Zaman: 27 Ara 2025 01:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 21:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: carisma 1.6 Avance
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A-
karahan yazdı:
ZYLDZ yazdı:
http://img192.imageshack.us/img192/7601/adszcqh.png resimini eklediğim lamba tüm carizmalarda varmı bilmiyorum , arkadaşlar birde hangi durumda bu yanıyor yanmama gibi bir olasılıkta ne yapmalı ?

hakikatten ya bende de aynı yerde birşeyler var ama yandığını hiç görmedim. ustalara selam olsun:)

1.8 motorlarda var. bende 1.6 var öyle bir lamba yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 22:22 
Kullanıcı avatarı

Araç: Carisma
akerimoglu yazdı:
Evet, aracım eski kasa Lancer.
Gaz kelebeğine gaz teli ile müdahale edilip edilmediğini görsel olarak anlayabilirim sanırım. Bana kalırsa sistem eski olsa gerek.
Malumunuz motorum bile 4g18...
Ben aşağı inip birkaç foto çekeyim durumdan emin olalım.
Ona göre de sistemi satın alalım...

4G18 motor resimlerine şöyle bir baktım. Carisma motoru olan 4G92'lere çok benziyor. Çok büyük ihtimalle gaz teli var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 22:46 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
shi_bumi yazdı:
akerimoglu yazdı:
Evet, aracım eski kasa Lancer.
Gaz kelebeğine gaz teli ile müdahale edilip edilmediğini görsel olarak anlayabilirim sanırım. Bana kalırsa sistem eski olsa gerek.
Malumunuz motorum bile 4g18...
Ben aşağı inip birkaç foto çekeyim durumdan emin olalım.
Ona göre de sistemi satın alalım...

4G18 motor resimlerine şöyle bir baktım. Carisma motoru olan 4G92'lere çok benziyor. Çok büyük ihtimalle gaz teli var.

Bana da öyle geliyor da fırsat bulup bakamadım bugün.

Yarın bakacağım inşallah. Emin olmak için de fotoğraf çekip ekleyeceğim. Tahmin ettiğim kadarıyla, araç stop halindeyken gaz pedalına basıldığında, gaz kelebeği üzerinde mekanik olarak bir hareketlilik varsa araçta gaz teli olduğunu anlarız gibi geliyor... Tahminimde yanılıyor muyum?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 23:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
eski kasa lancerlerde gaz teli var. mekanik. potansiyometreli değil yani.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 23:06 
Kullanıcı avatarı

herkese slmlar. forum tüm hızıyla paylaşımlara devam ediyor maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Ali bey başınıza kötü bi durum gelmiş. çok üzüldüm. sizin kadar aracına titreeyn bi arkadaşımız için kötü tabi ama Allah beterinden saklasın canınıza bişey gelmesin. malesef yeni nesil çok terbiyesizce saygısızca yetişiyor. bunu bi öğretmen olarak çok üzülerek takip ediyorum. ve malesef ne yaparsak yapalım iyi de söylesek kötü de konuşsak olmuyor. o bizleri yetiştiren insanlara duyduğumuz saygının binde biri yok malesef. hele de ist da çocuklar malesef çok daha kötü. sayın shi_bumi ile gaz teli üzerine muhabbet etmişiniz de benim de aracı aldıımdan beri devam eden ve kışın metallerin sertleşmesi sonucu daha da kötü hale gelen bi gaz teli problemi söz konusu. tel ile dışını kaplayan kablo arasındaki malzeme işlevini kaybettiğinden kablo kaymıyor. gaz teli çok sert ve her gaza basışımda böyle kademeli gibi gidip geliyor. dolayısıyla araçta gazla her oynadığımda bi hoplama oluyor. gaz teli hiç bi internet sitesinde malesef yok ya da ben bulamadım. çıkma için de ankarada bi enes oto var aardım adamları biz sökemeyiz gel sökebiliosan sök götür diolar. zaten ustada gönderseler bile çıkma parçanın bundan farklı olmayacağını kim garanti edecek deyip kafamızı karıştırıyor. gidip gözünle görmedikçe alınmaz diyor. bu noktada bunun sıfırını satın alabileceğimiz bir yer oalbilir mi?? yan sanayi falan olacak haliyle çünkü sıfırı servisinde 185+kdv imiş. biraz zengin olayım ilk işim şu arabanın türkiye temsilini almak olacak:))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 23:28 

ögrtm yazdı:
herkese slmlar. forum tüm hızıyla paylaşımlara devam ediyor maşallah. Allah nazarlardan saklasın. Ali bey başınıza kötü bi durum gelmiş. çok üzüldüm. sizin kadar aracına titreeyn bi arkadaşımız için kötü tabi ama Allah beterinden saklasın canınıza bişey gelmesin. malesef yeni nesil çok terbiyesizce saygısızca yetişiyor. bunu bi öğretmen olarak çok üzülerek takip ediyorum. ve malesef ne yaparsak yapalım iyi de söylesek kötü de konuşsak olmuyor. o bizleri yetiştiren insanlara duyduğumuz saygının binde biri yok malesef. hele de ist da çocuklar malesef çok daha kötü. sayın shi_bumi ile gaz teli üzerine muhabbet etmişiniz de benim de aracı aldıımdan beri devam eden ve kışın metallerin sertleşmesi sonucu daha da kötü hale gelen bi gaz teli problemi söz konusu. tel ile dışını kaplayan kablo arasındaki malzeme işlevini kaybettiğinden kablo kaymıyor. gaz teli çok sert ve her gaza basışımda böyle kademeli gibi gidip geliyor. dolayısıyla araçta gazla her oynadığımda bi hoplama oluyor. gaz teli hiç bi internet sitesinde malesef yok ya da ben bulamadım. çıkma için de ankarada bi enes oto var aardım adamları biz sökemeyiz gel sökebiliosan sök götür diolar. zaten ustada gönderseler bile çıkma parçanın bundan farklı olmayacağını kim garanti edecek deyip kafamızı karıştırıyor. gidip gözünle görmedikçe alınmaz diyor. bu noktada bunun sıfırını satın alabileceğimiz bir yer oalbilir mi?? yan sanayi falan olacak haliyle çünkü sıfırı servisinde 185+kdv imiş. biraz zengin olayım ilk işim şu arabanın türkiye temsilini almak olacak:))))

Hocam hoşgediniz. Epey de özlettiniz :)

Gaz telinizin içerisine kontakt sprey ile müdahale imkanı var mı? Eğer varsa sorununuz bu haliyle çözülür. Eğer midahale şansımız yoksa başka aracın gaz telinin bizimkine uyup uymadığını bi araştıralım. Muhtemelen başka aracın gaz telini bizimkine uyacaktır. Bahattin Hocam geçenlerde proton yedek parçacısı Şişli' de bir firmanın iletişim bilgilerini vermişti. Oraya sormakta da fayda var. Eğer carismanınki 185+ KDV ise Protonunki 50-60 TL civarıdır diye tahmin ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 23:47 
Kullanıcı avatarı

Ali bey teşekkürler özlediğiniz için :))))
gaz teli içerisine kontakt sprey ve envayi çeşit yağlarla tüm müdahalelerde bulunduk. ancak sonuç hüsran. bir de toyota, lancer, ve renoların gaz teli hatta motosiklet teli bile olabilir mi diye denedik ancak carismanın gaz pedalı ve gaz kelebeğine takılan kısımları ile hbir aracın ki malesef uyuşmuyor. zaten daha önce bahsettiğim üzere buradaki ustam eski bir mitsu yetkili servisi olduğundan hiçbir aracınkinin uymayacağını belirtmişti. sanırım çözümü ancak ankara ya da ist a geldiğimde çıkmacılarda olacak o zamana kadar zıplamaya devam. teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 00:27 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Kabin çıkışından,gaz kelebeğine kadar olan tel uzunluğunu ölçüp yazarsanız Protonun uyup uymayacağnı size söyleyebilirim.
Tel uçları aynı.Yanlış yerde aramışsınız çareyi.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 00:29 
Kullanıcı avatarı

tmm hocam müsait bi zamanda onu bi söktürüp uzunluğunu size bildireyim. ilginize teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 00:48 
Carisma Uzmanı

Hocam söktürmeden sadece kabin çıkışından gaz kelebeğine kadar olan kısmı metre ile sökmeden ölçerseniz kafi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 00:50 
Kullanıcı avatarı

TMMDIR HOCAM YARIN OKULDAN SONRA Bİ BAKIP YAZARIM BEN TEKRARDAN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 11:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
karahan yazdı:
ZYLDZ yazdı:
http://img192.imageshack.us/img192/7601/adszcqh.png resimini eklediğim lamba tüm carizmalarda varmı bilmiyorum , arkadaşlar birde hangi durumda bu yanıyor yanmama gibi bir olasılıkta ne yapmalı ?

hakikatten ya bende de aynı yerde birşeyler var ama yandığını hiç görmedim. ustalara selam olsun:)

arkadaşım sen o ışıgı ne kadar çok yakabilirsen senin karına çünki o ışık yandıgı sürece araç ekonomı modunda çalışıyor demek yanı az yakıyor anlamında ben 1.8 gdi 2000 model var ondan biliyorum.bol yeşil ışık yakmalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 16:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: 1.8 gdi hb
Kan grubu: 0+
selim yazdı:
karahan yazdı:
ZYLDZ yazdı:

arkadaşım sen o ışıgı ne kadar çok yakabilirsen senin karına çünki o ışık yandıgı sürece araç ekonomı modunda çalışıyor demek yanı az yakıyor anlamında ben 1.8 gdi 2000 model var ondan biliyorum.bol yeşil ışık yakmalar.

@selim
arkadaşım işte benim sorunum da tam orada başıyor. o yeşil ışık bende hiç yanmıyor :evil:. araba da 2000 model 1.8 gdi hb otomatik. anlayacağın o ekonomi modunu ben hiç görmüyorum :unknown:. bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara ustalara tekrar saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 16:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: ziya
Araç: 2000 1,8 gdi ls
Meslek: inşaat teknikeri
Kan grubu: brh+
selim yazdı:
karahan yazdı:
ZYLDZ yazdı:

ben hiç yandığını görmedim o lambanın acaba bir servisemi gitsem. 2000 1,8 gdi ls.

bu konuyla ilgili bir arkadaş daha başlık açmış ama sanırım sorunla ilgili detayı çözemedik sn akçagül siz çözebildinizmi .?

En son ZYLDZ tarafından 31 Eki 2010 15:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 16:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
Bendede eco isigi hicbir zaman yanmiyor :) neden yanmadigini bilen varsa cozumunu yapalim uyuz oldum simdi yanmiyor diye :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 17:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
arkadaşlar bende 1.8 gdi 2000 model hb manuel var ve motor ısındıgı zaman eco ışıgı yanıyor yanmayan arkadaşlar bi servise ugrasınlar led falan patlamış olabilir. başka seçenek yok çünki

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 17:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ziya
Araç: 2000 1,8 gdi ls
Meslek: inşaat teknikeri
Kan grubu: brh+
selim yazdı:
arkadaşlar bende 1.8 gdi 2000 model hb manuel var ve motor ısındıgı zaman eco ışıgı yanıyor yanmayan arkadaşlar bi servise ugrasınlar led falan patlamış olabilir. başka seçenek yok çünki

motor ısınması dediğimiz olay uzun 40-50 kmlik bir sürüşmü yoksa hararet göstergesinin tam ortaya gelmesimi .Biraz açarsanız sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 18:37 

ZYLDZ yazdı:
selim yazdı:

motor ısınması dediğimiz olay uzun 40-50 kmlik bir sürüşmü yoksa hararet göstergesinin tam ortaya gelmesimi .Biraz açarsanız sevinirim.

Hararet göstergesi ortaya geldiğinde motor ısınmış oluyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 19:25 
Kullanıcı avatarı

@umera
Hocam gaz telini ölçtüm. kabin çıkısından gaz kelkebeğine kadar olan bölümde dış kordonun boyu 160 telin tamamı ise 175cm geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2010 19:34 
Carisma Uzmanı

Hocam
Bağlantı yerleri uymakla beraber kısa kalıyor o zaman protonun gaz teli.
Kabin çıkışından gaz kelebeğine kadar olan kısım 130cm.
Bende bundan korkuyordum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye