Zaman: 17 Eki 2025 01:50

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 22:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Y.
Araç: 2006 Lancer A/T
Kan grubu: AB+
Bende 2006 Lancer var, otomatik vites ve LPG li, yaklaşık 1 sene önce aldım ve lpg yi ben taktırdım. Arabada scangauge 2 de var, yaklaşık 2 ay önce taktım. Geçen hafta bi gece ilk defa arabada arıza ışı yandı, sarı renki motor ikaz lambası ve kırmızı srs lambası. Bu arabalarda ikisi birden mi yanıyor bilne varmı acep? Neyse scangauge ile kodu okudur, P0170 diyordu ve hemen sildim, haliyle lamba da söndü. Neyse bu gün yolda giderken, şehir dışı uzun yok, gene yandı, hemen baktım scangauge den yine P0170, resetledim ve yola devam, 130 km daha yaptım ve varacağım yere vardım, bir önceki yanmasından bu zamana da yaklaşık 500 km geçmiştir.

Neyse internete girdim bakayım nedir diye. Mitsu arıza kodları tablosunu buldum, 4g18 motorda P0170 fuel trim bank 1 a denk gelen bir arızaymış, enjektör hatası yani, aslında mtu 3 le baksam hangi enjektörden verdiğini de bulurduk, ama maalesef mtu3 üm yok, servise gidip te bi de ordakilerin uzaya uydu yerleştiren NASA mühendisi edalarını çekecek halim de. Neyse google amca beni tekrar mitsubishiclubturkey ye yönlendirdi. Daha önce benzer birşeyden şikayet eden arkadaşa bu kodun lpg montajı sonrası karşılaşılan bir zengin/fakir karışım kodu olduğu söylenmiş. LPG dönüşümünün fakir karışım olarak algılandığını biliyorum, ama benim lpg 1 sene oldu anca lamba yandı.

Bu konuda deneyimi veya yorumu olan varmı?
Diğer bir teorim ise şu, diyelimki araba 1 senedir lpg ile çalışıyor, malum lpg egsozu hem daha temiz hem de sıcak. Mesela o2 sensörü üzerinde karbon birikmesi vardıysa, ve onun için fakir karışım okuyamıyorduya, geçen 1 sene zarfında sıcak ve temiz egsoz sayesinde yeni karbon birkimi olmayıp eskisi de biraz temizlenince şimdi fakir karışım okuyor olabiilirmi?

Bu arada sadece P0170 kod veriyor, yanında başka birşey yok. Ki eğer enkektör veya ateşlemede de bir sorun olsa onun da kodunu vermesi gerekir diye düşünüyorum. Internetten bulduğum bilgiler ışığında sadece P0170 kod O2 senörünün bozuk olması, hava filtresinin aşırı tıkanması (2 ay oldu değişeli) MAF sensörü, veya hava giriş borusunda delikten olabilirmiş......

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2011 00:38 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
lpg filtresi??

Yaklaşık 1000 km önce değişti. Aklınızdan geçen nedir, yeterince gaz gitmediği için fakir karışımmı? Gerçi aracın çekişinde pek problem yok, yani her zamanki gibi rezalet (malum 98 beygir, tork konvertörlü otomatik bir de lpg).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2011 02:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: LANCER 2006
Meslek: Devlet Memuru
Kan grubu: A+
hocam aynı arızayı yaklaşık 50 defa aldım ben.tüpçüye gitmekten artık usanmıştım.Eni sonunda usta lpg nin enjektörlerinin çapını biraz büyütmeye karar verdi.Enjektörlerin çapı büyüyünce bir daha arıza vermez oldu.Lakin ben yakıt artar diyordum halen bir şey degişmedi ve aynı yakıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2011 16:33 
Kullanıcı avatarı

Olayı çözdüm. Motorda emme boğazından bir vakum hattı var, y yapıp oradan bir boruyu lpg evaporatörüne götürmüşler. O hortum lpg tarafından çıkmış, sebep o imiş. Taktım, sabitledim, artık yanmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 04:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Ben de de p1171 volvo kodu var long term, 6 ay sonra yanmaya başladı. Bakalım ne çıkacak. 5 kere ayar yaptık yol testi vs. Olmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 08:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
av.ilhami yazdı:
Ben de de p1171 volvo kodu var long term, 6 ay sonra yanmaya başladı. Bakalım ne çıkacak. 5 kere ayar yaptık yol testi vs. Olmadı.

Biz volvoda öndeki oksijen sensörünü değiştirerek sorunu çözük.normalde arıza lambası yanmıyordu volvo yetkili servisine gidip aracı yazılımını güncellettik arıza lambasını hemen yaktı sorunu çözdük.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 08:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Araç şu an 75 binde yaklaşık 55binden beri yapıyor. Yani sensör daha yipranmamis sayılır. Benzinde eksoz testinde lamda değeri 100 yani 97-103 aralığını tam ortaliyor. Ancak yine de yeni bir lamda sensörü alacağım ki lpg ci ye açık kapı bırakmayacağım. Boshcar da 130 tl.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 09:11 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
Araç şu an 75 binde yaklaşık 55binden beri yapıyor. Yani sensör daha yipranmamis sayılır. Benzinde eksoz testinde lamda değeri 100 yani 97-103 aralığını tam ortaliyor. Ancak yine de yeni bir lamda sensörü alacağım ki lpg ci ye açık kapı bırakmayacağım. Boshcar da 130 tl.

Bizim araç 300.000de fakat benzide gidişte sorun yoktu biz hep atikeri suçladık onlar sistemi sıfırladılar yinede olmadı son etm güncellemesinde sorun çözüldü.siz ltft değerini kontrol edin büyük bir ihtimal oksijen sensörü bu değeri bozuyor.bosch ön sensör 300tl ya aldık arka sensör 150tl mış. Üniversal sensör 130 tl dır biz tam uyumlu olanını aldık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 09:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Nerden aldınız benimki Boshcar fiyatı znt volvo da 170 civariydi

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 09:28 
Kullanıcı avatarı

Parçayı kendimiz almadık ankarada özel serviste değiştirdik.znt ye baktım 300 tl civarı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2014 10:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Evet bende baktım 300 olmuş. Başka sitelerde de benzer fiyat Bosch car a bakamadım

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: