Zaman: 15 Kas 2025 19:21

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: İlk Lancerim İlk Heyecanım
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 16:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: turgut
Araç: 2013 lancer 1,6
Meslek: doktor
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar

Aracımı Ankara Günsa dan Kasım sonunda aldım. Araç değiştirme hikayem çoğunlukla zorunluluk birazda değişiklik olsun diye oldu. Yıl sonu olduğundan firmaların düzenlediği kampanyaları dolaşırken bir arkadaşımın dalga geçerek git bir bak ucuzmuş demesiyle lancer sahibi oldum. 400 km yol gittim itiraf ediyorum pişman değilim.
Araç hatta mitsubishinin hakkında hiç bir şey bilmediğimden yaklaşık 1 ay boyunca internette yazılmış her kelimeyi okumaya çalıştım. Hatta hatta nadir olarak gördüğüm lancer leri durdurup sahiplerine nasıldır diye sordum. Ama gerçeği söylemek gerekirse aracı almamdaki en etkili cümle, bu forumda okuduğum “aklına düştüyse sahip olmadan duramazsın” oldu. Gerçekten de arabada insanın içini gıdıklayan bir şey var bence.
Benim gibi kafası karışanlar için yardımı olur belki kendi izlenimlerimi paylaşmak isterim.
Piyasadaki tüm markaları dolaştım. Genellikle hatchback araç aradım tabii birazda sportif sürüş istedim. Gönül bu neler istedi ama bütçe olarakta bir yere kadar tabii. En nefret ettiğim şey “... dan başlayan fiyat” cümlesi oldu. Şusu olsun busu olsun aman buda eksik olmasın cümleleri kurduğumda ilk sunulan fiyatın çok üzerinde fiyatlarla karşılaştım. Sonunda düzene uymayıp acaba ben bir araçtan ne bekliyorum sorusunu kendime sormayı akıl edebildim. Ayran gönüllü değilim araca uzun binerim, araç içinden tutunda yol tutuşa kadar olan güvenlik benim ilk tercihim, sorunsuz bir araç olsun ve beni ikide bir servise götürtmesin, birazda farklı olsun vede keseme göre olsun. Ben bu düşüncelerle boğuşurken hatta tam bir markada karar kılmışken tanıştım mitsubishi ile. Öncelikle karşılaştığım ilk tepkiler şöyle oldu;
-- bu arabaya bu kadar para veriyorsan 5 daha koyar şunu alırım
-- ikinci eli yok elinde patlayacak yazık parana
-- şu yollarda birtane gördünmü çürükmüş o arabalar kaput denen bir şey yok hepsi plastikmiş.
-- parçasını servisini bulamazsın dağ başında kaldığında
-- ekipman yok arabanın üzerinde
-- vs vs
hepsine verecek cevaplarım oldu tabikii :)
ama gerçekten araca dair en ciddi şikayetler TEMSA ve servisten yana oldu. Ankarada olduğumdan dolayı servis için sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum, TEMSA da satılacakmış bakarsınız mitsubishi motors'a daha çok ağırlık verecek bir grup alır. Birde en büyük şikayet ses içindi. Şimdilik beni çok rahatsız etmedi hatta motorun homurtulu sesi birazda hoşuma bile gitti diyebilirim ama ilerisi için bir şey söyleyemem.
Aracın içi gerçekten çok sade. Bir işlev için 50 farklı düğme yok. Herşey 3 düğmeyle halledilmiş. Bence bu hem ergonomi hemde kullanım kolaylığı getirmiş. Öyle uçak kokpitinde oturur gibi hissetmiyorsunuz. Herşey elinizin ulaşabileceği yerde ve gerçekten yerli yerinde. Aracın görüş açısı çok güzel ve yan aynaları aracın arka tarafına sahip çıkacak büyüklükte. Vites geçişleri kolay ve tok kemikli bir yapısı var. kolçak ve saklama gözleri yerleri bence iyi birtek el freni duruşu garip gelmişti bana sanki sürekli freni çekip arabayı yanlıyacakmışsınız gibi duruyor. Aracın içince 7 hava yastığı, rise gövde yapısı, ve yol tutuş ile ilgili diğer sistemlerin standart olması beni ilk çeken şey oluştu. Kullandıktan sonra özelliklede 3 gün önceki karda kullandıktan sonra gerçekten iyi bir tercih yaptığıma sevindim. Aracı kullanırken daha önceki araçlarıma göre yolu daha iyi hissedebiliyorum ve yol tutuşu gerçekten çok iyi. Yakıt içinse şimdilik sadece bir önceki aracımdan çok çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim biraz daha kullandıktan sonra rakamsal veride paylaşabilirim. Araçtan genel anlamda çok memnunum ancak keşke olsa dediğim birkaç bir şey var tabii ama eften püften şeyler. Mesela sıkışma önleyicisinin 4 camda da olmasını isterdim. Kapılar kilitlendiğinde açık camların kapanmasını isterdim. Hız sabitleyici olsun isterdim. Hareketle kapıların kilitlenmesini isterdim.
Herneyse lafı çok uzatmışım farkında olmadan kusura bakmayın. Uzun lafın kısası burada olmaktan keyifliyim. Aracı almayı düşünenlerin sorularını memnuniyetle cevaplayabirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 16:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Feridun
Araç: Yaptık işte bişeyler
Meslek: Turizm
Lancer'ınız hayırlı olsun. Güle güle, kazasız belasız binmeniz dileğiyle.
Siz Lancer'a, Lancer size alıştıkça aldığınız keyif şimdikinden çok daha fazla olacak emin olun.
Ankara buluşmalarında görüşmek dileğiyle...tekrar hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 16:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT/ 2008
Meslek: Basın Yayın
Kan grubu: 0Rh+
Hayırlı olsun. Kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle..... Foruma hoşgeldiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 17:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERAY
Araç: Lancer 1.6
Meslek: memur
Kan grubu: b -
hayırlı olsun fotoları bekliyoruz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 17:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: lancer 2011
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
hayırlı olsun hoşgeldiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
Hoş geldiniz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 22:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Hayirli olsun. yorumunuz lancer almayi dusunenlere faydali olacaktir

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 23:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Aracınız ve Siz,forumumuza hoş geldiniz sevgili meslektaşım :)
Şuna eminim ki aylar geçtikçe bu markaya olan güveniniz perçinleşecek,aldığınız zevk artacaktır.
Özellikle MİVEC kodlu motorun yapabildikleri (özellikle üst devirlerde) sizi şaşırtacaktır.
Hele o müzikal ses yokmu :Yahoo!:
Ooofff of,çok özledim Colt'umu :fool:

Bu arada servise ilk gidişinizde aracı MUT3'e bağlatıp bir takım şeyleri kişiselleştirebilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite SR
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: Brh+
Kazasız belasız çukursuz cezasız sürüşler dilerim.Hayırlı olsun!Bahsettiğiniz keşkelerden 'Otomatik kapanan camlar' da olsa tadından yenmez zaten :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2013 23:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
hayırlı olsun. aramıza hoş geldin. artık seni de yolda durdurup soracaklar bu birincisi haberin olsun. daha da ötesi mitsu sahipleri de selektör yapacak, korna çalacak, bazen benim gibi deliler çıkacak illa durdurup tanışacak falan filan. etrafındaki insanlar binerken "hadi bi binelim bakalım" diyecekler, sonra "bi kullanayım yahu, iyi gibiymiş bu sanki" diyecekler. ama verme... "benim arabam test sürüş arabası değil kardeşim, git satıcısına orda yap test sürüşünü" ukalalığını mutlaka yap. en azından 1 kere yap. tadından yenmiyor.
tekrar hoş geldin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2013 16:02 
Kullanıcı avatarı

Hepinize çok teşekkür ederim. Gerçektende sizlerin arasına beni getirdiği için arabamı bir kat daha fazla sevdim. Sıradanlığın arasında fark edilmek ve kendini özel hissetmek gerçektende çok hoş bir duyguymuş. Bir sürü renault, citroen, tofaş vw arasında sırıtıp parmakla gösterilmek,güzel valla. Sevgili meslektaşım alınmasın sakın ama ,benimde bundan önceki aracım 2009 c4 idi ve sorunsuz zevkle kullanmıştım.
etrafımda henüz bir kullanıp deneyeyimmi diyen insanlar olmadı henüz. henüz diyorum çünki meraktan çatladıklarını görüyorum ama daha cesaret edip soramadılar :D Emin olun tavsiyenize uyup hayır demek benim içinde büyük zevk olacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2013 20:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Tevafuk galiba,benim C4'de 2009 model.
Demek ki sıradaki aracım yine Mitsu olacak :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ara 2013 20:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Valla benim emektar 2004 Lancer'ime bile bir yere giderken "Ben sürebilir miyim?" sorusuyla karşılaştığıma göre mutlaka size de soracaklar emin olun. Ayrıca Lancer'lerle karşılaştığımda mutlaka içimde tatlı bir his oluşuyor, benim model olanları bazan korna ile selamlıyorum bile. Lancer'li olmak farklılıktır, ayrıcalıktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2013 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: çağatay
Araç: Mitsubishi Lancer İnvite
Meslek: Çevirmen
sizinle Günsa da tanışmış olabilir miyiz? O sırada ben de almaya karar vermiştim ve sizinle konuşmuştuk. "Bindik bir alamete" demiştiniz )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 11:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: SİNAN
Araç: Bakacağız...
Meslek: Araştırmacı
Hayırlı olsun, bu araca sahip olanlar şiir gibi konuşuyor, araba konuşturuyor sanırım :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 12:17 
Kullanıcı avatarı

gerçektende sürüş keyfi iyi olunca insanın yüzü gülüyor. :D
kafamda birsürü soru işareti vardı. hatta Günsa daki arkadaşlarıda çok bunaltmıştım. o sırada karşılaşmıştık sanırım sizinlede Çağatay bey size söylediğimi kendimede çok söylüyordum "bindik bir alamete hayırlısı diye" ama şimdilerde ne denli iyi bir karar verdiğimi anlıyorum. umarım sizde en az benim kadar memnunsunuzdur aracınızdan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 12:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Harun Işık
Araç: Lancer
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: B +
Öncelikle hayırlı olsun :) Siz denilenlere bakmayın yok 2.eli yokmuş yok plastikmiş falan bunların :) Ben ilanı koyduktan 21 saat sonra satılmıştı ;)

Harun Işık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 19:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ferhat
Araç: MİTSUBİSHİ LANCER 2011 MT
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
hocam hayırlı olsun öncelikle aracınız bende ciddi ciddi düşünüyorum ama 2. elinimi alayım yoksa sıfırmı kararsız kaldım araç fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz pazarlığınız oldumu indirim felan yapıldımı aracın size toplam maliyeti ne oldu yardımcı olursanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 12:25 
Kullanıcı avatarı

çok teşekkür ederim herkesin iyi dileklerine.
Arabamı almadan önce ankaradaki tüm firmaları dolaştım. kendime göre beğendiğim araçlarla pazarlık bile yaptım ve kasım ayında firmalarca veya bayilerce yapılan indirim ve kampanyalardan yararlanmaya çalıştım. Bütcemi 45 bin lira olarak belirlemiştim. biraz zorunluluktan olduğu için ve yeni yıla yeni araçla girmek istediğimiz için ikinci el birşey düşünmedik hiç. aklımızda düşen yeni c4, i30 ve mazda 3 sedan olmuştu. ama nedense birine karar kılıp almak nasip olmadı. daha sonra tesadüf eseri mitsubishinin ismi konuşmalarımızın arasında geçmeye başladı. merakla asx ve lanceri göörmeye gitim. diğer araçlara göre mutlaka artı ve eksileri vardı ama benim tercihim daha çok güvenlikten yana olduğundan lancer biraz daha ağır basmaya başladı. daha sonra bu forumu buldum. etrafımdaki insanların olumsuz telkinlerine karşı forumda okuduklarım ve lancer sahibi olanların memnuniyetlerinin ifadeleri ağır basınca Ankara Günsa ya gittim. çok uzun olmayan bir pazarlık sonucu 46 bin liraya ön ve yan marşpiyerler, arka spoiler, park sensörü ve bir takım paspas ile mitsubishi lancer sahibi olduk. arabaya alışmak biraz zamanımızı aldı ancak ailecek içimize çok sindi hatta kızım isim bile koydu "zencefil" :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2013 15:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: eray
Araç: lancer 1.6 invite sportback
Meslek: yok
Kan grubu: yok
aracınız hayırlı olsun..satın alırken sanırım hemen hemen herkes aynı cümleler le karşılaşıyor..."ikinci eli yok piyasası yok parçası pahalı vs. vs. vs" ama aracı aldıktan ve alıştıktan sonra iyi ki cümlesini bir çok kez kullanıcaksınız emin olun...ailenizle birlikte kazasız belasız cezasız hayırlı sürüşler :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye