Zaman: 22 Ara 2025 18:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 82 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: carisma tekli cam düğmesi
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 10:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
carismalarda en son orjinal alacağım şey cam düğmeleridir. orjinali iyi birşey olsa bu kadar sorunlu olmazdı. hatta bazıları yansanayisinin daha iyi olduğunu söylüyor. ben bursada elektrikçi muzaffer ustaya yaptırdım. dörtlü düğmeleri Ladanın düğmeleri orjinalden gibi duruyor: aracı bilmeyenler için yoksa şekil olarak farklı: camı indirmek için ve kaldırmak için ayrı noktarala basıyorsun. dokunmatik diyeyim. bizimkiler ise aynı düğmeyi aşağı yukarı hareket ettiriyorsun. buna da kaldıraç sistemi diyeyim. kaldıraç sistemli düğmeler kırılmaya bozulmaya daha müsait. birde ladanın düğmelerinin hepsi ışıklı geceleri daha kullanışlı. dediğim gibi dokunmatik ve ışıklı düğmeleri olan modellerin uydurulması daha iyi bence. ustam önce orjinal düğmeyi tamir ediyor edemezse değiştiriyor. şu an ön kapılarım dokunmatik ve ışıklı arkalar tamirli orjinal.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Şub 2013 17:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-y ... 194/detay/

mazdanın ki cok benziyor ama fiyat olarak daha pahalı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 14:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
av.ilhami yazdı:
carismalarda en son orjinal alacağım şey cam düğmeleridir. orjinali iyi birşey olsa bu kadar sorunlu olmazdı. hatta bazıları yansanayisinin daha iyi olduğunu söylüyor. ben bursada elektrikçi muzaffer ustaya yaptırdım. dörtlü düğmeleri Ladanın düğmeleri orjinalden gibi duruyor: aracı bilmeyenler için yoksa şekil olarak farklı: camı indirmek için ve kaldırmak için ayrı noktarala basıyorsun. dokunmatik diyeyim. bizimkiler ise aynı düğmeyi aşağı yukarı hareket ettiriyorsun. buna da kaldıraç sistemi diyeyim. kaldıraç sistemli düğmeler kırılmaya bozulmaya daha müsait. birde ladanın düğmelerinin hepsi ışıklı geceleri daha kullanışlı. dediğim gibi dokunmatik ve ışıklı düğmeleri olan modellerin uydurulması daha iyi bence. ustam önce orjinal düğmeyi tamir ediyor edemezse değiştiriyor. şu an ön kapılarım dokunmatik ve ışıklı arkalar tamirli orjinal.

ilhami bey mümkünse bir fotoğrafını ekleyebilirmisiniz.
geçenlerde nissan bayine gitmiştim Nissan Qashqai tekli cam düğmelerini bizimkilere yakın gördüm. yedek parçaya sordum ellerinde yokmuş kaç pinli olduğunu da bilemediler. fiyatına 150 tl dediler bizimkine bakarak bedava.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2013 14:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/mits ... i-88072108
carismacılar fazla rağbet göstermedi. baktı altarnatifi çıkmaya başladı
baktı çok satamıyor satıcı fiyatı indirmiş
79 tl artı kargo fiyatı vardı ilk getirttiğinde şimdi
55 tl kargoda bedava ama bana yine fazla h100 düğmeleri daha mantıklı duruyor.şimdilik 30 liraya düşerse belki düşünebilirim. :Search:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 12:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

valla ben bu saatten sonra iyi bir elektrikçiye dediğim dokunmatik düğme uydurmanın daha güzel ve ucuz olacağı kanaatindeyim. sadece şoför camı otomatik inmiyor. ama 100bin km/3 yıl hiç sorunsuz bindim uydurma düğmelerle, hadi modifiye diyelim de olumlu olsun.

En son av.ilhami tarafından 15 Tem 2013 15:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
ayberk350 yazdı:
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/mitsubishi-carisma-tekli-cam-dugmesi-anahtari-88072108
carismacılar fazla rağbet göstermedi. baktı altarnatifi çıkmaya başladı
baktı çok satamıyor satıcı fiyatı indirmiş
79 tl artı kargo fiyatı vardı ilk getirttiğinde şimdi
55 tl kargoda bedava ama bana yine fazla h100 düğmeleri daha mantıklı duruyor.şimdilik 30 liraya düşerse belki düşünebilirim. :Search:

30 liraya düşmesi bekleyenlere benide yazabilirsiniz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2013 23:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: magazinedesigner
Araç: carisma
Meslek: tasarım
Kan grubu: 0rh
lada cam düğmesinin ayrıntılı açıklamasını ve fotoğrafını görebilir miyiz? sağ tarafa da mı lada cam düğmesi taktınız?

sağolun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2013 09:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

aracı sattım görürsem foto çekerim. sağ tarafa başka bir marka düğme takıldı. açıkçası benim ustada gördüğüm, kablo montajı açısından herhangi bir fark/sorun olmuyor sadece düğmenin yerine oturtulmasının mümkün olup olmamasına bakılıyor. gerekirse hafif bir törpüleme vs. ile oturtabilecekse yeterli yani gittiğiniz ustanın elinde bol cam düğmesi ve ilgilenme isteği varsa sorunu çözüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2013 10:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
benim aracın 4 lü cam düğmesi aracı aldığımda eski sahibi tarafından yeni değişmişti. araç iki yıldır bende. 4 lü düğmenin şöför tarafı aracı aldıktan 3 ay içerisinde yolcu tarafı 1 sene içerisinde bozuldu. arka cam düğmelerini alır almaz tamir ederek kullandım. hala kullanılıyor ama her an yolda bırakabilir. bende uydurma yan sanayinin daha mantıklı olduğu kanısındayım. arkadaşım hundai accent tam modelini hatırlamıyorum o düğmeleri kullanıyor carismasında. en azından düğmeye bastığınızda kırılacak hissi vermiyor. buna 4 lü cam düğmeleride dahil. hepsi farklı model aracın olmalı. orjinali servisten satın almak zaten mantıksız olduğu gibi, yan sanayisine de bakmamakta fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2013 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
lancer ların uyumlu değilmi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 13:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: 2001 carizma
Meslek: teknisyen
Kan grubu: arh+
boş yere ugrasmaya gerek yok 40 tl yenisi denizlide bi firma getiriyor.http://www.mcar.com.tr/index.php?icerik=50&marka=325 hesaba havale yapınca kargo yapıyorlar.ben 3 adet tekli aldım 2 aydır kullanıyorum gayet güzel.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2013 15:16 
Kullanıcı avatarı

denizliotoelektron isimli satıcı satıyor galiba burda 55 tl ye satıyor. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/mits ... i-88072108

ama h100 ün cam açma düğmesi ortalama 15 tl ye alınsa 3 tane alsak 45 liraya yenileyebiliriz. vede daha sağlam olur.
http://www.mcar.com.tr/ den yan sanayi olanı olanı alsa idim 40*3 120 lira yapar. 10 lirada kargo alsalar 130 lira yapar. arada 85 tl olur. h100 cam düğmelerine devam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2013 12:50 
Kullanıcı avatarı

hyundai h100 cam düğmelerini kullanıyorum blackbery06 nickli arkadaşda yardımcı oldu sağolsun.
bizim 8 pinli tabir edilen cam düğmesine aslında 7 kablo geliyor. hyundai h100 cam düğmelerindede 7 adet kablo var.
bu kablolardan sadece 3 tanesini kullandık diğer hyundai h100 anahtarın arkasından 4 adet kablo boşta kalıyor. arabanın çeşitli muhtelif yerlerinden gelen kablolarında sadece 5 tanesini kullandık.
önemli olan kısmı ise arkadaki cam düğmeleri ön tarafdanda kontrol ediliyor karmaşık bir yapısı yok aslında   cam düğmelerine 50-60 lira vermeyin yazıktır heleki servisde 250 -300 tl hiç vermeyin. benim gözümde cam düğmeleri kronik olmaktan çıkmıştır. hyundai h 100 lerin cam açma kapamaları çok daha sert.15-20 liraya bu işi çözersiniz. akıllı bir elektrikci bulursanız yapabilir. yapamayacaksa 40 türlü akıl verir size ben 2 elektrikcide yapamadı. sonradan kendi çabalarımızla yaptık. yapmak isteyen olursa kablo renkleri aynı ise yardımcı olabilirim. biz ölçü aleti ile çözdük işi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2013 14:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
çözmüşsünüz sevindim bende de aynı şekilde 3 yıl oldu hiç sorun yaşamadım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2013 12:32 
Kullanıcı avatarı

burda fiyatı ucuz
http://www.bursayedekpar.com/index.php? ... &pid=10574

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2013 01:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
ayberk350 yazdı:
hyundai h100 cam düğmelerini kullanıyorum blackbery06 nickli arkadaşda yardımcı oldu sağolsun.
bizim 8 pinli tabir edilen cam düğmesine aslında 7 kablo geliyor. hyundai h100 cam düğmelerindede 7 adet kablo var.
bu kablolardan sadece 3 tanesini kullandık diğer hyundai h100 anahtarın arkasından 4 adet kablo boşta kalıyor. arabanın çeşitli muhtelif yerlerinden gelen kablolarında sadece 5 tanesini kullandık.
önemli olan kısmı ise arkadaki cam düğmeleri ön tarafdanda kontrol ediliyor karmaşık bir yapısı yok aslında   cam düğmelerine 50-60 lira vermeyin yazıktır heleki servisde 250 -300 tl hiç vermeyin. benim gözümde cam düğmeleri kronik olmaktan çıkmıştır. hyundai h 100 lerin cam açma kapamaları çok daha sert.15-20 liraya bu işi çözersiniz. akıllı bir elektrikci bulursanız yapabilir. yapamayacaksa 40 türlü akıl verir size ben 2 elektrikcide yapamadı. sonradan kendi çabalarımızla yaptık. yapmak isteyen olursa kablo renkleri aynı ise yardımcı olabilirim. biz ölçü aleti ile çözdük işi.

peki bu düğmeleri takınca otomatik indirme-kaldırma iptal mi oluyor? yani bi kere basınca cam komple açılmıyor mu basılı tutmak mı gerekiyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2013 01:32 
Kullanıcı avatarı

ayberk350 yazdı:

bir de ayberk hocam o düğmeleri nasıl bizim carismalara uydurdunuz düğme boşluğu aynı değil gibi resim falan çekebilirseniz sizin düğmeleri boş bir zamanınızda eklerseniz çok sevinirim tşk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2013 02:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Eski kasa Carisma tuşları 20 TL bilginize

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2013 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
h100 cam düğmelerine takılışı
http://imageshack.us/a/img35/4030/zn6c.jpg
http://imageshack.us/a/img845/544/rbcp.jpg
http://imageshack.us/a/img580/3779/h6kt.jpg
http://imageshack.us/a/img600/8137/7kmq.jpg
http://imageshack.us/a/img5/5906/20121103132803.jpg

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2013 01:25 
Kullanıcı avatarı

yumulun beyler düğmeler 30 tl olmuş
http://www.yedekparcacigeldi.com/Cam-Ac ... -2669.html

bu da sol 4'lü siparişi verdim bakalım yeni kasaya nasıl uyduracaz ?
http://www.yedekparcacigeldi.com/Cam-Ac ... -2670.html

eski kasa tekli 8 tl
http://www.yedekparcacigeldi.com/Cam-Ac ... -2668.html

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 82 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye