Zaman: 07 Mar 2026 21:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: colt/peugeot 206
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 14:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
merhaba siz forum üyelerinden danışmak istediğim kafamı kurcalayan bir konu hakkında yorumda bulunmanızı istiyorum.
malum 2006 model 98000 km de servis bakımlı 1.3 invite colt sahibiyim aracımı severek kullanıyorum.
ancak yedek parça fiyatları ve bulunabilirliği konusunda bazı sıkıntılar olduğu tüm forum üyelerince malum.
bu sorunu aşmak maksadı ile piyasada daha yaygın ve yedek parça konusunda bulunurluk ve fiyat bakımından beni zorlamayacak ve bagaj hacmi olarak ta daha büyük bir hacim sunan colt la aynı fiyat diliminde bir araç arıyordum.
bu arayışıma istinaden 2007 model sedan bir 206 buldum.86000 kilometrede servis kayıtlı bir araç . alışveriş al anahtarı ver anahtarı şeklinde olacak.
sizce pişman olurmuyum daha evvel 206 kullanan arkadaşlardan ve forum üyelwrinden objektif yorumlar bekliyorum.okuyan cevap/yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: colt/peugeot 206
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 15:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
colt yedek parça sıkıntısı yok serviste her parça mevcut biraz pahalı gibi görünsede dışardaki fiyatlara bakınca normal örneğin ben sis farı kiti sordum 480 tl dedi servis dışarda ise tanesi 130/150 tl civarı ampulü açma kapama anahtarı vs dahil değil montaj için elektirikçi 50 tl dedi servis 80tl çok da bi fark yok....206 ya gelince otomatik kullandım daha önce araç güzel kullanışlı ve atak yakıtıda iyi ama sedan konusunda bişey diyemem colt tan vazgeçme derim...

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 16:07 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
japondan vazgeçip Fransıza hemde İran üretimli Fransıza geçmek bana saçma geldi açıkçası. sırf yedek parça fiyatlarından arabadan vazgeçecekseniz siz parçalaraı araştırmak konusunda üşengeç davranıyorsunuz diyorum.

yorumunuza teşekkür ederim. şasiden baktım vf******* yani fransız üretimi araç. üşenmekten ziyade bazı paylaşımlarda mesela ön cam fiyatından şikayetçi idi arkadaşlar.yada map sensörünün piyasada bulunamaması gibi sorunlar var. bu arada yanlış anlaşulmak istemem coltu na hayran bir kyllanıcı olduğumu belirtmek isterim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2014 16:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: anarche
Araç: Colt 1.3 AMT
Meslek: --
Peugeot yedek parçaları ucuz değil diye biliyorum. Ayrıca kendinizi karşı tarafın yerine koyun neden daha eski, kilometresi yüksek ve yedek parçası pahalı bir aracı kafa kafaya değiştireyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 13:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
parça sıkıntısını mı dert ediyorsunuz? kasko yaptırın. zira 1hafta içinde yaptıracağım.

haziran 2013ten beri makyajlı kullanıyorum. sözüm ona parça sıkıntısı var ya, 2013te sağ önden vurdum. çamurluk, far değişti, boyama oldu. parçaları kolayca çıkma mıkma bi şekilde buldum hiç dert etmedim fiyatlarını. 4günde hallettim denizli gibi ufak şehirde. 1000tl'ye boya, işçilik, parça hallettim. başka araba olsa 800 olurdu 200tl'nin lafını edecek değilim.

1ay önce annem insan diyemiyorum canlı varlığın teki kamyonla üstüne sürmüş, kaçayım derken çamura girip aracın kontrolünü kaybediyor ve aracı komple sağdan ağaca vuruyor. şeref yoksunu kaçıyor, plaka yok, köy yolu olduğu için kamera mamera yok. allahından bulsun. şükür araç o kadar sağlam ki annemde bir şey yok. arabanın orta direk koltuğa değecek kadar içeri giriyor tavanda ufak bir katlanma, kapılar oval bir halde. kapı camları patlak, ön cam çatlak... aracı gören bu araçtan yara almadan çıkmak mucize diyor... parçası zor bulunuyor ya, 1hafta içinde aracın 2tane dolu kapısını, orta direğini, çamurluk parçasını, yan aynasını, a ve b sütunu arasındaki üst barı, ön camı bulup ustaya bıraktım. onun yerine peo olsa idi annem hastanede yatıyor olurdu... coltumun şasisinde hala gram problem yok. en ufak eğrilme yok. o kadar sağlam şasisi var ki hayran bıraktı beni.

aracın o kazalı haliyle 100km naylonla şehir merkezine çektim(hangi marka olursa olsun bunu yapacaktım), tamir edildi. araçtan en ufak soğuma belirtisi yok. kazalı iken yaptırıp durumunu belirtip ucuzdan satayım 1.5 amt instyle alayım diyordum. tamirden çıkınca canına çıkaracak şekilde sürdüm baktım kazalı halinden eser yok kullanmaya devam dedim. aracımın totalde sadece 3parçası boyasız, ve kaputu yarım boya. 5parça değişeni var. belki satmak zor olacak ama ben arabayı yatırım değil ihtiyaç gören biriyim. 1ay tamirde kaldı o kadar çok arabayı aradım ki, toplu taşımada rezil oldum bu kışta... coltun hiçbir yanı bana yetersiz gelmiyor. tüketim hastası görgüsüzlerden değilim. 2-3yılda bir araba değiştiren biri değilim yani. zaten öyle değiştirdikçe bütün hayatında kazandığını sırf tutuyor diye bomboş arabalara gömüyor üstüne kredi ile parayı iyice değersizleştiriyor innsan. bahane ile colt benim daimi yol arkadaşım oldu. ömrüm boyunca benim olacak bir araç gibi duruyor. ileride yanına keyif arabası alacağım haftasonu binmelik, tatillere çıkmalık. her yere coltumla gideceğim. 1.3 ya çekmiyor çok yakıyor ondan bineceğim. deliler gibi bastığım halde 23kr geçemiyorum... düzgün sürünce 20kr altında kalıyor. var mı bu fiyata böyle az yakan, çok kaçan, donanımlı, güvenli sağlam? parçası birazcık pahalı, 2.eli biraz yavaş. parça işini kasko ile, 2.eli ise hiç dert etmiyorum. bir arabayı 5-6yıl binen biriyim...

ön camı yaptırmadım şu anda boya işçilik parça dahil 5600tl param gitti. ön cam 220tl. öte yandan ağacın dibindeki büyük taş, tamponu kıracak kadar, ön tekere denk gelmiş ön süspansiyon da patlamış. 2amortisör 400tl filan sanırım acileyeti yok.

bu kadar masraf yüzünden pişman mıyım? asla ve katiyen. Tek pişman olduğum nokta 6ay önce fiyatı 1800tl olsa da kasko yaptırmamaktı. bir kere bile coltu aldığıma pişman olmadım.

o kadar dandik ya bizim arabalar şu anda ön cam hariç işlemi bitti. aracın içinde 1gram ses yok. sadece sağ kapıların patlayan ve aracın her yerine dağılan camları arada ses yapıyor. ona yapacak bir şey yok. klimanın içine bile girdi. arka bagaj kaplamasının içine dahi girdi... ön süspansiyonun patlak olduğunu da yeni fark ettim. benzinlikte bi baktım arabanın sağı yukarıda... konfor hastası biri olmadığım için farketmedim.

ara ara arkadaşlarımın değişik aracını sürüyorum ve çoğu turbo dizel. benim fındık 1.3 motorlu coltum kadar keyif vermiyor. o parçası ucuz peo'yu 1gün kullanın zaten coltu bırakmazsınız. ayrıca peo'ların sürekli bozulduğunu duyuyorum. sürekli olarak sanayiye inersiniz. peo sahibi masraflarından bıktığı için sizin japona göz dikmiş. siz ise hayatınızı aracın parçalarından daha ucuz gördüğünüz için peo binme derdindesiniz.

Benim tavsiyem coltu satın. gidin o paraya hangi polo alınıyorsa onu alın. çok daha mantıklı olur peo'dan. en azından VW'm var diye gezersiniz. hem hiç değer kaybetmezsiniz.

Hayatta unutmayın satın alamayacağınız tek şey sizin ve sevdiklerinizin sağlığı ve canı...
coltu alabilecek fiyatta colttan daha güvenli ve sağlam araba yok... aracımı %90 ben kullanıyorum ama evdeki 3bayan da sürüyor. biliyorsunuz bayanlar daha acemi ve kaza yapabilir ona rağmen aldım bu aracı... çünkü onların canı benim 3kuruş fazla çıkacak parça parasından değerli değil.

Kaza yaptığımı duyan tipik türk insanı, arkadaşımın babası, sizin gibi düşünüp bu sana ders olmuştur bundan sonra parçasını bakkalda bile bulabileceğin araç alırsın dedi. cevabım: tek pişman olduğum nokta ne kadar ilk kaskom pahalı olsa da yaptırmaktan kaçmaktı, ben hayatımı, sağlığımı bakkaldan toplamıyorum. colt fiyatına 2000 model abs, airbag bile zor bulunan teneke yığınlarına binmek iyidir.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 14:00 
Kullanıcı avatarı

maşallah üşenmeden yazmışsınız.. çok iyide ifade etmişsiniz düşüncelerinizi.
kıssadan hisse kaskoyu yaptırıp sonuna kadar devam etmek lazım colt ile..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 14:24 
Kullanıcı avatarı

karaduman205 yazdı:

Araba konusunda en samimi bulduğum yer MCT'dir. en içten fikirlerimi yazarım, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. O kadar olayda tek üzüldüğüm nokta kasko olmadığı için arabanın işine kendim koştum, yoğun stres altına sokuyor böyle bir olay... aynı zamanda üniversite derslerime yetişmek oldukça zor oldu. Derslerim son derece ağır ve yoğun çalışma gerektiriyor. Derler ya akılsız başın cezasını ayaklar çeker... Zamanında kaskoyu yaptırsam ne güzel olacaktı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 14:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
kaan20 yazdı:
karaduman205 yazdı:

Araba konusunda en samimi bulduğum yer MCT'dir. en içten fikirlerimi yazarım, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. O kadar olayda tek üzüldüğüm nokta kasko olmadığı için arabanın işine kendim koştum, yoğun stres altına sokuyor böyle bir olay... aynı zamanda üniversite derslerime yetişmek oldukça zor oldu. Derslerim son derece ağır ve yoğun çalışma gerektiriyor. Derler ya akılsız başın cezasını ayaklar çeker... Zamanında kaskoyu yaptırsam ne güzel olacaktı...

Kasko yaptırdınız mı 1250 lira çıktı bana axa da, geçmiş olsun bu arada.

XT1033 cihazımdan gönderildi

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 14:41 
Kullanıcı avatarı

erolkls yazdı:
kaan20 yazdı:
karaduman205 yazdı:

Kasko yaptırdınız mı 1250 lira çıktı bana axa da, geçmiş olsun bu arada.

XT1033 cihazımdan gönderildi

Teşekkür ederim... AXA'dan yüksek bir teklif geldi. kredi kartının hesap kesimini bekliyorum. 1hafta sonra yaptıracağım. 1230TL'lik bir tam kasko teklifi gelmişti onu yaptırmayı düşünüyorum, bundan düşük bulamam sanırım. yetkili servise gittim onlar 1350TL'lik teklif sundu. İkisinde de lpg sistemi dahil fiyatlar. LPG'li kasko yaptırmak lpg'den çıkacak önemli bir sorunu da karşılıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 14:55 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Sigirtam net e de bakabilirsin

Artık birçok şirkette teklifim oluştu yine de bi sigortam.nete bakayım. daha düşük çıkmayacaktır ama araştırmaktan zarar gelmez :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2015 21:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
Sigortam.net en uygun 1100 zurih sigortadan teklif verdi o da muafiyetli ve anlaşmalı servis ile. Axa hem yetkili servis hem muafiyetsiz hem de mini hasar dahil 1240 idi geçen ay. Bizim herhalde ilk kasko olacağı için yüksek fiyatlar.

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 00:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
206 5 kişilik bir araç değil. İç hacmi bakımından çok sorun yaşarsınız. Ha derseniz ki bir üç kişiyiz. Tercih sizin :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 10:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Son 5 yıldır sigortam net ile çalışıyorum hem kasko hem sigortada daha uygun fiyat vereni görmedim. Bu sene generali den fiyat aldım sigorta için epey uygun çıkardı. Şansını dene kaan. Araç kıyaslamaya gelince 206 ya binin kapıyı kapatın kapının ne yaparsanız yapın kolunuza değmesine engel olamayacaksınız. Peugeot gibi sanayiden çıkmayan araca bineceğime Colt tan inmem daha iyi. Abarttığımi sanmayın zira eniştem 4 sene denizli peugeot 4 senede balıkesir peugeot da çalıştı su anda da denizli hyundai da. Onun anlattıkları bana peugeot almamam için yeterli. Ayrıca hadi HB olanı görsel olarak iyide sedan olanı çok tipsiz ya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat
Araç: Lancer için Beklemedeyim
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
Japondan Fransıza geçmek pek akıl karı gibi durmuyor. Araçlarımız aynı bende de colt 1.3 invite var. 97.000 de 2006 model. Ben bu araçla daha pazartesi günü 500 km yolu o karda kışta 80 lira ya gittim. Dönüşüm biraz daha sertti 100 liraya döndüm. Yedek parçaları pahalı diyorsunuz ama bir çok sanayide bir Japoncu vardır. Hayati olmasa da diğer parçaları oradan temin edebilirsiniz.

Eniştem sedan 206 kullanıyor. Her fırsatta bana dediği araçları değişelim, bak şöyle güzel böyle güzel diye. Nedeni ise sanayiden çıkamıyor adam. Yok orası yapıldı burası bozuldu, şöyle böyle..

Hepsini geçtim güvenlikte çok önemli olmalı, coltun sac kalınlığını 206 da bulamazsın mesela. Motor ömrü, performansı eş değerde olmayacaktır. Senin bileceğin iş fakat tabiri caizse arap atından inip, fransız eşşeğine binme derim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 13:22 
Kullanıcı avatarı

_frtgk yazdı:
Japondan Fransıza geçmek pek akıl karı gibi durmuyor. Araçlarımız aynı bende de colt 1.3 invite var. 97.000 de 2006 model. Ben bu araçla daha pazartesi günü 500 km yolu o karda kışta 80 lira ya gittim. Dönüşüm biraz daha sertti 100 liraya döndüm. Yedek parçaları pahalı diyorsunuz ama bir çok sanayide bir Japoncu vardır. Hayati olmasa da diğer parçaları oradan temin edebilirsiniz.

Eniştem sedan 206 kullanıyor. Her fırsatta bana dediği araçları değişelim, bak şöyle güzel böyle güzel diye. Nedeni ise sanayiden çıkamıyor adam. Yok orası yapıldı burası bozuldu, şöyle böyle..

Hepsini geçtim güvenlikte çok önemli olmalı, coltun sac kalınlığını 206 da bulamazsın mesela. Motor ömrü, performansı eş değerde olmayacaktır. Senin bileceğin iş fakat tabiri caizse arap atından inip, fransız eşşeğine binme derim :)

Saç kalınlığı güvenlik sağlamaz. asıl güvenliği aracın şasisi, direkleri, kapı barları sağlar. saç sadece aracın dışını örter. o yüzden milletimiz vw'lere bayılır. kaskalın saç koyuyor. dandik jetta 1400kg. sırf sacı yüzünden :D

Coltun hafif olmasının sebebi sacı çok kalın değil ve minimum demir/metal maximum sağlamlık sağlanmış olmasıdır.
araba 2 kere sağlam darbe aldı sağ ön tekerden hala ön takımda bozulan bir şey yok süspansiyon dışında :LOL:

Sigortam.net'ten çok güzel 4tane 1900tl'lik teklif aldım :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 15:43 
Kullanıcı avatarı

yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler...
206 nın mantıklı olmadığı kanaati yaygın ...
iç hacim ve arıza oranı belirleyici noktalar benim içinde...
206 defteri kapanmıştır benim için...
jetta alana kadar colt ile devam :D

En son karaduman205 tarafından 02 Oca 2015 16:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 16:10 
Kullanıcı avatarı

wv gibi orta sınıf bir aracın türkiye de üst premium bir marka muamelesi görmesi hakettiği paranın çok üstüne alıcı bulması benide gıcık etmekte...
tabiki jetta almayacağım hiçbir mala hakettiğinden fazla para vermem ...
az önce ki mesajın sonuna gülücük koyayım derken mct koymuşum şimdi düzeltme yapıyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 17:26 
Kullanıcı avatarı

ama passat ın kapıları kapanırken tok bir ses çıkartıyo :D
şu andan itibaren asx ile takip mesafemi iki katına çıkarıyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2015 23:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Kaan sigorta dükkanım diye bir site daha var. Bir bak istersen :)
Bende trafiği sigortam netten yaptırdım :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2015 00:46 
Kullanıcı avatarı

karaduman205 yazdı:
ama passat ın kapıları kapanırken tok bir ses çıkartıyo :D
şu andan itibaren asx ile takip mesafemi iki katına çıkarıyorum :D

isterseniz tok kapı sesli colt verelim :D küçük bir tiyo ile tok kapılı colt yapabilirsiniz 8)

Ali abi sağolasın. bir yerden 1000tl civarında bi teklif aldım, araştırıyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: