Zaman: 13 Mar 2026 22:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 16:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
ersinnsahin yazdı:
Tüketici ve üretici arasındaki uçurum düzelmedikçe daha çok ikilem yaşarız :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

+1 parca fiyatlari mercedes bmw ile yarisiyor. Hatta merso bmw cikmasini daha kolay bulursun. En pahalu modeli colttan cok satiyordur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 23:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
Bende kasko yaptırmıyorum.kaskoya hernyıl 1000tl yatırıp kaza yapınca insanı delirten bu firmalar oldukça ve fiyatlar bu seviyede devam ettikçe uzun sürede yaptırmam.bu kadar rağbet etmeyelim bakalım fiyatları nasıl indiriiyorlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eki 2013 10:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
Ben de yaptırmıyorum, kasko masrafı 500 - 600 lira olmadıkça da yaptırmam zor. Tek temennim Allah kaza bela vermesin.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 15:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: Colt
Meslek: Memur
bu arada benimde kaskom yok :) ikincisi dinen de biraz sıkıntılı kasko yaptırmak ben onun için yaptırmadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
Dinen sakıncalı olduguna katılmak mümkün görünmüyor.biz işimizi saglam yapalım..eşegi iyi baglayıp öyle tevekkül edelim. Allah vermesin kaskosuz bir araçla maddi hasarlı iyi bir kaza yapsan arabayı hurdacıya yok pahasına bırakırsın...örnekleri çok...kasko yerine koyamayacagımız bir meblag yada araç neyse yerine koyuyor sende hvuza katkı yapıyorsun sonuçta....

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 23:18 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Aracım 8. yılında bu yıl 780 TLye kasko yaptırdım. Basit bir kaza geçirdim, burada da paylaştım, 3.500 TL hasar çıktı. Bu yıl dahil 3 yılda toplam 3.200 TL kaskoya ödeme yaptım. Kimin kaza yapmamaya senedi varsa, "haftasonu kaza yapılmıyor, zaten küçük şehirde de kaza yapılmayacağını kesin", "kaza beni bulmaz bende tılsım var", vs diyorsa o yaptırmasın :)
Bence kasko ücretleri bu seviyedeyken ve devlet bunlardan da pay alıyorken Trafik Sigortasını kaldırabilir. Böylece kaskonun önünü açar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2013 21:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
yuxu yazdı:
Aracım 8. yılında bu yıl 780 TLye kasko yaptırdım. Basit bir kaza geçirdim, burada da paylaştım, 3.500 TL hasar çıktı. Bu yıl dahil 3 yılda toplam 3.200 TL kaskoya ödeme yaptım. Kimin kaza yapmamaya senedi varsa, "haftasonu kaza yapılmıyor, zaten küçük şehirde de kaza yapılmayacağını kesin", "kaza beni bulmaz bende tılsım var", vs diyorsa o yaptırmasın :)
Bence kasko ücretleri bu seviyedeyken ve devlet bunlardan da pay alıyorken Trafik Sigortasını kaldırabilir. Böylece kaskonun önünü açar.

KESİNLİKLE KATILIYORUM.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2014 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Aracı alır almaz yaptırmadığıma pişman oldum, kaskosuz kaza yapınca insan hatasını daha iyi anlıyor. Hala kazanın sorunlarıyla uğraşıyorum.

sağ önden vurdum; sağ far, sağ ön çamurluk, sağ far paneli, sağ süspansiyon, sağ üst takoz ve bilyalar, radyatör paneli(radyatör değil), kaput ucunda aşı, rot balans+ diğer işçilik ve boyalar gibi masrafım oldu.

çıkma far ve çamurluk: 450tl
far paneli tamir: 30tl (3 parça kırık polesterle tek parça yapıldı)
sağ süspansiyon preste düzeldi: 220tl işçilik dahil
radyatör paneli tamiri : 200tl
kaput ucundaki aşı ve sağ çamurluk boyası: 250tl
kaportacı işçiliği 200tl
plastikçiye ufak tefek eksikler için 20tl
rot balansçılarda harcanan para: 75tl
kırılan sağ tampon braket: 40tl
sanayide harcanan lpg yuvarlak 50tl

toplamda: 1500tl... yaptırdığım işlemler bu kadar...

sağ üst takoz ve bilya: 200tl civarında ve hala değiştirmedim.
işçilikle beraber 300tl civarında çıkacak. 1800tl toplam masrafım. servise gitmiş olsaydım sadece parçalar 2500tl tutacak, boya, işçilik vs. 3500-4000 bulacaktı...

geçen hafta kasko için anadolu ve bi kaç şirketten 1900-2100tl arasında kasko teklifleri geldi. sigortam.net üzerinden ise ray sigorta 1300tl civarında teklif sundu...
sigortacım kaskolar yüksek ama pert kaskosu yapabiliriz kazaları karşılamaz, mini onarım filan yok sadece sel, terör, deprem, gibi doğal afet durumları, hırsızlık ve %60'dan fazla hasar olması durumunda ödeme yapan kaskodan bahsetti 400tl fiyat verdi... tescil tarihinden 15günü geçince kasko fiyatları bir miktar da artıyormuş..

kazanın sebebi ise ön fren bakımının gelmiş olmasıymış ve benim bir anlık dalgınlığım. hafif sert frenlerde bazen abs devreye giriyordu. kaza yapmamış olsa idim 5gün sonra zaten baktırmaya gidecektim. kazada frene basmamla abs'nin devreye girmesi bir oldu... fren bakımını yaptırdığımda ise ön balatalar değişti ve taşlama+işçilik 140tl tuttu.(trw arasam da bütün sanayide trw'lerden şikayet geliyor elimizde yok denildi ve delphi aldım)

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2014 20:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
kaan20 yazdı:
Aracı alır almaz yaptırmadığıma pişman oldum, kaskosuz kaza yapınca insan hatasını daha iyi anlıyor. Hala kazanın sorunlarıyla uğraşıyorum.

sağ önden vurdum; sağ far, sağ ön çamurluk, sağ far paneli, sağ süspansiyon, sağ üst takoz ve bilyalar, radyatör paneli(radyatör değil), kaput ucunda aşı, rot balans+ diğer işçilik ve boyalar gibi masrafım oldu.

çıkma far ve çamurluk: 450tl
far paneli tamir: 30tl (3 parça kırık polesterle tek parça yapıldı)
sağ süspansiyon preste düzeldi: 220tl işçilik dahil
radyatör paneli tamiri : 200tl
kaput ucundaki aşı ve sağ çamurluk boyası: 250tl
kaportacı işçiliği 200tl
plastikçiye ufak tefek eksikler için 20tl
rot balansçılarda harcanan para: 75tl
kırılan sağ tampon braket: 40tl
sanayide harcanan lpg yuvarlak 50tl

toplamda: 1500tl... yaptırdığım işlemler bu kadar...

sağ üst takoz ve bilya: 200tl civarında ve hala değiştirmedim.
işçilikle beraber 300tl civarında çıkacak. 1800tl toplam masrafım. servise gitmiş olsaydım sadece parçalar 2500tl tutacak, boya, işçilik vs. 3500-4000 bulacaktı...

geçen hafta kasko için anadolu ve bi kaç şirketten 1900-2100tl arasında kasko teklifleri geldi. sigortam.net üzerinden ise ray sigorta 1300tl civarında teklif sundu...
sigortacım kaskolar yüksek ama pert kaskosu yapabiliriz kazaları karşılamaz, mini onarım filan yok sadece sel, terör, deprem, gibi doğal afet durumları, hırsızlık ve %60'dan fazla hasar olması durumunda ödeme yapan kaskodan bahsetti 400tl fiyat verdi... tescil tarihinden 15günü geçince kasko fiyatları bir miktar da artıyormuş..

kazanın sebebi ise ön fren bakımının gelmiş olmasıymış ve benim bir anlık dalgınlığım. hafif sert frenlerde bazen abs devreye giriyordu. kaza yapmamış olsa idim 5gün sonra zaten baktırmaya gidecektim. kazada frene basmamla abs'nin devreye girmesi bir oldu... fren bakımını yaptırdığımda ise ön balatalar değişti ve taşlama+işçilik 140tl tuttu.(trw arasam da bütün sanayide trw'lerden şikayet geliyor elimizde yok denildi ve delphi aldım)

Kazadan sonra kasko yaptırıp, onarım yaptırabilirdiniz. Bağzı sigorta şirketleri kabul ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2014 21:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Şuan kaskosuz geziyorum
Geçen hafta birinin tamponuna dokundum
Sol arka çanurlukta hasar oluştu. 220 tlye patladı. :-D
Kar mı yaptım zarar mı bilmiyorum

C1905 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2014 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhat
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT
Meslek: Bilgisayar Müh.
Kan grubu: ARh+
Yukarıdaki okuduklarımda kasko ile ilgili yanlış bir algı olduğunu fark ettim.

Araçlarınıza zaten zorunlu trafik sigortası yaptırıyorsunuz. Kasko bu sigortanın ödeme yapmadığı durumlarda devreye giriyor.

Yani iki ve ya daha fazla araçlı bir kazaya karışırsanız ve eğer trafik kurallarına riayet etmiş iseniz sigorta bütün araç masrafınızı karşılıyor. Burada kasko gereksiz.

Keza maazallah yolda birine çarptınız yine zorunlu sigorta hastane masraflarını vs karşılıyor.

Peki kasko ne zaman lazım?

1- Aracın çalınma durumlarında (Sitede oturduğum için ve dışarda da genelde otopark kullandığım için kendime göre tedbir almış oluyorum, çalınırsa da nasip diyeceğiz :)) ), Çalınma durumunda eğer kasko sizin bir ihmalinizi kanıtlarsa yine ödeme yapmaz.

2- Yaptığınız kazada siz %100 suçlu iseniz ki burda dahi sigorta bir kısmını öder.

3- Araçsız bir şekilde kendi kendinize bir duvara çarparsınız, kaldırıma çıkarsınız.

Yukarıdaki 3 madde dışında kaskonun bir hükmü yok ki bazı kaskolar yukarıdaki bazı durumları dahi karşılamıyor, sözleşmeye dikkat etmek lazım.

Dolayısı ile kaskosuz araca binmek bence abes değil, dikkatli olmaya çalışarak ben biniyorum.

Parça fiyatlarına gelecek olursak

0 Fiyatı bulamadım o yüzden çıkma baz aldım

Aşağıdaki Linea farı 100 tl

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 844/detay/

Aşağıdaki de colt farı 170 tl

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 8256/detay

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2014 23:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
Geçen sene 970 TL ödedim kaskoya Sompo Japan.
Bugün yenilendi 670 TL Ak sigorta.
Valla hanım kullanmasa yaptırmayı düşünmüyorum ama malum yapacak bir şey yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 01:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
İlk aracımı aldığımda kasko yu sordurdum, minumum 1900tl çıktı. Trafik sigortasına 500tl verince güç kalmadı. Çarptın mı, götür yetkili servise at anahtarı garantili yapsınlar. Kaskon yoksa sanayi sanayi gez. Parça ara bul, yaptır. Hele birde Allah göstermesin büyük kaza yaptığında pert. Gitti güzelim araç. Kasko yaptırmak lazım ama max 1500 liraya

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 03:28 
Kullanıcı avatarı

serhat bey kasko ile ilgili yanlış bir algı yok... sigorta ve kasko ayrımını iyi biliyorum.

Benim yazdığım durumda aracımdaki eksiklik(fren bakımlarını yaptıramamış olmam) ve benim bir anlık dalgınlığımla kaza yaptım, suçlu bendim zaten. frenlerim iyi olsa idi belki bi kurtarma ihtimalim olacaktı. Sigorta bana karışmıyor. Benim sigortam karşı tarafın hasarını karşılıyor. sizin de belirttiğiniz gibi ilk maddeki durum %100 suçlu olduğumuzda kasko işe yarar. Karşı taraf herkes kendi masrafını ödesin deyince bir kere daha sordum yine aynısını söyleyince üstelemedim, sonuçta seneye artmış sigorta fiyatı olacaktı. kaskom olsa dar sokakta duvara sürttüm deseniz problem olmadan araç sıfır ve serviste garantili tamir edilirdi.

İnsanız anlık dalgınlıklar, hatalar, herşey olabilir. Sürüşünüze güvenseniz de kaza yapabilir, suçlu olabilirsiniz. Dikkat etseniz bile. Bir laf vardır sakınan göze çöp batar. dikkat ettiğim halde kaza yaptım, arabayı çizen ruh hastaları olduğu için de aracı yıkatmadan gezdim, cila atmadım yine de sağlı sollu 8 parça çizdi kansızlar. kaskosuz yüksek modele binmek bu durumda sorun oluyor işte... Düşük model araçta parça ucuz işçilik ucuz(modeline göre fiyat biçen Türk kafası da ayrı mesele)
Vedat beyin aracına hırsız girdi orta konsolu parçaladı. Site mite, bir gün normal sokağa illa park edilir araç... Eşeği sağlam kazığa bağlayalım da gerisi Allahtan...

Eğer hırsızlık(aracın çalınması), doğal afet, %60'tan fazla hasarlı pert kazasını kapsayan bir şey isterseniz, Pert kaskosundan bahsedildi; sigortacı 400tl dedi. Bu da bir seçenek. 1900tl kaskonun yanında.

Ben kaza yapmam etmem demem biraz yanlış bir fikir. Ben sürüşümün ve dikkatimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Hareket halinde telefonla bile görüşmem. Yine de kaza buldu beni...

Ayrıca yedek parça konusunda kabul edelim merkezi şehirde yaşamayanlar bir sorun yaşıyor, Herkes de internetten bulduğu şeyi almak istemiyor. Ben alışkınım böyle şeylere çamurluk ve farımı internetten bulup kargolattım. çıkma farı sadece (ankara ve istanbulda nereyi aradıysam yok)istanbulda buldum o da 2 bacağı kırık içine biraz su kaçırılmış içten kireç lekesi olan bir far 200tl, temizi düzgünü yok olsa 250-300tl'den aşağı değil... 200tl'ye alıp 25tl de kırık bacak tamiri ve temizliğe gitti. far paneli çıkma 250tl, sıfırı 300-350tl civarında idi. noldu tamir ettirmek zorunda kaldım, iyi de oldu masraf etmedim. Ayrıca her kaza küçük çaplı olmuyor, 50-60 ile bir yere vursanız büyük ihtimal hava yastığı bile açılır. onlar bile dünya para.

bundan 10yıl önce aldığımız yüksek model bir araç kaskolu idi, normal yolda normal hızda(110km/h gibi) alınan virajda(her zaman geçilen bilenen bir mevkii) tarladan akan 10cm kadar genişlikteki su yüzünden lastiklerin anlık ıslak zeminle buluşmasından ötürü kontrolden çıkıyor ve yan kayıyor, sol ön teker yol kenarındaki kayaya çarpıp araç havalanıyor ve takla atıyor ve önce bagaj kısmı sonra kaputa kadar devrilip 10mt ters sürükleniyor. o zaman için 22bin TL 2.el değeri olan o araca en iyi hurda teklifi 10bin TL idi... aracın dışında kullanılabilir parçalar sadece kapı saçları idi... o zaman 1200tl dolaylarındaki kaskodan kaçıp yaptırılmamış olsaydı yılların birikimi 1kaza ile hiç olacaktı... Her zaman geçtiğiniz bildiğiniz yolda normal sayılabilecek hızla giderken yolda su birikintisi olacağını ve aracın kayacağını nereden tahmin edebilirsiniz ki ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 10:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhat
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT
Meslek: Bilgisayar Müh.
Kan grubu: ARh+
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın, ben sizin algınız hatalı demedim, yukarıdaki okuduklarımdan yanlış bir algı olabileceğini düşündüm.

Kaza yapmam demek gibi bir lüksümüz yok. Bahsettiğiniz bütün konularda haklısınız. Sigortanın devreye girmediği durumlarda nasip diyip ya yaptırıcaz ya da arabayı kenarda ıskarta da bekleticez :)

Eşşeği sağlam kazığa bağlamak tabiri bizim lugatımızda, trafik kurallarına riayet, arabanın kapılarını kilitlemek, dik yokuşta tekere taş koymak gibi mevzular. Kasko meselesinde bende çok net değilim ancak şu anda kasko yaptırmayanlar tarafında duruyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 10:53 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
@kaan20 anlattıkları çok doğru. Başına bir olay geldiği için daha samimi açıklamalarda bulunmuş :) Biraz şans kader işi işte bu işler... Geçen ramazan bayramında TEM dilovası civarında hafif virajlı olan yerde sol şeritte trafik birden durdu hızım 110-120 km/s gibiydi. 60-70 m kazıklama fren yaptım. Öndeki arabaya 30 cm kala durduk. Genelde önümdeki araçlarla mesafe bırakırım. Onunda faydasını gördüm sanırım. Bu arada arabada ma aileydik... Araba kayarken o 3-5 sn. zaman diliminde ilk önce hayatta kalacakmıyız sorusu kafamda zonkladı. Sonra durucağımı anladığımda az hasarla atlatıcaz heralde kasko var nasılsa diye düşündüm. En son 30 cm kalıp durunca halime şükrettim. Hemen arkama baktım arkadan gelen duracakmı diye. Aynı şekilde öndeki ailede bize bakıyordu melül melül :) Sonra, iyiki bu arabayı almışım lastiklerimde ne iyimiş dedim :) Hepsi 3-5 sn. içinde düşündüklerim. Canı sağlama alınca insan malı düşünüyor. Mal canın yongası... Ne kadar dikkat edilsede trafik bu işte ne zaman ne olcağı belli olmuyor.

Kasko evet çok pahalı. İlk kez yaptıranlar ve tramerde hasar kaydı olanlar içinde oldukça yüksek çıkmakta. Yalnız her yılı hasarsız atlatırsanız belirli bir indirim alınmakta. Bu indirim %60'a kadar gidiyor. Kasko yapılmayan heryıl bu indirim kaçırılıyor.

Çok yüksek çıkanlar için bir tavsiyem var. %5, %2 veya %1 muafiyetli kasko yaptırabilirsiniz. İlk yıl yüksek çıkanlar bu şekilde yaptırırsa daha makül fiyatlar alabilirler. İlk yılı kazasız atlatırlarsa sonrasında %10 indirime hak kazanırlar. %5 muafiyet primde yaklaşık %40-%50 indirim getiriyor. Pert kasko'sunun işe yarar bir tarafı yok.

Kasko ile ilgili detayları merak edenler olursa PM atabilirler. Bu tarz detaylarda yardımcı olmaya çalışırım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 11:16 
Kullanıcı avatarı

Estağfurullah Serhat bey... Ben de eski aracı kullandığım gibi kullanırım diye düşündüm yılda 4-5bin km yaparım tamam diyordum ama pratikte aracın az yakması işi çok değişti, yıllık 10bin km yapacağım gibi duruyor ve çok yol kaza olasılığını artırıyor. Benim de kaskom yok, haziranda belli olacak durum, o zaman imkanım olursa yaptırabilirim. Kazayı yapmamış olsam yaptırmayı düşünmezdim.

Timuçin bey muafiyetli kasko derken?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 11:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Az sadaka çok belayı def eder arkadaşlar...Merkebi sağlam kazığa bağlamak için o kadar para ödemeyin :D

Hizmet ya da tedbir adı altında akıl almaz projelerle geliyor sigorta şirketleri...Neymiş efendim, evime hırsız girermiş, tekerim patlarmış uçağım düşermiş vs vs ...hele hele bir arkadaşı aramışlar, anlatmış anlatmış, sonuç : ölürsen ailene şu kadara para, sakat kalırsan şu kadar maaş !

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 11:31 

kaan20 yazdı:
Estağfurullah Serhat bey... Ben de eski aracı kullandığım gibi kullanırım diye düşündüm yılda 4-5bin km yaparım tamam diyordum ama pratikte aracın az yakması işi çok değişti, yıllık 10bin km yapacağım gibi duruyor ve çok yol kaza olasılığını artırıyor. Benim de kaskom yok, haziranda belli olacak durum, o zaman imkanım olursa yaptırabilirim. Kazayı yapmamış olsam yaptırmayı düşünmezdim.

Timuçin bey muafiyetli kasko derken?

Biraz daha açayım konuyu. Örneğin size full kasko teklif 2000 TL geldi. %5 Muafiyetli istiyorum diyorsunuz. Her sigorta şirketinde muafiyet oranları farklı olabilir. %5 muafiyet'te karşılık indirim oranı %45 olsun. Sizin sigorta priminiz 2000x0.55 = 1100 TL oluyor. 900 TL cepte. Buradaki indirimin sebebine gelince. Her kaza için belirli bir min. tutar belirleniyor. Örneğin; %5 için sizin aracınızın bedeline göre 500 TL olsun. 500 TL'ye kadar olan ücret sizin cebinizden üstü sigorta şirketinden kaşılanıyor. Yılda bir kaza bile yapsanız 900-500 = 400 TL cebte. Tabi bunlar kaba hesaplar...

Size en yakın sigortacı kimse onlardanda şirkete özel bilgi alabilirsiniz. Sigorta acentelerinin çoğu bunu bilmiyor. Bilenlerde prim düştüğü ve az komisyon sebebi ile müşteriye bu bilgileri vermiyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2014 11:37 

bacey yazdı:
Az sadaka çok belayı def eder arkadaşlar...Merkebi sağlam kazığa bağlamak için o kadar para ödemeyin :D

Hizmet ya da tedbir adı altında akıl almaz projelerle geliyor sigorta şirketleri...Neymiş efendim, evime hırsız girermiş, tekerim patlarmış uçağım düşermiş vs vs ...hele hele bir arkadaşı aramışlar, anlatmış anlatmış, sonuç : ölürsen ailene şu kadara para, sakat kalırsan şu kadar maaş !

Sadaka tabiki pekçok belayı savar şüphemiz yok... Fakat bazı gerçeklerde varki başa gelmeden anlaşılmaz. Birimkimleride bir şekilde korumaya almak lazım. Sigorta her türlü riski hesaplayıp sizin birikiminizi korumak üzere kurulmuş bir tür imece işidir... Sistemde birikim sahibi herkez ortaya bir para koyar. Bu para ile hasar alanların hasarları giderilir. Hasar almayanlarda şükreder :)

Olayı sadece araçlarda maddi kayıp olan kaza olarak düşünmeyin. Kazalarda karşı tarafta can kaybıda olabilir. Para tuzağı olarak görmek doğru değil diye düşünüyorum :roll:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye