Zaman: 17 Oca 2026 09:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 44 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Otomatik şanzıman yağı
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2014 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
arkadaşlar merhaba arabam 2003 1.6 carisma otomatik 175000'de. 1000 km kadar önce şanzıman yağını değiştirdim. düşük süratlerde ayağımı birden gazdan kesince ( ya da şöyle söyliyim mesela 2. vitesteyim gaza basıyorum 2500 devirlere geliyor basmaya devam etsem 3500'te vites 3'e geçecek ama o anda (yani 2500-3500 arası seri bir şekilde hızlanırken) aniden gazdan ayağımı çekince sanki arabaya bi silkeleme geliyor vuruntu diyemem ama pık diye ses geliyor sanki ) değiştirmeden önce silivrideki ustam şanzıman yağını hiç değiştirme bence demişti. o da uzun yıllar carisma kullanan biri. Ama ben afyonda araba hararet yapınca zamanı da gelmiştir diyerek triger'i şanzıman yağını falan değiştireyim demiştim . kullanılan yağla bir ilgisi olabilir mi sizce ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2014 13:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
yağ muhtemelen standarttır ama yağın doldurulması biraz bilgi gerektirir. yağı şanzumancıya mı değiştirttin normal ustaya mı? bu arada otomatikte yağ mutlaka değişmelidir. hele 175bin km ise kesin. vitas yağı 200-300 derecelere kadar ısınır ve özelliğini yitirir. bu konuda volvocularda çok polemik olmuştur. antalyada 30 yıllık özel volvo servisi 75bbin km.de yağ değişimi iyi olur demişti. vuruntu tirger değişiminden kaynaklanan sente kaçırma olabilir.ya da yağ değişimninde aslında temizlikte yapılmalı. benim otomatik te şanzumancı zamanla oluşan yağlıtozu gösterdi çimento renginde ve toplam yarım çay kaşığı kadardı. malzemenin zamanla yıpranmasından oluşur. en iyisi de şanzumancnın dediği mobil şanzumandı (diğerleri 40 tl iken ben 100TL vermiştim: 1litrelik 5 adet).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2014 16:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
volvoda bizde çok araştırdık araç 300.000 km de olmasına rağmen şanzıman yağı hiç değişmemiş.ankarada ve istanbuldaki yetkili ve yetkisiz servislere sorduğumuzda yağın değişmesine gerek olmadığını söylediler eğerki değişirse şanzımanda büyük bir ihtimal sorun çıkarmış.volvo s80 in bakım periyotlarındada yağ değişimi yoktur sadece eksikse tamamlanır diye ibare var.hal böyleyken şanzuman yağında bir kararma yok hayret.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2014 02:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
ben volvoyu 13 yıllık aldığımda da fren yağında kararma yoktu ama abs devreye girer gibi ama tıkırtısız yavaşça duruyordu! fren yağını değiştirince sorun çözüldü. bu konuda donanım haberde volvo özel ustası meteg ve antalya özel servise sorun antalya (devrin oto) bu konuyu doğrudan isveç merkeze somuş. ancak yağ değişimi motor yağı gibi doldur boşalt mantığıyla değil briaz daha farklı dolduruluyor. bu teknik hassasiyeti bilmeyenler iyice bozarım diye gerekyok deyip geçiyorlar. şanzuman kucağa alınca daha basit ve pahalı oluyor.ben yağı değiştireceğim dediğimde km. kaç dediler 75bin deyince tamam zamanıo gelmiş dediler arabaya binince bu manuel gerek yok dediler. iseseler para kazanmak için yağı değiştirirlerdi. manuel ve otomatik farklı. benim içime sinmdeiğinden km. az bile olsa 14 yıllık manuel yağ olduğundan würth manuel şanzuman katkısı kullandım. rahatladım: pembe cıvık jöle kıwamında bişey. yağın ömrünü uzatıyor ve dişlileri koruyormuş. ama otomatik için bursa daki otomatikçim kesinlikle katkı tavsiye etmiyor. iyi marka kullan diyor. ama o da yağ değişimi yapıyor. bursa da olanlar için söyleyeyim. OTOSANSİTTE üst tarflarda amerikancı diye bilinir.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 44 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: