Zaman: 02 May 2026 01:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 146 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2015 15:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Batu
Araç: Kırcalı
Meslek: Memur
Aksarayda çıkma aktivatöre 750 TL istiyorlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2015 20:13 
Kullanıcı avatarı

Mucize olabilir mi?
Dün akrabam aracı sürdüğünde farketmiş motor arıza ışığının söndüğünü ve sorunsuz kullanmış aracı.
Ben de bugün muayene öncedi son kontrolleri yaptırmak için sanayiye götürdüm.
Getçekten de arıza ışığı hiç yanmadığı gibi vites kaçırma da hiç olmadı.
Geçici bir durum mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2015 22:25 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
muhtemelen 100km sonra tekrar olur

hocam 100km sonra da sorun çıkmazsa düzeldi diyebilirmiyiz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2015 15:33 
Kullanıcı avatarı

Bugün aracı muayeneye soktum.
Tekniker aracı teslim alıp kanala soktu.
Aracı diğer taraftan almak için istasyonu geçerken güvenlik seslendi arabanın yanına gitmem için.
Kanslın içine arabanın yanına geldim tekniker geri vitese geçmediğini söyleyip benim denememi istedi.
Denedim ama R yerine ekranda 0 yazıyordu.
2 defa Motoru kapatıp yeniden denedim ama yine R yerine 0 yazıyordu.
Tam o esnada başka bir tekniker koşarak geldi arabaya bindi ve tek hamlede vitedi geriye geçirebildi.
Nasıl becerdin diye sordum ama birşey söylemedi.
Araç sadece farlar hafif kusurlu olarak tek seferde muayeneden geçti.
Aracı istasyonda parketttiğim yerden alırken geri vitese sorunsuz tek hamlede geçti.

Şu an araçta mavi duman haricinde hiçbir problem görünmüyor ayrıca sürüş keyif veriyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 13:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: uğur
Araç: colt amt 2005
Meslek: i.k sorumlusu
Kan grubu: B+
arkadaşım çok sevinme derim, üzmek istemem ama bu geçici bir durum, çünkü benim başıma geldiğinde de arıza lambası 24 saat sonra sönmüştü aynı heyecanı yaşamıştım sizin gibi. ancak 70 km bir yola çıkmıştım yolun bitimine yakın yani 60 km sonra yine yeniden silkelemeye başladı. mecburen değiştirdim. yaklaşık 1,5 yıl oldu çok şükür sorunsuz şuan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 13:19 
Kullanıcı avatarı

Mitsubishi tecrübesi olan bir arkadaşım "Aracının debriyaj sistemi değiştiyse yeni mekanik parçaların birbirine alışması zaman alır o yüzden arıza ışığı yakıp vites geçişi sıkkntı çıkarır" demişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2015 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Öncelikle her yazdığınızı okudum, geçmiş olsun.

Maalesef ülkemiz kansız dolu. galericiden asla araba alınmaz. Büyük ihtimal aracınız bakımsız ve yüksek km idi, galerici alıp biraz allayıp pullayıp satışa çıkarmış olabilir. eğer kullanıcıdan servis kayıtlı alsa idiniz asla böyle dertleriniz olmayacaktı...

mesut arkadaşımızın manuel 175bin km'de dizel coltu var. Aracın hiçbir şekilde motorunda problem yok, maşallah, çünkü araç bakımlı... Tahminim aracınız 400bin km'e yakın olabilir. ya da bakımsız kullanılmış olabilir...

Bence aracınızda problem gözükmüyorsa, gidin galeriye götürün, tamir ettirdiğinizi, tamir kısmını japoncu bir usta baktı basit sıkıntısı varmış düzeldi filan tarzında... uzun süredir problem olmadığını belirtip aracı iade edin. Hukuk süreci maalesef ülkemizde uzun sürüyor.

Tavsiyem mitsubishi alacaksanız bu forumdan bir üyenin aracını almaktır... Donanımhaberde filan birkaç yorumunuzu gördüm, galericinin ayıbını mitsubishi markasının suçu gibi düşünmüşsünüz... Colt için aracı bilmeyenlere yanlış bilgiler oluyor böyle şeyler...

Öte yandan hangi marka araba alırsanız alın, ekspertiz, 5664 sasi, plaka sorgu, sigorta geçmişi gibi durumlarına detaylı inceleme yapın... Ülkede temiz araba bulmak, samanlıkta iğne bulmak gibi bir şey... Çünkü ülkenin %75i araba sürmesini beceremiyor ve ustaların %90ı tamir etmesini bilmiyor...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2015 02:30 
Kullanıcı avatarı

10-60 yağ koyduktan sonra arabanın yağ yakması arttı sanki
değiştirip 10-40 yağ koysam faydası olurmu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2015 19:10 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
diyebiliriz. ben de baskı balata değiştiğinde bir kere oldu arıza lambası yaktı. bir süre sonra söndü sonra tekrar silkeleyip yaktı. sonrasında da aracı satmıştım.

Yine arıza ışığı yandı ama ilk başta 1. 3. Ve 5. Vitesleri görmüyorken sonrasında arabayı agresif kullanınca arıza ışığı yandığı halde tüm vitesleri gördü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2015 21:11 
Kullanıcı avatarı

Vites sadece 2 ve 4 ü gördüğünde otobanda rezalet çektim. Çünkü 2. Viteste bir anda 5000 devir görüp hızlanıyordu ve vites büyütmüyordu mecburen 50 km altına düşmek zorunda kaldım.
Bir ara yanık kokusu geldi ama başka bir arıza ışığı yanmadığı için durup kontrol etme ihtiyacı hissrtmedim.
O kadar sinirlendirki aklımdan trafik tescilin önüne çekip benzin dökerek yakmak geçiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2015 21:18 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
usta söyledim ustaya götürmediniz arıza lambası söndü tekrar yanacak dedim dinlemediniz. boşuna arabayı yakmayın hurdaya çıkarıp parçalayın bari işimize yarasın :)

Yakmak şu yüzden:

cuma günü muayeneden geçti ancak muayene için yer kalmadığından ruhsatın değişmesi gerekti
ruhsat sahibi olan 6 aylık hamile akrabamı trafik tescil şube müdürlüğüne götürdüm bugün
ben xray den geçerken o hamile olduğu için xrayden geçirilmedi
bayan polis memuru bunun üzerine çantasını açıp kontrol etti
tamam deyip kapatıp çantayı iade edecekken nasıl bir ruh haline sahip olduğunu hala anlamayadığım hamile kadın çantamda elektroşok cihazı var onu emanete alırmısınız dedi
ve çantasından çıkarıp memura verdi
şaşkın bayan polis memuru diğer memurlarada sordu ve bunu size iade edemem sakıncalı amirime sorayım onun talimatına göre iade ederiz dedi
derin bir ya sabır çekerek içeri geçtik ben bu olayla ilgili hiç konuşmadım

işimiz bitti tekrar güvenlik noktasına cihazı almak için geri döndük
ben dışarıda beklerken akrabam içeri girdi ve konuşmaya başladılar
5 dakika sonra bir komiser geldi be benide içeri çağırdılar
komiserin dediğine göre savcıyı aramışlar ve savcı 6136 sayılı kanundan işlem yapılmasını söylemiş

bunun üzerine en yakın polis merkezine götürülmek üzere polis ekibini bekledik
ekip gelince komiser olanları anlattı ve hanımın ifadesini alın dedi

ben colta bindim akrabam yanında 4 yaşındaki kızı olduğu halde ekip otosuyla polis merkezine götürüldü
polis merkezine geldiğime polis memurları güleryüzle karşıladılar beni ama bayan akrabam hüngür hündür ağlıyordu küçük kızda bana soruyordu annem neden ağlıyor diye
ifade verilirken bende olayın detayını anlatıp tutanağın düzenlenmesine yardım ettim
tutanağı imzalatıp elektroşok cihazına el koydular

ruhsat sahibinin başvurma şartı olmasa trafik tescile bizzat kendim gidip tüm işlemleri halledecektim ama 6 aylık hamile kadına bir sürü eziyet çektirdim
kendimce suçu yine colt ta buldum hatta şikayet ettiğimiz galericinin ahınımı aldık diye düşündüm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2015 11:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: 2005 Colt 1.5 AMT inStyle
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B-
secco35 yazdı:
Raist yazdı:
Merhaba;

Aynı sorunu ben de yaşıyorum trafikde giderken ani frene basışlarımda araba vites küçültmeye çalışırken silkelemeye başlıyor ondan sonrada hızlanırken ve yavaşlarken her vites geçişinde silkeliyor ta ki uzun bir süre arabayı çalıştırmayana dek, ama bu sorunu son 6 ayda 3 kere yaptı anladığım kadarıyla zaman periyodları kısalacak gibi görünüyor.

Daha bir servise gitmedim. Bakalım gidince ne olacak.

Teşekkürler.

gittikten sonra sonuçları buraya yazarsan hocam çok iyi olur. hem öğrenmiş oluruz hem de aynı sorunları yaşayan arkadaşlar olursa cevabını bulabilirler..

Merhaba

Servise daha gidemedim ama ODB cihazına bağladım arabayı aşağıdaki arıza kodunu veriyor ne olduğunu bilen var mı ? arkadaşlar.

P1830 - K/D serwo SW open

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2015 14:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Engin
Meslek: Serbest
Hakanen yazdı:
Arkadaşlar araç 2008 Amt 1.3 Invite.
Aracı 20.000 km civarı kullanıyorum. 1 yıldan biraz falza bir süredir, ve daha önce bu sorun olmadı. Forumda sayfalarca benzer konular okudum, net birşey bulamadım.
Sorun şöyle.
Depoyu doldurup uzun yola çıktım. 3-4 saat civarı yol gittikten sonra bir kırmızı ışıkta durdum. Vites A'da iken, yeşil yanınca gaza bastım, devir yükseldi ancak araç hareket etmedi. Manuele aldım, tekrar otomatiğe aldım değişmedi.GAza basıyorum, devir yükseliyor ancak araç hiç hareket etmiyor. Kontağı kapatıp açtım 2-3 defa denedim, sonra hatırladığım kadarıyla manueldeyken, gaza iyice basıp devir iyice yükselince araç sanki arkadan itilir hızda yavaş yavaş hareket etti. O yavaşlıkta birde arada bir silkeleme mi, sarsıntı mı, tekleme mi hangisidir diyemeyeceğim sorunu yaşadım. Yolun ortasında kenara yavaşça tekleye tekleye gidip kenarda bir 5-10 dakika kontak kapalı durduktan sonra tekrar çalıştırdım. Hiçbir sorun olmadı. Öylece saatlerce devam ettim yine. 8-9 saat sonra aynı sorun bu sefer hareket halindeyken olmaya başladı. Araç otomatikteyken 4ten 5e, 6ya geçerken veya düşürürken aynın teklemeyi yaptı. (Bu yaptığı şey sanki adamı omuzlarından tutup hızlı bir silekelersiniz, bunun araca yapılmış hali.) Sonrasında hızımı 60-70 km de sabitlemeye çalışıp, vitesi kendi değiştirmesin ve bu sorun olmasın diye manuele alıp 60-70 km sabit hızda gitmeye çalıştım, ancak sonuçta trafik durduğunda yine aynı sorunlar oldu.
Sorunun özetle şu olduğunu anladım:Işıkta durduğumda ilk hareket halindeyken gaza basmama tepki vermeyip, sonuna kadar vazgeçmeden basmaya devam edince, sarsıla sarsıla yavaş yavaş gidiyor. Sonrasında kendini toparlıyor ancak sonrasındaki her vites geçişinde + veya - bu sarsıntıyı yapıyor ve bu da sürüşü güvensiz hale getiriyor.
Diğer taraftan;
1-Araç 99 bin küsürdeyken Ankara Ergin Ustada bakımını yaptırdım.
2-Yolda bu sorun km 100 bini geçtikten sonra oldu. 100,400 km civarlarında.
3-Yolculuktan önceki akşam trafikte önceki araçlar aniden durunca, ben de aniden durdum ve arkadan gelen araç duramayıp bana çarptı, Onun arkasındaki de bana çarpan araca çarptı. Benim sol arka tampon da darbe oldu. Ancak bunun da bir ilgisini olacağını sanmıyorum.

Çözüm nerede olabilir, var mı fikirleriniz.

Konuyu açıp da en son Kasım aylarında yorum yazdıktan sonra içerik epey bir değişmiş. Arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Umarım sorunlar kısa sürede çözülür.
Benim sorunun sonucuna gelirsek...

Servisten yapılan denemelerde, testlerde sorunun aktivatörde olduğu netleşmişti. İkinci el bir aktivatör taktık ve 3 aydır sorun yok.
Arızalı aktivatörün elektrikçide kömürlerinin değişimi konusuna hiç giremedim. Arızalı aktivatör de bende duruyor şimdilik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2015 22:30 
Kullanıcı avatarı

Aktivatör denilen parçayı Rusya' dan yolcu yanında getirtebilşr miyim?
Ucuza satan Rus sitesi linki varsa alabilir miyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2015 20:50 
Kullanıcı avatarı

Eniştemin anlattığı bir olay aklımı kurcaladı:
3 ay önce 2010 model honda jazz marka yarı otomatik aracı vites sorunu çıkarmış. Mesela geri vitese geçmiyormuş, frene basmadığı halde stoplar daima yanıyormuş. Çok uğraşıp defalarca freni pompaladığında ancak geçiyormuş.
Yetkili servise götürmüş. Arızanın fren müşüründe olduğunu tespit etmişler ve değiştirince sorun düzelmiş.

Bu olay neden aklıma takıldı:
Bizim Colt' ta vites arızası başladığında tanıdık bir elektrikçiye aktivatör üzerindeki elektrik motorunun kömürünü değiştirip değiştiremeyeceğini öğrenmek için götürdüğümde bir olay yaşadım. Arabayı kapattığım halde stop lambaları hiç sönmüyordu ve ilk defa böyle birşey olmuştu.
Usta hemen direksiyon altındaki kapağı açtı elini soktu ve stopların sönüp sönmediğini sordu. Stoplar sönmüştü.
Sonra bana fren müşürünün orjinal olmadığını, murat 131 müşürü takıldığını, eliyle biraz oynayınca sorunun düzeldiğini anlattı.
Son zamanlarda tıpkı muayeneye girdiğinde olduğu gibi sık sık boşta her hangi bir vitese geçmemeye başladı. Ne geri vitese ne manuele nede otomatiğe geçmiyor.
Aracı kapatıp birkaç defa frene pompaladığımda ise düzeliyor ve tüm vitesler çalışıyor.

Acaba bu durum eniştemin olayında okduğu gibi fren müşürü ile ilgili olabilir mi diye şüphelenmeye başladım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2015 23:13 
Kullanıcı avatarı

BatuKır yazdı:
3 ay önce 2010 model honda jazz marka yarı otomatik aracı vites sorunu çıkarmış. Mesela geri vitese geçmiyormuş, frene basmadığı halde stoplar daima yanıyormuş. Çok uğraşıp defalarca freni pompaladığında ancak geçiyormuş.
Yetkili servise götürmüş. Arızanın fren müşüründe olduğunu tespit etmişler ve değiştirince sorun düzelmiş.

Bizim Colt' ta vites arızası başladığında tanıdık bir elektrikçiye aktivatör üzerindeki elektrik motorunun kömürünü değiştirip değiştiremeyeceğini öğrenmek için götürdüğümde bir olay yaşadım. Arabayı kapattığım halde stop lambaları hiç sönmüyordu ve ilk defa böyle birşey olmuştu.
Usta hemen direksiyon altındaki kapağı açtı elini soktu ve stopların sönüp sönmediğini sordu. Stoplar sönmüştü.
Sonra bana fren müşürünün orjinal olmadığını, murat 131 müşürü takıldığını, eliyle biraz oynayınca sorunun düzeldiğini anlattı.
Son zamanlarda tıpkı muayeneye girdiğinde olduğu gibi sık sık boşta her hangi bir vitese geçmemeye başladı. Ne geri vitese ne manuele nede otomatiğe geçmiyor.
Aracı kapatıp birkaç defa frene pompaladığımda ise düzeliyor ve tüm vitesler çalışıyor.

Acaba bu durum eniştemin olayında okduğu gibi fren müşürü ile ilgili olabilir mi diye şüphelenmeye başladım.

Colt vites geçiş işlemlerini motor devri, araç hızı ve fren durumuna göre yapıyor. Bence servise fren müşürünü sorup şanzımandan önce fren müşürünü değiştirin derin. Belki vitesle ilgili problem bu müşürden kaynaklanıyordur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2015 23:38 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
BatuKır yazdı:

Colt vites geçiş işlemlerini motor devri, araç hızı ve fren durumuna göre yapıyor. Bence servise fren müşürünü sorup şanzımandan önce fren müşürünü değiştirin derin. Belki vitesle ilgili problem bu müşürden kaynaklanıyordur.

Hocam vites problemini her zaman yapsa sorun büyük der aktivatör yada ne gerekliyse değiştirirdim.
Ama sanki birşeylerin temas edip etmemesi veya kısa devre gibi ara ara vites problemi çıkınca önce bu basit yolu denemek şart okdu.
İşe yaramazsa bile en azından orjinal parça taktırmış olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2015 00:07 
Kullanıcı avatarı

Konunuzu uzun süredir takip ediyorum. Aracınız kötü ellerde kötü daha doğrusu günü kurtarmak adına tamirlerle geçiştirilmiş...

Müşürün ve müşür tesisatının yenilenmesi(sürekli stop yanması vs. durumundan dolayı) belki sorununuzu çözebilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2015 08:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Sabah bu silkeleme sorunu gene başıma geldi benim :D

Alıştığım için artık heyecan yaratmıyor. Sallana sallana geldim işyerine.

Akşam bakalım çalışacak mı?

Durumda tespit ettiklerim. Araç silkeleyerek kalkıyor. 1 ve 2. vites aşırı sarsıyor. 3 e atınca ayağımı gazdan çekip bir iki saniye bekleyip öyle gaza yükleniyorum. Fazla sarsmıyor. 4 - 5 - 6 da ise vites geçişlerinde kaçırma var.

Durur vaziyette iken 2. vitese alıp tekrar 1 e aldığım anda devir bir anda 2000 lere çıkıp 500'lere iniyor. Bir kaç defa bunu denedikten sonra kısa süreli anlık olarak akü lambası yandı söndü.

Akşam mutlu otomotive gideceğim sorun devam ederse.

Hayırlısı bakalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2015 11:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: uğur
Araç: colt amt 2005
Meslek: i.k sorumlusu
Kan grubu: B+
geçmiş olsun kardeş, arıza lambası yandımı.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 146 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye