Zaman: 29 Nis 2026 21:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ASX te hilholder
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 00:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
souldemon yazdı:
16 derece çok ciddi bir eğim. O kadar olduğunu sanmam. Hatta bence düz yolda dahi çalışıyor olabilir.

resmi açıklama 16 derecedir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2013 12:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: Mitsubishi ASX
Meslek: Yazılım
Kan grubu: 0+
Arkadaşlar bu hill holder çok eksik olmuş bi özellik.
İş yerimin orda aracı çok dik bir yokuşa parkediyorum. Bu yokuş 2.vitese atamadığım dik bir yokuş. Burda aracı 2 araç arasına park ederken ya da çıkarken hillholder yüzünden çok sıkıntı çekiyorum. Böyle bi yerde bazen devreye girmiyor. Bugün arkadaki araca neredeyse vuracaktım sırf bu yüzden. Ya hep çalış ya hiç çalışma. Aynı yerde bi daha deniyosun çalışıyor. Frene sonuna kadar da basıyorum. Devreye girip girmediğine dair hiç bi gösterge bişey de yok. Ben servise gittiğimde kapatılabiliyosa kapatıcam bu özelliği. El freniyle kalkarım böyle yerlerde daha iyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2014 01:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Hill holder resmen kabusu oldu. Dik rampalarda yol tıkanınca kabusum başlıyor yada rampada önümde arkamda park etmiş araç varsa... 21 yıldır araç kullanıyorum resmen asx beni acemi etti. Zaten debriyaj kavrama pozisyonuna geldiğinde hiç bir araç geri kaymaz. Görünmez bir ayağın ben kavramayi yapıp aracı kaldirirken bana güya iyilik etmek için frene basması sinir bozucu. Büyük şehirlerde insanlar sabırsız ve önünüzdeki araç hareketlenince hemen kalkmanizi istiyorlar ama o kocaman 2 saniye geçmeden asx yerinden milim kipirdamiyor. Arabanın arkasına Hill holderden ötürü 2 saniyeden önce kalkmamı beklemeyin yazmayı düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2014 18:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
Sırf bu yüzden İstanbul'un tampon tampona gidilen,sürekli dur kalklı trafiğinde baskı balatayı yakmıştım. Bırakmayınca ve bastıkça kızdırıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2014 19:48 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Debriyaji birakinca birakmasi lazim

Debriyajı bıraknca ne kadar gaz versende araç yerinden kalkmadığı için stop ediyor. Yokuşun eğimi çok dikse frene o denli sert bastığın için araç ta o kadar kuvvetli ve uzun fren yapıyor. Yoğun trafikte her kalkışta aynı süreyi beklemek oldukça zorluyor. Ne zaman freni bırakacağını kestirmiyorsun. Bu sistemin sigortasını bulup çıkartsam olur mu acaba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 00:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Ben beklemiyorum... Hareket etmek istediğim zaman devreden çıkıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 00:57 
Kullanıcı avatarı

4g92p yazdı:

Gaza bastığınız ve yarım debriyaj/kavrama yaptığınız anda yokuş kalkış destek sistemi devreden çıkıyor mu? Benim aracın ki çıkmıyor fren bir iki saniye aracı tutuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 01:53 
Kullanıcı avatarı

Bir dahakine dikkat edeceğim.
Şu an araç bende değil. Ama ilk zamanlar alışmakta biraz zorlandığım doğrudur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 13:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
Derinmai yazdı:
4g92p yazdı:

Gaza bastığınız ve yarım debriyaj/kavrama yaptığınız anda yokuş kalkış destek sistemi devreden çıkıyor mu? Benim aracın ki çıkmıyor fren bir iki saniye aracı tutuyor.

devreden çıkmasının gaz miktarıyla alakası yok, yarım debriyaj yapınca otomatik devreden çıkıyo, eğime göre gaz vermek kalıyo.
hafif eğimlerde devreye girmiyo ama 1 yıldır herhangi bir sorun yaşatmadı bana. :dus:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 15:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kullanım kılavuzunda yazan
Yokuşta kalkış desteği, dik bir yokuşta aracın geriye kaymasını engelleyerek aracı hareket ettirmeyi
kolaylaştırır. Fren pedalından ayağınızı çekip gaz pedalına bastığınızda, yaklaşık 2 saniye daha fren
yapmayı sürdürür.
Çalışması
1. Fren pedalını kullanarak aracı tamamen durdurun.
2. Manuel şanzımanlı araçlarda, vites kolunu 1.vites konumuna getirin.
NOT :Yokuş yukarı geri geri çıkarken, vites kolunu “R” konumuna alın.
3. Fren pedalını bırakın, yokuşta kalkış desteği yaklaşık 2 saniye daha aracın fren yapmasını sağlayacaktır.
4. Gaz pedalına basın ve yokuşta kalkış desteği araç hareket etmeye başladıkça uyguladığı fren
kuvvetini yavaş yavaş azaltacaktır.
NOT
-Aşağıdaki şartlar yerine getirildiğinde yokuşta kalkış desteği devreye girer.
•Motor çalışıyor. (Yokuşta kalkış desteği, motor çalıştırılırken veya motor çalıştırıldıktan hemen sonra
devreye girmeyecektir.)
• Manuel şanzımanlı araçlarda, vites kolunu aşağıdaki konumlara alın.
• [Yokuş yukarı çıkmaya başlarken.] Vites kolu “R” konumunun haricinde herhangi bir konumda.
(Vites kolu “N” konumunda olsa bile, yokuşta kalkış desteği çalışacaktır.)
[Yokuş yukarı geri gitmeye başlarken.] Vites kolu kolu “R” konumunda olmalıdır.
(Vites kolu “N” konumunda olsa bile, yokuşta kalkış desteği çalışacaktır.)
• Araç fren pedalına basılı halde tamamen durmuş durumdaysa
• El freni serbest.
- Fren pedalını bırakmadan gaz pedalına basılırsa yokuşta kalkış desteği çalışmaz.
- Araç yokuş yukarı geri geri çıkarken de yokuşta kalkış desteği çalışır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 15:37 
Kullanıcı avatarı

kısacası çalışmadığı durumlar
Fren pedalını bırakmadan gaz pedalına basılırsa yokuşta kalkış desteği çalışmaz.
Yokuşta kalkış desteği,motor çalıştırılırken veya motor çalıştırıldıktan hemen sonra devreye girmeyecektir
devreden çıkması
Gaz pedalına basın ve yokuşta kalkış desteği araç hareket etmeye başladıkça uyguladığı fren
kuvvetini yavaş yavaş azaltacaktır. demek ki debriyajla alakası yok gibi olay gaz pedalında
Benim HSA ile ilgili deneyim bilgim ise
aracın geri kaçtığı her yokuşta devreye giriyor yalnız aracın tamamen durması gerek bırakma olayı ise eski manuel vites alışkanlığı ben debriyajı kavrama noktasına yakın bir noktaya gelince fireni bırakıyorum sonra zaten araç geri kaçmadan gaza hemen basıyorum gaza belli bir miktar basınca kısa sürede hsa aracı bırakıyor. debriyajı tamamen bırakıp gaza basınca devreden çıkıyor yani olay daha çok gaz pedalıyla alakalı bence.

En son akif06eren tarafından 21 Ara 2014 16:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 16:20 
Kullanıcı avatarı

ayrıca hsa ile baskı balata sıyrılmaz baskı balatayı sıyıran olay
1.araç ters istikamette kaçarken veya el freni çekik iken yada konumuz hsa tam bırakmadan yarım debriyaj yapıp gaza basınca balatayı tam olarak baskıya oturtmamak ve motoru yüksek devirlere çıkarıp baskı ile balata arasında zımparalama yaparak balatayı aşırı ısıtıp yakmakla olur.
2.diğer bir balatayı yakma olayı ise tam debriyajı bırakmışsınızdır yani baskı ile balata tam birleşmiştir ama araç aşırı yüklüdür yada frenler kilitlenmiştir el freni çekilidir ve sizde motoru yüksek devirde zorlamışsınızdır. ama bu ikinci dediğim olay olağan üstü durumlarda olandır.
yani genelde insanlar en çok (acemilik diyelim) yarım debriyajla motoru yüksek devirde gitmeye çalışmasıyla olur.
Hsa da ise her ihtimale karşı debriyajı kavrama noktasına yakın bir yere gelmeden freni bırakmamalı (debriyaj boşluğunu almalı) debriyajı tam bırakmadan gaza basmamalı ve gaza basarken motoru birden yüksek devirlere çıkarmadan yavaş yavaş basmalı . herkese saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
akif06eren yazdı:
1.araç ters istikamette kaçarken veya el freni çekik iken yada konumuz hsa tam bırakmadan yarım debriyaj yapıp gaza basınca balatayı tam olarak baskıya oturtmamak ve motoru yüksek devirlere çıkarıp baskı ile balata arasında zımparalama yaparak balatayı aşırı ısıtıp yakmakla olur.
2.diğer bir balatayı yakma olayı ise tam debriyajı bırakmışsınızdır yani baskı ile balata tam birleşmiştir ama araç aşırı yüklüdür yada frenler kilitlenmiştir el freni çekilidir ve sizde motoru yüksek devirde zorlamışsınızdır. ama bu ikinci dediğim olay olağan üstü durumlarda olandır.
yani genelde insanlar en çok (acemilik diyelim) yarım debriyajla motoru yüksek devirde gitmeye çalışmasıyla olur.
Hsa da ise her ihtimale karşı debriyajı kavrama noktasına yakın bir yere gelmeden freni bırakmamalı (debriyaj boşluğunu almalı) debriyajı tam bırakmadan gaza basmamalı ve gaza basarken motoru birden yüksek devirlere çıkarmadan yavaş yavaş basmalı . herkese saygılar

Bu matematik problemini çözmek için lisans diploması almamız yeterli olurmu,yoksa yüksek lisans yapmamızmı gerekir.Bence ve kısaca;gereksiz ve sıkıntılı bir özellik.Olmasa daha iyi.Rampalarda eski ''yarım debriyaj'' usulünü tercih ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 18:54 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Geçenlerde kia rio kiralamıştım. 2014 model 100km de idi araç. Neyse, rumelihisarı boğaziçi uni. oralarda bilen bilir nasıl yokuşlar olduğunu. Dur kalk trafik sokak aralarında bu yokuş kalkış desteği mahvetti beni. Gaza basıyom gitmiyo. Araba kalkmıyor kararsız sürekli. Epey bir küfür yedim arkamdakilerden muhtemelen :) Tabi bende arabanın içinde bir yandan arabaya saydırıyorum :) Bu özellik hiçde hoşuma gitmedi. Anladığım asx dede aynı... Kapatılıyorsa muhakkak kapatın. Baskı balatanında anasını ağlatıyor bence. Çok balata kokusu gelmişti kia dan...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 19:04 
Kullanıcı avatarı

Ford'un 2014 kamyonetinde bile daha verimli bir sistem var.
Debriyaj kavradıgı andan ıtıbaren devreden cıkıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 20:47 
Kullanıcı avatarı

barıs89 yazdı:
akif06eren yazdı:

Bu matematik problemini çözmek için lisans diploması almamız yeterli olurmu,yoksa yüksek lisans yapmamızmı gerekir.Bence ve kısaca;gereksiz ve sıkıntılı bir özellik.Olmasa daha iyi.Rampalarda eski ''yarım debriyaj'' usulünü tercih ederim.

yok ne lisans nede yüksek lisans kurtarır doktara yapmak bile ucu ucuna kurtarır :)
ankara keçiöreni bilen bilir bayırı eksik olmaz ve ben hsa ile ilgili sıkıntı çekmiyorum ayrıca dik rampalardan ilk kalkış yaparken bayaa faydası var . ama en güzeli as&g gibi devre dışı bırakabilceğimiz bir düğmesi olsaydı iyi olurdu isteyen kapatır isteyen kullanırdı :)

En son akif06eren tarafından 22 Ara 2014 20:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2014 21:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Sürekli kullanıyorum gayet memnunum. Olay tamamen zamanlama sorunu. Ayrıca 2 sn çok uzun bir zaman değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2014 14:31 
Kullanıcı avatarı

get1187 yazdı:
Sürekli kullanıyorum gayet memnunum. Olay tamamen zamanlama sorunu. Ayrıca 2 sn çok uzun bir zaman değil.

İnşallah ben de hsa' ya alıştıktan sonra aynen bunları söylerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2014 14:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Ben 2,5 senedir kullanıyorum çok memnunum. ancak debriyaj ayarını iyi yapmak gerekiyo bıraktığı noktayı tam kestirmek lazım. o da tecrübe ile olacaktır. aracı kullandıkça alışılır. artık hsa olmayan araçlarda tereddüt ediyorum. Kapattırmaktansa alışmaya çalışın gerçekten çok kullanışlı bir özellik.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: