Zaman: 14 Mar 2026 22:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2015 23:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Colt 1.3 Invite MT
Meslek: Kimyager
Bugün dışarı çıktım 15-20 dakika kullandıktan sonra düz yola çıktım. Önüme aniden otobüs kırdı, ani fren yaptım sonra orada arabayı biraz bağırttım sinirden. 15 dakika sonra evimin oradaki ışıklarda durdum. Vuruntulu ve sarsıntılı bir ses duydum. Önümdeki dizel araçtan geldiğini düşündüm. Sonra eve gelip park ettim. Az önce tekrar dışarı çıktım. Motor soğukken ilk çalıştırmada sıkıntı yok. Benzinden lpg ye geçerken 5-10 saniye silkeleyen araba 10 dakika boyunca düşük viteslerde sallamaya başladı. Sonra tekrar o vuruntu sesini duymaya başladım. Motor sarsıntılı çalışıyordu. 20 dakika boyunca tur atıp dolaştım. Eve gelip rölantide bekledim. Resmen sanki kaput tam oturmamış da tıkırtı yaptırıyor gibi ses devam ediyordu. Bu arada içerideki lpg düğmesinden ara ara çıt çıt ses geliyordu. Belki lpg den pislik gelmiştir diye benzine aldım ama hiç fark yoktu. Motor çalışıyorken gram ses yapmayan araç niye böyle oldu? :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2015 23:45 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
Acaba motor kulaklarından biri zarar mı gördü bir servise gösterin

Hocam 20 saniye yüksek devirde kullanınca böyle birşey olur mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 02:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
memocan2468 yazdı:
mesut taşdemir yazdı:

20saniyede mi :LOL: ben dakikalarca 5000-6500 arası geziyorum :D geçende yanlışlıkla fazladan kick down yapmışım(vites düşürme) araba hatatatata bağırmaya başladı 1sn kadar sonra otomatik üst vitese geçti. motora kolay kolay bi şey olmaz. Belki yağda eksilme olmuştur. Yarın bir yağ seviyesine bakın.

Rölantide hafif titreşim oluyor arada,benim de bazen rölantide titriyor, sebebini bulamadım gitti. bir problem de yok. Daha çok viteste normal mi ona bakın. Viteste iken normal ise problem yoktur.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 10:03 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Kac bin kmdir lpg var arac kac bin kmde. Yuksek devirde cok kullandiniz mi

Dediğim gibi 15-20 saniye falan yüksek devirde kullandım. Araç 105 binde. Valla lpg sistemi ne kadar zamandır hiç aklıma gelmedi bakmadım. Bu sabah tekrar gaz doldurdum. O sırada yağcı yağına baktı. Yağı gayet normal motor sesi de normal dedi. Birşey yok dedi. İş yerime geldim park ederken tekrar yüksek ses çıkardığını duydum. Dediğim gibi dün ilk çalıştırmada düşük viteslerin geçişlerinde silkeleme yapıyordu. Şimdi o silkeleme baya azaldı ama artık motor stabil ve sessiz çalışmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 13:21 
Kullanıcı avatarı

Şöyle bir durum var, colt motorları yüksek sıkıştırma ve zincirli triger üstüne bir de ön taraftaki yalıtım zayıflığı ile biraz sesli gelebilir. Sizi rahatsız ettiğinde video çekip youtube gibi bir yere koyarsanız dinleriz yorum yapabiliriz. Belki aracı ilk zamanlar hevesle kullandığınız için fark etmediniz, şu anda size sesli gelmiş olabilir. Benim eski aracıma göre oldukça sesli çalışıyor motor ama normal yani bir problemi yok. Bir problem olsa araçta arıza ışığı yanardı diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 14:02 
Kullanıcı avatarı

Bir de özellikle şunu belirteyim. Motor bu şekilde ses yapıyorken içerideki lpg göstergesinden ara ara çıt çıt ses geliyordu. O sıra farlar hafif zayıflıyordu. Başka ilginç bir durum. Araç lpg göstergesi 2. yeşil ışıktan bir türlü düşmedi, ancak bugün aracı fullediğimde 26,5 litre gaz aldığını gördüm. Bu kadar sessiz, sarsıntısız ve stabil çalışan araç artık titriyor, rölantide devir dalgalanıyor ve sesli çalışıyor :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 14:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yücel
Araç: 2011 Lancer 1.6 MT İnvite
Meslek: İng. Öğretmeni
Kan grubu: ARh+
Bobinler bir arıza ya da kısa devre olmuş olabilir mi? Anlık yüklenmede belki fazla ısınmıştır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 15:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Lpg enjektörleri de vuruntu yapabilir mi?? Çünkü çıt çıt sesi lpg enjektüründen geliyor.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 20:45 
Kullanıcı avatarı

uzoist yazdı:
Lpg enjektörleri de vuruntu yapabilir mi?? Çünkü çıt çıt sesi lpg enjektüründen geliyor.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yo hocam. O ses zaten stabil var. Periyodik yani. Benim bahsettiğim sanki benzinden gaza geçiyor gazdan benzine alıyor gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 01:18 
Kullanıcı avatarı

Az önce tekrar yola çıktım. Benzine alıp kenara çektim pek ses gelmiyordu. Lpg ye alınca gene tıngırdamaya başladı. Devir ara ara dalgalanıyor ve o sırada sarsıntı yapıyordu. Umarım lpg den ya da tamiri kolay ve ucuz birşeydendir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 12:49 
Kullanıcı avatarı

memocan2468 yazdı:
Az önce tekrar yola çıktım. Benzine alıp kenara çektim pek ses gelmiyordu. Lpg ye alınca gene tıngırdamaya başladı. Devir ara ara dalgalanıyor ve o sırada sarsıntı yapıyordu. Umarım lpg den ya da tamiri kolay ve ucuz birşeydendir.

Tahminim lpg sistemi kaliteli bir şey değil veya lpg kitinin bakımları zamanında yapılmadı. LPG kitinin filtreleri tıkandığı için problem çıkarıyor olabilir. Filtrelerde sorun yoksa merdiven altı yerlerde(markası belirsiz, piyasaya göre aşırı ucuz) satılan lpg'deki pislik etkilemiş olabilir. Pislik vb. maddeler içeren lpg yakıtı lpg enjektörlerini etkilemiş olabilir. Enjektör tıkanmış/bozulmuş olabilir bu durumda. Doğal olarak bujisi bozulmuş araba gibi 3 silindir çalışıyor olabilir. 4silindir de aktiftir ama silindirin birinde yeterli yakıt bulunmuyor olabilir, bu da motorun dengesini bozuyordur.

Benim tahminim ya lpg filtreleri tıkandı ya da pis yakıttan dolayı enjektörlerden biri tıkanmış/bozulmuş olabilir.

İlk önce lpg kitinin markasını belirleyin. ardından o kitlere bakan sağlam bir ustaya gidin. 2 tıklama yapan kendini lpg ustası sanıyor, tek yaptıkları kit beynini sıfırlamak. İş onda değil, kitin filtre ve enjektörlerine bakmaktır. LPG'den dolayı arıza ışığı yanmıyorsa şu anki probleminizi çözmek için lpg beynini sıfırlayan ustadan uzak durun derim. Varsa beyindeki hata kodlarına filan bakmalı. Yoksa enjektörlere veya filtrelere bakmalı.

LPG'de başınız ağrımasın istiyorsanız düzenli olarak lpg kitinin bakımını yaptırıp markası bilinen ve güvenilen istasyonlardan yakıt almak gerek...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 13:16 
Kullanıcı avatarı

Ariza isigi yanmiyor, lpg kurulumu atiker ancak kitin marka modelini bilmiyorum. Yukaridaki mesajda da belirttigim gibi ayni dolumda lpg azalirken yapti. Yani farkli marka doldurunca olan birşey degil. Ozetle lpd de minimum olan ufak titreme ve sallantilar simdi araci sallamaya basladi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 14:15 
Kullanıcı avatarı

LPG azaldığında yapıyorsa enjektörlere yakıt gelmiyor olabilir. Basınç yeterli olmuyor olabilir. Kitin filtrelerine baktırın derim veya enjektörlerde tıkanıklık olabilir. Özetle silindire yeteri kadar yakıt gitmiyor olabilir. Atiker konusunda uzan bir yere gidip kitin modelini öğrenebilirsiniz. LPG konusunda iyi bir firmaya gidip aracı göstermenizde fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 15:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
LPG ayarı yapılması gerekiyor olabilir.

Onun dışında aklıma gelen bir tek buji var.

Birinde sıkıntı olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2015 21:47 
Kullanıcı avatarı

Bugün açık bir gazcıya baktırdım. Enjektörleri tek tek söküp baktı. Enjektörlerde problem yok dedi. Net birşey demedi. Sonra açık bir atiker servisi gördüm. Bilgisayara bağlayınca iki hata gördü. Enjektör hatası ve enjektör bobini açılmadı arızaları. Enjektörlerden bir kuvvetli çıt çıt ses yapıyordu. Onu devre dışı bırakınca ses olmuyordu. İşeme yapıyormuş. Enjektör takımı değişmeli dedi, filtre ile 200 e yaparım dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2015 11:16 
Kullanıcı avatarı

memocan2468 yazdı:
Bugün açık bir gazcıya baktırdım. Enjektörleri tek tek söküp baktı. Enjektörlerde problem yok dedi. Net birşey demedi. Sonra açık bir atiker servisi gördüm. Bilgisayara bağlayınca iki hata gördü. Enjektör hatası ve enjektör bobini açılmadı arızaları. Enjektörlerden bir kuvvetli çıt çıt ses yapıyordu. Onu devre dışı bırakınca ses olmuyordu. İşeme yapıyormuş. Enjektör takımı değişmeli dedi, filtre ile 200 e yaparım dedi.

http://www.lpgyedekparca.com/atiker-enj ... un335.html

buyrun daha uygunu. Enjektörlerinizi tek tek kontrol eden ustaya cüzi bir işçilikle yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum. Hatta varsa el beceriniz ve yapılırken izlediyseniz kendiniz bile yapabilirsiniz. Firma donanımhaberde sık sık konu açıyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2015 17:51 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
memocan2468 yazdı:

http://www.lpgyedekparca.com/atiker-enj ... un335.html

buyrun daha uygunu. Enjektörlerinizi tek tek kontrol eden ustaya cüzi bir işçilikle yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum. Hatta varsa el beceriniz ve yapılırken izlediyseniz kendiniz bile yapabilirsiniz. Firma donanımhaberde sık sık konu açıyordu.

Evet hocam fiyat gayet uygun. Bugün başka bir atiker servisine gittim. O da enjektörlerde ses var stabil çalışmıyordur. Takımı değişecek 200 tl dedi. Motorda ki sallantılı ve titrek çalışma düzelir dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2015 23:38 
Kullanıcı avatarı

Söylediğim gibi enjektörleri ilk gittiğiniz veya başka bir yerde değiştirtebilirseniz internetten alın. Gidip ustaya değişim için ne kadar istediğini sorun... Daha uyguna gelebilir böylelikle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2015 13:46 
Kullanıcı avatarı

Bugün sonunda yaptırabildim. Aslında ilk önce bir arkadaşımın önerdiği motorcuya gidip gösterecektim belki daha iyi bildiği bir şey vardır diye. Aman zaman kaybetmeyeyim diye atiker servisine gittim. Lpg enjektör takımını ve lpg filtresini değiştirdi sonra da gaz ayarı yaptı. Enjektör sesi de sarsıntı da neredeyse kalmadı. Sonra usta abi sen bir bujilere baktır dedi. Sonra bahsettiğim ustaya gittim. Motoru dinledi bujilere bakalım dedi. Çıkardı uçları tamamen oksitlenmiş. Buji takımı aldım ve değiştirdi. Şu an nazar değmesin eski durumuna döndü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2015 20:14 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
memocan2468 yazdı:
mesut taşdemir yazdı:

20saniyede mi :LOL: ben dakikalarca 5000-6500 arası geziyorum :D geçende yanlışlıkla fazladan kick down yapmışım(vites düşürme) araba hatatatata bağırmaya başladı 1sn kadar sonra otomatik üst vitese geçti. motora kolay kolay bi şey olmaz. Belki yağda eksilme olmuştur. Yarın bir yağ seviyesine bakın.

Rölantide hafif titreşim oluyor arada,benim de bazen rölantide titriyor, sebebini bulamadım gitti. bir problem de yok. Daha çok viteste normal mi ona bakın. Viteste iken normal ise problem yoktur.

Şu olayı düşündükçe kendi kendime gülüyorum. :lol: Bugün ben de aynısını yaptım önümde kağnı gibi giden temprayı sollarken öyle bir basmışım ki motordan wrc araçları gibi max devir sesi geldi tatatatata diye.

https://www.youtube.com/watch?v=3kntCqeudw0

20. saniyede havadaki fiesta gibi :lol:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz