Zaman: 29 Eki 2025 00:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX ön ve arka koruma barı
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2016 14:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Mitsubishi asx
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: B+
Merhaba arkadaşlar, bu koruma barları gerçekten işe yarıyor mu? yoksa süs olarak mı takıyorlar?

Süse ihtiyacı yok arabanın ancak malum zorunlu sigorta fiyatları uçtuğu için trafikte yüzlerce sigortasız araba var. En azından ön ve arkayı koruyalım diyorum.

Koruma barı taktırıp kaza tecrübesi olan var mı?

Teşekkürler :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2016 15:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Ön tarafta yasal olmamasının sebebi yayaların can güvenliği olsa gerek...
Yinede mümkün olsa lancer ıma taktırmak isterdim ön-arka ve yanlara bile...
Amokaçi dolu ortalık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2016 16:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: Mitsubishi asx
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: B+
Daha dün ışıklarda kırmızı ışıkta geçen bir apaçi önüme çıktı az daha vuruyordu sağ ön tarafa. Bu durumda da ben mi suçlu oluyorum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2016 16:43 
Kullanıcı avatarı

Mesut un dediğine göre bar takılı ise ön tarafta ayrıca onun için ceza yersiniz, ama kırmızı da geçip de size çarptığı için o kusurlu olur bence olsaydı eğer Allah korusun...
Sabah bir küt sesi duydum iki reno çarpışmış, öyle büyük bir kaza değil ama daha eski olanın ön tampon düşmüş arka koltuğa sokuyordu , diğer reno nun çok hafif ön kapısı göçtü, işin ilginç yanı ikisi de arka arka ilerlerken sağa dönüş yapıyorlar, öndeki yolun çukurunu es geçip düzgün yerden geçeyim derken geniş alıyor, arkadaki de uyanıklık yapıp basar geçerim diyor ve kapıya dalıyor... Acele etmemek lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2016 01:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: lancer glx
Meslek: bilişim
Bu tarz ne idüğü belirsiz koruma barı adı altında pazarlanan ürünleri aracınıza takıp da olası kazalarda size veya karşı tarafa ekstra zarar verme ihtimali çok hoş olmasa gerek, günümüz dünyasında yaya güvenliğini arttırmak adına araçların kaporta aksamları bile daha az zarar vermesi muhtemel malzemelerden montaj yapılırken, bu tarz uygulamaları çok yanlış buluyorum. Şahsınıza karşı bir söylem olarak algılamayın lütfen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2016 09:28 
Kullanıcı avatarı

Kanalizasyon çalışmaları var her taraf kazılı, mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş zamanları İstanbul trafiğine dönüyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2016 12:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Hayırdır belediye hendek kazıp özyönetimmi ilan edecek bağzı şeref yoksunları gibi :-)

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2016 13:10 
Kullanıcı avatarı

Küçük İstanbul diyelim :)
Aynı yorumu yapıyorum bende Murat abi :)
Büyükşehir belediyesi olduk diye hem büyükşehir belediyesi hemde ilçe belediyesi olarak 2 kat vergi alınıyor ancak büyükşehir in gereklerini yerine getirmiyor, hala belediye otobüsleri bırak uzak ilçeleri yakın mahallelere bile gitmiyor, su için 5 TL lik harcamana 60 TL lik fatura gönderiyor ama suyu içemiyorsun bir de hazır su ya para veriyorsun. Daha bir sürü şey...
Neyse siyasi arenaya döner birazdan burası başka birşey demiyorum karıştırdım ortalığı gidiyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2016 09:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Merhaba, ön korumayı bilmiyorum da bende arka koruma var birkez kırmızıda focus arkadan çarptı, bana bişe olmadı focusta hafif hasar vardı, bir de memlekette evin önünde (yolla bağlantılı ev girişi yol kenarı değil yani) duran arabama freni patlamış minibüs önden çarptı. Önden hasarı aldık ta arabayı çarpmanın etkisiyle geri iterek evin duvarına çarpmış ama korumadan dolayı arkada bir hasar yoktu. Önden de sadece far ve tampon değişti. Ama minibüs haşat olmuştu çok şaşırmıştım gerçekten güvenli bir araba bu asx

C6833 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2016 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Savaş
Araç: ASX
Meslek: TSK
Kan grubu: A -
Koruma barlarında eğer aracın boyutları değişiyorsa izin di projeydi uğraşılması lazım tabii ki kimse bunu yapmıyor ancak kıl bir polis amca alabildiğine ceza yazıp sökene kadar da bağlar aracı dikkatinize

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2016 19:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0+
Asx in ön paneliydi, panjuruydu neredeyse tüm güncel araçlardaki gibi malumunuz; plastik aksamlardan oluşuyor. Keza sağ ve sol ön çamurlukları da esnek plastikimsi bir malzeme. Bunun anlamı; adam bir canlıya çarptığında mümkün mertebe ona en az zararı versin. Zaten Ncap gibi kuruluşlar yaya güvenliğini de yıldız dağıtırken bir hayli sorguluyor. Öne koyacağınız her türlü demir bar ve türevi şeyler sizi bir katil adayı yapar. Bana olmaz, başıma gelmez demeyin. Her zaman otoyol kenarında insan(özellikle çocuk yada yaşlı) ve hayvan gördüğünde mutlaka frene basıp yanlarından kontollü bir şekilde geçen ben bundan 6 ay kadar önce bölünmüş yolda yaklaşık 70-80 km hızla yavru bir köpeğe çaptım. Hayvandan kurtulmak için bir kaç kez slalom yaptım ama ben nereye kaçarsam o da o yana koştu. Tam plakanın sağ köşesinden çarptıktan sonra üzerinden geçtim. (Bunu ben ayarlamadım, onun şansıydı) Araçtan inip baktığımda gördüm ki kalkmış koşa koşa tarlaya kaçıyordu. Sizce önde çelik korumabarı olsaydı o hayvanın yaşama şansı olur muydu? Arka koruma barına gelirsek. Bunu şiddetle tavsiye ediyorum. Aracım daha bir iki aylıktı, yoğun trafikte heyecanlı bir genç güm diye arka tampona patlattı. Yerdeki dağılmış plastik parçalarının hepsi arkadaki Chevrolet Cruse' den kopmuştu. Benimse koruma barının üzerindeki Asx yazısı kırılmıştı. Yani ön koruma barına şiddetle hayır diyorum, arka koruma barına da olmasının büyük faydası var diyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2016 20:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Asx 2013
Meslek: ..
Derinmai yazdı:
Asx in ön paneliydi, panjuruydu neredeyse tüm güncel araçlardaki gibi malumunuz; plastik aksamlardan oluşuyor. Keza sağ ve sol ön çamurlukları da esnek plastikimsi bir malzeme. Bunun anlamı; adam bir canlıya çarptığında mümkün mertebe ona en az zararı versin. Zaten Ncap gibi kuruluşlar yaya güvenliğini de yıldız dağıtırken bir hayli sorguluyor. Öne koyacağınız her türlü demir bar ve türevi şeyler sizi bir katil adayı yapar. Bana olmaz, başıma gelmez demeyin. Her zaman otoyol kenarında insan(özellikle çocuk yada yaşlı) ve hayvan gördüğünde mutlaka frene basıp yanlarından kontollü bir şekilde geçen ben bundan 6 ay kadar önce bölünmüş yolda yaklaşık 70-80 km hızla yavru bir köpeğe çaptım. Hayvandan kurtulmak için bir kaç kez slalom yaptım ama ben nereye kaçarsam o da o yana koştu. Tam plakanın sağ köşesinden çarptıktan sonra üzerinden geçtim. (Bunu ben ayarlamadım, onun şansıydı) Araçtan inip baktığımda gördüm ki kalkmış koşa koşa tarlaya kaçıyordu. Sizce önde çelik korumabarı olsaydı o hayvanın yaşama şansı olur muydu? Arka koruma barına gelirsek. Bunu şiddetle tavsiye ediyorum. Aracım daha bir iki aylıktı, yoğun trafikte heyecanlı bir genç güm diye arka tampona patlattı. Yerdeki dağılmış plastik parçalarının hepsi arkadaki Chevrolet Cruse' den kopmuştu. Benimse koruma barının üzerindeki Asx yazısı kırılmıştı. Yani ön koruma barına şiddetle hayır diyorum, arka koruma barına da olmasının büyük faydası var diyorum.

Arka koruma barınızın resmini yayınlamanız mümkünmüdür Erdem Bey? Bende arka koruma barı almayı düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2016 23:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Ya bu asx lerin kaderi herhalde ben de ilk aldım 1. Hafta ışıklarda küt kartalci dayı gum Allahtan yavaş vurdu birşey olmadı 2. Ay da şahinci dayı gum şahinin on tarafı yarısına kadar asx in altında aracı aldim öne baktim yine birşey yok çok şükür sadece mercimek kadar boya kalkmış
Bi ara kuş kaçıran taktiracaktim asx e ya nedir bu kuşçulardan çektiğim arkadaş :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2016 01:23 
Kullanıcı avatarı

hakantes yazdı:
Derinmai yazdı:

Arka koruma barınızın resmini yayınlamanız mümkünmüdür Erdem Bey? Bende arka koruma barı almayı düşünüyorum.
Resim nasıl ekleniyor bilmiyorum ama vakit bulursam öğrenip eklerim. Asx arka koruma barı yada Asx arka tampon koruma diye google görsellere bakarsanız hemen karşınıza çıkıyor. Benimki üzerinde poliüretan kaplama olan türü, Asx yazısı da mevcut.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2016 14:48 
Kullanıcı avatarı

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2016 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
İşe yarar yaramaz kısmı tartışılmaz ama estetik açıdan bu barları çok eğreti buluyorum ben.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2016 15:16 
Kullanıcı avatarı

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence ASX'e jeep havası katıyor, beğeniyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2016 23:21 
Kullanıcı avatarı

Doğrudan şaseye kaynaksız şekilde montajlı. Sağlam tutuyor yani. Ama görüntüsünden hoşlanmıyorsanız bunu çok iyi anlarım. Ben de benzer şekilde yan basamakları eğreti buluyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2016 12:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: ASX 2015
Meslek: Bilişim Uzmanı
Merhaba arkadaşlar, bunun fiyatı nedir? Kaça mal oluyor Arka tampon koruması? Nerede yaptırabilirim?

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2016 14:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Asx 2013
Meslek: ..
Derinmai yazdı:
Resim

Teşekkürler Erdem Bey. Bence yakışmış. Aslında biraz yukarı doğru kıvrılsa tamponu daha iyi korur diye düşünüyorum. Bursa sanayi de krom koruma yapan bir yer varmış. Aynı modelin tampondaki siyah kısımla gri kısmın birleştiği yere kadar kıvrılabilen şeklini yaptırabilirsem güzel olacak diye düşünüyorum. Kazasız belasız yolculuklar

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: