Zaman: 01 May 2026 23:48

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 146 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2014 14:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Engin
Meslek: Serbest
Arkadaşlar araç 2008 Amt 1.3 Invite.
Aracı 20.000 km civarı kullanıyorum. 1 yıldan biraz falza bir süredir, ve daha önce bu sorun olmadı. Forumda sayfalarca benzer konular okudum, net birşey bulamadım.
Sorun şöyle.
Depoyu doldurup uzun yola çıktım. 3-4 saat civarı yol gittikten sonra bir kırmızı ışıkta durdum. Vites A'da iken, yeşil yanınca gaza bastım, devir yükseldi ancak araç hareket etmedi. Manuele aldım, tekrar otomatiğe aldım değişmedi.GAza basıyorum, devir yükseliyor ancak araç hiç hareket etmiyor. Kontağı kapatıp açtım 2-3 defa denedim, sonra hatırladığım kadarıyla manueldeyken, gaza iyice basıp devir iyice yükselince araç sanki arkadan itilir hızda yavaş yavaş hareket etti. O yavaşlıkta birde arada bir silkeleme mi, sarsıntı mı, tekleme mi hangisidir diyemeyeceğim sorunu yaşadım. Yolun ortasında kenara yavaşça tekleye tekleye gidip kenarda bir 5-10 dakika kontak kapalı durduktan sonra tekrar çalıştırdım. Hiçbir sorun olmadı. Öylece saatlerce devam ettim yine. 8-9 saat sonra aynı sorun bu sefer hareket halindeyken olmaya başladı. Araç otomatikteyken 4ten 5e, 6ya geçerken veya düşürürken aynın teklemeyi yaptı. (Bu yaptığı şey sanki adamı omuzlarından tutup hızlı bir silekelersiniz, bunun araca yapılmış hali.) Sonrasında hızımı 60-70 km de sabitlemeye çalışıp, vitesi kendi değiştirmesin ve bu sorun olmasın diye manuele alıp 60-70 km sabit hızda gitmeye çalıştım, ancak sonuçta trafik durduğunda yine aynı sorunlar oldu.
Sorunun özetle şu olduğunu anladım:Işıkta durduğumda ilk hareket halindeyken gaza basmama tepki vermeyip, sonuna kadar vazgeçmeden basmaya devam edince, sarsıla sarsıla yavaş yavaş gidiyor. Sonrasında kendini toparlıyor ancak sonrasındaki her vites geçişinde + veya - bu sarsıntıyı yapıyor ve bu da sürüşü güvensiz hale getiriyor.
Diğer taraftan;
1-Araç 99 bin küsürdeyken Ankara Ergin Ustada bakımını yaptırdım.
2-Yolda bu sorun km 100 bini geçtikten sonra oldu. 100,400 km civarlarında.
3-Yolculuktan önceki akşam trafikte önceki araçlar aniden durunca, ben de aniden durdum ve arkadan gelen araç duramayıp bana çarptı, Onun arkasındaki de bana çarpan araca çarptı. Benim sol arka tampon da darbe oldu. Ancak bunun da bir ilgisini olacağını sanmıyorum.

Çözüm nerede olabilir, var mı fikirleriniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2014 12:23 
Kullanıcı avatarı

Buraya yazdıktan sonra servise gittim, ancak tabi açık bir yer bulamadım. Açık olan 1-2 yer de net birşey söyleyemedi. Şanzuman yağının değişmemesinden kaynaklanabilir dendi ki, 90 bin ve 100 binde gittiğim servisler şanzuman yağından bahsetmemişti.
Ayrıca, dün 1-2 saat boyunca yine hiç sorun çıkarmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2014 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
geçmiş olsun şanzumanınız robotize bir manuel şanzumandır klasik tork könverterli şanzumanlarda olan yağ kaynaklı sorunlar sizde olmaz... şanzuman yağını değiştirip boşa uğraşmayın bence sorununuz aktivatör yada yazılımsal .....balatada olamaz çünkü zaman zaman düzeliyor diyorsunuz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2014 23:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Sanki baskı balata gibi duruyor ama servise/ustaya baktırmakta fayda var.

Manuel şanzıman yapısına sahip olduğu için 150bin km/10yıl yağ ömrü var. Yağ olayı klasik tam otomatik tork konvektörlülerde geçerli. 55bin km'de iken eski aracımın 3lt kadar yağ değişimi yapıldı. Aracın çekişi bile artmıştı. Coltlardaki manuel yapısında olduğu için yağdan olmaz.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2014 18:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bir ihtimalde balatanın incelmesi... Balatanın ısınmasıyla birlikte aktivatör kararsız kalıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 18:08 
Kullanıcı avatarı

Temmuz sonunda yukarıdaki sorunu yaşadıktan sonra epeyce bir süre sorunsuz bir şekilde aracı kullandım.
Sorun çıkmayınca servise vs. de gitmedim. Tam da unuttuk, yok öyle birşey derken, Ekim ayı başlarında aynı soruna diğerleri de eklenerek tekrar etmeye başladı ve sıklığı gittikçe arttı.
Yani,
1-frenle yavaş trafikte durduktan sonra gaza basınca devir yükselmesine rağmen hareket etmeme, (Israr edip iyice zorlayınca tekleye tekleye ilerleyip sonra kendini topluyor.)
2-yavaş trafikte giderken dur kalk yaparken motorun stop etmesi,
3-vites geçişlerinde sanki kararsızlıktan dolayı birbirine geçen dişlilerin sanki sıyırması gibi sorunlar çıktı.

Yetkili servise götürdüm aracı. Yazılımla kontrol edildiğinde 3 tane hata verdi. Aktivatör arızası, aktivatör sorunu ve birde şu an hatırlayamadığım ingilizce bir ifade vardı galiba.
3 gün kadar üzerinde çalıştılar. Temizlik, oksitlenme vs. birkaç şey yaptılar. Sorun düzeldi dediler. 1-2 hafta kullandıktan sonra aynı sorunlar daha bir sıklıkla olmaya başladı. Tekrar aynı servise gittim ve yine 3 gün çalıştılar. Sorunun parçaları kurcalamayla çözülmeyeceği sonucuna varıp, geçici bir aktivatör taktık araca. 1 haftadır kullanıyorum ve sorun yok. Bir kaç gün daha devam ettikten sonra aktivatör değişiminin sorunu çözmüş olduğu noktasında kararımızı vermiş olursak ilgili parçayı değiştireceğiz.
Olayın geçmişi bu şekilde.

Şimdi;aktivatör değişiminde orjinal fiyatı 1000 lira üzerinde. Çıkma fiyatı 500 civarında olabilir deniliyor. Tabii garantisi yok. Buna rağmen düşüncem bulunabilirse çıkma parça yönünde.

Diğer taraftan bir taraftan da sorunun sadece aktivatörle ilgili olmayabileceği, balata veya şanzıman içinde bir yerlerde de sorun olabileceği konusunda şüphelerim var.

1-Ankara'da veya başka yerlerde nereden nasıl bulunur, bu işin bir merkezi olan bölgeler var mıdır?
2-Değişimde orjinal de olsa, çıkma da olsa maliyet benim için çok yüksek. Şanzımanla ilgili veya genel olarak bu konuyla ilgili Ankara'da tavsiye edeceğiniz bir usta var mıdır? (Tamam yetkili servis baktı ama...)Şansımı zorlamak istiyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 21:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
bence aktüatörü çıkma alma almışken sıfır al uzun yıllar aynı sorunu yaşamazsın çıkmanın ne kadar ve nasıl kullanıldığını bilemezsiniz forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla 100.000 km civarı ömrü var bu parçanın bunları dikkate alarak kararını vermelisin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 00:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: uğur
Araç: colt amt 2005
Meslek: i.k sorumlusu
Kan grubu: B+
arkadaşım geçmiş olsun, aynı sorunu geçenyıl ben yaşadım, dediğin gibi vites geçişlerinde sarsıntı titreme oldu,
biraz durup 10-15 dk sonra herşey normale dönüyordu kısacası anlattığın durumun aynısını yaşadım, sorun debriyaj aktüvatörü kesinlikle değiştirdiğinde sorun kalmayacak. sana tavsiyem ben serviste değiştirdim sıfır parça aldım ama, çıkan parçayı incelediğimde basit bir düzenekten ibaret, üzerinde güçlü bir 12 volt motor var, aktüvatörü bir oto elektrikçiye götür ve üzerindeki kömürlerin değiştirilmesini söyle, sonra tekrar taktırıp kullan. hiçbir proğrama gerek kalmadan toplam üç vidayla tutturulan bir robot, herhangibir tamircide işaretlettirerek söktürüp taktırabilirsin. boşuna bir çuval para ödemeyin benim gibi. 1200 tlye taktırmıştım ben.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 09:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Bunu söylediğiniz iyi oldu. olur da başıma gelirse akraba oto elektrikçi akrabaya yaptiriirim :)

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 14:45 
Kullanıcı avatarı

aynen ben inceledim parçayı içinde yaylar var, basit bir mekanizma var yani o mekanizmayı ileri geri iten birde küçük motor var,
tüm sıkıntı o motorla alakalı, motorun bakım ve kömür değişimini yaptırın ondan sonra takın kullanın. nasılsa proğram atılmasına gerek yok araç doğru okuma yapıp arıza göstermiyor. zaten tüm komut ekü den gittiği için motor gelen komuta göre hareket ediyor.
syg.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 14:58 
Kullanıcı avatarı

ugur78 yazdı:
arkadaşım geçmiş olsun, aynı sorunu geçenyıl ben yaşadım, dediğin gibi vites geçişlerinde sarsıntı titreme oldu,
biraz durup 10-15 dk sonra herşey normale dönüyordu kısacası anlattığın durumun aynısını yaşadım, sorun debriyaj aktüvatörü kesinlikle değiştirdiğinde sorun kalmayacak. sana tavsiyem ben serviste değiştirdim sıfır parça aldım ama, çıkan parçayı incelediğimde basit bir düzenekten ibaret, üzerinde güçlü bir 12 volt motor var, aktüvatörü bir oto elektrikçiye götür ve üzerindeki kömürlerin değiştirilmesini söyle, sonra tekrar taktırıp kullan. hiçbir proğrama gerek kalmadan toplam üç vidayla tutturulan bir robot, herhangibir tamircide işaretlettirerek söktürüp taktırabilirsin. boşuna bir çuval para ödemeyin benim gibi. 1200 tlye taktırmıştım ben.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
1.Bendeki sorun vites geçişindeki sarsıntı titremenin yanında, gaza basınca aracın hareket etmemesi ve de aracın stop etmesi de var. Bu çözüm bu problemrin de düzelmesini sağlayacak bir çözüm müdür? Tüm bu sorunları gittikçe artan sıklıkla yaşıyordum...
2. Bu şekilde deneyip de sorunu çözen bir arkadaş var mı duyduğumuz?... (Yazdığınıza göre var olduğunu anlıyorum ama...)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 18:17 
Kullanıcı avatarı

iyi olduğu dediğin stop etme ve vuruntulu hareket yani hareket etmek istiyor ama zorlanıyor gibi kesik kesik hareketten bahsediyorsun galiba, :good: oda geldi başıma yeni aldığımda 2 ay sonra falandı, tamamen aküyle alakalıydı sorun direk aküyü değiştirdim düzeldi :friends: şanzıman, direksiyon ve diğer bütün sistemleri elektrikli olduğu için, akü zayıfladığında veya şarj dinamosu yeterli beslemediğinde aynı sorunu yaşayabiliyorsun.
bu durumda senin baktıracağın iki konu var akü öncelikli ve sonrasında aktivatör. aktivatörün ömrü daha uzun aslında benimki 142 binde değişti çünkü. sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. syg.
ben çok uğraştımmmmmm. akü değişti bu sorundan dolayı, esp sorunundan dolayı direksiyon pompası değiştirdim ve en sondada aktivatör değiştim. :evil: yinede seviyorum ben bu arabayı.
ama şu kadarını söyliyeyim sana sorunların hepsinide ben buldum ve çözümüde ben ürettim. memlekette usta yok kardeşim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2015 19:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Batu
Araç: Kırcalı
Meslek: Memur
Ocak ayı sonunda bayan akrabama galeriden 120 bin km de2006 model 1.5 di-d amt almıştım
Daha 100 km olmadan araç yolda kalmış. Akrabamın anlattığına göre yolda giderken önce aşırı sarsıntı başlamış, sarsıntı o hale gelmişki birisi veya birşey çarptı zannedip sağa çekmiş, bu arada aracın motoru arıza ışıklarını yakıp stop etmiş.
Tekrar çalıştırmak istediğinde araç öyle bir sallanmıştı korkup kapatmış.
5 dakika bekleyip yeniden denediğinde araç çalışmış ama 100 metre gitmeden tekrar aşırı sarsıntı ve arıza ışıkları yaparsk motor durmuş.
Çekiciyle servise götürdü,
Servis akünün şarj tutmayacak şekilde bittiğini değişmesi gerektiğini söyleyince kabul ettik.
Aracı servisten teslim alırken servis danışmanı ustayı görmenin lazım deyip servise bölümüne götürdü beni.
Usta "Akü değişince düzeldi gibi ama aynı sorun yine çıkacak. Araç alttan darbe almış sonrasında debriyaj sistemine müdahale efilmiş. Sorunu tam anlamıyla çözmek için komple vitesi ve elekttik sistemini indirmek lazım, 5000 lira maliyeti var, iyisimi sat kurtul" dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2015 23:53 
Kullanıcı avatarı

Ulugöl Mitsubishi Ataşehir
Servisten çıktıktan sonra yoğun trafikte dur-kalk yapınca araba titremeye başlayınca vitesi manuele attı ve sorun düzeldi
Ama istanbul gibi hemen her yerde yoğun trafiğin olduğu bir yerde bir de bayan şoför olunca bu durum konforu bitiriyor.
Yetkili servise hiç güvenmiyorum. Çatlak olduğu söylenilen radyatör genleşme kabı değişmeli dediklerinde onay vermiştim ama servisten çıkar çıkmaz götürdüğüm başka usta değiştirilmediğini farketti.
Yetkili servise hesabını sorunca siz onaylamadınız biz de değiştirmedik deyip bu parça için de 400 lira istediler.
Mitsubishi Global' e şikayet ettim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 00:04 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim
Aktuatör elektrik motoru olabilir diye önce tanıdık elektrikçiye götürmeyi planlıyorum.
Aracı aldığımda yol bilgisayarı çalışmıyordu yetkili servis 500 lira istedi.
Başka bir forumda Renault EDC problemlerini yüksek amperli akü takarak çözümleyenleri okudum.
Acabs bizim colta bu vites sorununu kısa yoldan çözümlemek için yüksek amperli akü takıp yol bilgisayarını mefta etmiş olabilirler mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 00:21 
Kullanıcı avatarı

Elektrikçi tanıdık bu lehim işlerinden iyi anlıyor o yapar sorun değil.
Peki bu vites sorununun aktuartörden mi yoksa debriyajdan mı kaynaklandığını söküp indirmeden anlamanın yolu var mı?
Araç 124 bin km de

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 14:23 
Kullanıcı avatarı

Az önce arabayı ilk kez manuelde kullandım tam baş belası.
Az yavaşlasam hemen kendini 1. Vitese atıyor ve gaza bastığım da silkeliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 18:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan YAŞAR
Araç: 2011 Mitsubishi Colt Elegance
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: Brh+
batu hocam aynen katılıyorum manuele alıyorum aracı yavaşlamaya başladığım zaman uğraşamıcam diyip tekrar a ya alıyorum :)

Belki Bir Gün Herkes 4. Yıldızı Takacak Ama Tarih İlk Bizi Yazacak!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 21:51 
Kullanıcı avatarı

bugün tanıdık elektrikçim sanayideki şanzumancıya yönlendirdi
Bu arada ikinci el ticareti yapan arkadaşım aracı merak edip yanına görmeye geldi aracı sürdü kullandı ve otomatik modda bile vites kaçırdığını gördü
Beraber şanzumancıya gittik
Şanzumancı bilgisayara bağladı ve 3 nolu arıza kodunu sildi sorun devriyaj değil robot değişmesi lazım
Pazartesi sabahtan bırakırsam halledebileceğini söyledi
Arkadaşım aracın üflediğini 120 bin km deki motorun üflemesinin normal olup olmadığı sorunca bu defa motorcu ustası gelip inceledi
Usta baktıktan sonra arkadaşıma bu aracı senmi alacaksın diye sordu
Arkadaşımda diyelimki ben alıyorum ne dersin diye sordu
Usta bu araba 120 bin km gibi durmuyor deyip benden sms ile tramer sorgusu yapmamı istedi
Tramer sorgusunda aracın son muayene öncesi km sinin düşürüldüğüni anladık
Hem usta hemde arkadaşım arabaya masraf yapmadan satın aldığım galeriyr iade etmemi aksi durumda ağır ceza mahkemesine dolandırıcılık davası açmam gerektiğini söylediler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 21:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Km düşürdüler ise artık iade alıp para cezası ödetiyor mahkeme kararı var

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 146 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye