinin değişmesi gerektiği belirtildi. Servis 160 TL fiyat verdi. İnternette NGK marka 50 TL'ye bulunabiliyor. Bu kadar fark normal midir? Hangisini tercih etmeliyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2013 23:43 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
murateng yazdı:
Merhabalar,
Yapılan expertizde 2 nolu kızdırma bujisinin değişmesi gerektiği belirtildi. Servis 160 TL fiyat verdi. İnternette NGK marka 50 TL'ye bulunabiliyor. Bu kadar fark normal midir? Hangisini tercih etmeliyim?

NGK kaliteli ürünler üreten iyi bir marka,bu kadar fiyat farkı abartılı bence. İşçilik ise bildiğim kadarıyla bu parçanın değişimi için çok fazla tutmaz. Malzeme+işçilik 100 TL nin altına halledebilirsiniz diye düşünüyorum başka bir yerde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2013 01:29 
Kullanıcı avatarı

Araç: Colt AMT DID
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0 +
introscan yazdı:
murateng yazdı:
Merhabalar,

NGK kaliteli ürünler üreten iyi bir marka,bu kadar fiyat farkı abartılı bence. İşçilik ise bildiğim kadarıyla bu parçanın değişimi için çok fazla tutmaz. Malzeme+işçilik 100 TL nin altına halledebilirsiniz diye düşünüyorum başka bir yerde.

Teşekkürler. Japonkore otomotiv'den bir adet ısmarladım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 01:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa B. Cam
Araç: Mitsubishi Colt 2006
Meslek: Grafik Tasarım
Kan grubu: 0-
Merhaba, 2006 Mitsubishi Colt 1,5 D.İ.D motor karterinin 0 ve çıkma fiyatını bilen varmı ve bursa veya izmir de adres ve telefon rica edeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2013 22:34 
Kullanıcı avatarı

Arkadaş bir arabanın ön amortisör takozu hiç bir yerde mi olmaz yaa :( 185 lirayı bayıldık servise. Diğer marka araçlar 30-80 tl arası en pahalı gördüğüm 132 lira, bizimki 185TL :kır: :kır: :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2013 05:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: cüneyt
Araç: mitsubishi colt
Meslek: tekniker
arkadaşlar; colt 2005 model atm aracımın rot kolu ve viraj demir lastikleri değişecek..
orjinellerinin markası ve fiyatları nedir, ne kadardır..
orjinel parçaları bulabileceğim internet adresleri varmıdır.. nereden temin edebilirim.. izmir de temin edebileceğim yer varmıdır..
yardımcı olabilirmisiniz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2013 08:36 
Kullanıcı avatarı

kontekhasan yazdı:
Arkadaş bir arabanın ön amortisör takozu hiç bir yerde mi olmaz yaa :( 185 lirayı bayıldık servise. Diğer marka araçlar 30-80 tl arası en pahalı gördüğüm 132 lira, bizimki 185TL :kır: :kır: :kır:

Servisten aldığınız takozun markası ve parça numarası nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2013 09:36 
Kullanıcı avatarı

İmas yazdı:
kontekhasan yazdı:

Servisten aldığınız takozun markası ve parça numarası nedir?

Bilmiyorum ki, markası ne dedim temsanın orjinal markası dediler. Neyse artık sizinde bildiğiniz üzere beni yordu bu süreç kaç paraysa kaç para verip kurtulcam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2013 11:38 
Kullanıcı avatarı

Araç: Colt CZ3
Meslek: Finans
Arkadaşlar selamlar. 45000 bakımında aracımın arka amortisörlerinden birinin patlak olduğu söylendi. Şimdilik luk-luk ses falan yapmıyor, serviste acelesi yok değiştirmenizin falan dedi ama genede titiz adamım, değiştirmek istiyorum. Colt CZ3'ün arka amortisörlerini bulabileceğim bir yer söyler misiniz bana? SACHS marka olursa mis olur. :) İstanbuldayım bu arada. Ama internetten de alabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2013 12:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Genç Tokel'e sorunuz. Web sayfalarından telefonla iletişime geçebilirsiniz. Ben amortisötleri o şekilde almıştım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye