Zaman: 28 Eyl 2025 02:01

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: CARİSMAN NE YAKAR?
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2014 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 2005
Meslek: Satış temsilcisi
Google play store de yakıtmetre uygulamasını indirin. Gayet güzel bir yakıt hesaplayıcısı. Aldığınız gazı lt km ve tutar şeklinde giriyorsunuz. Tüm harcamalarınızı görebiliyorsunuz.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2014 03:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
arkadaş benim yol bilgisayarı niye çalışmıyor ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2014 04:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: temir
Araç: carisma glx
Meslek: öğretmen
bakım yaptırdım yine tam depoyla (32lt) 250 km gitti. Kasım ayından beri böyle. Önce 350 km gitmese tamam bu böyle yakıyor diyeceğiim ama...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2014 11:58 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
temir yazdı:
bakım yaptırdım yine tam depoyla (32lt) 250 km gitti. Kasım ayından beri böyle. Önce 350 km gitmese tamam bu böyle yakıyor diyeceğiim ama...

Kış aylarında yakıt tüketiminin artması normaldir, LPG tüketimi ise daha fazla artar. Bunun asıl sebebi kış dönemi başında ekim ayında LPG içindeki propan oranının %30'dan %50'ye çıkarılması ve mart ayına kadar böyle devam etmesi.Propan daha kolay buharlaşıp genleşebilen ve daha yanıcı bir madde,fakat buna bağlı olarak tüketim miktarıda daha fazla oluyor.Birde buna motorun geç ısınmasını eklersek ilk çalıştırmadaki benzin tüketiminin artmasıda bize artı yakıt tüketimi olarak yansıyor. Genel olarak %20 ye varan yakıt tüketimi artışı çokta anormal sayılmaz,fakat bunun üstünde bir tüketim varsa başka sebepler aranabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2014 00:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: engin
Araç: mitsubishi carizma 1.8 gdı
Meslek: işçi
Kan grubu: 0rh
benim aracım 1.8 carizma yolbilgisayarında tüketim 9 l yazıyordu şimdi 10 500 yazıyor nedendir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2014 20:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
14 mart 2014 tarihinde yetkili servisteki usta ile beraber denedik. ben kullandım.
BENZİN deposunu gırtlağına kadar doldurduk.. (evlat acısı gibi geldi 325 tl ye doldu 64 litre)
sonra 90-100 arası 50 km yol gittik depoyu tekrar fulledik 3 litre yakıt aldı
bu da demektir ki 100 km de 6 litre!
bence mükemmel!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2014 01:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
araç 1.6 avance otomatik hb

100 km hesabı sağlıklı olmaz diye uzun metrajlı bir hesap yaptım

gazı doldurdum kilometreyi sıfırladım. sonra depo tamamen boşalmadan her istasyona geldiğimde depoyu fulledim ve kaç litre aldığını gösteren fişi sakladım 1000 km sonra yine doldurup o fişle beraber hepsini toplayıp ortalamayı bulacaktım ama yarın arabayı peder beye vereceğim için bugün 868 km'de depoyu doldurdum ve sonuç :

868 km'de toplam 93,97 litre lpg almışım

yani 100 km'de 10,83 litre lpg

ancak tabiki bu arada benzin de koydum

sıfırladığımda benzin ibresi çeyrekteydi 50 liralık yani 10 litre benzin aldım şimdi ibre çeyrekte duruyor bi 50 lira da benzine gitti

benzini de işin içine katarsak lpg nin litresini de 2,8 olarak alırsak

100 km'de ortalama 36 lira yakmış.

yolun 250 km'si şehir içi. geri kalan tekirdağ - silivri arası agresif kullanım (çoğunlukla 3500 devir)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2014 08:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Akif
Araç: Mitsubishi Lancer Sportback 1.6
Meslek: araş. gör.
Ankara-Giresun gidiş dönüş toplam 1300 km yol yaptım. 100 lt LPG tükettim. 50 liralık benzin koydum ama sanırım çok tüketmedim benzin ibresi aşağı çok düşmedi. 100 km de 7.4 lt LPG harcamışım. Toplmda 270 lira LPG ye ödedim. Km de 21 kuruş ediyor. Hesaplayınca gayet güzel bir değer yakalamışım.

Not: Araç 1.6 carisma HB comfort düz vites.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2014 23:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
23700 km'den bu yana duzenli olarak yakit sarfiyatimin kaydini tutuyorum bir mobil uygulamada.
Bunun % 30 kadari sehirdisidir. (Istanbul-Denizli agirlikli)

Mevcut veri şu şekilde:
Toplam yol : 23.700 km
Toplam yakit: 2.551 litre
Toplam maliyet: 6.710 TL

Ortalama tüketim: 10.66 litre/100 km
KM maliyeti: 0.29 TL/KM

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2014 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Mobil uygulamanın adı nedir ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2014 17:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
burcinhan yazdı:
Mobil uygulamanın adı nedir ?

Android fuelio

Full versiyonu 4 tl. Aldim tam fonksiyon kullaniyorum

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2014 21:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: fryrmnd
Araç: Mitsubishi Carisma
Meslek: memur
Arkadaşlar benimki 1.6 sedan otomatik. çok titiz bir şekilde ölçemedim henüz sadece aynı istasyondan "yol yap depo fulle" şeklinde 3-5 sefer için ölçüm yaptım. sadece lpg 30 kuruşun altına inmedi çoğu sefer. lpg fiyatlarına bakarak otomatik de olmasın göz önüne alırsak normal midir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2014 22:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
agbozkurt yazdı:
Ankara-Giresun gidiş dönüş toplam 1300 km yol yaptım. 100 lt LPG tükettim. 50 liralık benzin koydum ama sanırım çok tüketmedim benzin ibresi aşağı çok düşmedi. 100 km de 7.4 lt LPG harcamışım. Toplmda 270 lira LPG ye ödedim. Km de 21 kuruş ediyor. Hesaplayınca gayet güzel bir değer yakalamışım.

Not: Araç 1.6 carisma HB comfort düz vites.

Kardeşim 21kuruşta genelde hızın kaçtı, bu bilgi olmadan ANLAMI YOK..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 23:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: KORAY
Araç: 2001 Carisma Comfort HB
Meslek: Asker
Şehir içinde 50 tl'lik LPG ile (litresi 2,49 tl den aldım.)165 km gittim.Osmanlı hesabına vurduğumuz zaman
50 TL / 165 km=0.30 tl / km.
Sizce nasıl bir değer.(BU ARADA ARACIM OTOMATIK ŞANZUMAN.)
Aracımın arıza lambasıda sanırım oksijen sensörüne bağlı olarak yanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2014 10:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
benim aracım uzun yolda 90-100 km hızda 7 litre yakıyor.şehir içi 11 litrenin altında yakmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2014 21:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: 99 Carisma 1.8 GDI
Meslek: Program & Grafik
Kan grubu: AB+
Yakıt sarfiyatını min. değerlere indirmek için izlenilmesi gereken yolları sırayla yazıyorum,
umarım sizin araçlarda da işe yarar.
Düne kadar şehir içi sarfiyatım 100km/12-14 lt idi.
Neler yaptım;
1. Bir önceki gün oksijen sensörünü söküp, tamirhanelerde kullanılan temizleme spreyi ile iyice temizledim.
Ustamın sonradan verdiği bir akılda şu; bir gece benzin yada gaz içinde bekletmek.
2. Motorumda yanlış kullanılan bujileri söküp, yerine 4 adetini 36 tl ye aldığım NGK marka orjinal fabrika çıkış bujilerini yerleştirdim. (BKR6E v-line 11 No.14)
3. Ateşleme bobinlerini sökmüşken, çubuklarını ayırdım ve bobin altındaki vida ve çubuk üzerindeki her iki uçta bulunan yaylara wd40 sıktım biraz bekledikten sonra ince tel fırça ile narince oksitleri ve ateşlemeden kaynaklanan kurumları metal görünene kadar temizledim.
4. Gaz kelebeğini motordan ayırmadan gördüğüm kısımlarına yine temizleme spreyi ile kurumlar iyice gidene kadar uygulama yaptım. ( uzunca bir süredir gaz kelebeğinin bakımını yaptırmadıysanız eğer söktürüp iyice bakımını yaptırın)

Toplam masraf; bujiler 36 tl. Tanirhane arkadaşın, aletlerini ve temizleme spreylerini kullanmama izin verdi.
Sonuç; 100km / 7-8 lt şehir içi!

Not: Benim araçta gaz sistemi yok, benzinli. Gaz sistemi olan arkadaşlar buji seçimine dikkat etsin. Tavsiyem yine yukarıda bahsettiğim bujileri deneyin, randıman alamazsanız eğer işinin piri bir ustadan bilgi alın. Yeterki gaz sistemine uyan ama bobin ve piston başlarına zarar vermeyecek bir buji seçine gidin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 17:22 
Kullanıcı avatarı

Sevgili ömer kardeşim san birkaç sorum olacak
1-Bu oksijen sensörü senin arabanda kaç tane bulunmakta ? Benim arıza lambam devamlı yanmakta ve oksijen sensöründen şüpheleniyorum.Aracım da motor ve eksozda olmak üzere 2 adet bulunmakta.
2-kullanmış olduğun temizleme spreyi nedir biraz açarsan yanlış malzeme kullanıp zarar vermemek adına

Şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 18:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: 99 Carisma 1.8 GDI
Meslek: Program & Grafik
Kan grubu: AB+
KORMAK76 yazdı:
Sevgili ömer kardeşim san birkaç sorum olacak
1-Bu oksijen sensörü senin arabanda kaç tane bulunmakta ? Benim arıza lambam devamlı yanmakta ve oksijen sensöründen şüpheleniyorum.Aracım da motor ve eksozda olmak üzere 2 adet bulunmakta.
2-kullanmış olduğun temizleme spreyi nedir biraz açarsan yanlış malzeme kullanıp zarar vermemek adına

Şimdiden teşekkür ederim.

Estağfurullah, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Kullandığım sprey, balata spreyi Elitcar marka, siz daha iyisini de alabilirsiniz.
Ama şunu söylemeliyim, oksijen sensörü hepten gittiyse geri dönüşü çok zor olan bir parça.
Birde sprey yerine, bir gece benzin içinde bekletmeyi deneyin, sonra iyice basınçlı hava ile temizleyin (Bunu bana sultanbeylideki Fatih usta söyledi! Kendisi arızalı bir parçaya uygulamış ve çalışmış).
Ben aracı liftte kaldırdığımda katalitik konvektorden önce 1 tane gördüm, onu söktüm. Benim araçta da iki tane var biliyordum ama diğerini bulamadım.
Gaz kelebeğini bu sprey ile temizleyebilirsiniz.

Not: Sensörün kablo ve soketini kontrol et hasar görmüş olabilir. Birde araçta ne gibi bir anormallik var, arıza ışığın yanıyor ama herhangi bir tekleme, benzin kokusu, motorda titreme gibi şeyler var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 18:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
diğer oksijen sensörü de motorun tam önünde duruyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 21:06 
Kullanıcı avatarı

Ömer kardeşim öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.Bahsettiğin tekleme ,benzin kokusu,motorda titreme yok.Ancak bu iletiyi göndermeden 1 saat kadar öncesinde öndeki oksijen sensörünü söktüm,ancak temizlemedim.Ayrıca gaz kelebeğini devir bez yardımı ile temizlemeye çalıştım ki yapışkan simsiyah yağ her tarafa bulaştı.Sanırım parçayı komple söküp temizlemem yada temizlenmem gerekecek.Bu durum öyle birşeyi insan kime güveneceğini şaşırıyor.Aracı Ocak 2014 te satın aldım.Aldıktıktan 1 ay kadar sonra araç ilk defa uzun süreli marştan sonra çalıştı.satın aldığım kişi dünyadan bi haber sadece tabiri caizse eşek olarak kullanmış.Sorduğum sorulara aldığım cevaplar tatminkar edici değildi.Bende işi ,riske atmasak için aynı aracı düz vitesinden olan arkadaşımın tavsiyesi ile tamircisine gittim.iyi kide gitmişim.Tamirci arkadaşlar biraz sohbetten sonra aracın durumundan bahsettim.Ben öncelikle genel olarak bakmasını istedim.tam arabayı çalıştırırken marş kaydırmaya başladı.hadi bakalım dedim çocuğumuz oldu.neyse usta aracı lifte aldı 4 tekeri söktü bakımlarını yaptı.balatalar idare eder dedi.biz riske girmeyelim dedi.motor yağı ve filtresi,hava filtresi,bujiler.v kayışı ve triger setini değiştir ki triger seti fabrika çıkışı setmiş.400 tl işçilik dahil bunları hallettik.ayrıca sol ön amörtisör takazundan özellikle ilk hareket halinde direksiyonu sağa sola çevirirken ses yapıyordu.bunun üzerine direksiyon yağını tamamladı ve amartisör takozunu yağlayıp üst vidalarını sıktı.ses bir nebze olsun kesildi ve böyle idare et dedi.çok rahatsız ederse değiştiririz dedi.Sonrasında mitsubishi Servisi'ne gidip volan dişlisi ve amörtisör üst kule (set olarak) fiyatını sorduk.volan dişlisi 450 tl ye aldım.ama henüz taktırmadım.( çok acele ettim belki çıkma bulabilirdim.)üst kule setine de 365 tl dediler onuda masraf olamasın diye sonra al dedi.Bu arada arıza lambası aldığımdan beri yanıyordu.usta test cihazı ile baktığında LPG den kaynaklanan bir arıza olduğunu ve ayar yaptırmamı istedi.Dönüşte LPG ustasına gittim.araca tüp takılalı 900 km olmuştu hem bir bakım hemde ayar yaptırırım dedim.usta hikayeden bir ayar yaptı ve arıza lambası kontrol etmesini ben söyledim.1 km gitmeden arıza lambası tekrar yandı.ertesi gün ustaya gidip durumu kontrol ettirdim.bu seferde teste istinaden enjektör memeleri küçük takılmış deyip 20 tl karşılığı memeleri değiştirdi.ancak bir süre sonra tekrar lamba yandı .tekrar yanına gittim tekrar test cihazına bağladı bu seferde tamircime gitmemi ve kontrol ettirmemi söyledi.o günden beri lamba yanıyor son bir haftadır da araç uzun süreli marştan sonra (25-30 marş) çalışıyor.son olarak forumda yazan arkadaşların rölanti ayar başlıklı yazısına istinaden - kutup başını sökerek rölanti ayarı yaptım.ve oldu.lambada söndü ancak stop edip çalıştırdığında tekrar lamba yandı.ancak araç tek marşta çalışıyor şimdilik.Sonuç itibari ile şu an tek sorunum uzun marştan sonra aracın çalışması idi.ama şu arıza lambası canımı sıkıyor işte.Hem değişimden sonra ustasında dediği bir süre sonra v kayışı ses yapacak geleceksin gerdiricem dolayı ,hem geç çalışmanın durumu öğrenmek hemde arıza lambasından dolayı sanırım ustanın yolunu tutacağım.
Kusura bakma biraz kafanı ütülerin ve hayat hikayemi anlattım.ama gerçekten rahatladım biri ile bu durumu paylaşmaktan.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye