Zaman: 15 Kas 2025 12:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 11:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2011 Lancer 1,6
Meslek: Mühendis
Merhaba,
Bu tarz bir başlık bulamadığım için açıyorum.
Sizlerinde keşif ettikleri özellikler varsa yazarsanız sevinirim.

Kitapçığında yazıyor ama ben bir türlü yapamadım.

1.Bluetooth telefon: sanıyorum bu özellik 1,8 araçlarda var kitapçıkta o kadar şey yazmış ama maalesef 1,6 invite'larda yok en azından 2011'lerde

2.Camlar açıkken kapıları kilitleyerek camları kapatma.

3.Gece kapıları kitlerken farların kısa bir süre açık kalıp kapanması kitapçıkta yazmış ama ben yapamadım.

4.Torpido gözünde ipod ve flash disk takılan bir usb port varmış benimkinde yok bunu haricen takan yada kullanan var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 12:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
selam osman, bu söylediğin her şey yapılabiliyor lancer'da... hatta tahmin edemeyeceğin onlarcası belki de :) ama ve lakin kimine donanım farklılıkları, kimine yazılım farklılıkları izin vermiyor...

mesela 2011'e kadar bluetooth vardı ama anlamsız bir şekilde kaldırıldı... söylediğiniz usb konusu ise, usb ile bluetooth kiti birleştirilmiş, o kitler bile her model yılında farklı... mesela bendeki modül kit usb desteklemiyor, bluetooth+usb olan bir modül alıp takmaya çalışsan bu sefer de mmcs'nin j-02 versiyonu izin vermiyor... senin anlayacağın buraya gelen donanım nasıl kısıtlıysa (halk arasında boş araba) yazılımda bir o kadar kısıtlı...

rusya bu konuda çok fena, aklına gelmeyecek detaylar var... sen anahtardan camları kapatamazken adamlar lastik basıncından tut park sensörünü gösterge panelinden kontrol ediyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2011 Lancer 1,6
Meslek: Mühendis
Bu aracı Türkiye pazarına sokanların biraz da suçu sanki.
Çok anlamsız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 12:56 
Kullanıcı avatarı

viewtopic.php?f=12&t=9150&p=138154#p138154

burayı, hatta bu konunun hepsini incelemenizi tavsiye ederim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 14:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Önce bizim beyinlerin değişmesi lazım mesut kardeş... birlik olup temsaya dilekçe yağmuru yapsak online olarak, birisi güzel bir dille bir yazı hazırlasın hep bi koldan gönderelim temsaya...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 20:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
bizim araçların kasası çıkalı olmuş 7-8 sene. bu saatten sonra kralı gelse iplemez bence :)

parası olan iba'ya gider ama ben iki üç fonksiyonalite eklenecek diye 1500TL + ödemeyi mantıklı bulmuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 21:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2013 Lancer Invite MT
Meslek: coder
toygun yazdı:
bizim araçların kasası çıkalı olmuş 7-8 sene. bu saatten sonra kralı gelse iplemez bence :)

parası olan iba'ya gider ama ben iki üç fonksiyonalite eklenecek diye 1500TL + ödemeyi mantıklı bulmuyorum.

Donanım eklenmeden aktifleştirilen özellikler için para verme olayını garipseyen bir ben miyim arkadaşlar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Bilgi=para bu devirde bu kısma bir dediğim yok benimde ama söz konusu var olan bir özelliğin aktifleştirilmesi karşılığı uçuk rakam istemek biraz yalnış, tabiki bedava olmaz, aracı alırken özellikleri kapalı olarak kabul ettik, para vermeyelim demiyorum ama en azından Temsa (yada yerine hangi firma geçecekse) dese ki gelin araçlarınıza orjinal parçalar takıp var olan özellikleri de aktifleştiricez bunu da bütün yetkili servislerde sadece işçilik ve maliyetine yapıcaz... olmaz mı yani... O talep olayını yeni gelen firmaya yapalım bence de... iplemesez olurlarmı yeni bir işe girişecekler kitlenin farkına varırlar, koyun olmadığımızı anlasınlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 00:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Yeni alacak firmanın da bu konuda eski araçlara yönelik hiçbir adım atmayacağını, atar ise de bunun astarının yüzünden pahalı olacağını, olmaza bile biz mezarcı tayfasının "çok para yahu, buna para mı verilir" diyeceğimizi çoookttaan okumuş oldukları için piyasadaki 2inci el araçlarda uzak duracaklarını bildikleri için zaten bir adım atmayacaklardır. Kitle olarak zaten 0 lancer almayayım, ikinci el temiz bulayım daha karlı olur" diyen bir kitleyiz. 1.8lerin değerini bilmedik, ikinci el fiyatları 45leri görünce hepimiz hep bir ağızdan "totoları kalktı" dedik. Mezarcıyız biz mezarcı :)

Bir şey daha söyleyeyim, IBA'nın fiyat politikasını eleştirmeniz için, adamların ne yaptığından net bir şekilde bilgi sahibi olmanız, nasıl yaptığını net bir şekilde bilmeniz gerekiyor. Yada lastik basınç sisteminin ekranda görünebilmesi için nelere sahip olmanız gerektiğini, en basitinden gösterge panelinizin dijital olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Sonra bir de aracınızdaki analog gösterge panelini, dijitale çevirince kilometreyi nasıl doğru aktaracağınızı da bilmeniz gerekiyor. İlaveten gösterge paneline gelen soketteki kablolardan 2 tanesinin yer değişmesi gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. O iki kabloyu değiştirmezseniz canım dijital gösterge panelinizi riske edebileceğinizi de bilmeniz gerekiyor.

IBA Otomotiv bunları biliyor. Bilgisinin ve emeğinin karşılığı olarak belirlediği bir rakamı da talep ediyor.

Ben diyorum ki, Ankara'ya falan yolunuz düşünce uğrayın, Alpaslan Bey ile bir tanışın, bir çayını için. Sürpriz yapılmasını severler, sürprize de sürpriz ile karşılık verirler emin olun. Daha ne diiim ben bilmiyorum yani size.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 01:37 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
bluetoothu çok da kolay çalışan bir şey değildi. olmadığı daha iyi. ne rehbere erişimi var ne söylediğini anlıyor.

vedat bana sorarsan çok memnunum... eksi yönleri var haklısın ama sürüş sırasında telefonla rahatça konuşabilmek harika bir şey...

ayrıca diğer konuyla ilgili olarak, arcan abi gibi bazı özellikleri uygulattım aracıma, alparslan bey'e laf yok... sadece kabloyu bağlayıp on/off butonuna bastığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :) mesela son gittiğimde benim aracın yazılımını komple silip farklı bir sürüm yükledi... sildiği sıra gösterge paneline baktım, system error yazıyordu ekranda, çalışmadı la araba :)

En son ilhanken tarafından 28 Mar 2015 01:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 01:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Bu yaz Angara'ya uğramak farz oldu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 14:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ceyhun
Araç: 2013 Mitsubishi Lancer 1.6 Invite MT
Meslek: Sistem Destek Uzmanı
Kan grubu: 0Rh-
ssd yazdı:
toygun yazdı:

Donanım eklenmeden aktifleştirilen özellikler için para verme olayını garipseyen bir ben miyim arkadaşlar?

Yalnız değilsin, ben de senin gibi düşünüyorum.
Yakın zamanda servise gidip aracın yazılım dosyasını alıp araştırmalara başlayacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 18:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
bluetooth bence 10 numara genelde yüksek ses ile müzik dinleyen bir insanım telefonu 30 saniyede sisteme ekledim ve her aramada otomatik sesi kapatıp konuşmaya başlamanı sağlıyor.Önümüzdeki ay ibaya gideceğim ve aracımdaki bütün fonksiyonları açtıracağım.Üşenmeden hepsini yazıyorum.Bu yazdıklarım 1.5 motor için

Alarm 75 TL
Uğurlama 50 TL
Otomatik kapı kilitleme 25 TL
Konfor yıkama (birçok araçta açık zaten) 25TL
yüksek hız alarmı 25 TL
kontak unutma 25 TL
kilitleyince korna çalması 25 TL

Toplam 250 TL yapıyor.eee geriside size kalmış gelip ankarada hem beraber çay içeriz hemde arabanın kullanılmayan özelliklerini açtırırsınız.PAZARLIKSIZDA OLMAZ TABİKİ... :)))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2015 00:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Gidince benden selam söyle. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2015 23:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Bektaş
Meslek: Kimya Müh.
Kan grubu: ORh+
blackberry06 yazdı:
bluetooth bence 10 numara genelde yüksek ses ile müzik dinleyen bir insanım telefonu 30 saniyede sisteme ekledim ve her aramada otomatik sesi kapatıp konuşmaya başlamanı sağlıyor.Önümüzdeki ay ibaya gideceğim ve aracımdaki bütün fonksiyonları açtıracağım.Üşenmeden hepsini yazıyorum.Bu yazdıklarım 1.5 motor için

Alarm 75 TL
Uğurlama 50 TL
yüksek hız alarmı 25 TL
kontak unutma 25 TL

Toplam 250 TL yapıyor.eee geriside size kalmış gelip ankarada hem beraber çay içeriz hemde arabanın kullanılmayan özelliklerini açtırırsınız.PAZARLIKSIZDA OLMAZ TABİKİ... :)))))

Ben yanlış anlamıyorsam şimdi bunlar benim aracımda var fakat kapalı, öyle mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2015 12:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
alipasa yazdı:
blackberry06 yazdı:

Alarm 75 TL
Uğurlama 50 TL
yüksek hız alarmı 25 TL
kontak unutma 25 TL

Ben yanlış anlamıyorsam şimdi bunlar benim aracımda var fakat kapalı, öyle mi?

Aslında hem evet, hem de hayır. Donanım olarak aracınızda var evet, kapalı kısmına ise hayır. Yazılımsal olarak eskiği var, sadece aç/kapa ile yapılamıyor, yazılımın güncellenmesi gerekiyor.

Vakti zamanında MUT3 ile bağlanıp, kişiselleştirebileceğim özelliklere baktım, hiç biri yoktu. Yalnızca kontak açıkken, en baş kapalı konuma götürdüğümde kapı kilidinin açılması var, buna para vermeden, bakım yapılırken açtırabilirsiniz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2015 20:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Bektaş
Meslek: Kimya Müh.
Kan grubu: ORh+
Bakalım daha neler öğreneceğiz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2015 21:48 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
aklıma gelmişken sorayım mut3'de kapı açınca parklar yerine kısaları yakma ayarlanabiliyor mu?

hıhı, benimki öle :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: