Zaman: 01 May 2026 04:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Acil 2. el colt tavsiyesi.
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 19:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: yok
Meslek: öğretmen
Siz colt sahiplerinden ilk aracım olarak hangi modeli almalıyım internette 2009 amt ya da manuelleri 27-29 arası değişiyor sizce nasıl?Ne yapmalıyım ilk aracım olacak tavsiyeleriniz nelerdir.Forumlarda okudum da çok karışık gelen bakım kalemleri var,atiker lpgli 2009 amt alınır mı son olarak?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Acil 2. el colt tavsiyesi.
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 20:33 
Kullanıcı avatarı

Niye ısrarla manuel diyorsunuz acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 20:36 
Kullanıcı avatarı

ilk olarak otm yol tutuşu vs yi öğrenip manuele geçmek daha mantıklı değil mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 21:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
Kan grubu: AB+
heel&toe yapılmıyor yalnız coltla :D gaza dibine kadar basınca ancak etki ediyor o zaman da düzgün yapılamıyor, blip denen gaza anlık olarak basma haretine karşılık gaz açmıyor, lanet olsun sana elektronik gaz kelebeği :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Otopark ta da duydum Heel-Toe yu da bir şey anlamadım, araştırdım..
İster atmosferik ister turbolu araçlarda viraja girmeden once vites kucultulmesi gereken durumlarda aracın agırlık dengesini bozmamak ve tork birikiminden dolayı tekerlek kilitlenmesini engellemek amacıyla vites kucultmek icin debriyaja sol ayak ile basılması esnasında sağ ayagın topuguyla frene hafifçe dokunurken aynı ayağın ucuyla da gaza basarak vites değiştirmeye verilen isim. Bu hareketi cok suratli bi sekilde yapabilirseniz motor devri ile tekerlek donuşunu eşitleyebilecek ve dolayısıyla araba tork un sebep oldugu yuk değişimini ve patinajı yaşamayacak ve viraja maksimum hızlarda girmek mumkun olacaktır. ama bir yerde de uyarmışlar spin atarsınız diye...
Buda tekniğe iyi bir örnek, adam üç pedala birden basıyor :S

Bu arada alın otomatiği rahat edin yaa, az yaksa valla otomatikten vazgeçmem... Yeterki sorun çıkarmasın manueldeki gibi 1.000 TL ile kurtulamıyorsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Bu arada bu tekniği yaparsam ne balata kalır ne depoda benzin kalır şanzımanı vites kolunu elime alırım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
Mesut 'a manuel konusunda katılıyorum. Eğer ileride manuel kullanılma ihtimali var ise manuel ile başlanıp bi müddet kullanılmalı. Zira otomatik ile başlansa da sonra manueli öğrenirsiniz ama daha zor olur.

Atiker konusunda katılamıyorum. 26'ya aracım satılmayınca Atiker taktım. Gold kit var ise enjektörleri yeni nesil. Eğer safefast veya microfast var ise enjektörler sıkıntı çıkarabilirmiş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
Kan grubu: AB+
lancer da denemedim belki oluyordur yapınca çok eğlenceli oluyor

bu arada eğer istanbuldaysanız alın otomatik olsun bitsin nasıl olsa sürekli trafikte olacağınız için pek bir teknik kullanmanıza gerek kalmayacak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Bunu bilmem ama rahmetli tempram ile gazı hiç kesmeden vites değiştirdim bi ara bir gün viraja girdim ama araba dönmüyordu son direksiyon garipti falan anlık bir durum son anda kurtardım kaldırımı teğet geçtim aks kutusu dağılmış tamirci nasıl becerdin dedi :-)

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:24 
Kullanıcı avatarı

cagkn yazdı:
lancer da denemedim belki oluyordur yapınca çok eğlenceli oluyor

bu arada eğer istanbuldaysanız alın otomatik olsun bitsin nasıl olsa sürekli trafikte olacağınız için pek bir teknik kullanmanıza gerek kalmayacak :D

Eğer İstanbul'daysanız otomatik en iyisi. 5 saniyede bir vites değişmek zorunda kalmazsınız =))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 22:28 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
hsyn_erdgn yazdı:
Mesut 'a manuel konusunda katılıyorum. Eğer ileride manuel kullanılma ihtimali var ise manuel ile başlanıp bi müddet kullanılmalı. Zira otomatik ile başlansa da sonra manueli öğrenirsiniz ama daha zor olur.

Atiker konusunda katılamıyorum. 26'ya aracım satılmayınca Atiker taktım. Gold kit var ise enjektörleri yeni nesil. Eğer safefast veya microfast var ise enjektörler sıkıntı çıkarabilirmiş...

Evet atikerin yeni bir serisi çıkmış BRC ile aynı enjektörleri kullanıyormuş. Ama Denizlide ki fiyat farkı 200 tl olunca genelde BRC takılıyor. Ancak önceden takılmış atikerlerde bu olmadığı için sıkıntılı

Fiyat farkı İstanbul'da son kur artışlarından sonra 1450 Atiker Gold, 1950 BRC My11 oldu. Yoksa bende BRC takacaktım. Atiker montajı yaptırmadan önce BRC enjektörü kullanıldığını duyunca hemen 500 TL cebimde kalsın deyip Atiker taktırdım. Uzun vadede bilmem ama montajı iyi yapılınca zaten aradaki fark enjektördü. Enjektör farkı da gidince Atiker öne çıkıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2015 23:43 
Kullanıcı avatarı

Colt 1.3 2009 yeni kasadan sonraki ve önceki otomatikler ve manueller için ne dersiniz?hangi model ve niçin tercih edilmeli. Hsyn hocam o aralar ben yoktum o yüzden satamadınız herhalde ? :) sizce bu colt neden bir nissan,honda vs gibi tutulmuyor ülkemizde?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 00:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Umut
Araç: Colt 1.3 AMT Invite
Kan grubu: Brh+
Ben aracımı aldığımda üzerinde Atiker safefast kiti vardı, 48bin km de takılmış, aracı aldığımda 68bin km deydi ve şu an 92 bin km de. Sadece aracı düşük devirde uzun süre kullanırsam motor ikaz lambasını yakıyor. 3000 d/d üzerinde sorun yok. Aracı alırken motor güç testine soktum ve lpg de 99bg. çıktı, tork ta 128nm çıkmıştı. Tabi test yapan cihazın verilerine güvenmek gerekiyor, bu cihazlar hata yapabiliyormuş. Kullanılan lpg kiti tabiki önemlidir fakat bende herkes gibi ustalığın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu arada aklıma gelmişken sorayım 1.3 yakıt filtresini nereden temin edebilirim? Gerçi çok benzin kullanmadığımız için sıkıntı olmaz herhalde ama bir sonraki bakımda değiştireyim diyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 00:13 
Kullanıcı avatarı

tabii ki invite olsun en az ve istanbul trafiğinde otomatiğin rahatlığı cezbediyor insanı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 21:02 
Kullanıcı avatarı

lalaing yazdı:
Colt 1.3 2009 yeni kasadan sonraki ve önceki otomatikler ve manueller için ne dersiniz?hangi model ve niçin tercih edilmeli. Hsyn hocam o aralar ben yoktum o yüzden satamadınız herhalde ? :) sizce bu colt neden bir nissan,honda vs gibi tutulmuyor ülkemizde?

Üstat ne yalan söyliyeyim, Colt olsun taştan olsun... Eski kasa veya yeni kasa. Ama deseniz otomatik mi manuel mi, ben arabamdan memnun olduğum halde satılığa çıkarmıştım ki otomatik almak için (Hem eşim ve kardeşim kullansın hem de trafikte rahat edeyim diye). Siz olup talip olsaydınız en azından tanışırdık, gerçi geç değil. Buluşma yakındır, aracınız olmasa da buluşur beraber gideriz en kötü. Hem benim arabayı görürsünüz hem diğerlerini. Tutulmamasını bende bilmiyorum ama tecrübeli arkadaşlar reklam ve ilgi diyor, son derece de haklılar kanımca...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 21:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
Ulkemizde "tutulan araba" neye gore kime gore tutulan bilmiyorum ama Colt'un bana gore yaninda f/p olarak esamesinin okunmamasi gereken polo, punto, clio, 206 gibi arabalar o sinifa giriyor sanirim. Ben onceki araba deneyimlerimden sonra, Coltu aldigim gune sukrediyorum. Sanayiye yolum bakim zamani disinda dusmedi. Yakiti da hic uzmuyor. İc hacmi cok genis, binen sasiriyor. Bu aracin o kitleler tarafindan tutulmamasinin sebebi takintilari, aliskanliklari ve bir de bilgisizlik.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 21:38 
Kullanıcı avatarı

blues yazdı:
Ulkemizde "tutulan araba" neye gore kime gore tutulan bilmiyorum ama Colt'un bana gore yaninda f/p olarak esamesinin okunmamasi gereken polo, punto, clio, 206 gibi arabalar o sinifa giriyor sanirim. Ben onceki araba deneyimlerimden sonra, Coltu aldigim gune sukrediyorum. Sanayiye yolum bakim zamani disinda dusmedi. Yakiti da hic uzmuyor. İc hacmi cok genis, binen sasiriyor. Bu aracin o kitleler tarafindan tutulmamasinin sebebi takintilari, aliskanliklari ve bir de bilgisizlik.

Fatih Hocam ben Colt'u aldığımda babam sevindi araba aldım diye, üzüldü yerli almadım diye. Sebebi ise Renault, Fiat, Hyundai markalarında hemen her usta anlıyor ve parçaları bulunuyor. Babamda Kangoo 1,5 dizel var, hiç sorun çıkarmadı şükür ama neticede kamyonet. Bide zamanında yıllarca Toros, birazda Spring kullanınca öyle düşünmesi normal =)

04.09.2015 'de Mecidiyeköy asfalt yenileme çalışmasında uyarısız olarak ortada kazlmış logara arabayı vurdum. Şanzımanın kapağı ve volant dişlisi parçalanmış. Araç şuan Mar Oto 'da ve parça bayramdan sonra yurt dışından geleceğinden, araç inşallah bayramdan sonraki hafta servisten çıkar. Bunu babama dediğimde "Yuh, Volant dişlisi için yurt dışından gelmesini mi bekliyorlar, hiç mi Türkiye'de yok" dedi. İşte o tutulan araçlar sanırım birazda bu yüzden tutuluyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 22:23 
Kullanıcı avatarı

aynen hocam polo clio fiesta fiat vs de 2 airbagten sonraları için dünyaları istiyorlar,hele de otomatiği iyi denilenlere göre colt'u kimse tutmuyormuş,bence bu bizim önyargılarımızdan kaynaklanıyor.bir araç var 2009 model manuel 26 bin diyor sizce uygundur tabi de alırken nelere dikkat etmem lazım ve aldıktan sonra bu arabaların ustası nerededir istanbul anadolu yakası için?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2015 23:02 
Kullanıcı avatarı

hsyn_erdgn yazdı:
blues yazdı:

Fatih Hocam ben Colt'u aldığımda babam sevindi araba aldım diye, üzüldü yerli almadım diye. Sebebi ise Renault, Fiat, Hyundai markalarında hemen her usta anlıyor ve parçaları bulunuyor. Babamda Kangoo 1,5 dizel var, hiç sorun çıkarmadı şükür ama neticede kamyonet. Bide zamanında yıllarca Toros, birazda Spring kullanınca öyle düşünmesi normal =)

04.09.2015 'de Mecidiyeköy asfalt yenileme çalışmasında uyarısız olarak ortada kazlmış logara arabayı vurdum. Şanzımanın kapağı ve volant dişlisi parçalanmış. Araç şuan Mar Oto 'da ve parça bayramdan sonra yurt dışından geleceğinden, araç inşallah bayramdan sonraki hafta servisten çıkar. Bunu babama dediğimde "Yuh, Volant dişlisi için yurt dışından gelmesini mi bekliyorlar, hiç mi Türkiye'de yok" dedi. İşte o tutulan araçlar sanırım birazda bu yüzden tutuluyor...

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Bu tarz talihsizlikler elbetteki olabiliyor. Olunca da dediğiniz gibi eğer çok sık sorun yaşanan bir parça değilse kimse stokta bulundurmuyor. Diğer araçlarda çok fazla bulunmasının bir sebebi de bu olabilir, çok sık sorun yaşandığı için herkes stoklarında tutuyordur :) Ama özellikle reno'nun anadolu'da altın değerinde olduğunu kayınpederimin yanına gidince anlıyorum tatillerde. Adamlar istenildiğinde altın bozdurur gibi pazara götürüp satıyorlar aracı. Öyle bir piyasa oluşmuş oralarda. Ama parçası bakkalda bile satılıyor diyerek de şahin'e binecek değiliz :)

lalaing yazdı:
aynen hocam polo clio fiesta fiat vs de 2 airbagten sonraları için dünyaları istiyorlar,hele de otomatiği iyi denilenlere göre colt'u kimse tutmuyormuş,bence bu bizim önyargılarımızdan kaynaklanıyor.bir araç var 2009 model manuel 26 bin diyor sizce uygundur tabi de alırken nelere dikkat etmem lazım ve aldıktan sonra bu arabaların ustası nerededir istanbul anadolu yakası için?

Anadolu yakasında forumdan arkadaşların da gittiği Fatih Baruğ usta var. FSM otomotiv sultanbeyli diye biliniyor. Onun dışında benim ara sıra gittiğim Kartal oto sanayii de oto japon hıdır usta var. Onlar da Fatih usta kadar yenilikleri takip etmeseler de periyodik bakım için uygun fiyatlar sunuyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eyl 2015 18:11 
Kullanıcı avatarı

hsyn_erdgn yazdı:

Dün burada, biraz fazla övdüm sanırım arabayı, nazar değdi. Neyseki pek bir şey yok. Bugün sahile yürüyüşe indik. Arabayı kenara parkettim herkes gibi. Neyse yürüşüyümüzü yaptık geldik, bir de ne göreyim, zincirleme kaza olmuş. Bir passat yola atlayan çocuğu ezmeyeyim diye kenarda parketmek için bekleyen ford connect'e doğru kırmış direksiyonu, ona feci geçirmiş yandan. Connect de bizim arkamızda park halinde olan Getz'e sol arkadan çarpmış, Getz de biraz kayarak benim Colt'a arkadan tıklatmış. Kaza olmuş 1 dakika sonra ben gelmişim. 2 dakika önce gelsek hiç karışmayacaktık işe. Neyse benim aracın sadece plakası düşmüştü, çok küçük de çizikler olmuş tamponda. O kadarcık şey için tutanak işine girmeyeyim dedim, zaten yaptıracak bir şey de yok. Çevredeki arkadaşlar da aynı yönde görüş bildirince, plakamı takıp geldim. Allah arkadaki diğer araçların sahiplerine sabır versin. Bu arada, çocuğa çarpmaktan da kurtulamamış passat. Ambulansta müdahale ediyorlardı çocuğa, çok kritik bir şeyi yokmuş sanırım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: