Zaman: 07 Mar 2026 16:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt czt Porya sorunsalı
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2015 16:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ozan
Araç: Colt CZT
Meslek: Makine teknikeri
Kan grubu: AB+
merhaba arkadaşlar. colt czt aracım var ve porya ile ilgili birşeyler yapmak istiyorum. açıkça demek gerekirse bijon aralığından hiç memnun değilim ve istediğim jant modeli bu bijon aralığına uygun değil..

şimdi kendim makine teknikeriyim. Arkadasım Cad-Cam'ci. ve benim istediğim şu. colt poryalarına baktım internetten hep rulman ile birleşik gözüküyor. sadece porya o bijon aralığını oluşturan kısım yok. bizde bunu üreticez CNC'de. ama takıldığım nokta şu.

şimdi sadece poryayı uretebilirm onda sıkıntı yok. ama o rulman cıkıyormu. yani ben urettiğim poryayı o rulmanı takabilecemmi. yoksa birleşik , ayrılmaz bir parça mı?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt czt Porya sorunsalı
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2015 16:57 
Kullanıcı avatarı

Resim ile belirteyim daha iyi anlaşılır. kırmızı ok ile gostergim ve siyah ok ile gösterdiğim yer bir birinden ayrılabiliyor mu? ve ben siyah ok ile gösterilen kısmı ürettiğimde , kırmızı ok ile gösterdiğim rulman artık neyse takabilirmiyim.?
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2015 21:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Onlerin içini aks kafası. Giriyordu sanırım arkalar kampana ise farklı disk ise farklı sonuçta rulman ile yataklıyorsun bunun yerine araya bir flanş düşün bir adı var onunda bilmiyorum

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2015 21:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
o rulman oraya pressle oturtuluyor ama o parçayı yapmak ne kadr güvenli olacak ?

flanş kullandığınız zaman arkalarda tekerlek çamurluğun yaklaşık 4-5 cm içinde kaldığı için kurtaracak ancak önlere yapınca ön tekerler dışarıda kalacak. Çünkü 4*114.3'ü 5*114.3 veya 5*120 ye çeviren spacerlar minimum 25mm kalınlığında.

Onun yerine lancer poryası bakın derim. Bayadır aklımda ancak fırsat bulup araştıramadım. eğer oturursa extra bir işleme gerek olmayabilir çünkü czt'nin arkaları zaten disk.

Tavsiyem bir kumpas alıp çıkmacıya gidip colt ve lancer proyasını yanyana karşılaştırın ölçün biçin sonucu buraya da yazın ben de öğrenmiş olayım :D

bu arada bende aynı ölçü jant bakıyorum 17 var ama 16 yok denecek kadar az model var. OZ racing var 16inc

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2015 01:17 
Kullanıcı avatarı

lancer poryasi evet ona bakmak lazim. uretimde sikinti yasamayiz ve fabrika hangi malzeme kullanmis bende ondan ureticem. Fakat sadece o parcayi urettigimde rulmani oturtabilcem mi. Yada cikio mu. Eger pressle oluyorsa sorun yok pressleriz :) spacer bilerek takmiyorum. Ha egerki ayni bojon araligini kullancaksam kullanirim sikinti etmem. Ama 4x114.3 ten istedigim bir bijon araligina cevirmek bana pek saglikli gelmio. Olacaksa poryadan yapayim direk diyorum. Yani bana acikcasi net bir bilgi lazim :) ama lancer poryasi aklima yatti.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: