Zaman: 16 Eki 2025 15:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2014 17:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: uğur
Araç: ASX 2011
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: AB+
Merhaba arkadaşlar. Tanışma bölümünde 1 eylül itibari ile ASX sahibi olduğumuzu paylaşmıştım. O günden bu yana aracımla alakalı izlenimlerimi ve naçizane punto ile karşılaştırmalarımı yazmak istedim ancak belirtmeliyim ki yazacaklarım kesinlikle bir tartışma yaratmak ya da sınıfları farklı olan bu iki aracı aynı kefeye koymak için değildir. Punto gibi bir araçtan sonra ASX almak isteyen dostlara fikir vermesi amacıyla yazma gereği duyuyorum. Ben alma sürecinde özellikle bilgi yetersizliği sebebiyle çok zorlanmıştım. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymalı ve insanların işlerini kolaylaştırma amaçlı bu tip yazıların yazılması gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi bu yazı kesinlikle ASX ya da punto çok iyidir ya da kötüdür şeklinde bir yazı değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Evet başlayabilirim :)

Ben temel taşıt olarak motosiklet kullanan biriyim. Öncelikle bunu söylemeliyim. Yıllardır motosiklet kullanmaktayım. Motosiklette gücü özellikle torku çok severim. Asla hızı sevmem. Önemli olan gerektiği yerde gücün elimin altında olduğunu bilmektir. Bu sebeple 1150 cc ve 85 bg touring bir motor kullanmaktayım. Hal böyle olunca yakıt konusu ASX aynı diyebilirim.

Araba konusunda da aynı şey geçerli hatta motosiklet gibi değil inanılmaz güç beklentim yoktur. Hız konusu da aynı şekilde. Son hız değil, limitlerde aracın bana sunduğu konfor önemlidir. Yani arabada benim için önce güvenlik hemen arkasından donanım ön plandadır. Bu sebeple ASX ten önceki aracımız da full + full du.

2006 model olan eski puntomun genel olarak özellikleri
ABS, ASR, EBD, hillholder yani yokuş kalkış desteği, park ve yağmur sensörleri, 6 hava yastığı, açılır cam tavan, çift bölgeli otomatik dijital klima, alaşımlı jant, kapı altı aydınlatması, cam ve direksiyon kumandaları ışıklandırmalı, fabrika çıkışı sport paket yani ekstra müzik donanımı, spoiler, marşpiyel şeklindeydi. Spor model olduğundan 77 değil 95 beygirdi. 6 ileri şanzımana sahipti ve 1.4 benzinliydi. Yıllarca sorunsuz bindik ve 100.000 km de memnun olmamıza rağmen biraz daha büyük ve yıl olarak daha güncel bir araç almak adına galeri ile takasa girdik. Üstüne para vererek 33.000 km de ASX intense 2011 model aracımızı aldık. Galeri arabamızı 21.900 tl den satışa koydu. Sahibini bekliyor. Umuyorum alan yıllarca sorunsuz biner.

Gelelim izlenimlerime..
ASX in olumlu özellikleri Puntoya göre çok fazla.
-Geniş ve büyük bir araç(Punto iki kişi için ideal)
-Yol tutuş harika(Punto da iyi ancak ASX çok daha iyi, hissettiriyor)
-Yakıt neredeyse aynı gözüküyor. Belki ASX çok az daha fazla olabilir. Henüz tam ölçümleyemedim.
-ASX in iç dizaynı çok sade. Gece bindiğimde neden bu kadar karanlık demiştim. İç aksamın rengi bunda çok etkili.
-Çukur ve tümsek performansı ASX in tabiki daha iyi. 17 " jantların ve aks mesafesinin rolü.
-Sürücü pozisyonu görüş açısı harika.
-intense donanımındaki ekstralar çok iyi. anahtarsız çalıştırma, geri görüş, koltuk ısıtma, otomatik kapanan yan aynalar vb. çok işlevsel ve keyifli.
-Güvenlik konusunu yazmama bile gerek yok. ASX ödülleri olan çok güvenli bir araç.

Peki olumsuz bir şeyler yok mu, Puntonunda hakkını yememek gerek :)
-Hillholder puntoda çok daha başarılıydı. ASX te devreye girsem mi girmesem mi diye düşünüyor ve bu da can sıkıyor.
-cam tavan açılması güzel yollarda çok iyiydi. ASX in de açılsa süper olurdu.
-6 ileri vites çok iyiydi ve uzun yolda vazgeçilmez bence, özellikle yakıt konusunda, ASX te olsaydı süper olurdu.
-Kumanda ışıkları, kapı altı ışıkları ve park sensörü çok iyiydi. Böyle bir araçta nasıl olmaz gerçekten insan hayret ediyor.
-İlk kalkıştan sonra kapı kitlenmesi çok iyiydi. ASX te bu özelliğin olmasını çok isterdim.
-Yedek parça ucuzdu, Keşke ASX te daha ucuz olsa :oops:
-Yol, motor ve rüzgar sesi bu ölçüde almıyordu. Yine de o kadar şikayetçi değilim. Neticede b sınıfı bir araç daha küçük ve ASX gibi özellikle davlumbaz boşluğu yoktu. O sebeple daha sessizdi.

Uzun uzun ASX in özelliklerini yazmayacağım. Zaten bu forumdaki herkes benim gibi tüm forumu okumuştur.
Özetle Diğer rakipleri arasından ASX i seçmiş olmamdan hiç pişman değilim. Bana göre performansı gayet yerinde. İstersen küçük küçük gidiyor, istersen canavar gibi. Donanımlar gayet yerinde(Yukardaki küçük detaylar da olsa ne güzel olurdu)
Tabiki vergi yüzünden muhtemelen çıktığı yıla göre aynı paraya aldık ancak bu konuda yapılacak bir şey yok. Yine özellikle dış görünüm olarak bence rakiplerinden sıyrılıyor. Daha ciddi bir duruşu var. Gönül 1.8 dizel isterdi ama benim güzel ülkemde bunu alabilmemiz bile sevindirici.

Umuyorum B sınıfı bir araçtan ASX e geçmek isteyenlere az da olsa fikir verebilmişimdir. Eksik bir anlatımım varsa affola. Sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Herkese iyi forumlar dilerim.

uğur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2014 17:55 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın ASX'inizi :)
Kısa sürede ASX'in karakterini iyi analiz etmişsiniz.

Bana görede rakipleri arasında sıyrılan, fark yaratan bir araç.
Otomatik Vites versiyonu olsa çoktan tercih etmiş olacağım bir araçtı.
Önümüzdeki dönemlerde gelmesi gündemde. Beklemedeyim :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2014 18:27 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın ASX'inizi :)
Kısa sürede ASX'in karakterini iyi analiz etmişsiniz.

Bana görede rakipleri arasında sıyrılan, fark yaratan bir araç.
Otomatik Vites versiyonu olsa çoktan tercih etmiş olacağım bir araçtı.
Önümüzdeki dönemlerde gelmesi gündemde. Beklemedeyim :)

Teşekkür ederim.
Gerçekten de 1.5 dizel otomatik vites tercihi olabilseydi bence satış rekoru kırabilirdi. Pazarlama stratejilerini anlamak gerçekten zor. Acaba var mıdır bir bildikleri:)
Ağırlıklı olarak eşim kullanıyor aracı. Ikimizde manuel şanzımana alışık olduğumuzdan otomatik hiç bakmıyoruz. Inanılmaz km ler yapmadığımızdan dizel de düşünmedik hatta tüpte taktırmam. Sevmiyorum taşıta ekstra birşeyler yapmayı. Ama eşimle aynı anda bir yere gidiyorsak anahtarı çaktırmadan çalıyorum, o da ayrı mesele :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 00:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Batuhan
Araç: Asx
Meslek: Serbest
Asx kesinlikle bu sınıfta alıp gönül rahatlığı ile kullanılabilecek bir araç. Virajlarda ray üzerinde gidiyor hissi vermesi, mükemmel görüş ve sürüş pozisyonu ve geleneksel Mitsubishi sağlamlığı başlı başına bir tercih sebebi olabilir

İstanbul da 6500 km ortalama yakıt sarfiyatım 7.0 litre. 1.4 motorlu Accent Era ile aynı güzergahlarda yaklaşık 9.5 -10 lt ile geziyordum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 00:53 
Kullanıcı avatarı

ersinnsahin yazdı:
Kıyaslamanız gayet objektif olmuş. Ben çok beğendim. Kapı kilitleri ile ilgili acaba yetkili serviste mut3 cihazından birşey yapılabilir mi bilmiyorum. Otomatik asx benimde hayallerimi süslüyor ama maalesef inatla getirmiyorlar.

Teşekkür ederim.
kilitleme konusu ne yazık ki çözülemiyormuş. Sadece kendiniz kitleyip motoru durdurduģunuzda otomatik açilma ayarlanabiliyormuş. Otomatik kitleme yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 08:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh-
kıyaslamanız için teşekkürler.
benim hillholderda girsemmi girmesemmi hadi bu sefer devreye girmiiim dediği oluyor.
saydığınız eksilerden birini seç arabaya koyalım deseler, 6.vites derdim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 08:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
bence aynı motorun otomatiğini getirilerse sıkıntı olur getirmeseler daha iyi. çünkü cvt şanzıman olucak . o da 0-100 11.4 olan asxi belkide 14 sn lere kadar çıkaracak ve çok kötü yorumlar ve şikayetler alacak. ancak dizel otomatik getirirse olabilir ama tahmin etmiyorum. hep elektrikli motor üzerine çalışma yapıyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 09:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
faruk_sarac yazdı:
bence aynı motorun otomatiğini getirilerse sıkıntı olur getirmeseler daha iyi. çünkü cvt şanzıman olucak . o da 0-100 11.4 olan asxi belkide 14 sn lere kadar çıkaracak ve çok kötü yorumlar ve şikayetler alacak. ancak dizel otomatik getirirse olabilir ama tahmin etmiyorum. hep elektrikli motor üzerine çalışma yapıyorlar.

elektrik demişken aklıma geldi de;

http://automobile.ejukeytur.com/903/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 10:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
Guzel ve tarafsız bi yazı. Hayırlı olsun yeni aracınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 11:02