Zaman: 29 Eki 2025 20:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2016 21:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Meslek: Kamu Personeli
Bugün araç kamerasına direksiyonun yanındaki sigorta kutusundan elektrik almak isterken dikkatsizliğim nedeniyle sarı arıza lambasını yaktım. Şöyle ki; araç kameram çakmaklıktan çalışıyordu ve marşa her bastığımda çakmaklığın elektriği kesilip geldiği için kamera kapanıyordu, kamerayı tekrar açmak için çakmak adaptörünü çıkarıp takmak gerekiyordu. Bende marşa basıldığında radyo/cd gibi elektriği kesilmeyen bir yerin sigortasından elektrik almak istedim. Sigorta kutusunu incelediğimde park sensörünün elektriğinin elektrikli dikiz aynası sigortasından alındığını gördüm. Tabi bu özellik invitelerde yok. 10 amperlik 4 çeker sistemi diye bir sigorta buldum. Elektriği oradan aldım ama ondada kontak kapansa bile elektrik kesilmiyordu. Bu sefer tam işlemden vaz geçmiştim ki, 10 amperlik sigortayı zaten daracık olan yerde plastik aksamın içine düşürdüm. Nasılsa araç 4 çeker değil deyip yerine yedek sigorta da takmadım. Söktüğüm sigorta takılı olmadan aracı çalıştırınca sırayla frenler ve hidrolik direksiyonla ilgili uyarı alarmları belirdi ekranda. Direksiyon da oldukça sertleşmişti. Kontağı kapatıp motor bölümündeki yedek sigortalardan 15 amperlik bir sigorta alıp eksik olan yere taktım. Yedek 10 amper yoktu. Aracı tekrar çalıştırdığımda uyarılar çıkmadı, direksiyon normale döndü ama sarı arıza lambası sönmedi. Şimdi yarın sabah aşağıdaki yöntemi deneyerek arıza lambasını söndürmeye çalışacağım. Olmazsa sanayiye gidip söndürtmeye çalışacağım, o da olmazsa Denizli Özpam yolu gözükebilir. Umarım halledebilirim.
http://mitsubishiclubturkey.com/viewtop ... f=8&t=4380

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2016 23:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Meslek: Kamu Personeli
Dayanamadım ve inip linkteki yöntemi denedim. İşe yaradı. Arıza lambası söndü, tekrar yanmadı şimdilik. 10 amperlik sigortanın yerine 15 amper takmanın bir mahsuru olur mu acaba?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: