Zaman: 14 Mar 2026 23:33

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2015 13:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
memocan2468 yazdı:
Düz vites aracı olan arkadaşlar, 5. viteste 3000 devirde kaç km hız görüyorsunuz kadranda? Bende 100kmh oluyor. Bu şartlarda ben 160-170 kmh hızı nasıl göreceğim?

Bir de şunu merak ediyorum. Araç maksimum torkunu 4000 devirde veriyor ancak ben 3000 devirlerde daha canlı görüyorum. Motorun tork ve gücü en iyi yansıttığı devirler sırası ile 4000 ve 6000 ise bu bandın aşağısında mesela 2000 devirlerde kullanmak uzun vadede nasıl bir sonuç doğurur veya şöyle sorayım vites değişimlerini 5000 devirlerde yapmak motor için daha verimli ve sağlıklı mıdır?

DH'de yazmışsınız, oradaki son gereksiz tartışmadan sonra oraya yazmamaya karar verdim.

Baskı balata probleminiz vardı ve baskı balatası bitik araba demek motorun gücünü tekere aktaramaması demektir. şöyle düşünün normal fren balatalarınız bittiğinde nasıl frenler tutmuyor araba hala gitmek istiyorsa, baskı balata da aynı şekilde motorun gücünü vites kutusundan tekerlere aktaramıyor.

3000 devir daha canlı geliyorsa sebebi 3500den sonra 4000 gibi baskı balatanın daha çok sıyırmasından olabilir. Alt devirlerde baskı balata tam tutuyorsa performans olarak alt devirlerde size daha iyi geliyor olabilir. üst devirlerde iste baskı balata tutmuyorsa motor güç ortaya çıkarsa da baskı balata gücü aktaramadığı için size cansız geliyordur.

coltun en sağlıklı kullanım devri 2000-3000 arası tutmaktır. Ama baskı balata zayıf olunca ne olur bilemem. bazı viteslerde 1800-1900 devir civarı da iyi oluyor ve ekonomik oluyor ama kesinlikle 1600-1700 altında motorun hacminden ötürü performans zayıf oluyor. bazı kullanıcılar alt devirlerde tutup cekmiyor diyorlar, altdevirlerde çekeceğim diye ıkınan araba daha çok yakıyor...

düzlüklerde 2000 devir civarı ekonomik ve çekebilecek noktada oluyor. rampa gördüğünüzde devri 3000lerde tutarsanız motor ölmez, çekmiyor demezsiniz. alt devirlerde motor rampa için yeterli torku veremiyor, sonuçta turbo dizel değil.

Yerinizde olsam en kısa zamanda baskı balatayı değiştirirdim. Çünkü bitik baskı balata daha çok yaktırır, performans olarak keyif vermez. Baskı balata değiştirince size araba 1.6 turbo dizel gibi gelecektir.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2015 13:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Colt 1.3 Invite MT
Meslek: Kimyager
Kaan hocam vermiş olduğun öneriler için teşekkür ederim. Baskı balatayı sonbahara bırakacağım büyük bir sıkıntı olmazsa. Motordaki vuruntu ve sarsıntı enjektör ve bujileri değiştirince çok şükür kalmadı. Ancak uzun zamandır fark ettiğim bir şey var. Motor ılıkken çok sessiz bazen radyoyu kapatıp çalışıyor mu diye kontrol ediyorum. Ancak şehir içinde 20-30 dakika kullanırsam motorun sesi artıyor tabiri caizse şahin gibi ses çıkartmaya başlıyor. Bunu ısınan yağa mı, manifolt veya egzoza mı yoksa farklı birşeye mi bağlamak gerekir?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: