Zaman: 17 Kas 2025 18:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 115 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2014 13:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Makyajlı kasa Yavruköpekbalığı Coltu: 32.000 kmde Lpglemiş, 61.000 kmde satmıştım...aracı alan arkadaş forumda ve şu an 70.000kmde ... MaaşAllah...sorun yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2014 18:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
bacey yazdı:
Makyajlı kasa Yavruköpekbalığı Coltu: 32.000 kmde Lpglemiş, 61.000 kmde satmıştım...aracı alan arkadaş forumda ve şu an 70.000kmde ... MaaşAllah...sorun yok

cihat hocam honda 'ya terfi etmişsiniz hayırlı olsun...LPG kitini kendiniz mi taktırdınız satın aldığınız da araöta LPG takılımıydı?? Honda larda motorun LPG yle uyumu ne durumda??Bende sedan civic istiyorum kısmetse;tabi LPG şart ama terddütlerim var hala LPG olayında..siz ne dersiniz??tüketim ne durumda?uyum ne durumda?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2014 20:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ghostiki yazdı:
bacey yazdı:

cihat hocam honda 'ya terfi etmişsiniz hayırlı olsun...LPG kitini kendiniz mi taktırdınız satın aldığınız da araöta LPG takılımıydı?? Honda larda motorun LPG yle uyumu ne durumda??Bende sedan civic istiyorum kısmetse;tabi LPG şart ama terddütlerim var hala LPG olayında..siz ne dersiniz??tüketim ne durumda?uyum ne durumda?

Evren Hocam,

Babamda Civic sedan 2008 var...aldığımızdan hemen sonra LPG taktırmıştık...herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür...keza bir arkadaşımda da 2009u var ve biniyor soruNsuzcsa maaşAllah...

Prensip olarak lpgli araç almamaya çalışıyorum...mümkünse kiti kendim taktırmak isterim ki ben de öyle yaptım...

Civicler Çelik sübaplı lpgye maximum uyumlu motorları ile tercih edilebilir...0 km olarak bayide satılan araçlara bayin garantiyi bozmadan LPG kitliyır...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2014 22:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
bacey yazdı:
militar yazdı:
Birde prinste vsi 2 ve silverline diye 2 model var.vsi 2de keihin enjektör var onun dışında herşey silverline ile ayni diyorlar ancak prinsin sitesinde iki sisteme ait parça fotoğraflarında farklılıklar mevcut.bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Iki sistem enjektörler dışında aynı mı?

Ustanın söylediği ve defalarca başka ustalardan da aldığım teyit odur ki ; tek fark enjektör...sitedeki fotolara aldanma zira LPG tankları prins değil mesela

Baceyim ne varsa sende var.eyvallah.prinste karar kıldim.çok yakinda taktiracam.paylaşırım buradan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 22:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Eski sahibi 16bin km'de taktırmış, şu anda 68bin km'de, 52bin km'dir lpg var coltta ve sorun gözükmüyor gibi :)

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 23:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Ben 54binde taktirmistim 115bin civarında sattım diye hatırlıyorum dynoda 107bg güç vermişti. (Orj 109bg @1.5 mivec motor)

Alan arkadaş da cayır cayır biniyor.. çoktan 130bini geçmiştir. Bir sorun yok.

Kit de atiker..

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2014 15:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Geçmiş olsun. Tahmini kaç bin km dir LPG li aracınız ? 234 bine gelesiye tamir parasını hayli hayli çıkarmışsınızdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2014 03:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: tahsin
Araç: colt 2012
Kan grubu: A +
Hepinize selam olsun.1 yıl önce 2012 colt aldım.lpg taktırmak istiyorum.2 ayda 500 sayfa yazı okudum başıma ağrılar girdi.Subap yaktığını söyleyen var.Forumda ne yanmış subap resmini ne şikayet eden sahibini göremedik.Delinin biri taş atmış.......Benim siz Colt sahiblerinden isteğim Manifoldu delen markalar ve pipolu sistemi uygulayan markalardan hangisinin yaptığı doğru.Yağlı sistem ve VSR sistemi arasında hangisi Colt için uygundur.Vialle lpdı sistemi hepsinden üstünmüdür.Bizim forumda ve donanımhaberde dünya kadar yazı okudum herkes bir marka taktırmış kullanıp gidiyor.Vereceğiniz cevaplar benim için ve bu forumu misafir olarak okuyan arkadaşlar için çok önemli.Hepinize teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2014 13:21 
Kullanıcı avatarı

tahsin yazdı:
Hepinize selam olsun.1 yıl önce 2012 colt aldım.lpg taktırmak istiyorum.2 ayda 500 sayfa yazı okudum başıma ağrılar girdi.Subap yaktığını söyleyen var.Forumda ne yanmış subap resmini ne şikayet eden sahibini göremedik.Delinin biri taş atmış.......Benim siz Colt sahiblerinden isteğim Manifoldu delen markalar ve pipolu sistemi uygulayan markalardan hangisinin yaptığı doğru.Yağlı sistem ve VSR sistemi arasında hangisi Colt için uygundur.Vialle lpdı sistemi hepsinden üstünmüdür.Bizim forumda ve donanımhaberde dünya kadar yazı okudum herkes bir marka taktırmış kullanıp gidiyor.Vereceğiniz cevaplar benim için ve bu forumu misafir olarak okuyan arkadaşlar için çok önemli.Hepinize teşekkür ederim

Çok lüks bir araç ve motoru çok pahalı bir araç değil. O yüzden vialle veya yağlamalı sistemlere para vermeyin bence.
Burada biri yazmıştı, yağlama kiti olduğu halde subaplar gitmiş(lancer için).

2a mühendislik altında brc uygulamak servis vs açısından ve fiyat açısından sizin için iyi olabilir. LPG'nin obd2 bağlantı arabirimi ile sürekli araçla iletişim halinde olması lazım. Forumda normal kit uygulayıp keihen enjektör öneren de var... Donanımhabere takılmayın o kadar, çok sağlıklı bilgilere ulaşmak zor orada. Onlara kalsa bizim üçelmas batıp kül olacak. hyundai denen tenekeler bizim araçlardan iyi :kır:

vialle veya yağlama sistemlere yatırdığınız parayı kenara saklayıp olası subap probleminde tamir için ayırmanız daha mantıklı olabilir.
Ben colt'umu lpg'li olarak aldım. BRC var, alır almaz bakımlarını yaptırdım ve 4500-4800 devirden sonra benzine otomatik geçecek şekilde yazılımda ayar yaptırdım. devir düşünce lpg'ye dönüyor. Yüksek devirlerde lpg'de kullanmak yerine benzinde kullanmak daha sağlıklı. zaten lpg'yi niye takıyoruz ekonomi için; performans lazım olduğunda benzini kullanmak lazım. Bazen de kendim benzine alıyorum, otobanda basacaksam veya 5-10km'lik çok dik rampada hızımı koruyarak(4-5bin devir dolaylarında gideceksem) gideceksem benzine alırım. aynı rampayı 3500devri geçmeden çıkacaksam lpg'de çıkarım biraz hız kaybım olur... Bazen de gargara niyetine boğazlarını temizlesin diye hafif devirli benzinde kullanırım :D şehir içi kullanımda zaten doğru dürüst 3500devri görmüyoruz o yüzden şehir içinde hiç sıkıntı olmuyor.

16bin km'den 69500km'e kadar lpg'li aracım ve bir problem yaşamadım. Bir kere arıza ışığım yandı onun da sebebi izmirde aldığım berbat yakıt yüzünden hem de PO'dan almıştım :shock: Onun dışında hiç arıza ışığım yanmadı... Performans kaybım da yok bu zamana kadar ara hızlanmalarda filan hiç üzmedi...

BRC olursa araçta dek değişen şey ilk lpg'ye geçişte şamandıradan gelen çıt sesi, onu da çoğu kişi fark etmez, onun dışında lpg'de olduğunuzu lpg'de gittiğinizi kimse anlamaz. Kapalı otopark sıkıntınız varsa tampon altı giriş yapın ama dikkat araç dolu iken takamayabilirsiniz.(komşunun palio'yu colt tamirde iken almıştım, boş araba yine de pompayı takamadı çalışan arabayı kaldırmak zorunda kalmıştım )

Bu ay biraz fazla benzin aldım hem uzun yolda bi kaç kere bastığım için benzine geçtiğim için hem de ilk lpg'ye geçiş sıcaklığı 35derece biraz geç ulaştığı için(2-3km'de anca ulaşıyor). Bu ay bir de baya km yaptım onun da etkisi olabilir. Motorun geç ısınması motor yağındanmış, dün bütün forumu gezdim. Hazirandaki bakımda 5-30 koyduracağım, daha çabuk ısınma ve yakıt ekonomisinden bahsediliyor deneyip göreceğiz :) havanın iyi olduğu zamanda ayda 20-30tl benzin 200-250tl'lik lpg'ye yetiyor.

bu arada lpg'yi ne taktırırsanız taktırın deponuz yarım depo benzinle dolu olsun, çeyrek deponun altına düşmeyin yoksa benzin pompasından olabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2014 09:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Çakıl
Araç: colt 1.3 elegance amt
Meslek: müteahhit
Kan grubu: 0rh-
Konuya aylar önce yazmıştım yine yazayım dedim. 54binde toyota rav4 ümüze lpg taktırdık atiker. 100binde subaplar eridi. 3000 lira masraf ettik lpgde yaptığımız kar da uçtu gitti boşu boşuna hem sıkıntı çektik hem de aracı lpg performansında kullanmış olduk benzinle kullanmak çok daha tatlı oysaki. Çelik olmayan subaplar eninde sonunda eriyecektir arkadaşlar bilginize benim bir kere ağzım yandı bir daha çelik subapsız arabaya lpg taktırmam.

Bir de bazı arkadaşlar hesap kitap yapmış erise bile ben tamir parasını da çıkarıyorum diye. Sizi bilmem ama ben motoru açılmış arabayla uzun yola çıkmam ustaların ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz bir yerini yaparken diğer yerini bozarlar yada bi vidasını eksik takarlar vs.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2014 10:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: münir
Araç: colt amt 1.3
Meslek: demiryolcu
bacey yazdı:

valla hiç bi sorun yok hoca 4000 devirden yukarıda kulanmazzsan uzun süre sorun olmuyor demişler di zamanında

– Bilinmez Efendimiz.
– Yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı?
– Sanmam Efendimiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2014 15:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

olriç yazdı:
bacey yazdı:

valla hiç bi sorun yok hoca 4000 devirden yukarıda kulanmazzsan uzun süre sorun olmuyor demişler di zamanında

MaaşAllah diyelim...kaç km oldu bu arada ?

Şaban Kocabaşa selam :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2014 16:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: münir
Araç: colt amt 1.3
Meslek: demiryolcu
71000 bin oldu çok yol yapamıyoruz .23 kuruş yakıyor.şaban kocabaş ı tanıyamadım hoca kimdir bu arkadaş

– Bilinmez Efendimiz.
– Yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı?
– Sanmam Efendimiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2014 20:37 
Kullanıcı avatarı

subapların eridiği nasıl anlaşılır??araçta ne gibi sıkıntılar baş gösterir???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2014 20:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: dzgn
Araç: honda jazz fun 2011 mt
Meslek: doktor
Kan grubu: 0rh+
ghostiki yazdı:

rolantide sarsıntılı çalışma ve stop etme. özellikle durmasın diye gaz verirsiniz, ilk çalışmada marşı aldıktan sonra stop etme. çalışırken silkeleme , fazla yakma. benim arkadaşın mazda 3 ünde deneyimlediklerim bunlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2014 21:09 
Kullanıcı avatarı

drkimble yazdı:
ghostiki yazdı:

rolantide sarsıntılı çalışma ve stop etme. özellikle durmasın diye gaz verirsiniz, ilk çalışmada marşı aldıktan sonra stop etme. çalışırken silkeleme , fazla yakma. benim arkadaşın mazda 3 ünde deneyimlediklerim bunlar

bende de araçta motor ısındıktan sonra rölantide dalgalanma ve motorda titreşim hissediliyor..ama stop etme falan yok...açıkçası tırsıyorum subaplarda erime vs.. var diye...
http://www.youtube.com/watch?v=DyQHRzZxW8M

aracı stop edip yeniden çalıştırınca..

http://www.youtube.com/watch?v=d7sM-GpobqY

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2014 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alper
Araç: Mitsubishi Colt 2012
Meslek: Memur
Evren hocam;

İlk durumda araç benzinde mi çalışıyor yoksa lpgde mi? Ayrıca hava sıcaklığı ne durumda?

Kendi aracımçalıştırmada hava soğuksa devir yüksek olmakla beraber motor ısındıktan sonra normal rölanti devrine inmekte. Ancak devirde çok hafif bir dalgalanma mevcut.

Bununla beraber motor sıcakken kontağı kapatıp kısa bir süre sonra tekrar çalıştırdığımda aracım rölantiye çıkıp beş yüz devir civarına iniyor, tekrar yükseliyor. Bunu iki kez tekrar ettikten sonra normale dönüyor. Geçenlerde lpg ustasına gittim, boğaz kelebeğini temizlettikten sonra ayara gelmemi söyledi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2014 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: dzgn
Araç: honda jazz fun 2011 mt
Meslek: doktor
Kan grubu: 0rh+
hocam subap erimesinde genelde hepsi aynı düzeyde erimediğinden araç özellikle dur-kalk trafikte bildiğin titriyor ama hani böyle yokuşta yarım debriyaj kalkar gibi değil bariz titriyor. arkadaşın aracında bir subap %80 biri %30 diğeri %5 kaçırıyor demişti servis. o sebeble vuruntulu çalışıyordu. bu kadar rölantı oynaması oluyormuydu hatırlamıyorum ama sizin sorununuz rölanti valvinde de olabilir .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2014 00:41 
Kullanıcı avatarı

rölantideki küçük dalgalanma ve 1. -2. viteste soguk motorda silkeleme durumu bende de var ama sebebi boğaz kelebeği. ustam aracı inceledi. o da öyle dedi. boğaz kelebeğini temizlemeye pek yanaşmadı ben de elletmedim. çok aşırı rahatsız ettiğinde gel dedi.

araç hala az yakıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2014 16:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

olriç yazdı:
71000 bin oldu çok yol yapamıyoruz .23 kuruş yakıyor.şaban kocabaş ı tanıyamadım hoca kimdir bu arkadaş

:D Sucuk markası be yaw ama onu da yanlış yazmışım, ŞABAN KOCA mıydı ŞABAN BAŞ mıydı neydi ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 115 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye