Zaman: 26 Eyl 2025 21:01

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2015 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: mıtsubishi lancer
Meslek: cnc torna
bugün ustaya verdım ztn sorun ateşlemede olabılır dedı bujileri değişcek büyük bi ihtimal sonrasında bildiricem durumu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2015 09:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: lancer 2004
Meslek: bilgi işlem
Kan grubu: BRh+
Merhaba. 2004 model lancer ım var. ama aracın tam modelini bilmiyorum. (comfort, plus vs.) aldığım kişi aracı sıfır almış ama o da bilmiyor. :D hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2015 16:45 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Ruhsatta yazmıyor mu modeli? En kötü şase ile yetkili servisten yada temsadan sorgulatabilirsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2015 09:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: lancer 2004
Meslek: bilgi işlem
Kan grubu: BRh+
Ruhsatta yazmıyor maalesef. araçta rüzgarlık ve beyaz kadranda yok. O zaman comfort modelimi oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 May 2015 07:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
osman46 yazdı:
av.ilhami yazdı:
gaz ayarlarını yaptırın; biraz daha zengin karışım olsun. böylece motor rahatlar canlanır az yakabilir. 120 üstüne çıkamaması sorun ama 100 kmde 10 litre pek fazla değil gibi. ama ayar yapılırsa hem yakıt düşer hem de hızınız artar.

Cevabınız için teşekkür ederim. Gaz yarından kastınız sanırım LPG ayarı. Bende öyle düşündüğüm için benzinde denedim, aracın tepkisi değişmedi.

Hava filtresinden olabilir mi? Sanki araç güç üretemediğ için devir yükselmiyor gibi geliyor bana.

Bu arada sizlerin araçlarınız (2004-2008 lancer) LPG de kaç litre yakıyor uzunyolda? Eski aracım 1994 Peugeot 405 sri . Bu araç bile hem 1,9 motor , enjeksiyonlu olsa da daha eski bir teknolojı ve ağırlığı lancer dan az değil belki de fazlaydı. O bile 9-10 litre yakıyordu uzun yolda. Ona göre fazla demiştim.

Bunun haricinde araç rolantide ara sıra devir 3-5 saniyeliğine biraz düşüp eski seviyesine geliyor, sizlerde böyle bir şey var mı.

Her iki problimi de G.Antep servise sordum, bir şey yok dediler. Ama ben bu halinden pek memnun değilim.

servis bilgisayara bağladı mı?
klima açıkken devir dalgalanması olabilir klima açıkken ki tepkisine bakın.
gaz kelebeği temizliği yapın.
gaz kelebeği temiz servis bilgisayarı da arıza vermiyorsa bobinlerde sorun olabilir: 1 tane yan sanayi bobin alıp sırayla yerini değiştirin. arızalı bobini bulursunuz. bujiler yeni değilse onları da bu arada yenileyin. hava akışmetreyi de kontak spreyle temizleyin. akünüzü(elektrik sistemini) kontrol ettirin: ideal değerlerde mi dalgalanma oluyormu. sorun yoksa elektrikçi para almaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2015 06:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar bu yunus balığının otomatikleri nasıldır. özellikle sorunsuzluk açısından

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2015 13:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
av.ilhami yazdı:
arkadaşlar bu yunus balığının otomatikleri nasıldır. özellikle sorunsuzluk açısından

ben 2 yıl kullandım. aldığım gibi şanzıman yağını değiştirdim. 5.000 km sonra tekrar değiştirdim enin olmak için. 2 yıl, agresif şekilde kullandım ve bir kere olsun tık demedi.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2015 07:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

km kaçtı. özellikle 200bin km sonrası sorunsuzluk önemli. ben carsimayı 300bin km.de sattım otomatiği sorunsuzdu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 01:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: YuceL
Araç: Lancer 2004
Meslek: Bilişim
Kan grubu: 0+rh
2004 lancer ne yakar işte bunlari yakıyor benim ki.

sehir dısı 270 km de sadece ve sadece 40 tl gaz yakıyor gaz samsun öpet 2,19 (3 bin devrin üzerini fazla gormemiş halidir)

gelelim şehir icine

km olarak şu kadardır demiyorum normal kullanımı 200 ile 220 arası
agrasif kullanım (4500 dev ++.) 300 kurus net yakıyor

okudugum kadari ile 120 üzeri gormekte sorun yasayanlar var arac 210 görüyor (daha zorlayamadım motor elimde kalir die)
sunuda ekleyim araca 5 kişi bindigi zaman felaket bir sekilde cekiş kaybı oluyor bunun nedeni arka taraf agir basıyor ve orta halli bir lastik tam tutuş saglamıyor 5 le sardigin dik bir rampada 2 kadar düsersen hiç şaşırma normal (5 kişi ile)

yolcusuz agrasif ve biraz zorlarsan 4 vitesde 160 görülüyor 5 atamamıştım yol yetmemişti :)

++++ cok --- cok ama bir lancer kullanmak tam bir keyif işi (bu yazdıklarım 04-08 lancerler icin gecerli)

hala sorunuma bir cozum bulamadım dun yine 2 vitesde 5000 dev. gordum ve yine stop etti gazdan ayagımı cektigim gibi
gaz ayarından tut rolanti yarına bujisi buji kablo v.s v.s hepsine baktirdim bir cogunu değiştirdim
yok paşam yok yine stop ediyor yine stop ediyor.. sattıracak kendini bana en sonunda.. (satsamda bilki yine lancer alicam )

wow okudumda konudan konuya gitmişim cay içtim kafamı yaptı acaba :))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 00:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: lancer 2006
Meslek: serbest
arkadaşlar benim 2006 otomatik lancer var,son gaz 170 km geçmiyor gaz pedalını tekmeledim yine yok 171 km demedi ya inat etti bana tüm yag filtre buji değiştigi halde,yoksa araçtan çok şeymi istiyorum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 08:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

otomatiklerde fabrikasyon hız sınırını aşmak kolay değil. önce fabrikasyon hız limitini öğrenin muhtemelen 170 olacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 15:16 
Kullanıcı avatarı

aynen öyleymiş sıkıntı yapmaya gerek yok demekki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 18:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nevzat
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 At Plus
Meslek: Memur
Kan grubu: ABRh
2005 model 1.6 Mitsubishi Lancer At Plus sahibiyim.Aranızda olmaktan çok memnunum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2015 12:32 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar 2006 lancer sol dikiz aynası kırıldı,komple almak yerine sadece aynayı alma ihtimalim varmı,varsa nereden temin edebilirim acaba...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2015 15:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

hepsi burda com. gibi sitelerde yada sanayilerde camcı-aynacı vardır onlara kestirebilirsiniz. ancak kör nokta gösteren kısım varsa, orayı napalarlar bilmem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2015 18:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
zuroha yazdı:
arkadaşlar benim 2006 otomatik lancer var,son gaz 170 km geçmiyor gaz pedalını tekmeledim yine yok 171 km demedi ya inat etti bana tüm yag filtre buji değiştigi halde,yoksa araçtan çok şeymi istiyorum?

abi nasıl olur? benim eski 2006 otomatik Lancer bomboşken 190 görüyodu, aracı ağzına kadar doldurdum, 205 gördü. araç herşeyiyle tam bakımlıydı. filtrelerden yağa, ateşleme sistemine, nitro hava basılmış yeni lastikler, temizlenmiş gaz kelebeğine kadar. birde şehir içi daimi agresif kullanım, yüksek devire alışkın araç. 5.500 - 6.000 devire girdiğinde atardım vitesi. birde o şekilde deneyin. motor açılmamışsa zamanında, biraz zorlanır. bende 75.000 de aldığımda 160 ı pek geçemiyordu. sürekli bakım ve sürekli devirli kullanımla, kendini aştı :)

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2015 00:20 
Kullanıcı avatarı

atmaca_seco yazdı:
zuroha yazdı:

abi nasıl olur? benim eski 2006 otomatik Lancer bomboşken 190 görüyodu, aracı ağzına kadar doldurdum, 205 gördü. araç herşeyiyle tam bakımlıydı. filtrelerden yağa, ateşleme sistemine, nitro hava basılmış yeni lastikler, temizlenmiş gaz kelebeğine kadar. birde şehir içi daimi agresif kullanım, yüksek devire alışkın araç. 5.500 - 6.000 devire girdiğinde atardım vitesi. birde o şekilde deneyin. motor açılmamışsa zamanında, biraz zorlanır. bende 75.000 de aldığımda 160 ı pek geçemiyordu. sürekli bakım ve sürekli devirli kullanımla, kendini aştı :)

arabayı ist. den almıştım malum oda hiç üzmemiş arabayı :)o zaman asılmaya devam birazda yakıttan vazgececez yapacak bişi yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2015 00:22 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
hepsi burda com. gibi sitelerde yada sanayilerde camcı-aynacı vardır onlara kestirebilirsiniz. ancak kör nokta gösteren kısım varsa, orayı napalarlar bilmem.

bu arada ilgin için sağol bi sitede elektrikli-ısıtmalı komple aldım 145 TL

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2015 10:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

önemli değil. aldığınız sitenin adı neydi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2015 21:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Süleyman
Araç: Lancer
Meslek: Öğretmen
ersinnsahin yazdı:
sdavulcu410 yazdı:
Arkadaşlar 2006 Model Lancer aracımın kornası devamlı takılı kalıyor ve susmak bilmiyor bu nedenle direksiyon simidi içindeki yaprak şeklindeki parçanın değişmesi gerekiyor. Servis komple airbag değişimi yapmak istiyor, tabiki de bana çok masraflı geliyor bu yöntem. Sizin önereceğiniz bi rşey var mı, yada bu parçayıbulabileceğim bir yedek parçacı var mı. Yabancı sitelerde direksiyonu değiştirin olur demişler, bu yöntem sorunu çözer mi, yani direksiyonla birlikte bu kısım da geliyor mu? Teşekkürler...

Lütfen aynı mesajı tekrar etmeyin. Siliyorum

Bu kısımda kalması benim için önemli belki daha fazla kişiye ulaşabilirim. Rica ederim silmeyin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye